Ужас! Завързах хъскито си на синджир!!!
Публикувано: 04 June 2012 - 09:45 AM
Публикувано: 04 June 2012 - 10:47 AM
Публикувано: 04 June 2012 - 02:07 PM
Вчера за съжаление не остана време за преграждане на двора.По тази причина Арес пак остана вързан през нощта.Дори не можах да го разходя снощи ,защото заваля.По принцип всяка сутрин към 8 ч. ме събужда кучешки вой,но днес беше тихо.Помислих,че някой вече му е дал храна и за това е спокоен.Но не беше ял.Просто се беше свил до колибката и гледаше жално.Занесох му храна ,но не пожела да яде.Подуши я и пак си легна.Сърцето ми се скъса.Взех повода и го изведох навън.Друг път тича като луд ,а днес просто си вървеше до мен.Разходката не продължи дълго, стана горещо и го прибрах.Не го завързах .Оставих го в предната част на двора,понеже е сянка и е по-хладно .Едва след 1 час се разигра и си изяде закуската.Не сме заграждали,а той и в момента лежи на бетона и няма желание да ходи в тревата или в градината.
Дали ,защото е много горещо днес,незнам!Или намрази мястото на заточението си??!
Следва продължение....
Публикувано: 04 June 2012 - 05:15 PM
Изобщо, наблюдавайте го как яде и как се изхожда, може да е от топлото време, но е по-добре човек да се презастрахова, че с тия вагабонти никога не знаеш от къде ще ти изскочи нещо. Бих го завела на вет, ако това поведение продължи.
И не се притеснявайте да го извеждате дори когато вали дъжд, колкото повече емоции получава и други усещания, толкова по-полезно за него. Успех!

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 04 June 2012 - 10:13 PM
Доста по-весел е сега.Не знам какво му стана сутринта,наистина се уплаших,че нещо не е наред.За всеки случай утре ще дойде ветеринаря в къщи.
Започвам да го обичам това куче :)
Публикувано: 05 June 2012 - 06:36 AM
Публикувано: 05 June 2012 - 10:56 AM
blueocean, в 05 June 2012 - 06:36 AM, написа:
Извинете,че ви занимавам с моите истерии.
Просто исках да постъпя правилно
Подпис: трол "Румиела"
Публикувано: 05 June 2012 - 11:25 AM
В нашия случаи оградата е съвсем ниска някъде около 50см., но още при самото засяване им показахме, че е ЗАБРАНЕНА територия, в последствие грам не и обръщаха внимание.

www.luckydogs.alle.bg
Публикувано: 05 June 2012 - 08:10 PM
Прочети пак кво съм написал !!! Къде казвам да го разхожда по 30 минути 2-пъти дневно ??? Казах че ако го разхожда 2-пъти дневно по 30-60 минути ТОВА НЕ Е НИЩО.И защо да не стане във клетка по-добре ли е да е вързано ??? От вчера съм хванал да се занимавам със едно хъски на 6 месеца онва е дивак от класа нито слуша нито иска да слуша,защото собственичката й позволяваше много неща и сега ела да видиш не иска да го разхожда вече.Недоволства ли от нещо мине зад теб и хване да ти хапе краката блузата квото хване.... до сега не съм си мислел че хъскито е така твърдоглаво но от вчера го разбрах.Твърдоглаво е и трябва да се разботи със него с твърда ръка никакви лиготии иначе се качват на главата.Та решението при вас според мен е направете по-голяма клетка и разхождайте кучето по-често,научете го да гони пръчка/топка много бързо ще се изморява така пробвайте има много варианти !
Публикувано: 09 June 2012 - 11:11 AM
Арес се чувства много добре.Сега работим по възпитанието,че има нужда.
Разхождам го сутрин и вечер,но ми е трудно да се справя с уличните кучета и много ме е страх да не ни нападнат.
Публикувано: 09 June 2012 - 12:27 PM
rumiella, в 09 June 2012 - 11:11 AM, написа:
Разхождам го сутрин и вечер,но ми е трудно да се справя с уличните кучета и много ме е страх да не ни нападнат.
Браво за напредъка! За уличните кучета бих препоръчала да си носиш малко шише с вода и да ги пръскаш като ги срещнеш, ако не си склонна да ставате приятели! Доказано е, след няколко напръсквания и почват да те отбягват, навярно само пазят територия! Важното е да не се плашиш!
Публикувано: 09 June 2012 - 12:58 PM
rumiella, в 09 June 2012 - 09:11 AM, написа:
Браво, хора!
Топлят ми душата такива съобщения.
Ще успеете, стъпка по стъпка - всичко ще се нареди. За бездомници има кучегони - около 70 лева в оръжейния магазин, но и пръскане с вода става, ако добавите вътре амонячна вода в шише с капачка тип "биберон" - още по-действащо е. Тази смрад на амоняка не можеш да свикнеш с нея, но шишето трябва да се затваря плътно, за да не ви смърди и на вас. Безопасно е за кучета, но ще ги държи настрани след едно-две напръсквания. Радиуса на действие от пет до десет метра - зависи от силата на замаха, с която насочвате отвореното шише към тях.
Ще свикнат да стоят на страни. После само ще облайват отдалеч. А по-късно и това няма да правят.
Ще се наредят нещата, успех!

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 09 June 2012 - 08:59 PM
Furia_S, в 09 June 2012 - 12:58 PM, написа:
rumiella, в 09 June 2012 - 09:11 AM, написа:
Браво, хора!
Топлят ми душата такива съобщения.
Ще успеете, стъпка по стъпка - всичко ще се нареди. За бездомници има кучегони - около 70 лева в оръжейния магазин, но и пръскане с вода става, ако добавите вътре амонячна вода в шише с капачка тип "биберон" - още по-действащо е. Тази смрад на амоняка не можеш да свикнеш с нея, но шишето трябва да се затваря плътно, за да не ви смърди и на вас. Безопасно е за кучета, но ще ги държи настрани след едно-две напръсквания. Радиуса на действие от пет до десет метра - зависи от силата на замаха, с която насочвате отвореното шише към тях.
Ще свикнат да стоят на страни. После само ще облайват отдалеч. А по-късно и това няма да правят.
Ще се наредят нещата, успех!
Ееее, това с амоняка ми се струва излишно . . .
Публикувано: 24 June 2012 - 05:11 PM
Вярно е, че съм с друга порода куче и рядко са ни нападали другите кучета (бездомните де), но действа и това, да не им обръщаш внимание. Те може и да се опитват да се закачат с добро или лошо, но като ги подминаваш (като подаваш съответна команда на кучето също) спират да досаждат или го правя за малко като ви видят.

Дивото зове - гласът на кръвта!
Публикувано: 25 June 2012 - 03:22 PM
Furia_S, в 09 June 2012 - 07:50 PM, написа:
Водата е достатъчна. А за разгоненаната женска, дори и да не е от твоята порода, пак ще я преследват.

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

Вход

Горе
Цитиране +