Ужас! Завързах хъскито си на синджир!!!
Публикувано: 02 June 2012 - 06:51 PM
Публикувано: 02 June 2012 - 07:36 PM
Публикувано: 02 June 2012 - 07:52 PM
Потърсете му добър стопанин навреме.
Или преградете двора.
Или го научете да ходи ред.
Или го приберете в къщата.
Но нещо ми подсказва, че единствената опция за вас е първата
Не забравяйте да кажете на приятелите си, че куче не се подарява.
Публикувано: 02 June 2012 - 10:20 PM
rumiella, в 02 June 2012 - 08:52 PM, написа:
Там е работата, че само едно харесване не е достатъчно! Не ме разбирайте погрешно. Не приемайте и думите ми като нападки. Аз съм горд собственик на две хъскита, но през какво съм минал само аз си знам ;). Също така много харесвам породата Белгийска овчарка, но само харесвам ;) и за това все още се спирам да имам куче от тази порода!
Та за хъскито. Ако искате то да е щастливо също и Вие. Един вид за да споделите щастието си взаимно. Трябва да почнете от кръглата нула! Това, че не сте го научили на повод от малко е да не кажа голяма е направо хипер мега ултра грешка, но е поправимо! От Вас се иска търпение,желания, железни нерви, постоянство, упоритост и по-голям инат от кучето Ви! Не са много нали? Това е цената да притежаваш хъски!
Във подфорума Сибирско хъски, може да намерите доста ценна информация как да се справите със проблема Ви!
Успех!

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 02 June 2012 - 10:51 PM
rumiella, в 02 June 2012 - 05:44 PM, написа:

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 03 June 2012 - 08:39 AM
Куче на синджир си е отврат. За мен е нормално да ви мачка доматите в началото сте му дали целия двор и е било разрешено навсякъде а сега не е а кучето няма как да разбере,че е вързано заради доматите.
Публикувано: 03 June 2012 - 09:53 AM
Сега малко по темата.
Можете да държите кучето си изолирано от градината, като:
1. му създадете условия и го научите на правила.
Тоест или заграждате градината така, че кучето да не може да шляпа из двора и да чупи разсадите или му правите място за почивка.
2. от първото излиза и второто: взехте хъски. Това е енергична и подвижна порода все пак. Имат нужда от много движение. За да го изморите трябва активно да го извеждате и социализирате извън двора. Добре изведено куче и уморено от горе на всичко спи 20 часа в денонощие. Енергично младо животно от тази порода има нужда от движение и умствено натоварване. не е достатъчно просто да го пуснеш в двора и да му дадеш храна та да си мислиш че си му осигурил всичко необходимо. То има нужда от игри със стопанина, от команди, от упражнения за акъла си, инак стават буйни точно поради скука. Важи за всичките породи, впрочем.
3. Ще се наредят нещата ако имате сили и търпение. Винаги при всеки свой неуспех трябва да помните точно това: заслужава си и ще бъдете възнаградени с едно възпитано и послушно куче. Не се отчайвайте и не вдигайте ръце току така. Все пак можете да си вземете поука от станалото и да преживеете няколко пречупени домата тази година, за да се радвате на послушното си куче през целият останал кучешки живот.
Успех!

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 03 June 2012 - 10:20 AM
Публикувано: 03 June 2012 - 10:30 AM
rumiella, в 03 June 2012 - 08:20 AM, написа:
Извеждайте го редовно всеки ден. Ще се наредят нещата. Вярно е че ще трябва да хвърлите труд и време, но то си струва. Учете го на команди, играйте с него навън, всичко ще се нареди, всеки стопанин на едно възпитано първо куче е минал по този път.
Стъпка по стъпка ще си извървите пътя.

Публикувано: 03 June 2012 - 12:05 PM
Публикувано: 03 June 2012 - 12:58 PM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 03 June 2012 - 05:48 PM
rumiella, в 03 June 2012 - 10:20 AM, написа:
Чудесно начало и проъдлжавайте да пишете!
Публикувано: 03 June 2012 - 10:21 PM
Публикувано: 04 June 2012 - 04:42 AM
Само повече росходки активни ,да играе с други кучета ,да израсходва енергия стях ,че човек не може да издержи на тяхното темпо.И мойто мнение че ти несможеш да се справиш,още от сега испускаш куче.
Хора не се замислят преди да вземат куче.То трябва да се чете ,да се разбере даденость на порода.Има породи които по природа супер активни.В това число влиза хъскщи и бърдер коли.това кучета със специално предназначение.
Не можеш да обясниш на РАБОТНА хрътка да не убива котки.Та това няма да хрътка,или поне ,искам да кажа, че това е нормално за ловджийски кучета да гонят всичко живо.Още повече за хрътка, която научена на зайци.
В момента не се заяждам,просто още имате време,кучето е младо.Можете да се справите ако погледнете на това куче с други очи ,затова трябва да отделяте му повече внимание.Но ас като разбрах ,ви просто го гледате като пазач ,щом не го извеждаха досега. ХЪСКИ не куче пазач ,не просто куче за село.А и той който ви го подарил ,незнам дали изобщо помислил.Не поддържам подаряване на животни на неподготвени хора.Или поне трябва да познаваш човека преди да му подариш нещо като куче ,мишка ,котка и т.д.
Публикувано: 04 June 2012 - 08:01 AM
Публикувано: 04 June 2012 - 08:49 AM
Victor_, в 03 June 2012 - 08:21 PM, написа:
Не мога да се съглася с вас. Клетката няма да помогне на хъски и то с 30 минути разходка два пъти дневно. Ще се започне едно виене и лай - ще мърморят съседите... Клетката и ограда са само помощни решения при пълноценно разхождане навън и занятия всеки ден. Имахме близо до нас една възрастна жена с хъски - подариха бяло сладко бебе на внуците й и родителите след като се наиграха децата го разкараха животинчето при бабата. Позната до болка история... Тогава сградата до нас беше общежитие, бабата живееше там а под прозорците си е сложила една ограда с навес за кучето. Кучето не бе разхождано никога! Не знаеше що е повод и каишка. Когато минавах от там с кучетата ми то виеше отчаяно и и драпаше да излезе за да играе. Хъскита понякога така "говорят" че по-добре да бяха лаели. Виеше от безсилие и неизразходвана енергия. Та чак бабата ми се караше да не минавам от там "да не дразня кучето". Е, как да й обясня че младо животно и то от такава порода има нужда от движение, игра, социализация, упражнения и не съм й виновна аз задето минавам с кучетата ми по улицата та животното й в клетка реагира така?
Хората понякога постъпват първосигнално - подаряват кучета от неподходяща порода на неподходящи хора... Не се съобразяват нито с графика нито с подготовката или липса на такава от страна на бъдещ стопанин. Те просто грабват една готина топка и желаят да зарадват човека, когото харесват. така на една позната й бяха подарили кремаво мъжко чау. А тя вече имаше мъжко хъски. И стана тя една... хъски на синджира, чау в къщи за да няма бой нон-стоп. На никого не му е лесно в такава ситуация, особено ако си отговорен човек и не си в състояние да се отървеш от такъв "подарък".
Надявам се авторка на темата като осъзнае какво всъщност я очаква да не се ужаси и да не се откаже. А пък ние ще помагаме... Колкото можем.

Вход

Горе
Цитиране +