Dog.bg Форуми : Нашийник против лаене?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашийник против лаене? Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 July 2012 - 09:01 AM

Едни приятели имат проблем и ме помолиха да поразпитам за тези нашийници. Кучето лае и май имат проблеми със съседите, а те го взеха на 2.5г., френски булдог.
Аз не познавам никой, използвал такъв уред и пиша тук за мнения и евентуално за препоръки за марка и модел, за да им предам.
Благодаря!

#2 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 09 July 2012 - 09:13 AM

Това, което търсите е ел. нашийник против лаене. Аз не ползвам такива работи, но знам че такъв струва около 1оо лв. Също така съм чувал, че след време кучето свиква с тях и ефекта им се губи.
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2012 - 09:31 AM

Точно така кучето свиква и ефект няма.Така че по-добре кажете на вашия приятел да бъде малко търпелив все пак правино ли съм разбрал : Твой приятел си е взел френски булдог на 2,5 години ? От кокло дни е при него ? Ако е от скоро е нормално все пак тъжи за старите собственици кажете му да пробва да го заиграе на двора ако имат такъв ако за в блок да го слага на нашийник/нагръдник и да го изведе разходките зближават стопанина и кучето и изграждат доверие между тях нека пробва да го изкара да го заиграе със топка или нещо друго докато свикне ще лае и ще скимти няма друг начин а ако щат и ел.стол да вземат !

#4 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2012 - 11:57 AM

Интересува ме нашийник, който е давал резултат - марка и модел евентуално. Ако някой е ползвал...

Имат го от няколко месеца, в апартамент, разхождат го редовно и го гледат като писано яйце, но има проблем със социализацията от предните стопани и за тези няколко месеца много добре започна да се държи, благодарение на тях, свиква с всичко. Но тъй като вече имат много големи проблеми със съседите, може пък да се стресне от няколко пъти когато нашийникът действа и да спре да вие. Не знам колко е упорито, но май не прекалено. Искат да пробват с нашийник, на работа са хората през деня.

#5 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2012 - 12:25 PM

Показване на мнениетоMilla, в 09 July 2012 - 11:57 AM, написа:

Интересува ме нашийник, който е давал резултат - марка и модел евентуално. Ако някой е ползвал...

Имат го от няколко месеца, в апартамент, разхождат го редовно и го гледат като писано яйце, но има проблем със социализацията от предните стопани и за тези няколко месеца много добре започна да се държи, благодарение на тях, свиква с всичко. Но тъй като вече имат много големи проблеми със съседите, може пък да се стресне от няколко пъти когато нашийникът действа и да спре да вие. Не знам колко е упорито, но май не прекалено. Искат да пробват с нашийник, на работа са хората през деня.

Незнам според мен може да има и обратен ефект този нашийник .... аз лично нямам никаква информация за такъв нашийник не ми се е налагало даже да си го помисля :) Еми започне ли да вие да го залиса с нещо да му даде да яде или незнам да пробва различни неща тоя нашийник въобще не ми харесва....

#6 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2012 - 12:30 PM

Да, но хората са на работа през деня и няма как да му отвлекат вниманието от това негативно поведение. Но доколкото знам и с нашийника трябва да цъкат така че пак присъствието им е нужно, не знам дали може да се настрои и да действа, когато ги няма. Нека някой, който ползва такива работи да каже.
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2012 - 12:32 PM

Аз преди години имах проблем с едното ми куче, което след толкова много години още страда от "Страх от раздяла". Това не беше вой, не беше обръщане на къщата с главата на долу, то тоци ли не го удряха от глупост да изгризе нещо то какво ли не беше. И сега е все още толкова притеснен, но бели прави само ако усети, че взимам друго куче с мен (до ветеринаря например, ако се е наложило да заведа някой).
Но го научих, казвах му команда, която той научи, че означава, че аз винаги се връщам. И до ден днешен като по навик му казвам "Бъди послушен, Ей сега се връщам" и той си спи. Ни вопъл, ни стон.
Обясних им как се прави, но тази команда изисква време, не става от един път, а не знам дали имат такова, в предвид ситуацията, но ще видим.

#8 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2012 - 12:37 PM

Може да погледнете във - продавам , разменям .Там мисля че гледах такъв нашийник .Тези нашийници са много ефикасни защото веднага разсейват кучето от лаят му и така то постепенно свиква да не вие и лае . Повечето от нашийниците вибрират доста по слабо от мобилен телефон и не причиняват болка на самото животно а целят да отучат от лошо поведение .Когато хората са си в къщи ще могат да възпитават и коригират лошо поведение , но когато са на работа е трудно . Успех !!! :dog: :dog: :dog:

#9 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2012 - 12:44 PM

Показване на мнениетоsosy, в 09 July 2012 - 12:37 PM, написа:

Когато хората са си в къщи ще могат да възпитават и коригират лошо поведение , но когато са на работа е трудно . Успех !!! :dog: :dog: :dog:

Значи все пак трябва да има някой, който да натиска копченцето на предавателя? В такъв случай не виждам как ще го коригира някой докато стопаните са извън дома. Колкото до страха от раздяла това се случва, когато в продължителен период излизането на стопаните се превръща в събитие, а веднага след като се приберат започнат да му обръщат внимание.
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2012 - 12:48 PM

Намерих нашийника в другата тема, но той е от онези, които действат от разстояние.
Тези, "против лай", се активират от гласа на кучето, т.е. са автоматични. Не е нужно някой да натиска копчето. Намерих такива, но ми се струват прекалено евтини, за да вършат работа.

#11 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2012 - 01:10 PM

Значи кучето вие само когато е само ли ? Ако е така знам един начин който ще бъде полезен но сега имам малко работа и по-късно с удоволствие бих ви обяснил !

#12 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 09 July 2012 - 10:05 PM

Показване на мнениетоMilla, в 09 July 2012 - 07:01 AM, написа:

Едни приятели имат проблем и ме помолиха да поразпитам за тези нашийници. Кучето лае и май имат проблеми със съседите, а те го взеха на 2.5г., френски булдог.
Аз не познавам никой, използвал такъв уред и пиша тук за мнения и евентуално за препоръки за марка и модел, за да им предам.
Благодаря!

Моля ви, помолете тез ваши приятели да се регистрират тук и да ни дадат инфо относно кучето им. За да не се играем на развален телефон. Това е необходимо, за да се разберат най-елементарните неща относно храна-движение-контакта.
През посредник не става.
Най- често не е нужно да употребяваш душач, парфорс, електрошок. По-важното да градиш контакта, ама кой да те слуша.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#13 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 09 July 2012 - 10:45 PM

Ето тук доста сме разисквали темата...та даже сме се и прекалили:
http://forum.dog.bg/...80%D0%BB%D0%B2/

Не зная дали би ти било от помощ...
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2012 - 07:41 AM

Ох... ами ок. Ще измислим нещо.
Благодаря ви, все пак.

#15 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2012 - 09:24 AM

Здравей Milla...
Ами аз написах нашийници против лаене и ми излязоха около 500 разновидности, сайта, обяснения, разисквания и т.н, но тъй като излезе и един сайт, който го познавам и си купувам от време на време разни работи от там реших да ти покажа 2 примерни нашийника против лаене, ей така просто да видиш за какво става на въпрос и евентуално да се насочиш, какво да търсиш.Пише в информацията за продуктите, че се активират сами и действат на принципа на мирис, който е абсолютно безвреден.При единия вариант мисля даже беше уточнено, че е лимонов :smile: .Идеята е момента на изненадата, разсейването и излизането от дадено поведение.Всъщност доста добре са описани, какво , защо, как...Извини ме нямам време да превеждам, но ако си пуснеш на преводач предполагам основната информация ще ти стане ясна.Ако ли не, пиши и ще намеря време да ти преведа основните неща. :ba_025:
Дано съм помогнала, дано намерите и дано да има ефект.Предполагам, че дори и в България да не се предлагат, все някакъв аналог ще намерите, ако ли не винаги можете да поръчате някъде от чужбина.При всички положения смятам, че по добре такова помощно средство, отколкото отровено куче, гърчещо се в адски мъки, просто защото на някой малоумен съсед му е писнало или си е изрод по принцип.Особено при положение, че стана ясно, че хората ги няма и са на работа по цял ден.Пожелавам успех на твоите приятели и стискам палци за тях това да е моментното решение на проблема , но по натам да се позанимаят с кучо и да не им се налага повече да използват нашийници против лаене. :ae_085:

http://www.zooplus.i...baio_cani/40718

http://www.zooplus.i...baio_cani/90699

Това са просто примери поне да се насочиш горе-долу какво да търсиш, ако те устройва естествено този принцип.Лично нямам никаква идея дали функционират, но тъй като съм ползвала и ползвам подобни, само, че с дистанционно управление...би трябвало.Едиственото, което ме кара да се замисля(тъй като аз по други причини съм ползвала, а не против лаене) е дали, ако кучо е доста упорит няма евентуално да привикне с времето...Точно затова мисля, че е хубаво да се комбинират нещата и с намиране причината за нервността на кучо и отстраняването и :ae_085:
Едит:Сега прочетох, че в първия вариант, не е мирис, а студена течност по врата на кучо.Извинете ме, но не съм кой знае колко запозната и аз точно с тези разновидности.

п.п.Хайде да помоля всички тъй неуморни потребители, които все ток и великата инквизиция са им в главите да вземат да се успокоят малко.Не за друго, ама вече почва да става безинтересно някак си да четеш във всички подобни теми как пишат или светци или някакви садистични персони, които сякаш в главите им освен как да си измъчват животните други идеи нямат.Това го пиша, защото видях и в другата тема, че пак има някакво просветление, което просто е... :zz_020:
Лек ден от мен.
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#16 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 10 July 2012 - 11:43 AM

Показване на мнениетоMilla, в 09 July 2012 - 09:57 AM, написа:

Колко дълго продължава разходката, и с каква наситеност? 20 минути сутрин и вечер за пиши аки? Или половин час за пиши аки и малко движение? Или 1 час първите пиши аки за пет минути ипосле вързано до пейката? Това не са напразни въпроси, а просто се опитвам да разбера как точно се извежда кучето, разберете ме правилно.
Проблема е от предните стопани, сегашните са го взели на 2 години и половина, кучето живее в апартамент, вие, лае и скимти когато тях ги няма.
Това схванах до тук.

Защо не опитат да извеждат кучето си по - дълго, да речем час и половина - два сутрин? Така то ще е достатъчно уморено за да спи докато се приберат стопаните от работа. В тази жега трябва да е МНОГО рано сутринта.Макар че като за френчи два часа ходене му е много.
И бих посъветвала приятелите ви да реорганизират графика си така, че единия едната вечер да се прибира по-рано, другия другата вечер, да може да комбинират и взаимно да се отменят та да има човек, когато животното след сутрешна ранна разходка вече идва на себе си, да му обърнат внимание и да го изведат.
Като говоря за сутрешна интензивна разходка, имам в предвид най-късно от 06.00 излизане от блока, за да може да се измори от игри и разхождане кучето. Ако излизат за работа в 07.00, значи ще трябва да стават в 05.00.

Повярвайте ми, едно добре изведено с игри със стопанина и интензивно движение куче ще вие и скимти много по-малко. Ще отшуми това, кучето още е стресирано от смяната на стопани, а и пропуски в социализация в миналото си казват думата.

Прочетете темата за електро-нашийници и имайте в предвид че Анти-Лай не винаги е универсално нещо. Дето ви казва Григо - дори и да е от полза първо време, после пак ще трябва да разберете причините.
Само с механична корекция не става.
Всичко това важи, естествено, само ако кучето е клинично здраво. За да не получи инфаркт или удар нито при твърде интензивна разходка (закачване за колело, например) или при първото пръскане от Антилая да умре от стрес).

Опитвам се да ви обясня че нещата не са толкова елементарни...
Успех!
User's Signature

#17 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2012 - 12:09 PM

Furia съгласна абсолютно, че трябва и е наложително даже, да се открие и елиминира причината за дадено нежелателно поведение :ba_025: и, че това не може да се случва винаги с помощни средства тип...Нашийник против лай.Те служат единствено като възпитателен метод, който дори и в линковете, които съм пуснала е уточнено, че би трябвало да е спомагателен и приучаващ, а не основен. :wb_052:

п.п.Обаче...Моля те човек спрете със споменаването на електрически нашийници ей така за идеята...Примерните, които съм дала по горе са на съвсем различен принцип и НЕ СА електрически нашийници :mg_062: .Има ги и такива да, но защо трябва все тях да ги дъвчем и преповтаряме мненията си...не разбирам наистина.Всеки си преценява сам на какво да се довери, ама, ако прочета още един път за тоз фамозен ток, когато въобще не е намесен или не е наложителен...ше си тресна компютъра в земята :ab_041: И тъй като няма да ми е за първи път....да си кажа, че се шегувам...щото имам подозрение, че на някой може да му дойде на акъл да изпробва дали си държа на думата :db_046:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#18 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2012 - 12:22 PM

Едва ли причината е във разходката , защото това е френски булдог .Два часа за това куче е просто немислимо.Между другото това е най разпространената порода в Ню Йорк защото там хората водят доста забързан живот и не могат да отделят много време .За малкия французин са необходими не повече от 20 - 30 минути разходка и заема малко място .Той е от любимите ми брахецефали и прегряват бързо , дишат по трудно заради скъсените дихателни пътища и интензивна и продължителна разходка биха му навредили . .Всеки един собственик на тези забавни булдоци знае че се уморяват след 15 минути и започва едно дърпаяне и влачене на кучето , а те са такива инати . Трябва работа с кучето и може би с времето ще се успокоят нещата .Успех !

#19 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2012 - 12:31 PM

Поздрави grigo - съгласявам се с вас , относно прекаленото наблягане на ЕЛЕКТРИЧЕСКИ нашийници .Все едно хората споменаващи гореспоменатия нашийник са от великата инквизиция , целяща тормоз или просто за удоволствие да ги използват .

#20 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2012 - 12:43 PM

Григо,
Напоследък масово по градинките коментират именно силова корекция: парфорс, душач, електошок, бой-ток-инквизиция както правилно си го формулирала.И хората са на път да го търсят и да го купят!

Аз съм на мнение че подобни джаджи в ръцете на обикновен стопанин не трябва да се оказват в следствие на индустрия (дайте марка и ще си купя), а само след консултацията на много внимателен кинолог. А кинолог- треньор- инструктор преди всичко възпитава стопанина, за да го научи как да се държи с кучето си.

Понякога болестта на някой в семейството причинява смущения в поведението на кучето. Стопаните го водят за корекцея и то силова и механична, когато всъщност се оказва че просто в тревогите си са урязали двигателен режим. Нямат време за кучето, всички са стресирани, психясали, е как искат кучето да не откачи?

Понякога най-сложните въпроси се крият в елементарните отговори.
User's Signature

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни