Dog.bg Форуми : Ужас! Завързах хъскито си на синджир!!!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ужас! Завързах хъскито си на синджир!!! Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   rumiella Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 June 2012 - 06:51 PM

Моля помогнете. Проблема е следния: Подариха ми хъски за коледа.В момента е на 6 месеца.Живеем в къща и нямах нищо против да имаме куче.Имаме двор,който не е много голям ,но кучето се чувстваше добре.Правеше бели,но нищо сериозно.Дойде време да посадим зеленчуци и тогава стана страшно.Стъпка всичкия разсад,извади половината домати....трагедия.Решихме да го вържем,но не престава да вие по цял ден.Вече имаме проблеми с комшиите.Мислех сутрин и вечер да го разхождам навън,но е невъзможно-влачи ме като байрак,дърпа се и направо пощурява.Ако може някой да ме посъветва какво да правя.Жал ми е за него,мъчим животното.

#2 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 02 June 2012 - 07:36 PM

е преди не сте ли го разхождали.Как няма да копае и да Ви съсипва градината като енергията му не се изразходва,а хъски имат много в излишък.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   rumiella Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 June 2012 - 07:44 PM

Не сме го разхождали преди,просто си тичаше в двора и се чувстваше добре(поне според мен).Не мога да го извеждам сега,защото се дърпа и иска да тича ,а не стои спокойно до мен.

#4 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 June 2012 - 07:52 PM

Куче между домати не става.
Потърсете му добър стопанин навреме.
Или преградете двора.
Или го научете да ходи ред.
Или го приберете в къщата.
Но нещо ми подсказва, че единствената опция за вас е първата :md_064:
Не забравяйте да кажете на приятелите си, че куче не се подарява.

#5 Потребителят е офлайн   rumiella Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 June 2012 - 08:52 PM

Мерси за съветите.Първата опция ще я изключа за сега.Харесвам кучето и искам да се чувства добре.

#6 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 June 2012 - 10:20 PM

Показване на мнениетоrumiella, в 02 June 2012 - 08:52 PM, написа:

Мерси за съветите.Първата опция ще я изключа за сега.Харесвам кучето и искам да се чувства добре.

Там е работата, че само едно харесване не е достатъчно! Не ме разбирайте погрешно. Не приемайте и думите ми като нападки. Аз съм горд собственик на две хъскита, но през какво съм минал само аз си знам ;). Също така много харесвам породата Белгийска овчарка, но само харесвам ;) и за това все още се спирам да имам куче от тази порода!

Та за хъскито. Ако искате то да е щастливо също и Вие. Един вид за да споделите щастието си взаимно. Трябва да почнете от кръглата нула! Това, че не сте го научили на повод от малко е да не кажа голяма е направо хипер мега ултра грешка, но е поправимо! От Вас се иска търпение,желания, железни нерви, постоянство, упоритост и по-голям инат от кучето Ви! Не са много нали? Това е цената да притежаваш хъски!

Във подфорума Сибирско хъски, може да намерите доста ценна информация как да се справите със проблема Ви!

Успех!
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#7 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 June 2012 - 10:51 PM

Показване на мнениетоrumiella, в 02 June 2012 - 05:44 PM, написа:

Не сме го разхождали преди,просто си тичаше в двора и се чувстваше добре(поне според мен).Не мога да го извеждам сега,защото се дърпа и иска да тича ,а не стои спокойно до мен.
Ми не го разхождайте - очаквайте да "стои спокойно". Също очаквайте да се чувства добре . спорeд вашите ви представи.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#8 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 02 June 2012 - 10:59 PM

Дайте кучето на някой който разбира от кучета.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#9 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 03 June 2012 - 08:39 AM

Ако все пак сте готови да последвате по горните съвети преди съвсем да се наложи да му се търси нов дом просто, отделете му неговото място в двора,заградете го ( за да не ви тъпче расадите ) поставете му там нормални удобства - къщичката,паничките,частично закрийте отгоре с покрив така че,като вали да не се мокри или да седи заврно в къщичката си. И наистина вземете си повод и каишка и го водете навън,убедена съм че лесно ще се научи на каишка и ще е супер доволно да изследва нови територии.
Куче на синджир си е отврат. За мен е нормално да ви мачка доматите в началото сте му дали целия двор и е било разрешено навсякъде а сега не е а кучето няма как да разбере,че е вързано заради доматите.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#10 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 03 June 2012 - 09:53 AM

Добре... Шегата настрана.
Сега малко по темата.
Можете да държите кучето си изолирано от градината, като:
1. му създадете условия и го научите на правила.
Тоест или заграждате градината така, че кучето да не може да шляпа из двора и да чупи разсадите или му правите място за почивка.

2. от първото излиза и второто: взехте хъски. Това е енергична и подвижна порода все пак. Имат нужда от много движение. За да го изморите трябва активно да го извеждате и социализирате извън двора. Добре изведено куче и уморено от горе на всичко спи 20 часа в денонощие. Енергично младо животно от тази порода има нужда от движение и умствено натоварване. не е достатъчно просто да го пуснеш в двора и да му дадеш храна та да си мислиш че си му осигурил всичко необходимо. То има нужда от игри със стопанина, от команди, от упражнения за акъла си, инак стават буйни точно поради скука. Важи за всичките породи, впрочем.

3. Ще се наредят нещата ако имате сили и търпение. Винаги при всеки свой неуспех трябва да помните точно това: заслужава си и ще бъдете възнаградени с едно възпитано и послушно куче. Не се отчайвайте и не вдигайте ръце току така. Все пак можете да си вземете поука от станалото и да преживеете няколко пречупени домата тази година, за да се радвате на послушното си куче през целият останал кучешки живот.

Успех!
User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   rumiella Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 June 2012 - 10:20 AM

Благодаря на всички за отделеното време.Взехме решение да преградим част от двора.Купихме мрежа и днес ако остане време ще оградим.Надявам се ,че така Арес ще се чувства по-добре.Днес го изведох навън и мина по-добре.Вече не се се дърпа,сякаш е в кучешки впряг :),но и аз бях по-уверена и спокойна.Даже като се поумори вървеше редом до мен,което ме изпълни с надежда.Сега пак е вързан,но спи и не плаче.

#12 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2012 - 10:30 AM

Показване на мнениетоrumiella, в 03 June 2012 - 08:20 AM, написа:

Благодаря на всички за отделеното време.Взехме решение да преградим част от двора.Купихме мрежа и днес ако остане време ще оградим.Надявам се ,че така Арес ще се чувства по-добре.Днес го изведох навън и мина по-добре.Вече не се се дърпа,сякаш е в кучешки впряг :),но и аз бях по-уверена и спокойна.Даже като се поумори вървеше редом до мен,което ме изпълни с надежда.Сега пак е вързан,но спи и не плаче.

Извеждайте го редовно всеки ден. Ще се наредят нещата. Вярно е че ще трябва да хвърлите труд и време, но то си струва. Учете го на команди, играйте с него навън, всичко ще се нареди, всеки стопанин на едно възпитано първо куче е минал по този път.
Стъпка по стъпка ще си извървите пътя.
User's Signature

#13 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 03 June 2012 - 12:05 PM

Ако имате възможност го извеждайте поне по 2 пъти-сутрин и вечер да речем за по мин 45 мин.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 June 2012 - 12:58 PM

Само да вметна, че едната мрежа няма да го спре! Много са талантливи!
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#15 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2012 - 04:24 PM

През 50 см на мрежата набийте арматури, моя бултериер прокопа под мрежата, а като я преградих долу, прегриза я, сега всичко е наред с арматурата и с повече тичане :)))

#16 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2012 - 05:48 PM

Показване на мнениетоrumiella, в 03 June 2012 - 10:20 AM, написа:

Чудесно начало и проъдлжавайте да пишете! :ae_085: И да четете :md_064: Личи си, че имате желание, което е най-важното.

#17 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2012 - 10:21 PM

Мил защо куче между домати да не става ?? Моята пък чудесно съм и обяснил къде кво и що е да тук проблема е различен безотговорноста в разнна възраст прави така че като порасне малко кучето и прави къщата с главата надоло е сега ще се чудите как да го оправите.НЕ ПОДАРЯВАЙТЕ КУЧЕТО кучето ви по един или друг начин ви обича но ако вие неможете наистина да му помогнете тогава да подарете го.Защо не му направите клетка ?? В една по-голяма клетка няма да му е зле.Както по-горе казаха енергията на хъски е мнооого голяма и постояно иска разходки и тея 2 разходки за нищо не служат ако са за по 30-60 минути ...... Започнете някакво обучение игра с топка пръчка ?

#18 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2012 - 04:42 AM

Има разлика между немска овчарка и хъски.На хъски в природа да тиче и да прави бели ако енергия не израсходвана.То ловджийско и впегатно куче,не можеш да им сравняваш манталитета.Не можеш да имаш хъски и да го расхождащ лежейки на дивана.Ти неможеш да го контролираш,не можеш да изградиш свой авторитет пред него.Хъски не за новаци и не за мързеливи хора.И да го посадиш в клетка ,нещата няма да се променят.в подобра посока.
Само повече росходки активни ,да играе с други кучета ,да израсходва енергия стях ,че човек не може да издержи на тяхното темпо.И мойто мнение че ти несможеш да се справиш,още от сега испускаш куче.
Хора не се замислят преди да вземат куче.То трябва да се чете ,да се разбере даденость на порода.Има породи които по природа супер активни.В това число влиза хъскщи и бърдер коли.това кучета със специално предназначение.
Не можеш да обясниш на РАБОТНА хрътка да не убива котки.Та това няма да хрътка,или поне ,искам да кажа, че това е нормално за ловджийски кучета да гонят всичко живо.Още повече за хрътка, която научена на зайци.
В момента не се заяждам,просто още имате време,кучето е младо.Можете да се справите ако погледнете на това куче с други очи ,затова трябва да отделяте му повече внимание.Но ас като разбрах ,ви просто го гледате като пазач ,щом не го извеждаха досега. ХЪСКИ не куче пазач ,не просто куче за село.А и той който ви го подарил ,незнам дали изобщо помислил.Не поддържам подаряване на животни на неподготвени хора.Или поне трябва да познаваш човека преди да му подариш нещо като куче ,мишка ,котка и т.д.

#19 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:изобразително изкуство, чехословашки вълчак, БШОК

Публикувано: 04 June 2012 - 08:01 AM

Добре де, момичето напредва и то с доста бързи темпове. На 02.06. е било на ръба, а сега вече отделено място от явно важния двор- ами отчетете и го! Все пак явно е, че има смисъл от съветите и от " Шегата настрана" . Аз, честно казано съм впечатлен. И сега ако я препратите към конкретните съвети за общо обучение и т.н. мисля, че след време групата на хъскитата ще се радва на някой сериозен привърженик, който ще съветва други през собствен опит. Много добра история е това, дано продължи в развитие. Аз съм оптимист- това да накараш някакви хора да купят мрежа, да се осъзнаят, че има и друго решение си е направо победа. важното е сега да намерят наистина време и да оградят, пък после и покрив...

#20 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2012 - 08:49 AM

Показване на мнениетоVictor_, в 03 June 2012 - 08:21 PM, написа:

Защо не му направите клетка ?? В една по-голяма клетка няма да му е зле.Както по-горе казаха енергията на хъски е мнооого голяма и постояно иска разходки и тея 2 разходки за нищо не служат ако са за по 30-60 минути ......

Не мога да се съглася с вас. Клетката няма да помогне на хъски и то с 30 минути разходка два пъти дневно. Ще се започне едно виене и лай - ще мърморят съседите... Клетката и ограда са само помощни решения при пълноценно разхождане навън и занятия всеки ден. Имахме близо до нас една възрастна жена с хъски - подариха бяло сладко бебе на внуците й и родителите след като се наиграха децата го разкараха животинчето при бабата. Позната до болка история... Тогава сградата до нас беше общежитие, бабата живееше там а под прозорците си е сложила една ограда с навес за кучето. Кучето не бе разхождано никога! Не знаеше що е повод и каишка. Когато минавах от там с кучетата ми то виеше отчаяно и и драпаше да излезе за да играе. Хъскита понякога така "говорят" че по-добре да бяха лаели. Виеше от безсилие и неизразходвана енергия. Та чак бабата ми се караше да не минавам от там "да не дразня кучето". Е, как да й обясня че младо животно и то от такава порода има нужда от движение, игра, социализация, упражнения и не съм й виновна аз задето минавам с кучетата ми по улицата та животното й в клетка реагира така?

Хората понякога постъпват първосигнално - подаряват кучета от неподходяща порода на неподходящи хора... Не се съобразяват нито с графика нито с подготовката или липса на такава от страна на бъдещ стопанин. Те просто грабват една готина топка и желаят да зарадват човека, когото харесват. така на една позната й бяха подарили кремаво мъжко чау. А тя вече имаше мъжко хъски. И стана тя една... хъски на синджира, чау в къщи за да няма бой нон-стоп. На никого не му е лесно в такава ситуация, особено ако си отговорен човек и не си в състояние да се отървеш от такъв "подарък".

Надявам се авторка на темата като осъзнае какво всъщност я очаква да не се ужаси и да не се откаже. А пък ние ще помагаме... Колкото можем.
User's Signature

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни