Dog.bg Форуми : Изоставен БОК подобен

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изоставен БОК подобен тъжен и объркан

#1 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 25 June 2012 - 07:42 PM

Здравейте!
Днес в малката градинка зад НДК забелязах, че към мен и кученцето, за което се грижа в момента приближава голямо, красиво черно - бяло куче. Жената, която беше с мен, каза - "О, да той е тук от няколко дни, изглежда е изхвърлен".
Кучето дойде плахо, но дружелюбно до нас, подадох ръка, подуши ме предпазливо, подуши и кученцето. Отдалечи се при опита ми за по-близък контакт. Много прилича на Българско овчарско куче, висок, черно-бял, по тялото козината е по-къса, мисля че в момента я сменя, а на задницата е много обемиста, на места седи на фъндъци. Опашката е огромна и много красива. До колкото успях да видя, не е кастриран и преценявам, че е около 2 годишен - когато дойде да подуши устата му беше отворена, заради жегата и успях да видя хубави бели зъбки, а и изражението му е на младо куче.
В момента съм БЕЗ - възможност да го взема, възможност да го настаня в хотел и възможност да го снимам, дори фотоапарат нямам. Най - малкото, което мога да направя за него е да му пусна тема и да съдействам за това да бъде намерен, сниман и евентуално хванат.
Стана ми ужасно мъчно, защото кучето изглежда много тъжно и объркано. Може би е лошо гледан и изхвърлен, защото има вид на куче, което не знае какво се случва с него и което няма никакъв опит в обстановката, в която се намира. Дали пък не е изгубен? Малко се съмнявам имайки предвид вида му.
Ако някой може да дойде с мен утре привечер или около 10ч сутринта да го потърсим и поне снимаме ще бъда много благодарна. Вечер съм там към 18:30, през останалото време съм из града по задачи, но ако някой се отзове, мога да опитам да се включа и по-рано.
Благодаря предварително и наистина ужасно много съжалявам, че не мога да направя повече от това. :dh_188:
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#2 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 June 2012 - 06:22 PM

Здравейте!
Сега се връщаме от градинката, срещнахме се с Eskarina, за да потърсим момчето. Извадихме голям късмет, защото беше там, вече прилепен към хора с куче. Играеше си с кучето, което също беше мъжко. Дадохме му от храната, която Eskarina беше купила и се нахвърли като невидял. Явно силният глад, който изпитва го провокира да си пази храната и на няколко пъти скачаше към другото куче, лаейки го, за да си пази храната (без то дори да е приближило). Ако другото куче му отвърнеше със същото (той пък си пазеше топката) героят в тази тема подвиваше опашка. Изяде 600гр гранулирана храна. След това ту играеше, ту лаеше по другото куче по онзи начин. Хареса си много хората, които бях с кучето и тръгна след тях, когато те решиха да се прибират. Колкото и да го викахме не дойде при нас. След 10-ина минути обаче се появи отново. Нагалихме го и го нагушкахме, мнооого голямо момче, много млад, едва ли повече от годинка и доста слабичък.
Огромни благодарности на Eskarina, която дойде с мен и която направи снимки (по-късно ще ги качи). Преди да си тръгна му дадох малко и от храната, която аз бях взела, оставих другата половина за утре сутринта. Предполагам, че намира по нещо за хапване в района щом се е задържал там няколко дни.
Реших да му казвам Мечо, защото хем прилича на мечок, хем не върви така да е без име :md_064:
Излишно е да казвам, че е бил домашен, търси постоянно човек, за който да се залепи. Колко е тъжно :dh_188:
User's Signature

In memoriam
Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   Esckarina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 June 2012 - 10:16 PM

Извинявам се закъснението.
За Мечо какво да кажа, голям чаровник, игрив, гладен, гальовен, малко момче в голямо тяло.
Качвам малко снимки
Надявам се искрено някой да се влюби в този грамаданчо

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 June 2012 - 07:33 PM

Днес момчето го няма цял ден и никой не го е виждал. Дори хора, които също го хранят са ходили да обикаляли да го търсят, но го няма, а градинката на НДК не е кой знае колко голяма, пък и той определено не е незабележим. Днес и вчера сутринта като излизах носех с мен храна, но го нямаше. Може би е тръгнал пак след кучкари и след като се е отдалечил се е запилял на някъде.... :dh_188:
User's Signature

In memoriam
Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   obea Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 June 2012 - 10:20 PM

Точно се прибирам разходка в Борисовата градина и го видях да обикаля около заведенията при лилиите. Много е красив, но и много тъжен, а може и да е от жегата изтощен. Оставих и малко гранулки, които ми останаха от моя, но гледах бързо да се махна, защото Мейнърд (кучето ми) го беше страх и започна лае и да напада.

#6 Потребителят е офлайн   ivia Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 June 2012 - 05:30 AM

Същото куче ли е? Миличкият - как е стигнал до там.

#7 Потребителят е офлайн   obea Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 June 2012 - 06:10 AM

Да, абсолютно същото куче. Голямо, слабо, сиво-черно и обикалящо около хората.

#8 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 June 2012 - 06:43 AM

:dh_188:
Предполагам, че е тръгнал след хора с куче и по канала се е придвижил до там. Не намерих никъде обява, че е загубен, все пак имах някаква надежда и за това, но явно е изхвърлен и скита отдавна.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   ivia Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 June 2012 - 12:54 PM

Дано се намерят хора да го хранят редовно - та парка е голям и сигурно ще се намери и приятели кучета, ако се върне тук при НДК, ще го храня редовно - казала съм и на още една жена, която храни кучетата тук и тя ще помага! Дано да е добре душицата!

#10 Потребителят е офлайн   Lin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2012 - 04:13 PM

Днес се разхождаше с мен през целия южен парк и остана на алеята зад Американското посолство, за съжаление не носех телефон за да го снимам, но е същото куче 100% беше без каишка. Аз се включвам с помощ, ако решите да му търсим дом и т.н., защото сама съм затруднена, съкратиха ми работния ден наполовина и няма начин сама да се справя...

#11 Потребителят е офлайн   beep Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 10:43 AM

Кучето е в Южния парк. Скъса ми се сърцето вчера. Страхотен е,адски мил и с кучета и с хора. На много лошо място обаче се беше установил вчера-детска площадка. Ако се измисли нещо, ще се включа с финансова помощ веднага... Дано.

#12 Потребителят е офлайн   Lin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 12:59 PM

Имам едно запитване за него от приятел с двор! Дано му се отвори парашутчето, лошото е че сутринта не го видях в парка...

#13 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 July 2012 - 01:13 PM

Показване на мнениетоLin, в 04 July 2012 - 12:59 PM, написа:

Имам едно запитване за него от приятел с двор! Дано му се отвори парашутчето, лошото е че сутринта не го видях в парка...

Паркът е голям, да се надяваме, че просто е в някой друг край. Момчето доста поскита, НДК, Борисова градина, Южен парк...Това са големи разстояния. За жалост не мога да се включа днес в евентуално търсене, но стискам палци.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   Hucki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 03:19 PM

Ох ... явно се разхожда баш в нашия район...Боже, дано не го срещна, защото ще го прибера 100 процента ... а две грамадански кучета в момента просто не мога да поема

#15 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2012 - 09:30 PM

Днес и аз се запознах с момчето,наистина е много тъжен,но много добър грамадан.Скъса ми се сърцето,толкова е слаб,прилича на хрътка с голяма глава.В момента с друго не мога да помогна,само го снимах. Дано има късмет,стискам палци!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни