Dog.bg Форуми : Ужас! Завързах хъскито си на синджир!!!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ужас! Завързах хъскито си на синджир!!! Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:изобразително изкуство, чехословашки вълчак, БШОК

Публикувано: 04 June 2012 - 09:45 AM

Беда! Това с воя при затворени хъскита е ад! Две гледаха при нас. Когато наближеше часа да се върнат от работа хората се започваше нещо, от което костите ти вибрират- почваш да виждаш бели пустини! Бяха затворени по цял ден на един балкон! Даа, дано не се откаже Румиела и по- важното дано не съсипят животното. А това с бабата е пълна изродия, като онази, дето мутрата внук и беше връчил да се грижи за лъвицата му...

#22 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 June 2012 - 10:47 AM

Защо да не може хъски в градина? В подфорума за Сибирското хъски има хора, които си гледат кучетата навън мвжду доматите, както се казва! Едното ми хъски е на двор. Нямаме проблеми нито с цветята (имайте впредвид, че вкъщи е все едно са се вихрили 20 ландшафтни архитекта), нито с домати, краставици, и тем подобни. Ако питате мен, взимате нашийника и повода и започвате редовно да се разхождате в двора! Показвайте му от къде е позволено да минава, направете му пътечки, ако понечи да копае или гризе нещо - рязко подръпване на повода и строго "НЕ"! Вземете колело и му изразходвайте енегрията преди упражненията, така по-лесно ще се подчинява на команди, ако е уморено :ba_025: Успех!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#23 Потребителят е офлайн   rumiella Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 June 2012 - 02:07 PM

Здравейте.Благодаря ви за мненията и съветите.
Вчера за съжаление не остана време за преграждане на двора.По тази причина Арес пак остана вързан през нощта.Дори не можах да го разходя снощи ,защото заваля.По принцип всяка сутрин към 8 ч. ме събужда кучешки вой,но днес беше тихо.Помислих,че някой вече му е дал храна и за това е спокоен.Но не беше ял.Просто се беше свил до колибката и гледаше жално.Занесох му храна ,но не пожела да яде.Подуши я и пак си легна.Сърцето ми се скъса.Взех повода и го изведох навън.Друг път тича като луд ,а днес просто си вървеше до мен.Разходката не продължи дълго, стана горещо и го прибрах.Не го завързах .Оставих го в предната част на двора,понеже е сянка и е по-хладно .Едва след 1 час се разигра и си изяде закуската.Не сме заграждали,а той и в момента лежи на бетона и няма желание да ходи в тревата или в градината.
Дали ,защото е много горещо днес,незнам!Или намрази мястото на заточението си??!
Следва продължение....

#24 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 June 2012 - 05:15 PM

Не е типично поведение за 6-месечно животно... Аз бих го завела на ветеринар, вижте му акита и си припомнете кога за последно сте го обработвали за кърлежи. Имайте в предвид че някои капки дават пробив, а кърлежите не са толкова безобидни - наскоро в нашия подфорум на чау-чау си отиде едно куче от Лаймска болест, причинена от кърлеж.
Изобщо, наблюдавайте го как яде и как се изхожда, може да е от топлото време, но е по-добре човек да се презастрахова, че с тия вагабонти никога не знаеш от къде ще ти изскочи нещо. Бих го завела на вет, ако това поведение продължи.
И не се притеснявайте да го извеждате дори когато вали дъжд, колкото повече емоции получава и други усещания, толкова по-полезно за него. Успех!
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#25 Потребителят е офлайн   rumiella Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 June 2012 - 10:13 PM

Все още не сме готови с оградата.Наложи се да го вържем,но само за през нощта.Мисля,че нещата се нареждат лека полека.
Доста по-весел е сега.Не знам какво му стана сутринта,наистина се уплаших,че нещо не е наред.За всеки случай утре ще дойде ветеринаря в къщи.
Започвам да го обичам това куче :)

#26 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2012 - 05:04 AM

той да не се обиди че го вързахте ,едвам ще е разбрал за домати.А може би и разбрал нещо.

#27 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 June 2012 - 06:36 AM

Не че се съмнявам в интелигентността на хъскитата, ама просто ей така да реши да не тъпче о.О Може би е добре да се погледне дали "Румиела" не е някой от постоянните ни тролове. Без да се обижда, помня един с подобни истории - всичко започва истерично, трагично, а само след няколко дни нещата са мед и рози... Та хъските просто ей така от 2-3 разходки да разбере, че повече не трябва да рови в двора, че и редом вървяло, без да му е изразходвана енергията достатъчно... Ами не го вярвам. Или хъскито се е разболяло, или много лаишки ни премятат.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   rumiella Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 June 2012 - 10:56 AM

Показване на мнениетоblueocean, в 05 June 2012 - 06:36 AM, написа:

Не че се съмнявам в интелигентността на хъскитата, ама просто ей така да реши да не тъпче о.О Може би е добре да се погледне дали "Румиела" не е някой от постоянните ни тролове. Без да се обижда, помня един с подобни истории - всичко започва истерично, трагично, а само след няколко дни нещата са мед и рози... Та хъските просто ей така от 2-3 разходки да разбере, че повече не трябва да рови в двора, че и редом вървяло, без да му е изразходвана енергията достатъчно... Ами не го вярвам. Или хъскито се е разболяло, или много лаишки ни премятат.

Извинете,че ви занимавам с моите истерии.
Просто исках да постъпя правилно
Подпис: трол "Румиела"

#29 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 June 2012 - 11:25 AM

Без ограда не става. Не знам даже как сте си помислили да ги засадите БЕЗ да ги оградите :flagbg:
В нашия случаи оградата е съвсем ниска някъде около 50см., но още при самото засяване им показахме, че е ЗАБРАНЕНА територия, в последствие грам не и обръщаха внимание.
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#30 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2012 - 08:10 PM

Furia_S

Прочети пак кво съм написал !!! Къде казвам да го разхожда по 30 минути 2-пъти дневно ??? Казах че ако го разхожда 2-пъти дневно по 30-60 минути ТОВА НЕ Е НИЩО.И защо да не стане във клетка по-добре ли е да е вързано ??? От вчера съм хванал да се занимавам със едно хъски на 6 месеца онва е дивак от класа нито слуша нито иска да слуша,защото собственичката й позволяваше много неща и сега ела да видиш не иска да го разхожда вече.Недоволства ли от нещо мине зад теб и хване да ти хапе краката блузата квото хване.... до сега не съм си мислел че хъскито е така твърдоглаво но от вчера го разбрах.Твърдоглаво е и трябва да се разботи със него с твърда ръка никакви лиготии иначе се качват на главата.Та решението при вас според мен е направете по-голяма клетка и разхождайте кучето по-често,научете го да гони пръчка/топка много бързо ще се изморява така пробвайте има много варианти !

#31 Потребителят е офлайн   rumiella Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 June 2012 - 11:11 AM

Здравейте.Спасихме кучето и доматите :) Оградата е готова вече,а за да не копае отдолу,изляхме бетон.
Арес се чувства много добре.Сега работим по възпитанието,че има нужда.
Разхождам го сутрин и вечер,но ми е трудно да се справя с уличните кучета и много ме е страх да не ни нападнат.

#32 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2012 - 12:27 PM

Показване на мнениетоrumiella, в 09 June 2012 - 11:11 AM, написа:

Здравейте.Спасихме кучето и доматите :) Оградата е готова вече,а за да не копае отдолу,изляхме бетон.
Разхождам го сутрин и вечер,но ми е трудно да се справя с уличните кучета и много ме е страх да не ни нападнат.

Браво за напредъка! За уличните кучета бих препоръчала да си носиш малко шише с вода и да ги пръскаш като ги срещнеш, ако не си склонна да ставате приятели! Доказано е, след няколко напръсквания и почват да те отбягват, навярно само пазят територия! Важното е да не се плашиш!
User's Signature

Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 09 June 2012 - 12:58 PM

Показване на мнениетоrumiella, в 09 June 2012 - 09:11 AM, написа:

Браво, хора!
Топлят ми душата такива съобщения.
Ще успеете, стъпка по стъпка - всичко ще се нареди. За бездомници има кучегони - около 70 лева в оръжейния магазин, но и пръскане с вода става, ако добавите вътре амонячна вода в шише с капачка тип "биберон" - още по-действащо е. Тази смрад на амоняка не можеш да свикнеш с нея, но шишето трябва да се затваря плътно, за да не ви смърди и на вас. Безопасно е за кучета, но ще ги държи настрани след едно-две напръсквания. Радиуса на действие от пет до десет метра - зависи от силата на замаха, с която насочвате отвореното шише към тях.
Ще свикнат да стоят на страни. После само ще облайват отдалеч. А по-късно и това няма да правят.
Ще се наредят нещата, успех!
User's Signature

#34 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2012 - 08:59 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 09 June 2012 - 12:58 PM, написа:

Показване на мнениетоrumiella, в 09 June 2012 - 09:11 AM, написа:

Браво, хора!
Топлят ми душата такива съобщения.
Ще успеете, стъпка по стъпка - всичко ще се нареди. За бездомници има кучегони - около 70 лева в оръжейния магазин, но и пръскане с вода става, ако добавите вътре амонячна вода в шише с капачка тип "биберон" - още по-действащо е. Тази смрад на амоняка не можеш да свикнеш с нея, но шишето трябва да се затваря плътно, за да не ви смърди и на вас. Безопасно е за кучета, но ще ги държи настрани след едно-две напръсквания. Радиуса на действие от пет до десет метра - зависи от силата на замаха, с която насочвате отвореното шише към тях.
Ще свикнат да стоят на страни. После само ще облайват отдалеч. А по-късно и това няма да правят.
Ще се наредят нещата, успех!

Ееее, това с амоняка ми се струва излишно . . .
User's Signature

Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2012 - 09:50 PM

На мен навремето само това ми помогна по времето на разходки с разгонена женска - само водата не ги впечатляваше. Но и покрай нас положението с глутниците никак не беше розово.
User's Signature

#36 Потребителят е офлайн   rumiella Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 June 2012 - 02:09 PM

Хареса ми идеята с водата .Ще пробвам довечера,че при нас са са навъртяли доста бездомни кучета.

#37 Потребителят е офлайн   Wolfdiver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2012 - 05:11 PM

Браво, rumiella ! Поздравления за търсенето и пътя към отговорното решение !

Вярно е, че съм с друга порода куче и рядко са ни нападали другите кучета (бездомните де), но действа и това, да не им обръщаш внимание. Те може и да се опитват да се закачат с добро или лошо, но като ги подминаваш (като подаваш съответна команда на кучето също) спират да досаждат или го правя за малко като ви видят.
User's Signature

Дивото зове - гласът на кръвта!

#38 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2012 - 03:22 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 09 June 2012 - 07:50 PM, написа:

На мен навремето само това ми помогна по времето на разходки с разгонена женска - само водата не ги впечатляваше.

Водата е достатъчна. А за разгоненаната женска, дори и да не е от твоята порода, пак ще я преследват.
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни