Имаме котка на 4 години.Прибрах и хъски.ВЪПРОС
Публикувано: 26 June 2012 - 11:02 AM
Ситуацията е сладната...
Имаме си котка на 4 години,но онзи ден зад блока дойде едно бежаво хъски с кафяви очи.Страшен красавец...Изоставен ли е,избягал ли е , откраднат ли е не се знае.Чип няма...водихме го на ветеринар... на около 3 години бил... Пуснали сме обяви,но никой не се обажда...незнам дали вобще някой го търси.
Та мисълта ми е... дали ,ако остане при нас ще могат да се сприятелят с Маци.Той сега спи на балкона,а тя само като го види изпада в ужас... въпреки ,че ходи зяпа го докато спи ,но стане и обърне ли се тя свива ушите става пухкава и се изнизва леко леко :D Кучето не и обръща кой знае какво внимание.Гледа я малко ,обръща се и си ляга...Не съм забелязал да е агресивен.Като го разхождам не се репчи на други кучета.На котки по се остри,но незнам дали иска просто да ги гони или иска да ги трепе :D.Но към тазе вкъщи няма такива реакции само седи и я гледа...незнам разбира ,че е наша и е домашна и затова да е или какво...
Обаче котката е видимо притеснена...Само да щракне нещо и тя подскача...Спи само по високите места... крие се под легла... общо взето стъпва доста плахо и това не може да продължава вечно.Иска ми се да ги срещна отблизо,без прегради.Но незнам как тя ще приеме такава среща...дали няма да е прекалено голям стреса :/ За кучето не се притеснявам,но мисля да му взема наморник , че ако нещо стане е голям и незнам дали ще мога да го спра.
Как мислите вие ??? Дали има шанс да се харесат и дали има смисъл воще да опитваме?Ако има някой с подобен опит ,а и не само ллл давайте съвети ще съм много благодарен :}
Публикувано: 27 June 2012 - 05:41 PM
Публикувано: 27 June 2012 - 06:07 PM
А ето наша история,ас бях на граница на нервният сръв ,щерка страхуваше да остава сама в стая с усъновена котка ,но всичко се успокои.Бях на косъм да я върну откъде взех.Добре че я оставих ,радвамся че не успях да я разкарам.
http://forum.dog.bg/...b9%d0%ba%d0%b0/
Публикувано: 27 June 2012 - 08:02 PM
Публикувано: 30 June 2012 - 12:21 AM
Публикувано: 30 June 2012 - 12:49 AM
Публикувано: 30 June 2012 - 09:43 AM
Публикувано: 30 June 2012 - 12:30 PM
Публикувано: 01 July 2012 - 01:15 PM
Публикувано: 01 July 2012 - 02:43 PM
Много зависи от кучето.Според мен се посъветвайте с хората от хъски форума-те ще ви дадат най-вярна оценка на ситуацията.Хъски не са като всички останали кучета.
Даже тук има тема за съжителството на куче и котка под един покрив и методи за приучаване.
Ще се оиптам да я намеря и да Ви я постна там също има много полезни съвети
Публикувано: 01 July 2012 - 04:33 PM
Публикувано: 02 July 2012 - 12:02 AM
Публикувано: 02 July 2012 - 02:15 AM
И ние бяхме в подобна ситуация и в никакъв случай не се разделяйте с кучето просто ей-така! Всяко куче е различно било то и от една порода и независимо дали е с родословно и точно породисто или хъскуподобно и бла бла както наричат кучетата без родословие.
Ние имаме хъски на 5 години, без родословие, но не харесвам думата хъскиподобно, за да го наричам така, та той е на 5 години почти, и миналата есен прибрахме котка у нас, т.к стопаните и заминаваха за чужбина и нямаше кой да я гледа повече.
Кучето ни, което по принцип се опитва да гони навън котките и много се впечатлява от тях, както и от катерици, още малко и по дърветата ще почне да се катери
Та той като беше малък си ходеше препокойно при котките с идеята да си играе с тях, даже имаше 1-2 квартални приятелчета котки, не се шегувам, но после един голям уличн кот му заби един шамар веднъж и от тогава ги намрази нещо
Но след като взехме котката, която преди това никога не беше виждала куче, и да не говорим и колко изплашена и стресирана беше от факта, че е в нов дом, ги държахме в различни стаи през деня и само когато имаше някой в нас сме ги събирали.
Котката доста я беше страх в началото от него, че и от нас и от всеки шум, а той пък странно никакво внимание не и обръщаше, нито да я гони или да и ръмжи или ежи, изобщо от негова страна нямаше такива неща, само идваше да я подуши като я държеше някой от нас. Учуди ни това му държание, понеже очаквахме да е по-настървен към нея и т.н. но такова нещо изобщо нямаше. И така малко по малко и котката свикна с него, почна да си излиза сама от стаята и да си обикаля из другите стаи, да притичва първо набързо покрай лежащия някъде кучо
А сега и още една котка ще осиновяваме и ще стане и с 3 имена хахаха
Не мога да кажа, че станаха първи приятели, не спят заедно, не играят заедно и т.н. но си свикнаха един с друг и знам, че никой няма да направи нещо лошо на другия. Но той и наш кучо си е душичка по принцип.
Та мисълта ми е, че всички кучета са различни сами по себе си и щом досега не е тръгнал да я гони и ръмжи то изобшо не мисля, че би се стигнало до такъв развой, още повече че както при вас котката е в завареното положение, той така си я е и приел мисля.
Добре е първоначално да са отделени, когато са сами в апартамента, но когато сте заедно може да ги събирате постепенно. Напълно нормално е котката да я е страх в началото, но съм сигурна, че ще свикне с неговото присъствие като види, че няма страшно :)
Успех ви пожелавам и следете вие сам нещата как се развиват, вслушвайте се в съвети и т.н. но никой няма поглед над самата ситуация така както вие като сте си вкъщи. А това, че кучето щяло да я убие веднага и бла бла са bullshits с извинение, ама.. просто не го вярвам..
Пишете как се развиват нещата :)
Публикувано: 02 July 2012 - 07:49 AM
Мойте познати усиновиха доберманка на 4 години.Тя се славеше че утрепа всички невнимателни и самонадеянни котки по тяхната улица.Имам предвид като те влизаха при нея в двора.Хора усиновители също имаха котка та и котенце от нея.Незнам по какъв начин куче разбра че котка с котенце не трябва да се пипат ,защото също членове на семейство.Розминавахасе в тристаен апартамент без проблемно.Не можах да повярвам в това,но го видях със свойте очи.Но не зависимо от този факт ,кучето продолжи да трепа котки на улица при първа возможность.Някой пъть и намордник не помагаше.Също правеше и с таралехи,даже будли не бяха пречка.
То ако куче способно да убие ,то личи по негово напрегнато состояние ,
Публикувано: 12 September 2012 - 12:46 PM
Много внимателно, малко по малко нещата се получиха.
В началото ме беше страх за кучето, после като поотрасна кучето - за котката.
За голямо куче обаче, което не познавам и съм прибрал от улицата, не бих го оставял с мацата. Не се знае как ще реагира, особено ако бъде провокирано.
Вие си решавате, но имайте предвид, че да кучето да убие котката в даден момент е съвсем реалистичен сценарий!
P.S. Иначе и моите са като на горния клип - идилия!
Но доколкото знам нещата се получават много по-лесно когато едното животно е бебе.

Гореизложеното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него!

Вход

Горе
Цитиране +