Нашийник против лаене?
Публикувано: 09 July 2012 - 09:01 AM
Аз не познавам никой, използвал такъв уред и пиша тук за мнения и евентуално за препоръки за марка и модел, за да им предам.
Благодаря!
Публикувано: 09 July 2012 - 09:31 AM
Публикувано: 09 July 2012 - 11:57 AM
Имат го от няколко месеца, в апартамент, разхождат го редовно и го гледат като писано яйце, но има проблем със социализацията от предните стопани и за тези няколко месеца много добре започна да се държи, благодарение на тях, свиква с всичко. Но тъй като вече имат много големи проблеми със съседите, може пък да се стресне от няколко пъти когато нашийникът действа и да спре да вие. Не знам колко е упорито, но май не прекалено. Искат да пробват с нашийник, на работа са хората през деня.
Публикувано: 09 July 2012 - 12:25 PM
Milla, в 09 July 2012 - 11:57 AM, написа:
Имат го от няколко месеца, в апартамент, разхождат го редовно и го гледат като писано яйце, но има проблем със социализацията от предните стопани и за тези няколко месеца много добре започна да се държи, благодарение на тях, свиква с всичко. Но тъй като вече имат много големи проблеми със съседите, може пък да се стресне от няколко пъти когато нашийникът действа и да спре да вие. Не знам колко е упорито, но май не прекалено. Искат да пробват с нашийник, на работа са хората през деня.
Незнам според мен може да има и обратен ефект този нашийник .... аз лично нямам никаква информация за такъв нашийник не ми се е налагало даже да си го помисля :) Еми започне ли да вие да го залиса с нещо да му даде да яде или незнам да пробва различни неща тоя нашийник въобще не ми харесва....
Публикувано: 09 July 2012 - 12:30 PM

Публикувано: 09 July 2012 - 12:32 PM
Но го научих, казвах му команда, която той научи, че означава, че аз винаги се връщам. И до ден днешен като по навик му казвам "Бъди послушен, Ей сега се връщам" и той си спи. Ни вопъл, ни стон.
Обясних им как се прави, но тази команда изисква време, не става от един път, а не знам дали имат такова, в предвид ситуацията, но ще видим.
Публикувано: 09 July 2012 - 12:37 PM

Публикувано: 09 July 2012 - 12:44 PM
sosy, в 09 July 2012 - 12:37 PM, написа:

Значи все пак трябва да има някой, който да натиска копченцето на предавателя? В такъв случай не виждам как ще го коригира някой докато стопаните са извън дома. Колкото до страха от раздяла това се случва, когато в продължителен период излизането на стопаните се превръща в събитие, а веднага след като се приберат започнат да му обръщат внимание.

Публикувано: 09 July 2012 - 12:48 PM
Тези, "против лай", се активират от гласа на кучето, т.е. са автоматични. Не е нужно някой да натиска копчето. Намерих такива, но ми се струват прекалено евтини, за да вършат работа.
Публикувано: 09 July 2012 - 10:05 PM
Milla, в 09 July 2012 - 07:01 AM, написа:
Аз не познавам никой, използвал такъв уред и пиша тук за мнения и евентуално за препоръки за марка и модел, за да им предам.
Благодаря!
Моля ви, помолете тез ваши приятели да се регистрират тук и да ни дадат инфо относно кучето им. За да не се играем на развален телефон. Това е необходимо, за да се разберат най-елементарните неща относно храна-движение-контакта.
През посредник не става.
Най- често не е нужно да употребяваш душач, парфорс, електрошок. По-важното да градиш контакта, ама кой да те слуша.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 09 July 2012 - 10:45 PM
http://forum.dog.bg/...80%D0%BB%D0%B2/
Не зная дали би ти било от помощ...
Публикувано: 10 July 2012 - 07:41 AM
Благодаря ви, все пак.
Публикувано: 10 July 2012 - 09:24 AM
Ами аз написах нашийници против лаене и ми излязоха около 500 разновидности, сайта, обяснения, разисквания и т.н, но тъй като излезе и един сайт, който го познавам и си купувам от време на време разни работи от там реших да ти покажа 2 примерни нашийника против лаене, ей така просто да видиш за какво става на въпрос и евентуално да се насочиш, какво да търсиш.Пише в информацията за продуктите, че се активират сами и действат на принципа на мирис, който е абсолютно безвреден.При единия вариант мисля даже беше уточнено, че е лимонов

Дано съм помогнала, дано намерите и дано да има ефект.Предполагам, че дори и в България да не се предлагат, все някакъв аналог ще намерите, ако ли не винаги можете да поръчате някъде от чужбина.При всички положения смятам, че по добре такова помощно средство, отколкото отровено куче, гърчещо се в адски мъки, просто защото на някой малоумен съсед му е писнало или си е изрод по принцип.Особено при положение, че стана ясно, че хората ги няма и са на работа по цял ден.Пожелавам успех на твоите приятели и стискам палци за тях това да е моментното решение на проблема , но по натам да се позанимаят с кучо и да не им се налага повече да използват нашийници против лаене.

http://www.zooplus.i...baio_cani/40718
http://www.zooplus.i...baio_cani/90699
Това са просто примери поне да се насочиш горе-долу какво да търсиш, ако те устройва естествено този принцип.Лично нямам никаква идея дали функционират, но тъй като съм ползвала и ползвам подобни, само, че с дистанционно управление...би трябвало.Едиственото, което ме кара да се замисля(тъй като аз по други причини съм ползвала, а не против лаене) е дали, ако кучо е доста упорит няма евентуално да привикне с времето...Точно затова мисля, че е хубаво да се комбинират нещата и с намиране причината за нервността на кучо и отстраняването и

Едит:Сега прочетох, че в първия вариант, не е мирис, а студена течност по врата на кучо.Извинете ме, но не съм кой знае колко запозната и аз точно с тези разновидности.
п.п.Хайде да помоля всички тъй неуморни потребители, които все ток и великата инквизиция са им в главите да вземат да се успокоят малко.Не за друго, ама вече почва да става безинтересно някак си да четеш във всички подобни теми как пишат или светци или някакви садистични персони, които сякаш в главите им освен как да си измъчват животните други идеи нямат.Това го пиша, защото видях и в другата тема, че пак има някакво просветление, което просто е...

Лек ден от мен.

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 10 July 2012 - 11:43 AM
Milla, в 09 July 2012 - 09:57 AM, написа:
Колко дълго продължава разходката, и с каква наситеност? 20 минути сутрин и вечер за пиши аки? Или половин час за пиши аки и малко движение? Или 1 час първите пиши аки за пет минути ипосле вързано до пейката? Това не са напразни въпроси, а просто се опитвам да разбера как точно се извежда кучето, разберете ме правилно.
Проблема е от предните стопани, сегашните са го взели на 2 години и половина, кучето живее в апартамент, вие, лае и скимти когато тях ги няма.
Това схванах до тук.
Защо не опитат да извеждат кучето си по - дълго, да речем час и половина - два сутрин? Така то ще е достатъчно уморено за да спи докато се приберат стопаните от работа. В тази жега трябва да е МНОГО рано сутринта.Макар че като за френчи два часа ходене му е много.
И бих посъветвала приятелите ви да реорганизират графика си така, че единия едната вечер да се прибира по-рано, другия другата вечер, да може да комбинират и взаимно да се отменят та да има човек, когато животното след сутрешна ранна разходка вече идва на себе си, да му обърнат внимание и да го изведат.
Като говоря за сутрешна интензивна разходка, имам в предвид най-късно от 06.00 излизане от блока, за да може да се измори от игри и разхождане кучето. Ако излизат за работа в 07.00, значи ще трябва да стават в 05.00.
Повярвайте ми, едно добре изведено с игри със стопанина и интензивно движение куче ще вие и скимти много по-малко. Ще отшуми това, кучето още е стресирано от смяната на стопани, а и пропуски в социализация в миналото си казват думата.
Прочетете темата за електро-нашийници и имайте в предвид че Анти-Лай не винаги е универсално нещо. Дето ви казва Григо - дори и да е от полза първо време, после пак ще трябва да разберете причините.
Само с механична корекция не става.
Всичко това важи, естествено, само ако кучето е клинично здраво. За да не получи инфаркт или удар нито при твърде интензивна разходка (закачване за колело, например) или при първото пръскане от Антилая да умре от стрес).
Опитвам се да ви обясня че нещата не са толкова елементарни...
Успех!

Публикувано: 10 July 2012 - 12:09 PM

п.п.Обаче...Моля те човек спрете със споменаването на електрически нашийници ей така за идеята...Примерните, които съм дала по горе са на съвсем различен принцип и НЕ СА електрически нашийници

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 10 July 2012 - 12:22 PM
Публикувано: 10 July 2012 - 12:43 PM
Напоследък масово по градинките коментират именно силова корекция: парфорс, душач, електошок, бой-ток-инквизиция както правилно си го формулирала.И хората са на път да го търсят и да го купят!
Аз съм на мнение че подобни джаджи в ръцете на обикновен стопанин не трябва да се оказват в следствие на индустрия (дайте марка и ще си купя), а само след консултацията на много внимателен кинолог. А кинолог- треньор- инструктор преди всичко възпитава стопанина, за да го научи как да се държи с кучето си.
Понякога болестта на някой в семейството причинява смущения в поведението на кучето. Стопаните го водят за корекцея и то силова и механична, когато всъщност се оказва че просто в тревогите си са урязали двигателен режим. Нямат време за кучето, всички са стресирани, психясали, е как искат кучето да не откачи?
Понякога най-сложните въпроси се крият в елементарните отговори.