Днес в малката градинка зад НДК забелязах, че към мен и кученцето, за което се грижа в момента приближава голямо, красиво черно - бяло куче. Жената, която беше с мен, каза - "О, да той е тук от няколко дни, изглежда е изхвърлен".
Кучето дойде плахо, но дружелюбно до нас, подадох ръка, подуши ме предпазливо, подуши и кученцето. Отдалечи се при опита ми за по-близък контакт. Много прилича на Българско овчарско куче, висок, черно-бял, по тялото козината е по-къса, мисля че в момента я сменя, а на задницата е много обемиста, на места седи на фъндъци. Опашката е огромна и много красива. До колкото успях да видя, не е кастриран и преценявам, че е около 2 годишен - когато дойде да подуши устата му беше отворена, заради жегата и успях да видя хубави бели зъбки, а и изражението му е на младо куче.
В момента съм БЕЗ - възможност да го взема, възможност да го настаня в хотел и възможност да го снимам, дори фотоапарат нямам. Най - малкото, което мога да направя за него е да му пусна тема и да съдействам за това да бъде намерен, сниман и евентуално хванат.
Стана ми ужасно мъчно, защото кучето изглежда много тъжно и объркано. Може би е лошо гледан и изхвърлен, защото има вид на куче, което не знае какво се случва с него и което няма никакъв опит в обстановката, в която се намира. Дали пък не е изгубен? Малко се съмнявам имайки предвид вида му.
Ако някой може да дойде с мен утре привечер или около 10ч сутринта да го потърсим и поне снимаме ще бъда много благодарна. Вечер съм там към 18:30, през останалото време съм из града по задачи, но ако някой се отзове, мога да опитам да се включа и по-рано.
Благодаря предварително и наистина ужасно много съжалявам, че не мога да направя повече от това.