Dog.bg Форуми : Имаме котка на 4 години.Прибрах и хъски.ВЪПРОС

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Имаме котка на 4 години.Прибрах и хъски.ВЪПРОС

#1 Потребителят е офлайн   sa6eko99 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 June 2012 - 11:02 AM

Здравейте!
Ситуацията е сладната...
Имаме си котка на 4 години,но онзи ден зад блока дойде едно бежаво хъски с кафяви очи.Страшен красавец...Изоставен ли е,избягал ли е , откраднат ли е не се знае.Чип няма...водихме го на ветеринар... на около 3 години бил... Пуснали сме обяви,но никой не се обажда...незнам дали вобще някой го търси.
Та мисълта ми е... дали ,ако остане при нас ще могат да се сприятелят с Маци.Той сега спи на балкона,а тя само като го види изпада в ужас... въпреки ,че ходи зяпа го докато спи ,но стане и обърне ли се тя свива ушите става пухкава и се изнизва леко леко :D Кучето не и обръща кой знае какво внимание.Гледа я малко ,обръща се и си ляга...Не съм забелязал да е агресивен.Като го разхождам не се репчи на други кучета.На котки по се остри,но незнам дали иска просто да ги гони или иска да ги трепе :D.Но към тазе вкъщи няма такива реакции само седи и я гледа...незнам разбира ,че е наша и е домашна и затова да е или какво...
Обаче котката е видимо притеснена...Само да щракне нещо и тя подскача...Спи само по високите места... крие се под легла... общо взето стъпва доста плахо и това не може да продължава вечно.Иска ми се да ги срещна отблизо,без прегради.Но незнам как тя ще приеме такава среща...дали няма да е прекалено голям стреса :/ За кучето не се притеснявам,но мисля да му взема наморник , че ако нещо стане е голям и незнам дали ще мога да го спра.
Как мислите вие ??? Дали има шанс да се харесат и дали има смисъл воще да опитваме?Ако има някой с подобен опит ,а и не само ллл давайте съвети ще съм много благодарен :}

#2 Потребителят е офлайн   Весела.К Икона

Публикувано: 27 June 2012 - 05:41 PM

Здравей, да ти кажа честно аз съм по-притеснена за кучето от колкото за котето. Все ми се струва, че ако е агресивно куче до сега щеше да си проличи. Щеше да се зъби и настръхва дори и през вратата на балкона. А той си прави пас, значи я приема. Кучетата са много умни, не ги подценявай. Той я е приел на заварено положение т.е. тя е част от дома. Притеснявам се за кучето, защото котето може да му издере очите, и то фатално. Трябва много да внимаваш. И имай нещо друго в предвид, че ако котето първо нападне кучето има вероятност и той да я нападне (защото добър, добър ама няма да се оставя на една котка). Успех ти желая.

#3 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2012 - 06:07 PM

Ас прибрах персийка имайки персиец,в начало моят само ходеше след нея а тя го биеше жестоко .В чудо съм видялась,но мина 2-3 седмици и бойове ставаха все порядко и в резултат- си играят.С котки май посложно от кучета ,те много се стресират ,но после се смиряват.Ще станат дружки ,само не ги оставяй сами в стая без контрол.Да не стане нещо в ваше отсутствие.
А ето наша история,ас бях на граница на нервният сръв ,щерка страхуваше да остава сама в стая с усъновена котка ,но всичко се успокои.Бях на косъм да я върну откъде взех.Добре че я оставих ,радвамся че не успях да я разкарам.
http://forum.dog.bg/...b9%d0%ba%d0%b0/

#4 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 27 June 2012 - 08:02 PM

Напълно е възможно да има проблем между котката и кучето,защото хъски си е ловец по природа.Малки животни като котки,птици,гризачи често не свършват добре в копанията на хъски.Влез в подфорума на хъски там доста добре стопаните на хъски са описали премеждията си.Дори израстнали от малки накрая едното хъски беше убило котето.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   sa6eko99 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 June 2012 - 12:21 AM

Незнам наистина... Може би е по-добре да го дам на някой друг да га гледа... въпреки,че вобще не ми се иска , а и започваме да се привързваме към кучето.Постоянно мисля за това как да ги сприятеля и дали ще се получи.А ти с тази история с хъскито и котето направо ме заби в земята... Супер много си обичам котката и не бих си простил,ако и се случи нещо.Ходя ,събирам мнения на ветеринари,хора с кучета,хора с котки и прочие.Незнам какво да правя... направо ужас...

#6 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 June 2012 - 12:49 AM

http://forum.dog.bg/.../page__st__7480
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   sa6eko99 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 June 2012 - 09:43 AM

Мале мале то какви работи пише...На единия кучето му убил овца ,на другия коза... Това куче ли е или тигър ебаси :D То това нашето май не е точно хъски защото ветеринарката каза че може би било м-у маламут и хъски.Кафеникав такъв с кафяви очи...но предполагам,че дали е маламут или хъски,а може би и двете няма кой знае каква разлика.

#8 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2012 - 12:30 PM

Всички кучета различни.Само ви можете да прицените неща на место.Виждате ли агресия???Поканете човека който има опит с кучета ,да прицени на место.Не можем да даваме совети сидейки отстрани.Не можете да се връзвате на всекий който просто иска да се направи на познавач.Неможе да се слагат квички кучета под един знаменателен.Та ас четвърта година гледам котка и катерица.-Вярно че ги пазим един от друг,но то се намира начин.А сега пак още една котка усинових.И пак успяваме да се сообразявамесе със искания и возможности на всеко от животни.Имайки предвед че катерица не ми е в клетка а ходи свободно в хола.Научихася да живеят заедно ,някои хора невярват на тази комбинация,но досега успяхме.Вярно чи при сблъсък незнам кой ще пострада повече.Катеричока ми доста боен и неведныж нападал котарака.Но все пак и трима избягват сблъсъка,страхуватсе взаимно.Вярно че катереичока ги дразни от корниза,но само това.ПРосто не ги оставям заедно без контрол .

#9 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2012 - 01:15 PM

Аз също имам куче и котка и от опит знам че нещата стават бавно и постепенно , но само и единствено ако няма агресия от страна на кучето. Във вашия случай щом нямате агресивно куче а само уплашена и притеснена маца то нещата ще се получат .Събирайте ги за малко и не ги оставяйте сами на този етап .Желая ви успех и не се притеснявайте много .Ще са ви нужни търпение и любов и не се отчайвайте ако има някоя и друга битка .Бъдете спокойна и ги контролирайте .

#10 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 July 2012 - 02:43 PM

Аз също гледам 2 котки и съжителстват прекрасно с 2 от кучетата ми.С другите 2 обаче не бих си и помисляла да ги събера.
Много зависи от кучето.Според мен се посъветвайте с хората от хъски форума-те ще ви дадат най-вярна оценка на ситуацията.Хъски не са като всички останали кучета.
Даже тук има тема за съжителството на куче и котка под един покрив и методи за приучаване.
Ще се оиптам да я намеря и да Ви я постна там също има много полезни съвети :md_064:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 July 2012 - 04:33 PM

Ето пък един добър пример как съжителстват хъски и котка :md_064:
http://forum.dog.bg/...ost__p__1054286
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   sa6eko99 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 July 2012 - 12:02 AM

Благодаря ви много :) Вчера дойде едно момче да гледа кучето... и той имал хъски.Каза,че нямало смисъл да ги срещаме с Маца защото щял веднага да я убие,при което се стреснахме доста и бяхме готови веднага да му дьдем кучето...Но после като се замислих... той разправяше как кучето му убило няколко котки и незнаям си какво... Но имам чувството,че тои се кефи от факта не толкова , че гледа куче а звяр едва ли не...Може и да е прав,но просто аз така някак си го усещам... а и не само аз.Все пак явно си е и до самото куче.Разгледах и видях,че все пак съществува приятелство м-у котка и хъски...колкото и свиреп да го определят този звяр :D Ще пиша и във форума за хъскитата и после ще решим какво да правим... мисля , че така е най-добре :/

#13 Потребителят е офлайн   HoneyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2012 - 02:15 AM

Здравейте!
И ние бяхме в подобна ситуация и в никакъв случай не се разделяйте с кучето просто ей-така! Всяко куче е различно било то и от една порода и независимо дали е с родословно и точно породисто или хъскуподобно и бла бла както наричат кучетата без родословие.
Ние имаме хъски на 5 години, без родословие, но не харесвам думата хъскиподобно, за да го наричам така, та той е на 5 години почти, и миналата есен прибрахме котка у нас, т.к стопаните и заминаваха за чужбина и нямаше кой да я гледа повече.
Кучето ни, което по принцип се опитва да гони навън котките и много се впечатлява от тях, както и от катерици, още малко и по дърветата ще почне да се катери :ab_041: но никога не е убивал или правил нещо лошо на др. животинче, но може би фактор е това, че е винаги на повод навън, освен в много редки случаи...
Та той като беше малък си ходеше препокойно при котките с идеята да си играе с тях, даже имаше 1-2 квартални приятелчета котки, не се шегувам, но после един голям уличн кот му заби един шамар веднъж и от тогава ги намрази нещо :ab_041:

Но след като взехме котката, която преди това никога не беше виждала куче, и да не говорим и колко изплашена и стресирана беше от факта, че е в нов дом, ги държахме в различни стаи през деня и само когато имаше някой в нас сме ги събирали.
Котката доста я беше страх в началото от него, че и от нас и от всеки шум, а той пък странно никакво внимание не и обръщаше, нито да я гони или да и ръмжи или ежи, изобщо от негова страна нямаше такива неща, само идваше да я подуши като я държеше някой от нас. Учуди ни това му държание, понеже очаквахме да е по-настървен към нея и т.н. но такова нещо изобщо нямаше. И така малко по малко и котката свикна с него, почна да си излиза сама от стаята и да си обикаля из другите стаи, да притичва първо набързо покрай лежащия някъде кучо :ab_041: После взе сама да ходи до него и тя да го подуши и носове да потъркат, но това стана чак след 5-6 месеца, ако не и повече... Обаче кучо си ревнува бая, той понеже умира да бъде гален и глезотен на моменти и само да види, че някой гали котката (щото пък тя не обича почти да я галят и е странна птица :ab_041: и не се дава много) и веднага и той цъфва до теб и те гледаааааа с онзи поглед :ab_041: Да не говорим, че и е научил името, а тя и тя си знае нейното си име, но някой път от инат не идва като я извикаш, ама за сметка на това кучето идва, и така вече отговаря на 2 имена дивака,тотално различни по звучене :ab_041: :ab_041: :ab_041:
А сега и още една котка ще осиновяваме и ще стане и с 3 имена хахаха :ab_041:
Не мога да кажа, че станаха първи приятели, не спят заедно, не играят заедно и т.н. но си свикнаха един с друг и знам, че никой няма да направи нещо лошо на другия. Но той и наш кучо си е душичка по принцип.

Та мисълта ми е, че всички кучета са различни сами по себе си и щом досега не е тръгнал да я гони и ръмжи то изобшо не мисля, че би се стигнало до такъв развой, още повече че както при вас котката е в завареното положение, той така си я е и приел мисля.
Добре е първоначално да са отделени, когато са сами в апартамента, но когато сте заедно може да ги събирате постепенно. Напълно нормално е котката да я е страх в началото, но съм сигурна, че ще свикне с неговото присъствие като види, че няма страшно :)
Успех ви пожелавам и следете вие сам нещата как се развиват, вслушвайте се в съвети и т.н. но никой няма поглед над самата ситуация така както вие като сте си вкъщи. А това, че кучето щяло да я убие веднага и бла бла са bullshits с извинение, ама.. просто не го вярвам..
Пишете как се развиват нещата :)

#14 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2012 - 07:49 AM

А засега какво правят те двама като се срещат???Няма да е лошо за сигурнаость куче да има намордник
Мойте познати усиновиха доберманка на 4 години.Тя се славеше че утрепа всички невнимателни и самонадеянни котки по тяхната улица.Имам предвид като те влизаха при нея в двора.Хора усиновители също имаха котка та и котенце от нея.Незнам по какъв начин куче разбра че котка с котенце не трябва да се пипат ,защото също членове на семейство.Розминавахасе в тристаен апартамент без проблемно.Не можах да повярвам в това,но го видях със свойте очи.Но не зависимо от този факт ,кучето продолжи да трепа котки на улица при първа возможность.Някой пъть и намордник не помагаше.Също правеше и с таралехи,даже будли не бяха пречка.
То ако куче способно да убие ,то личи по негово напрегнато состояние ,

#15 Потребителят е офлайн   melitoo Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2012 - 11:02 AM

виж и аз имам почти същият проблем.но и кучето и котката живеят вън.кучето е на 1год. и 2-3мес. и котка на 6год.кучето иска да сприятели с котката а котката мисли че кучето ще я яде!xD! виж това клипче:http://vbox7.com/play:de2c8a7522

#16 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Маркетинг, Реклама, Компютри, Котки и Кучета...
Публикувано: 12 September 2012 - 12:46 PM

Аз събрах малък самоед с тригодишна котка.
Много внимателно, малко по малко нещата се получиха.
В началото ме беше страх за кучето, после като поотрасна кучето - за котката.

За голямо куче обаче, което не познавам и съм прибрал от улицата, не бих го оставял с мацата. Не се знае как ще реагира, особено ако бъде провокирано.
Вие си решавате, но имайте предвид, че да кучето да убие котката в даден момент е съвсем реалистичен сценарий!

P.S. Иначе и моите са като на горния клип - идилия!
Но доколкото знам нещата се получават много по-лесно когато едното животно е бебе.
User's Signature

Гореизложеното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него!

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни