Dog.bg Форуми : Цените на кутретата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Цените на кутретата Оцени темата: -----

#161 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 29 August 2006 - 11:21 AM

petko, никой не говори за икономически обоснована цена ... да пресмяташ разходи едва ли не ... не е хубаво, нито е истина. Цената на едно куче зависи от много неща, куче с куче не си прилича, нито връзка с връзка. Цената на кръвта няма цена ... има хора, които за да имат куче от дадена връзка, чакат с години. Има хора, които не продават кръв. Има кучета, чието поколение струва в пъти повече от други кучета. Всяко едно куче е като произведение на изкуството, нещо уникално, нещо истинско. И като такова цената му може да се определи само от истински познавачи и най вече ценители ... трябва да имаш вътрешната естетика, желанието за оценката, интереса да можеш да го оцениш. Иначе развъдния процес губи смисъл, той е развъждане, а не размножаване - трябва да правиш разликата между това, тогава идва оценката за труда на развъждача и за качествата на даденото куче, за очакванията към него.

#162 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 August 2006 - 01:03 PM

дог .бг ако става дума за бок пак ли мислиш същото при условие че всеки афишира любовта си към породата и йеланието да съдеиства за неиното развитие и разпространение.има казваш хора които не продават кръв.......излиза че я продават само че скъпо .каква е разликата между бок шампион и бок представител на пордодата може би някои е издържал серизния тест за домашен любимец..едва ли .и двете са ходили на изложби едното е оценено високо другото не каква е разликата в труда ?

реди на които му се струват много няма да ги даде но това е ясно и е друга тема ,вупреки че не ми беше полезен,благодаря за включването
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#163 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2006 - 01:16 PM

Цитат

дог .бг ако става дума за бок пак ли мислиш същото при условие че всеки афишира любовта си към породата и йеланието да съдеиства за неиното развитие и разпространение.има казваш хора които не продават кръв.......излиза че я продават само че скъпо .каква е разликата между бок шампион и бок представител на пордодата може би някои е издържал серизния тест за домашен любимец..едва ли .и двете са ходили на изложби едното е оценено високо другото не каква е разликата в труда ?

реди на които му се струват много няма да ги даде но това е ясно и е друга тема ,вупреки че не ми беше полезен,благодаря за включването

Просто исках да кажа , че е нормално дори и да обичаш своята работа да получаваш добро възнаграждение за това което правиш. И не е нормално да искаш от някой да си пресметне точно разходите за "производството" на дадено куче и да го продава точно колкото му е струвало до момента! Каквото и да се говори и парите са важни.Е някой голям развъдник може да си позволи да даде за по-малко пари или дори да подари някое перспективно животно на някой наистина запален по породата отколкото да го даде за много пари на някой "селянин" ( имам в предвид преносното значение на думата), който ще го върже на някоя вила. За това съм съгласен с дог.бг. Но никой не може да се меси в определянето на цените ИМ , просто е смешно и детски наивно , а и точно това , че ако не си купиш при висока цена.......... не ме карай да цитирам тук законите на пазара ;) !

#164 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 August 2006 - 03:23 PM

Цитат

каква е разликата между бок шампион и бок представител на пордодата
...............
едното е оценено високо другото не каква е разликата в труда ?

разликата е в миналия труд.
Ако ще плащаш на специалист, едно да знаеш - най-голямото перо е "минал труд".
Специалистът може да ти направи нещо за минута, но не минутата труд плащаш.
Не визирам само бок/кк или кучета изобщо.

#165 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2006 - 03:47 PM

мил става въпрос за бок ,забележи.преди колко години започнаха да се трудят развъждащите не бих ги нарекъл развъдчици даже въпросното куче може да е дори второ поколение на някои "помашко куче" взето за мерси или нещо такова.след това дори може да е и омешано ,дори може да не притежава нужните качества нали е пале ,пък и родителите му са от група без работни изпити не е нужно да се обучава само да е водимо (пък и да не е)........е може би аз греша благодаря ви,и на теб реди
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#166 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2006 - 03:57 PM

Цитат

мил става въпрос за бок ,забележи.преди колко години започнаха да се трудят развъждащите не бих ги нарекъл развъдчици даже въпросното куче може да е дори второ поколение на някои "помашко куче" взето за мерси или нещо такова.след това дори може да е и омешано ,дори може да не притежава нужните качества нали е пале ,пък и родителите му са от група без работни изпити не е нужно да се обучава само да е водимо (пък и да не е)........е може би аз греша благодаря ви,и на теб реди

bl) bl) bl) За какво вече става въпрос????

#167 Потребителят е офлайн   skyfish Икона

Публикувано: 08 November 2006 - 09:42 AM

първо да се извиня,че поствам в дърта тема,но няма как,трябва да изразя възмущението си.

открих сайта преди около 6 часа,от тогава се ровя из него и по-специално във форума му,просто защото напоследък ми се върти идеята да си взема куче.
като евентуален бъдещ собственик на четириногия приятел на човека тази тема пряко ме интересува.
не съм ходил в зоомагазин,не съм звънял и на развъдчици на кучета.
но след като прочетох тази тема няма и да се обадя по телефона на такива индивиди,камо ли пък да се срещтна с тях...
защото съдейки от тази тема и мненията,писани от кучевъди,то аз останах със следните впечетления:
кучевъдите са особен вид търговци,интересуващи се -поради спецификата на продукта,който продават- толкова от добруването на самия продукт в бъдеще,колкото и от чистата печалба,която могат да извлекат от него.даже може би финансовата част на сделката ги интересува малко повече.оставам също и с впечетлението,че въпросните кучевъди,ако живееха в по-размирни епохи щяха да изгонват с камани и факли невежите плебей,глупаци и прочее сган,дръзнала да се появи пред портите им без диплома по кучезнание.
на всичкото от горе са доста арогантни и надменни,особено към хора,които желаят да притежават куче.нещо което е типично на монополистични и оядени търговци.

чесно,дано никога не се видим с вас в реалният живот

#168 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2006 - 11:02 AM

Замислих се дали да не изтрия този душевен писък, но всъщност човекът е отчасти прав и е напълно възможно за странични наблюдатели глутницата "развъдчици" да приличат на заседнали над мърша хиени.
Затова ще кажа следното: да, нормалният ЧОВЕК - не само развъдчик - се интересува от добруването на "стоката" си в бъдеще... не-нормалните я набутват по борси и зоомагазини и не се интересуват. Следователно е логично, ако се купува директно от собственик на женско куче, да се очаква, че той и занапред ще проявява интерес към живота на кученцето... поне повечето хора го правят, независимо дали животинката е с родословие или без такова. Финансовата част... не е без значение в сделката - и то от две гледни точки: едната, че продавачът на кученцата е направил немалко капиталовложение в тях и би било някак странно да подари животинките без някаква задна умисъл (например куче по договор, от което в последствие да иска малки); втората - че колкото повече пари даде някой за кучето си, толкова по-голям шанс има да го гледа добре. ФАКТ е, че куче за 10 лв. рядко прокопсва и много често се озовава на улицата или бито и тормозено. Ако обаче си капиталовложил в това животно, ще се замислиш дали ще го умориш на бърза ръка... пък и това, че си дал смислена сума е известна гаранция, че ще разполагаш със средства и да го отгледаш.
Колкото и да ни е жал, кучетата СА стока: единственият приятел, който може да се купи с пари. От тази гледна точка, всеки клиент си прави сметката какво може и не може да си позволи и взима решение...
В случая, господине/госпожо - има множество животни, които търсят дом съвсем безвъзмездно и са готови да дарят същата обич, дружба и вярност като тези другите, които си имат порода. Хубаво усещане е да спасиш живот и всеки път като погледнеш животинката в очите да знаеш, че без теб тя е щяла да умре.... Помислете по този въпрос, ако не ви се дават пари за породисто куче или цените ви се струват надути.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#169 Потребителят е офлайн   algona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2006 - 12:01 PM

Ами и аз да напиша нещо. Отначалото, когато не бях запозната с много неща , аз също си мислех, че развъдчиците са сноби, които продават същите кучета като тези от обявите, но са с повече претенции . После започнах да чета! И да помня!И да се интересувам защо едно и също на вид куче струва от 300 до 800 лева , примерно. Ходих в зоомагазини- не, за да купувам а за да видя какво се предлага. Ами...кошмар. Който не вярва, да му пиша на лични какво и къде видях- болни кучета, кашлящи, котки с екземи и тн...На цена за куче 200 лв. по- евтина от тези на развъдника. Замислих се, продължих да чета . И вече знам защо е по- добре да се спра на развъдник , а не на домашно родено кученце. В България няма развъдчик, който да печели от това, че развръжда кучета. И цените са съвсем нормални. Пример- звъня от любопитство да питам за колко се продава кученце от определена порода- село до Велико Търново, домашно развъждане с абсолютно неизвестни родители . Цена на кученцата 600 лв. Стопанката, всъщност не- ТЪРГОВКАТА, ми обяснява- "мииии, аз съм питала в магазина са по 800 лева, значи сте на далавера" . Да, ама аз не искам далавера, искам здраво куче, което да си отговаря на породата, тоест да носи нейните породни белези- гени, характер, стойка и тн. Не искам кучето, което ще ми излезе 200 лева по- евтино от онова в развъдника, да е болно, да е хилаво, да е с наследствени болести, хрема, екзема, глисти и тн.
А по темата- за цените на кутретата-да, хубаво е да се обявяват, но ако човек се интересува- намира си развъдник, говори с развъдчика и се стига до цените. Не виждам защо развъдниците трябва да се превръщат във верига магазини за хранителни стоки- влизаш, кученцата наредени като аптекарски шишета, всяко с цена 200-300 лева, че да е по джоба на всеки, плащаш едно и получаваш две???Ама, моля ви- научете се да мислите, става ли? bash
Аз вече съм си харесала развъдчик, от когото ще си взема кучето догодина. И ще чакам, колкото трябва, и ще се виждаме, и ще се уча..ето това е отговорност, а не само да се плюете- кой е виновен и дали е виновен.
А ти, Skyfish, как си се държал с хората, които са развъждали кученца, че да станат надменни с теб? С моята развъдчица изпитваме взаимна симпатия- явно е до човещина и защото не разделям хората на "Кучевъди" и " нормални", както ти.

#170 Потребителят е офлайн   skyfish Икона

Публикувано: 08 November 2006 - 12:28 PM

Цитат

на заседнали над мърша хиени.

не бих казал,че това е точния образ,който търсех.най-малкото акцентът не трябва да пада върху парите.
просто в началото се твърдеше,че кучевъдите едва ли не тънат в мизерия защото продавали кучета на загуби,а няколко страници по-късно почват хвалби 'аз продавам само за запад';CENSORED,купувайте псета от където си искате,на мен не ми трябват още клиенти' казано по малко по-цивилизован начин и въобще постове,от които лъха нещо като 'че кво ме боли,че повечето хора не могат да отделят 1500 лева за куче с паспорт,лична карта и шофьорска книжка?аз как съм могъ,а?'
оттам ми тръгна приказката за печалбарството,а не от цените на четириногите.по мое лично мнение всеки има право да си продава каквото си пожелае на каквато си иска цена.не съм комунист,че да роптая с-у високи цени.
новото ауди р8 струва над 100 000 евро,но на дали ще тръгна да ги упреквам за това...

Цитат

А ти, Skyfish, как си се държал с хората, които са развъждали кученца, че да станат надменни с теб? С моята развъдчица изпитваме взаимна симпатия- явно е до човещина и защото не разделям хората на "Кучевъди" и " нормални", както ти.

алгона,мисля,че съвсем не си разбрал/а какво имам предвид.
всъщност,съмнявам се,че си прочела какво съм писал....

Драги skyfish, получавате една небесна риба, ОПА, едно МНОГО СЕРИОЗНО предупреждение за нецензурен език. Преди да пишете във форума, запознайте се с правилата му, СЛЕД това внимавайте и какви думички и изрази употребявайте. След второ предупреждение следва БАН за една седмица.
Поздрав несърдечен от твой модератор тук въвлечен: Vabank

#171 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2006 - 12:44 PM

skyfish - разни хора, разни идеали. Ако целта ти е просто да си намериш хубаво куче, то какво ти пука какъв е човекът, от който го купуваш? Ти не се жениш за него, а взимаш животно, в което си преценил, че той е вложил достатъчно труд. Човек се дразни от какво ли не... А и както е казал Мърфи: процентът идиоти навсякъде е константа - освен ако по принцип не обожаваш всички представители на човешката раса, много малко вероятно е да харесаш и 100% от кучкарите... r)
Не се отказвай от това да имаш здраво и расово куче.
User's Signature

Качена снимка

#172 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2006 - 01:20 PM

Цитат

но след като прочетох тази тема няма и да се обадя по телефона на такива индивиди,камо ли пък да се срещтна с тях...
защото съдейки от тази тема и мненията,писани от кучевъди,то аз останах със следните впечетления:
кучевъдите са особен вид търговци,интересуващи се -поради спецификата на продукта,който продават- толкова от добруването на самия продукт в бъдеще,колкото и от чистата печалба,която могат да извлекат от него.даже може би финансовата част на сделката ги интересува малко повече.

Да развъдчиците (или както ги наричаш ти кучевъди) държат кучетата който са продали да се гледат добре и какво лошо има в това. За второто обаче грешиш и ако можеше да си направиш елементарната сметка по разходите щеше да го разбереш. Кое всъщност не ти хареса това че на някой му пука за кучето което ще си вземеш или не ти харесват цените на които ти го предлагат. Толкова ли не разбрахте че от развъдник получаваш порода-куче а от зоомагазин - подобие на тази порода, за което после даваш луди пари по доктори само защото ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ са го хвърлили в аквариума без да си направят труда да му сложат ваксините, защото на тях не им пука вече какво ще стане с това кученце.

Ако потенциалния купувач държи на здраво куче ще се обади в развъдника и ще пита. Кое ви притеснява цената на телефонния разговор ли? Е-мейлите все още са безплатни. Или просто никой не си прави труда защото кучетата с родословие са в пъти по скъпи от тези без. Е НЕ СА. Ама за да го разбереш първо трябва да провериш.
User's Signature

In Life only Death is certain.

#173 Потребителят е офлайн   slavena Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2006 - 04:24 PM

их, че гадно, skyfish!

съжалявам, че не сте си допаднали с развъдчика, но категорично не съм съгласна с картината, която си изрисувал: смело мога да кажа, че не това е образа на всеки развъдчик, за да правиш такова генерално обобщение! освен това не е само този развъдник, на който си се спрял.

в интерес на истината и при мен се случва да питат хора за кученца, които намирам за неподходящи стопани и наистина не получават мое куче. така че цената явно не е определящата: има и магия! wink

#174 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 December 2009 - 05:39 AM

КОЛКО СТРУВАТ КУТРЕТАТА

Купуване на чистокръвно куче
Т.к. имам някакъв опит с кучетата често ми задават въпроса колко струва кученце от тази или онази порода. Честно казано, това е въпрос, който може да получи най-различни отговори, никой от които да не се хареса.

Хората, които продават кутрета

Ето, че сте решили да си купите чистопородно кутре и искате да знаете какви са цените, за да знаете, че не сте се излъгали. И така, първия човек, когото питате е развъдчик, който е някъде извън града, има по няколко кучила годишно и е готов веднага да ви продаде налично кутре за 300-500лв. Без документи – родословие или изследвания на родителите. Казвате си – хм, това е евтино, спокойно мога да го платя, но може би трябва още да поразпитам за още по-добри цени или още по-хубаво кутре.

Започвате да ровите онлайн, да разглеждате разкошни сайтове с приказно красиви шампиони, които ви грабват окото и сърцето, купища информация за титли и изследвания. Струва ви се шик и професионално, пишете един имейл и получавате зловеща информация. Ако търсите домашен любимец можете да го получите за 400-800-1000Е, а за изложбено куче ви изръсват 1000-1500-2000Е! И в двата случая получавате родословие и сертификати, че родителите или самото кутре са изследвани за нещо-си и са здрави. Че и трябва да се чака за кутре!

Леко замаяни и объркани вече стоите пред списък с 3 цени, нямащи нищо общо една с друга. Хоп, проверка в малките обяви на вестника и още една изненадка – още разминаващи се цени…

Защо просто не се каже точна цена!?

Истината е, че ще срещнете най-различни продавачи на кучета, продаващи ги с най-различна мотивация.

На някои наистина ще им пука за породата, нейното запазване и развитие, ще правят голямо усилие да са сигурни в правилния избор на кучка, на мъжки, ще са вложили огромен ресурс и усилия в съответното кучило. Ресурс, който трябва да се покрие поне частично от бебетата.

Други виждат само парите. Те знаят, че хората просто се разтапят от вида на сладко кутре и са готови бързо да ви дадат каквото им е под ръка. Те вероятно няма да могат да кажат нищо за родителите, не правят никакви изследвания за наследствени болести и в общи линии развъждат с всичко, което им е под ръка, без значение от физическото или психическото му състояние и дадености.

И разбира се, чистите измамници, които купуват, продават, лъжат за породата… в общи линии се стараят просто бързо да продадат нещастното животинче с неизяснен произход на първия появил се балък.

Какво можете да направите?

Ако търсите кутре трябва да си зададете няколко въпроса:

1.За какво ви е това кутре? За развъждане, за изложби, за приятел?

2.Колко важна е за вас цената? Готови ли сте за доживотен финансов ангажимент?

3.Интересува ли ви произхода и здравето на кутрето?

След като решите какъв е отговорът на горните въпроси, ще си изясните в рамките на коя от цените ще се движите.

Моята цена за кутре

Каква е цената на моите кучета – тези верни спътници, които ми показват всеки ден какво е обич, преданост и приятелство?

……………………………………………………………….……. Те са БЕЗЦЕННИ!
User's Signature

Качена снимка

#175 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2009 - 07:24 AM

Цитат(insult @ Dec 19 2009, 03:39 AM) <{POST_SNAPBACK}>
КОЛКО СТРУВАТ КУТРЕТАТА

Купуване на чистокръвно куче
Т.к. имам някакъв опит с кучетата често ми задават въпроса колко струва кученце от тази или онази порода. Честно казано, това е въпрос, който може да получи най-различни отговори, никой от които да не се хареса.

Хората, които продават кутрета

Ето, че сте решили да си купите чистопородно кутре и искате да знаете какви са цените, за да знаете, че не сте се излъгали. И така, първия човек, когото питате е развъдчик, който е някъде извън града, има по няколко кучила годишно и е готов веднага да ви продаде налично кутре за 300-500лв. Без документи родословие или изследвания на родителите. Казвате си хм, това е евтино, спокойно мога да го платя, но може би трябва още да поразпитам за още по-добри цени или още по-хубаво кутре.

Започвате да ровите онлайн, да разглеждате разкошни сайтове с приказно красиви шампиони, които ви грабват окото и сърцето, купища информация за титли и изследвания. Струва ви се шик и професионално, пишете един имейл и получавате зловеща информация. Ако търсите домашен любимец можете да го получите за 400-800-1000Е, а за изложбено куче ви изръсват 1000-1500-2000Е! И в двата случая получавате родословие и сертификати, че родителите или самото кутре са изследвани за нещо-си и са здрави. Че и трябва да се чака за кутре!

Леко замаяни и объркани вече стоите пред списък с 3 цени, нямащи нищо общо една с друга. Хоп, проверка в малките обяви на вестника и още една изненадка още разминаващи се цени

Защо просто не се каже точна цена!?

Истината е, че ще срещнете най-различни продавачи на кучета, продаващи ги с най-различна мотивация.

На някои наистина ще им пука за породата, нейното запазване и развитие, ще правят голямо усилие да са сигурни в правилния избор на кучка, на мъжки, ще са вложили огромен ресурс и усилия в съответното кучило. Ресурс, който трябва да се покрие поне частично от бебетата.

Други виждат само парите. Те знаят, че хората просто се разтапят от вида на сладко кутре и са готови бързо да ви дадат каквото им е под ръка. Те вероятно няма да могат да кажат нищо за родителите, не правят никакви изследвания за наследствени болести и в общи линии развъждат с всичко, което им е под ръка, без значение от физическото или психическото му състояние и дадености.

И разбира се, чистите измамници, които купуват, продават, лъжат за породата в общи линии се стараят просто бързо да продадат нещастното животинче с неизяснен произход на първия появил се балък.

Какво можете да направите?

Ако търсите кутре трябва да си зададете няколко въпроса:

1.За какво ви е това кутре? За развъждане, за изложби, за приятел?

2.Колко важна е за вас цената? Готови ли сте за доживотен финансов ангажимент?

3.Интересува ли ви произхода и здравето на кутрето?

След като решите какъв е отговорът на горните въпроси, ще си изясните в рамките на коя от цените ще се движите.

Моята цена за кутре

Каква е цената на моите кучета тези верни спътници, които ми показват всеки ден какво е обич, преданост и приятелство?

.. Те са БЕЗЦЕННИ!

insult много добре написано.Аз лично бих препоръчал на хората които са решили тепърва да си купуват куче,ако е под 1000лв изобщо да не се занимават.Не че тази цена е 100% гаранция, но до някаде е.Защото мошенниците знаят че 1000 лв за куче няма всеки да извади,а тези които ще извадят,те разбират и тях трудно ще ги излъжеш.Затова този ценови сегмент е много малко атакуван от мошенниците,а и печалбата е много разтегната във времето.

User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#176 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 December 2009 - 10:59 AM

alexy, не си съвсем прав. Според мен, това е въпрос на манталитет, който на тази географска ширина е ..... не ми се говори.
insult го е написала много добре, особено онази част с въпросите. Ако успеем с нашите писания и изказвания да накараме хората да си задават първо тези въпроси, а после да си търсят куче, търговията в зоомагазините ще намалее значително.
Защото все още е често срещана практика, да си купуват куче от такива места защото "е от ... майната си". Хората са готови да платят 1000 лева само да им го каже някой, а това, че ти им предлагаш нещо здраво и с ясен произход не ги впечатлява особено. Важно е да е от майната си. Ако им предложиш преференциална цена, само защото искаш кучето ти да има добър дом, то тогава започват онези невероятни интерпретации "Ааа, то щом го даваш на тази цена, сигурно е лошо!". Направо супер, нали?! Ако пък обявиш по-висока цена - значи, ти си "търгашът". Ама, че ти имаш безброй разходи .... то това си е твой проблем. Мисълта ми е, че докато тук първо си задаваме въпроса "Дали не се минах?", а после мислим за другите основни въпроси, написани от insult - няма как да посочиш ясен критерий за търсене на домашен любимец.
Докато не разберем, че всяко хубаво нещо си има цена и тя не винаги е по възможностите ни - няма как да се обърнат нещата. Много пъти съм повтаряла на хората, които са готови да датат и повече пари за домашен любимец - не е важно да имаш сега 1000 евро за да го купиш, важно е да имаш после няколко пъти по 1000 за да имаш това, което гледаш по картинките и по сайтовете. Кинологията е скъпо занимание, но да положиш всички усилия и да направиш живота на твоя четириног приятел добър - това няма цена, няма как да го изчислиш. Свързано е с отношението ни към него и с готовността ни да го направим.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#177 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2009 - 11:06 PM

Цитат(Dara @ Aug 24 2006, 06:38 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат
b) То Америка е пълно със странни неща - видях с очите си доста разминавания с нолмалното....Но сме тръгнали към Обединената Европа - сега там много започнаха да внимават с животните...

В центъра на Париж, точно покрай Сена има една улица на която са наредени поне 30 магазина, половината за цветя, а другата половина - зоомагазини. Във всички зоомагазини има наблъскани кучета в клетки, които се продават. Разбира се и цените им са 'европейски'.

Точно тези магазини покрай Сена исках и аз да спомена. Те са абсолютно същите като нашите, само че с доста по-високи цени. Някои са и много по-зле и като асортимент от нормални стоки за един зоомагазин, и като претрупаност с клетки - наистина кокошарници! И понеже са в най-туристическата част на Париж, по цял ден там е един вървилник...Горките животни!

Пак ми се ще да призова този тип дискусии-за породи, за избор на кутре-откъде,за цената на малкото кученце, ако може, да бъдат популяризирани във вестници, списания, радиопредавания и т.н. защото ние тук повечето си ги знаем тези неща. Който има възможност - да го направи, наистина доста бъдещи стопани се надявам да се замислят. Да не подценяваме хората, някои наистина не знаят откъде да се информират, а са добронамерени и биха се вслушали.

User's Signature

www.monasterymeadows.com

#178 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2009 - 01:48 AM

Не знам дали ще е от полза да се показват изложби по телевизията. Приятелят ми работи в телевизия и може евентуално на някоя изложба да дойде екип и да снима и покрай това да се обясни какви са тези кучета, от къде се купуват, защо трябва да се купуват такива кучета, а не от магазини. Ще говоря с него и ще видим дали нещо може да се направи. Мисля, че ще е от полза. Телевизията е кабеларка. Аз лично не я гледам, но е популярна кабеларка.

#179 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2009 - 01:05 PM

Аз много бих се радвала да има предаване за животните,в което да
се излъчват киноложки изложби ae_085.gif ae_085.gif ae_085.gif

#180 Потребителят е офлайн   gloria Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2009 - 01:08 PM

По Хоби ТВ,в предаването "Моето куче" дават за киноложките изложби.Но е с голямо закъснение.До средата на октомври даваха репортажи от международните киноложки изложби в Банско.А иначе идеята за телевизията е много хубава.

• (12 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни