Пристъп/гърч при ротвайлер на 2,6г.
Публикувано: 26 August 2012 - 01:19 PM
Настоявайте също за снимки с каша за проходимост на червата - не хранопровод, а черва. В случай, че има засядане на предмет някъде в червата, кашата ще влезе нормално в стомаха, въпросът е за колко време минава от единия до другия край и дали няма затруднения в някой район. При меко изхождане е напълно възможно да се предположи и инвагинация. В такива случаи също ще има един или повече гърчове и непрекъснато, непреодолимо повръщане.
При хипогликемия по-скоро припадъците ще са повече, освен това според мен описанието на припадъка не съответства, но нищо не пречи да се търси и в тази посока. Елементарният вариант, който не пречи с нищо, е да се дава по лъжичка мед на всеки 4-5 часа и да се следи дали ще повръща животното.
Това, че кучето е бодро, весело и видимо е добре, не винаги е показател, че не изпитва дискомфорт, а по-скоро че го пренебрегва. Кучетата са способни да "скриват" невероятни нива на болка, особено яки и стабилни физически породи като ротвайлерите.
Публикувано: 26 August 2012 - 03:21 PM
Съществува освен това вариант, наречен "частична проходимост".
Добра статия по темата може да се прочете ето тук, със снимки: ЧРЕВНА НЕПРОХОДИМОСТ ПРИ КУЧЕТА И КОТКИ
#24 Guest_navar_*
Публикувано: 26 August 2012 - 05:21 PM
shifter, в 26 August 2012 - 03:21 PM, написа:
Съществува освен това вариант, наречен "частична проходимост".
Добра статия по темата може да се прочете ето тук, със снимки: ЧРЕВНА НЕПРОХОДИМОСТ ПРИ КУЧЕТА И КОТКИ
ами ,хубава е статията..но тези неща съм ги учил когато му е било времето ;)
Публикувано: 26 August 2012 - 08:04 PM

Публикувано: 07 September 2012 - 12:27 PM
Ще трябва да избираме между готвена храна-много добре сварен ориз,пилешко месо без кожа,сварено яйце само белтъка-БЕЗ жълтък,макарони,извара и сварени картофи.
Или някоя от тези храни:
Royal Canin Low Fat Dog 22
Eukanuba Reduced Fat
Hill's Prescription Diet Canine
Тъй като Хилс не се внася в БГ,а точно тази Юкануба не мога да открия май ни остава само избора между готвено и Роял Канин.
Публикувано: 29 September 2012 - 05:28 PM
Публикувано: 29 September 2012 - 08:42 PM
ShiBumi_GirL, в 07 September 2012 - 12:27 PM, написа:
Ще трябва да избираме между готвена храна-много добре сварен ориз,пилешко месо без кожа,сварено яйце само белтъка-БЕЗ жълтък,макарони,извара и сварени картофи.
Или някоя от тези храни:
Royal Canin Low Fat Dog 22
Eukanuba Reduced Fat
Hill's Prescription Diet Canine
Тъй като Хилс не се внася в БГ,а точно тази Юкануба не мога да открия май ни остава само избора между готвено и Роял Канин.
Защо не потърсиш кой у нас внася Еукануба и говори с него? Беше някъде на Гара Искър- складът и офисът, но нямам точен адрес.
На твое място бих съчетавала готвено със суха храна. Ще бъде по-разнообразно за кучо.
Публикувано: 29 September 2012 - 09:03 PM
Категорично му е забранено да се съчетават готвено със гранула-пробвахме резултата беше моментално повръщане.Също пробвахме и само готвено повръща яденето веднага.
Остава на Роял Канин по препоръка на 3ма вет.лекари.
Публикувано: 01 October 2012 - 09:11 PM
ShiBumi_GirL, в 29 September 2012 - 09:03 PM, написа:
Категорично му е забранено да се съчетават готвено със гранула-пробвахме резултата беше моментално повръщане.Също пробвахме и само готвено повръща яденето веднага.
Остава на Роял Канин по препоръка на 3ма вет.лекари.
Аз ги съчетавам, като сутрин давам малко суха храна.Вечер обикновено давам готвено,ако имам. Не смесвам двата вида храна. За щастие, всичко е ОК. Дано се оправи твоето куче.Имах ротвайлер и той ми остана в сърцето.Обожавам тази порода.
Публикувано: 01 October 2012 - 09:14 PM
Твоето панкреатит ли има?
Публикувано: 02 October 2012 - 08:28 AM
ShiBumi_GirL, в 01 October 2012 - 09:14 PM, написа:
Твоето панкреатит ли има?
Ако питаш за ротвайлера,приспахме го. Преди 3години. Къде ли не го водихме, никой не разбра какво му е. .За съжаление синът ми взе друга порода. Не можах да го обикна като роти.
Но твоят кучо ще се оправи!
Публикувано: 03 October 2012 - 08:04 PM
Цитат
Имах впредвид това за сегашното куче ли се отнася? И дали е с панкреатит и го храниш смесено?
Публикувано: 04 October 2012 - 12:08 PM
ShiBumi_GirL, в 03 October 2012 - 08:04 PM, написа:
Цитат
Имах впредвид това за сегашното куче ли се отнася? И дали е с панкреатит и го храниш смесено?
Не те разбрах...Сегашното куче, всъщност те са две, са здрави. Сутрин бързам и им давам суха храна.Вечер им давам готвено,защото са свикнали с него. Минах и на суха храна,защото невинаги имам време да готвя. Ако наистина обаче е вредно да се смесват храните, ще престана така да ги храня. Вредно ли е?
Публикувано: 04 October 2012 - 10:29 PM

Публикувано: 14 October 2012 - 06:48 PM

Лекарите казаха,че ще има дни когато ще има повръщане,но все по-рядко.

Публикувано: 10 November 2012 - 12:19 AM
Някой знае ли дали може да му се дават някакви добавки като например Опти Коут или тези добавки БИС на МВП?Ще се посъветваме и с вета,но все пак ако някой знае нека сподели.
Много е нещастен милия вече не му даваме да гризе от тези стиксове/солети,както и любимите му кокали от пресована кожа.Лекаря ни каза,че ще му дразнят стомаха

Публикувано: 24 November 2012 - 08:37 PM