Dog.bg Форуми : Цените на кутретата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Цените на кутретата Оцени темата: -----

#121 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 August 2006 - 02:06 PM

Цитат

П.П. Но да ви кажа сега съжалявам, че не ги посъветвах да си вземат кученцето "мелез" от аквариума толкова тъжно се беше свило в ъгъла.. s)

Нали за това борбата е да няма пове4е такива жални погледи от аквариумите,или поне на първо време тези магазини да запо4нат да работят с нашите развъдници,да си взимат процента като посредници,но да не гледат животните в магазина.Така ще запо4нат и те да правят рекламата за която говорим,защото ще имат сметка от това.
Една малка идея d)
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#122 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2006 - 02:14 PM

super best Нещо такова. Да - само положителни неща биха последвали и за клубовете и за развъдниците и за кученцата и за хората и за породите...

#123 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 August 2006 - 05:06 PM

Цитат

Цитат

П.П. Но да ви кажа сега съжалявам, че не ги посъветвах да си вземат кученцето "мелез" от аквариума толкова тъжно се беше свило в ъгъла.. s)

Нали за това борбата е да няма пове4е такива жални погледи от аквариумите,или поне на първо време тези магазини да запо4нат да работят с нашите развъдници,да си взимат процента като посредници,но да не гледат животните в магазина.Така ще запо4нат и те да правят рекламата за която говорим,защото ще имат сметка от това.
Една малка идея d)

А бе хора- какви ги говорите ?Кой нормален развъдчик ще си даде куче в магазин? oleeee Ма давайте го по- сериозно, моля.
Ми не били в средите и не знаели...Та например майка ми ,като си слага дограма не e в дограмистките "среди" - проучава първо коя фирма е сериозна.
Проблемът бил и финасов...Хем няма пари ,хем искат расово куче...Не се ли сещат, че не може кокер да струва 100 лв , а друг такъв 1000 и повече- те ли не знаят ...Ма к`во струва 100 лв бе ,хора!Няма такъв филм- 100 лв за куче!Ау как евтино минахме.Нямало кой да им каже откъде- аз нямам приятел, нито даже познат без куче... Искат приятелче- моля- прекрасни кучета ходят по улицата и неистово се нуждаят да са на някой!
Толко ли не се усещате как наливате вода в печалбарството на зоомагазините!
Уф- я да им праснат малко законови ограничения на тези !В този смисъл- една история от вчера буквално.Една леля германка на 70 години дошла в Бг да се учи на нашите народни танци .И разбира се - натресли я чрез познати на българка да я забавлява през престоя.Станало въпрос за проблема с кучета и германката казала ;"Уличните кучета в София са щастливи и са добре- ето аз ги нахраних и сипах вода"- купила 2 пакета гранули и нахвърляла на 3 бездомни кучета. Обаче - имало 3 нещастни кучета в един известен зоомагазин - на слънцета без вода - "ще ги купя и ще ги оставя на теб да се грижиш- щото са нещастни много".Дала тя 1000 лв и е доволна. Никой не можал да я разубеди.Нищо, че така налива на онези и нищо ,че утре там ще има на същата витрина още ...Та да стимулираме печалбите на зоомагазините - да купуваме евтини породисти кучета ,нещастни във витрините .... ouu
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#124 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2006 - 05:12 PM

agalina, прочети отново поста, който цитираш и срещу който се възмущаваш.

#125 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 August 2006 - 05:15 PM

Цитат

agalina, прочети отново поста, който цитираш и срещу който се възмущаваш.

Не се възмущавам срещу конкретен пост.Възмущавам се срещу определено съвкупно безумие.
Никой развъдчик няма нужда от прекупвачи борси и магазини.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#126 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2006 - 05:19 PM

Явно аз не съм разбрала, понеже даваш цитата пък после... r) А майка ти не се ли интересува от цените? Или винаги има в джоба да бръкне. Сигурно няма, а събира предполагам, консултирайки се за цените и качеството, разбира се, при различните фирми. И сигурно докато разпитва насам натам добива представа в какъв диапазон варират цените на дограмите, според материала и производителя. И сигурно все пак фирмите, до които достига имат реклама нали? Нали? И до която и фирма да е стигнала са и показали, мостри и схеми, изчислявали са - знам - и аз съм се интересувала за дограми. Никъде няма готовия размер да си го купиш директно, но има изложения, флаяри, реклами, дипляни и цени за квадратен метър. Дай сега и друг пример.

#127 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 August 2006 - 05:27 PM

Хайде, да кажа простичко: Какво положително може да има в това търговци да посредничат в покупката на куче? Сериозно ли го мислите?
Моля ви, забравете, че куче и търговия могат да съществуват в едно и също изречение. Явно имаме изградено мислене, което ни пречи да го приемем.

#128 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2006 - 05:42 PM

Положителното е че ще се разпространяват истински породисти кучета, положителното е, че няма да има кучета в кафези, взети незнайно от къде и гледани незнайно, как. Положителното е, че кинологията ще е по-позната и достъпна на българина. Че ще стане ясно, какво е куче от порода с документ, сигурно отглеждане, без психически травми за кученцата. Положителното е, че няма да има спекула (може би илюзия де) с цените, с породите, със здравословното състояние... Положителното е, че за няма по-правилен начин, според мен, куче да се взима само от развъдник. Куче от порода някаква. Дори когато човек няма възможност - всичко все пак ще бъде в ръцете на развъдчиците. Ако ми хареса някой и преценя - пак мог да му го подаря. Ако дойде някой, който ме съмнява, пак мога да му откажа.... Друго положително - да има освен каталози на развъдниците (като потомства, титли, родители, от къде е първото кучило...), с които даден магазин е обвързан, да има и връзка към кученцата, които agalina, bushkata и всички около тях спасяват.
Може много фантазьорски да звучи всичко това... Може повечето неща да са неосъществими, може пак да има спекула и интриги, но поне ще са сведени до минимум. Сигурно има и по-рационални предложения и възможности, това са просто идеи. А сега пък ми избройте отрицателните страни, че освен гневни подмятания, пак не разбирам, защо. Простете ми. Минала съм през търсенето на така желаната порода и знам, какво е да не откриваш информация и да стигаш пак до витрината със скимтящите пухкави топки.

Явно стереотипното мислене е трудно преодолимо, но от война с магазините полза никаква. Ако искаме да премахнем продажбата на животни там, това е един вариянт, а също и помага за ограмотяването на хората, които все пак имат желание да гледат куче.

#129 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 August 2006 - 06:35 PM

Цитат

А сега пък ми избройте отрицателните страни, че освен гневни подмятания, пак не разбирам, защо.

DiyanaChar, извини ме, ако съм прозвучала като гневно подмятане.
Просто не виждам как да обясня цялостното си виждане, че в отношенията ни с кучетата няма място за търговци. Кажи ми, какъв е мотивът на един търговец да продава или да посредничи при продажбата на куче? Да работи за породата? Да влезе в положението на нуждаещия се от приятелче? Няма обоснован и закономерен начин търговецът да е в услуга на кинологията, оттук нататък се отказвам от всякакви разсъждения на тази тема.
Кучето не вещ, която да бъде изтъргувана, ето това ни е трудно да приемем по простата причина, че то все пак струва пари.
Съвсем друго е като си купиш смачкани домати: изхвърляш ги и отиваш при другия търговец. Те пък знаят, че имат конкуренция и от тях трябва да купуват не веднъж. Че всичко се вижда с просто око.
Не така стоят нещата с живите същества. Там се залага на любов, емоции, нужди. По начало за мен е извратена основата на подобна търговия.
Не са магазините тези, които да дават информация. Рекламата е на други места - изложбените рингове, тренировъчните площадки, изпитанията, средата за работа. Информация има много, просто трябва да знаеш къде да потърсиш.
Вярно е, че не за всички породи има сериозни развъдници в България. Това пак не бива да ни тласка към прекупвачите.
Дал Бог някога да стана развъдчик, никога няма да потърся услугите на магазин да ми намира стопани на кученцата.

Дори и в примера с дограмата ще ви кажа: не питайте търговци за качествата на дадена марка, питайте специалисти или потребители каква точно дограма ви трябва като физически качества, после се интересувайте от марката.

#130 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2006 - 06:44 PM

Ако аз съм развъдчик на кучета, никога няма да позволя, бебчето, което съм изродила, хранила и отглеждала да попадне в аквариум или кафез в някой зоомагазин. Как кучето ще е "без психически травми" и в добро здравословно състояние, ако след края на работното време го заключват в миризливо тясно помещение, заедно с другите му братя по съдба?
Отделно от моите лични трепети, чисто търговски погледнато, в момента, ако едно куче в магазин струва 700 лв това означава, че е взето за не повече от 200 - с такава надценка работят зоомагазините.
В цял свят има развъдници, които градят име благодарение на доброто качество, което дават . Има и puppy farms , които развъждат по съвсем различни правила и бълват огромни количества домашни любимци за нуждите на търговията в зоомагазините.
Не разбирам и защо кинологията трябва да става достъпна??? Кинологията отново по цял свят е скъпо хоби за ценители. Нека да си оставим кинологията на професионалистите - иначе ще настане истински хаос. Както в България всеки е свикнал да е експерт и най-знаещ, само да пролучи малко информация, било то и погрешна и всеки става "разбирач".
И без това само на теория нещата няма да се променят. Развъдчика сам решава дали и как ще се рекламира, никой не може да го задължи на сила да обявява цени. Сам решава къде и как ще предлага кученцата си. Мисля вече да спрем да нищим въпроса - нищо не зависи от нас освен ако самите ние след време не станем развъдчици. Тогава ще си говорим отново.

#131 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 August 2006 - 06:57 PM

Diyana и bonboni не защитават тезата, че кученцата трябва да стоят в аквариуми, а че в зоомагазина може да има нещо като каталог - да ти дадат добронамерена информация, да си избереш, да те препратят, да си вземат процента.
Просто не знам как да обясня, че това е много, ама много погрешно виждане. Свивайки безпомощно рамене мога само да кажа, че няма такава практика по света, ако ставаше щяха да го правят.
Там който иска приятелче отива в приюта, има resque-центрове за всяка порода. Който пък се интересува от кинология търси, рови се, тюхка се и се оправя сам.

#132 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2006 - 07:07 PM

Абсурд, нито един зоомагазин няма да се лиши от живата реклама. Та това им води клиентите! Едно е куче на живо, друго е каталог!

#133 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 August 2006 - 07:22 PM

Не съм написала да си дадат ку4ето развъд4иците в магазина,а те просто да са посредниците.За съжаление и никъде по света не продават ку4ета в магазин,но по някакъв на4ин трябва да тръгнат нещата към по добро за животните.
Жалко,4е не ме разбрахте пове4ето какво искам да кажа.Беше само идея,знам,4е е трудно,да не кажа невъзможно да стане. cl)
User's Signature

#134 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 August 2006 - 07:53 PM

bonboni, много добре те разбрах и написах поне сто реда за да ти кажа, че това не е просто "няма как да стане", а е несъстоятелно. Идеята е безпочвена, макар да е продиктувана от добри намерения.

#135 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 August 2006 - 08:02 PM

И аз те разбрах mil_ 1super ,стана ми малко мъ4но,4е има хора,които не 4етат внимателно и нападат.
User's Signature

#136 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2006 - 06:05 AM

Виж, не приемай, като критика мнението ми. Просто казвам, какво аз мисля по въпроса. Наистина не съм прочела внимателно идеята за каталог, но смятам, че и това е невъзможно.
В момента ние се опитваме да разработим зоомагазин, и аз също съм си мислила за вариянти да има каталози,със снимки на кученца от добри връзки, както се представят кучилата в нета. Но никой не обръща внимание на снимки нито вобще влиза, за да разгледа. Най-голямата притегателна сила за всеки клиент, било то добър или лош по душа е сладка муцунка на витрината. Улавям се аз самата да спирам пред витрини, за да погледам кученцата.
За нашия магазин сме решили, че на никоя цена няма да продаваме кучета и котки. Да, това може да не е добре за бизнеса, но пък ни запазва като читави хора! r)

#137 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2006 - 08:50 AM

Цитат

Цитат

А сега пък ми избройте отрицателните страни, че освен гневни подмятания, пак не разбирам, защо.

DiyanaChar, извини ме, ако съм прозвучала като гневно подмятане.

mil, нямах предвид теб. Всъщност ти дори най-обосновано ми даде отговор, защо е неосъществино. Но както и bonboni каза - това са просто идеи. Т.е. идеи на bonboni. Не си ги приписвам, но ми се сториха много удачни. Може би тогава трябва да чакаме закон за забрана ... Но сигурно винаги ще има злоупотреби. А под кинология аз не разбирам само специализирано занимание и развъждане. Може би въпрос на интерпретация на терминология. Не се изказвам правилно. Имам предвид в България да не се разпространяват масово и изключително кучета без порода (документно обоснована). Всеки ден като излизате в парковете виждате високи булонки, НОК с дълги прави крака и вирнати опашки, пекинези с дълги муцуни, кокери с къси уши и без косми по краката.... Безчет кученца от подобия на някакви породи. И това в повечето случай защото хората не са знаели какво взимат, от куде го взимат и т.н. Не можем да ги обвиняваме за това, че са невежи и незаинтересовани. Преди години правих изследване на стопани на домашни любимци и се конкретизирах върху собствениците на кучета. Трудно ми е да ви цитирам цифри и проценти, но без изключение всеки е започнал с куче без установена порода. Всички председатели на клубове, с които се свързах също. Аз също. Именно, защото не са имали информация преди да навлязат в тия среди.
Напълно настрана оставям въпроса за неоспоримата любов къ кученцата. Но всеки е мислил, че взима именно куче от такава порода, а се е оказало друго. Също не говоря за случаите, когато целенасочено е взето кученце без порода, за д му се даде любов и сигурен живот. В това виждам само хубавите страни. Но със закостенялото схващане, че на всяка цена женското трябва да роди тези кученца продължават да се въдят и да се продават като някаква порода.

#138 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2006 - 09:16 AM

Цитат

Ако аз съм развъдчик на кучета, никога няма да позволя, бебчето, което съм изродила, хранила и отглеждала да попадне в аквариум или кафез в някой зоомагазин. Как кучето ще е "без психически травми" и в добро здравословно състояние, ако след края на работното време го заключват в миризливо тясно помещение, заедно с другите му братя по съдба?
Отделно от моите лични трепети, чисто търговски погледнато, в момента, ако едно куче в магазин струва 700 лв това означава, че е взето за не повече от 200 - с такава надценка работят зоомагазините.
В цял свят има развъдници, които градят име благодарение на доброто качество, което дават . Има и puppy farms , които развъждат по съвсем различни правила и бълват огромни количества домашни любимци за нуждите на търговията в зоомагазините.
Не разбирам и защо кинологията трябва да става достъпна??? Кинологията отново по цял свят е скъпо хоби за ценители. Нека да си оставим кинологията на професионалистите - иначе ще настане истински хаос.  Както в България всеки е свикнал да е експерт и най-знаещ, само да пролучи малко информация, било то и погрешна и всеки става "разбирач".
И без това само на теория нещата няма да се променят. Развъдчика сам решава дали и как ще се рекламира, никой не може да го задължи на сила да обявява цени. Сам решава къде и как ще предлага кученцата си. Мисля вече да спрем да нищим въпроса - нищо не зависи от нас освен ако самите ние след време не станем развъдчици. Тогава ще си говорим отново.

Ами докато има такива мнения , по улиците ще продължават да се разхождат подобия на различни породи ( в това аз не виждам нищо лошо де) , а вие ще продължавате да се възмущавате за това - орел, рак и щука b) . Все пак не всички хора са маниаци на тема кучета и породи и не са готови да хабят нерви и време докато намерят "правилния "развъдник , а и най-честата причина да се вземе куче в едно семейство са децата, така че във вашите ръце стои решението на въпроса дали хората ще гледат "расови" кучета или техни "подобия" . Това са реалностите и единствените , които се терзаят от това като видят Куче без родословие да се продава за елитно сте вие кинолозите и въпреки това нямате волята да го промените......

#139 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 August 2006 - 09:16 AM

Изглежда в БГ е много трудно да се прокарат някакви закони за кинологията,само хората тясно свързани с нея ги интересува.Малко по малко запо4вам да осъзнавам колко им е трудно в БРФК.
Сигурна съм,4е не само на мен ми идват идеи от този сорт.Помислих,4е вие,които по дълго време се занимавате с кинология можете да дадете и други подобни идеи(макар,4е след вси4ко,което про4етох май няма смисъл,тук само пишем и ние си 4етем).
За пореден път с риск да стана досадна ще попитам няма ли на4ин вси4ки ние където 4ленуваме по разни клубове и киноложки дружества да помогнем за създаването на тези закони,които да ограни4ат по някакъв на4ин или поне да наложат подобряване на условията за гледане на тези животинки на първо време в магазините?
Нау4ила съм се да не се предавам и знам,4е няма невъзможни неща.По това,което 4ета желание има(дано не бъркам).Вси4ки сме на мнение,4е малките души4ки не трябва да са там.
User's Signature

#140 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2006 - 10:40 AM

Ето информация от форума. Погледнете подзаглавието и снимките.
тук

• (12 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема