Dog.bg Форуми : Цените на кутретата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Цените на кутретата Оцени темата: -----

#101 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 August 2006 - 02:59 PM

redy - я кажи като отлявлен специалист и виден психолог, какво точно те мъчи и какъв точно ти е проблема?

Много ти се струват парите за куче което си искал да купиш?
Развъдчиците продават скъпо кучета?
Ценита на сайта на Вабанк не са ти харесали?
Видял си сайт без цени?
Някой те излъгла и ти е продал много скъпо някаква куче и се чувстваш прецакан?
Развъждането на англииските булдоци ли ти пречи?
Не ти върви боя с кучета ли губиш кинти?

Кажи каква ти е точно мъката, та да можем дати помогнем, да спиш спокойно. l) l) l)

Защото аз ти чета напъните в тая тема инемога да разбера каква аджеба ти е болката и за какво се бориш?

#102 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2006 - 03:33 PM

Цитат

redy - я кажи като отлявлен специалист и виден психолог, какво точно те мъчи и какъв точно ти е проблема?

Много ти се струват парите за куче което си искал да купиш?
Развъдчиците продават скъпо кучета?
Ценита на сайта на Вабанк не са ти харесали?
Видял си сайт без цени?
Някой те излъгла и ти е продал много скъпо някаква куче и се чувстваш прецакан?
Развъждането на англииските булдоци ли ти пречи?
Не ти върви боя с кучета ли губиш кинти?

Кажи каква ти е точно мъката, та да можем дати помогнем, да спиш спокойно. l)  l)  l)

Защото аз ти чета напъните в тая тема инемога да разбера каква аджеба ти е болката и за какво се бориш?

Отговарям ти поред на въпросите:

Да кучето, което искам да имам струва около 7-8000евро и нямам тези пари ( питаш защото искаш да ми услужиш ли?)
Както казах всеки има право да иска каквито си иска цени за това което продава,друг е въпроса дали ще има някой , който да им ги даде.
Незнаех , че Вабанк има сайт , а и доколкото виждам на аватара и гледа хъски-тази порода не ме интересува. [COLOR=red]Видях сайта на Вабанк , явно се занимава сериозна с породата- грешката е моя .

Не съм разглеждал досега никакви сайтове и не ме интересува дали има или не цени.
Никой не може да ме излъже, защото ако съм дал парите значи съм го искал това куче.
Английският булдог не ми пречи просто си изказвам мнението за стандарта и за отражението му върху здравето на кучетата. ( А на теб борбите ли ти пречат r) ?)
Така както вие досега ме уверявахте, че не го правите за пари, е и при борбите е същото , не се прави само за пари, но е добре ако печелиш мачове-> имаш добро куче и печелиш и пари.

Мъка нямам просто си излагам мнението в поредната тема , която ме е заинтересувала.
Болката я оставям за вас ...... незнам лек за настъпени мазоли. r)

П.П. А и незнам с какво предизвиках гнева ти, с последния си пост се изказах ЗА развъдниците и ПРОТИВ магазините за кучета, ще ми кажеш ли с какво те подразних така, че реши да ми прочетеш всички постове super best ...........

#103 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 August 2006 - 03:51 PM

Не, пари за куче няма да ти дам, още повече пък акто става дума за куче за бой. -така че тук не мина метър. wink
Събирай й някой ден ще си го купиш кучето и после бой на воля.

Иначе не си ми предизвика гнева, а се чудех точно както те боли.
Дали ще се изкажеш в подкрепа куче да се купува от магазин или развъдник, на мен ми е все тая. Който от където иска да купува. За всеки влак си има пътници. За някой направления повече за други направление по-малко.

Когато някой ден започнеш да развъждаш кучета (но не за бой) и събереш кучета, започнеш да правиш кучила, да селектираш и да продаваш кученца ще разбереш за какво иде реч. До тогава няма как да знаеш какво и как мисли един развъдчик, кое за него е по-важно, дали има трудности или няма и т.н. Все неща който са известни за тези който го правят, на теб няма как да ти е известно.

Цитат

А на теб борбите ли ти пречат?
- щом те влече боя с кучета не ходи и се бии, твоя си работа, само че тези неща в форумите ви за кучешки бойща не тук.

Айде със здраве.

#104 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2006 - 04:34 PM

Цитат

Не, пари за куче няма да ти дам, още повече пък акто става дума за куче за бой. -така че тук не мина метър. wink
Събирай й някой ден ще си го купиш кучето и после бой на воля.

Иначе не си ми предизвика гнева, а се чудех точно както те боли.
Дали ще се изкажеш в подкрепа куче да се купува от магазин или развъдник, на мен ми е все тая. Който от където иска да купува. За всеки влак си има пътници. За някой направления повече за други направление по-малко.

Когато някой ден започнеш да развъждаш кучета (но не за бой) и събереш кучета, започнеш да правиш кучила, да селектираш и да продаваш кученца ще разбереш за какво иде реч. До тогава няма как да знаеш какво и как мисли един развъдчик, кое за него е по-важно, дали има трудности или няма и т.н. Все неща който са известни за тези който го правят, на теб няма как да ти е известно.

Цитат

А на теб борбите ли ти пречат?
- щом те влече боя с кучета не ходи и се бии, твоя си работа, само че тези неща в форумите ви за кучешки бойща не тук.

Айде със здраве.

Съгласен съм с теб , че не разбирам от селекция на породни кучета, просто разсъждавах от ролята на лаик купувач, който все пак мааалко разбира от кучета и исках да съм в помощ на хората желаещи да си купят дом. любимец и пред тях стои дилемата от КЪДЕ да го купят. Е не можете и на вашите потенциални клиенти да им кажете така, " тъй като нищо не разбирате мълчете си, нямате право на мнение още по-вече да се осмелявате да питате за цена". Е това беше малко пресилено, но не се правете на недосегаеми , защото преди време и вие сте правили първите си стъпки и не сте били чували термини като инбрийдинг, инкросинг, ауткросинг, с които впечатлявате сега нищо не разбиращите хора.
Не съм се заяждал с никой лично ( за разлика от някои модове) и никъде не съм пропагандирал за кучешки борби.

Спирам да пиша в тази тема.

#105 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2006 - 06:48 PM

Face, redy, темата ужасно се разводни и не мисля, че тук е мястото на глупавите ви заяждания. За мен беше полезно и интересно, че за първи път (или поне е рядкост) се получи диалог, който имаше смисъл и нямаше обиди. Нека не го разваляме, а и не мисля че има какво още да се каже, по-скоро от хора, които още не са изказали мнение. ние вече го изказахме и никой не убеди противника, трябва ли да изпростяваме???? oleeee
User's Signature

Прави каквото трябва, да става каквото ще!

#106 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 August 2006 - 07:15 PM

redy - става дума точно за това. Примерно ти питаш аз ти казвам и започваш да ме убеждаш че не съм прав. Добре аз може да не съм прав, но ако знаеш че не съм прав тогава защо питаш, зчачи вече имаш изградено мнение знаеш кое е правилното? (не визирам само теб а всички)
Всеки си мисли за дадено нещо че е по различно докато невземе да го прави, когат започне вижда че всичко е точно така като той си го е мислил.

За печеленето и не печеленето от проджабта на кучета нещата стоят само по следния начин. Ако развъдчика успява да върне и спечели от това което вложил за кучетата си като цяло е супер, защото той ще инвестира още в кучета, ако не успява търси друг вариянт за да финансира това свое начинание.

#107 Потребителят е офлайн   Ицето Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2006 - 12:47 PM

Много се радвам,като виждам,че вече и в Родината има страшно качествени кучета,които покриват всички критерии на стандартите!
От шампионите в България се разждат още по-качествени кученца,които са на ниски цени относно чужбина,(и ето защо доста чужденици си взимат страхотни животни оттук).В други държави цените на кучета с такъв клас ще е с пъти по-висока!
На за нашенците въпросът не стои така.Малко са хората,които могат да си позволят куче с радослови,а тези,които са горди притежатели на такива красавци,са коментирани от близки и приятели!
За повечето българи да дадеш повече от 100 лв. за куче е лудост,а какво ще кажем за куче цупер шоу клас,което е с път по-висока цена!
Ето защо се радвам,че в България навлиза всимането на кученце на изплащане.Това е доста удобно и по-лесно поносимо за бъдещите собственици!
Знам,че повечето развъдници не харесват този принцип,но тук най-важно е доверието!
Поздрави,Ицо! cheers

#108 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 August 2006 - 01:58 PM

Аз пък си мисля и разсъждавам поне от това,което преживях за два месеца,4е хората искат да плащат,но понеже няма никаква реклама на нашите развъдници най-лесно за тях е да си го купят или поръ4ат от магазин.
Там им обещават ку4ета от 4ужбина на същата цена,но за съжаление родословията не винаги са истински и няма как да разбереш дали ку4ето е това,на което преди това са ти дали снимка,а и родителите му.
Няма ли как да се прави реклама?Много е важна все пак 21 век живеем.
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#109 Потребителят е офлайн   Ицето Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2006 - 02:33 PM

Да,вярно е,че има хора,които не се интересуват от цената на кутрето и биха дали,колкото им поискат,но според мен няма много такива българи или поне аз не познавам доста такива!
Бълагаринът често действа импулсивно и не добре обмисле.Винаги бърза и не обича да чака.Всичко трябва да му се дава на готово.
Ето защо щом на някои му хрумне,че иска куче,отива в най-близкият зоомагазин и проверява дали се предмага мъник от желаната порода.Ако няма,отива към следващият магазин или борса,но последното нещо,което ще направи е да се порови в нета за качествен развъдник или да се ориентира към такъв.Да потърси информация от клуба по породата също е рядкост.
Трябва да има реклама и мисля,че името на добрите развъдници в БГ вече говори само за себе си.А и дори да има реклама,мисля,че българинът пак ще се забута в зоомагазините подмамен от фалшиви,(най-често),снимки и обяви!
Ето това не ми харесва в манталитета ни,но всичко с времето си.
Вярвам,че след влизането ни в ЕС ще се оправим някакси.Ще е нужно време,но някак си начинът на мислене ще се промени!Или по не се насявам!

Поздрави,
Наивникът!

#110 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 August 2006 - 06:44 PM

Има хора,които никога не са 4ували,4е съществуват развъдници.Един ден решават да вземат домашен любимец и най-близкото до акъла им идва магазина,логи4но е.За това смятам,4е трябва реклама.
User's Signature

#111 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 19 August 2006 - 07:03 PM

Цитат

Ето това не ми харесва в манталитета ни,но всичко с времето си.
Вярвам,че след влизането ни в ЕС ще се оправим някакси.Ще е нужно време,но някак си начинът на мислене ще се промени!Или по не се насявам!

Поздрави,
Наивникът!

не знам кой е наивният... Как мислиш че нещата оправят? от влизане в ринга куче ни става чемпион.... Трябва да някой постарае за това. Реклама е също много важна! Как хора да узнаят че този прах Ариел(допустим) подобр от Тема? преди да го купили?
Как хора могат да узнаят че могат да купят куче от завъдчик?
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#112 Потребителят е офлайн   Ицето Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2006 - 07:08 PM

Вчвра бяхме излезли с едно приятелско семейство!
Стана на въпрос,че искаме да си вземем кученце на пролет по всяка вероятност с радословие.
В компанията ни има ветеринарен лекар и при тази новина той реагира много остро!
Каза нещо от сорта:"Домашните любимци и особено кучетата на са на мода."!
Останах шокиран!
Как може кучето да не е на мода?!
Че това да не ти е модна тенденция???
И това на всичко отгоре го казва и ветеринар!
Не знам как човек може да има такива разбирания?Не знам! cl)

#113 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 August 2006 - 11:55 PM

Как хора могат да узнаят че могат да купят куче от завъдчик?

Има на4ини,когато се промени закона,но тогава ку4етата трябва да се продават на по висока цена,защото развъдниците за да рекламират по някакъв на4ин трябва да минат на патенти или някакъв вид данъци(не са ми много ясни тези неща,само предполагам).Тук възниква и друго,4е пазара още не е толкова голям,но пък имаме развъдници,които са с име и продават навън.Много е сложно!!!
User's Signature

#114 Потребителят е офлайн   Ицето Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2006 - 12:43 AM

bonboni,как са свързани бъдещите закони с рекламата на развъдниците?
Не мога нещо да схвана,явно!
А иначе нашите качествените развъдници са по-известни в чужбина,отколкото тук!
Неприятно,но факт!
Поздрави! BEER

#115 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 August 2006 - 04:20 AM

Свързано е,защото в момента не се облагат с данъци и не се водят търговски дружества,незнам дали добре го обяснявам,дале4е съм от тези неща.Като какви ще се рекламират,нали продават,държавата само 4ака за да сложи поредния данък.Аз пък се радвам,4е са се доказали извун БГ.Поздрави d)
User's Signature

#116 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 August 2006 - 09:20 PM

Не мога да схвана к`во говорите - реклами, мода ,закони...
Ако някой иска качествено куче- да се информира- има нет, има развъдници там .Чете, прави връзка с хората ,пита за цени ,прави си сметка ...То без пари няма.Нито тук нито в чужбина още повече.Как можели хората да узнаят, че могат да купят куче от развъдник.. oleeee А като си купуват друго ,как узнават кое е по- добро?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#117 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 August 2006 - 09:44 PM

Ами в БГ се информират първо в магазина,за това говорим l)
User's Signature

#118 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2006 - 09:02 AM

Ами аз мога да дам пресен пример, преди 2 седмици ми се обадиха мои познати и ми казаха, че искат кокер ( що пък си мислят , че аз мога да им помогна s) ) , рових в нета питах тук 3-4 пъти и нищо, дадоха ми някакъв сайт и майл на който никой не отговаря и от цялото ровене останах с впечатлението, че в Бг, няма развъдник за кокери............ Е накрая намерих една обява на човек от В. Търново имал 5-6 кучета...... Не знам дали са качествени кучетата , но моите познати си взеха кученце от там за 150лв американски кокер , а в магазина смес между американски и английски струваше 350лв.
П.П. Но да ви кажа сега съжалявам, че не ги посъветвах да си вземат кученцето "мелез" от аквариума толкова тъжно се беше свило в ъгъла.. s)

#119 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2006 - 12:16 PM

Цитат

Не мога да схвана к`во говорите - реклами, мода ,закони...
Ако някой иска качествено куче- да се информира- има нет, има развъдници там .Чете, прави връзка с хората ,пита за цени ,прави си сметка ...То без пари няма.Нито тук нито в чужбина още повече.Как можели хората да узнаят, че могат да купят куче от развъдник.. oleeee А като си купуват друго ,как узнават кое е по- добро?

За човек, който не е в тия среди, нещата не са толкова ясни. А и повечето неща наистина си ги купуваме от магазини. Дори, както някой спомена и автомобилите на старо и жилищата - за всичко си има обяви, цени... Ако обявя цена и дойде човек, който ме съмнява, пак мога да му откажа кученце. Ако пък ме съмнява, какъв е смисъла да качвам цената - току виж е богат и въпреки всичко ми наброи пачката. Тогава какво. Защо д не обявя цените предварително, а последната дума пак е моя - дали ще ги дам и на кого ще ги дам паленцата. Говоря, разбира се хипотетично - още не ми се е случвало.
Но как си взех кученце за първи път. Бях около десетгодишно дете с болезнено силно желание да се грижи за нещо, да си го обича. Каквито книги, вестници имаше четях, когото познавах с куче питах, каквито обяви имаше поглъщах. Но бях дете без доходи с един родител, отруден и скъсващ се от работа, за да ми осигури живота. Какви ти сайтове, какви ти връзки с развъдници. Имаше списание "Моят приятел кучето", където всеки месец поместваха на първите страници ориентировъчни цени по породи. По обява може би или чрез познат стигнах до борса за животни с телефонен номер. Междувременно, знаейки цените и учейки се какво е куче и как да го гледам прилагах детски психически тормоз над майка ми. Как искам другарче, колко ще го гледам, как само аз ще го гледам. Колко струва. Това продължи повече от две години ежедневно, докато майка ми се предаде сломена, но предварително знаейки цената, за която я врънкам и при не малко условия естествено, които трябваше да спазвам, за да имам куче.
Обадих се на борсата и попитах дали имат кокерчета - породата, която ме плени. Казаха, че нямат в момента. Попитах какви са им цените - явно срамота, но бях дете все пак, простете ми. Пък и когато сега си взимах куче да му се не види пак попитах първо, колко струват. ouu
човекът от другата страна на телефона ми каза цени от - до. Попитах, от какво зависи този диапазон, от пола ли, от цвета ли. Той каза, различно... В последствие разбрах, че фирмата е просто посредник между имащи и нямащи и вероятно работи на процент. Аз мислех, че има кученца наредени и отиваш да си харесаш. Така взех да обяснявам на човек аколко искам кученце... Аз си говоря, той ме слуша търпеливо... Явно просто е разбрал, че му звъни дете и за това така ми е отговорил в първия момент, защото като ме послуша няколко минути, как си му приказвам на телефона, как си мечтая за кученце, и колко ще го обичам.... Явно размисли и ми каза че имат едно всъщност, каза ми и цената и ако успея да я сваля, като говоря с хората и че май бързат... и ми даде телефон.
Аз благодарих и затворих и си мълча. А майка ми ме пита: "Какво ти казаха?" аз - "А - нищо... имало едно кученце... ама..." Майка ми ме подкани да и разкажа и аз замутолевих, каква е цената..., защото беше малко по-висока от тези, за които й бях говорила - посмалявайки и омаловажавайки сумите, с цел да ги направя съвсем незначителни и незабележими за пред майка ми. Тя помълча и каза да се обадя по телефона, ама само да попитам. Аз се обадих - или май не успях - разтреперих се, разбрах на къде отиват нещата и нямах сили да звъня. Майка ми се обади и след пет минути вече плачеше по телефона, обяснявайки, колко обичам животните и как добре и с любов ще бъде гледано, хората от другата страна също се бяха разплакали, тъй като не искаха да се разделят с него, но увеличаването на семейството ги принудило да вземат това решение, аз реявях от нерви на килима в кухнята - в момента майка ми ми купуваше така жадуваното с години от мен кученце.
И така - на другия ден майка ми взимаше заплата - цялата отиде за кученцето. Взе заем, за да изкараме месеца. От хората, които ни го дадоха научих кога, какви ваксини трябва да се слагат, дадоха ми книжки, как да гледам бебето и малко храна като за начало. После ни се обаждаха и веднъж дойдоха на гости, за да видят, как се грижим и как расте кученцето.
Ако предварително не знаех ориентировъчните цени на кокерите, как бих могла да убедя майка ми, а и тя, как би могла да си направи сметка и да реши. Да не мислите че напълно спонтанно й е дошло, що пък да не останем без никакви пари, за да ми вземе куче. Явно и предварително е говорила, за да вземе заем същия ден. И да не би това че питах за цените навсякъде да не ме прави добър стопанин. За възрастта си знаех повече от много възрастни, които вече имаха куче. Защото го исках от цялото си сърце, защото четях много и разпитвах, защото сама го отгледах и възпитах, сама се грижех за него, сама го хранех, готвех (не се потрисайте, тогава не бях и чувала за готови храни, но се е случвало аз да няма какво да ям, но никога и кучето ми). Целият ми живот и свят се въртеше около него. Но първо се интересувах от цените.
В последствие вече исках и на изложби да го заведа. Но тогава разбрах за родословието - никъде до тогава не бях чувала за такова нещо. А това доказвало, че кученцето е от тази порода. Аз виждах че не е нито английски, нито американски - нещо между двете.
Виждам само положителни неща в това развъдниците да се рекламират, да обявяват цени, да обявяват постиженията на своите потомци и да се разгласява смисъла на развъдниците, срещу тази на магазините, от където човек купува всико. Както домати, така и техника, така и гарнитури, така и канарчета и рибки, така и кученца. Как един човек, който не е чувал за клубове по породи и развъдници ще знае за съществуването им, след като всеки ден минава по край магазина за животни и там на витрината го гледа едно сладко, къгличко, пухкавко и скача по стъклото и пролайва. А отдолу пише "..." лв. Човека минава - гледа, пресмята, събира. След време, когато се увътри в кучкарството, ще подразбере че има и родословни, и клубове, и кинология, и развитие и тенденции в развитието и промени... в екстериора на дадена порода и... много други неща. Но когато е за първи път. Има магазин, цени и това е пред него. Кой да му каже, влез в интернет, търси повече. И ако намери и сайт и ли пита във форум, да разбере, че се е изказал неуместно с най-често срещания и естествен въпрос, който и аз зададох отново, когато реших пак да имам куче "Колко струват горе-долу?"
Между желанието да глердаш куче и факта да имаш куче стои едно не малко препядствие от някаква сума, която ако човек знае предварително ще си направи и по-лесно преценката.

#120 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2006 - 01:36 PM

Дианче, 1super
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

• (12 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни