Dog.bg Форуми : Проблеми с немска овчарка...

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Проблеми с немска овчарка... Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   angel_ff Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 July 2012 - 12:08 AM

Здравейте,
Преди време се регистрирах в този форум,но сега за пръв път ми се наложи да се допра до него!Към администраторите-Извинявам се ,ако темата ми се повтаря.Не мога все още да се ориентирам във форума...Извинявам се отново!
Та,да минем на темата.Имам 4 годишна немска овчарка.Поначало знам ,че е особена.Знам ,че си има свой характер ,както че е опасна за околните.Но това нейно поведение се проявяваше само навън.Спрямо кучета най-вече,което и до днес ми е основен проблем в разходките!Няма мъжко,женско..нито пък малко,голямо.Всички кучета са възприети в нейните очи по един и същ начин-ВРАГ!Намерих решение на проблема.Сутрин рано я разхождам без намордник и преди да я пусна да тича се оглеждам хубаво за кучета или хора.Вечер се разхожда само на каишка с намордник (колкото и да ми е мъчно).Но не това е основният ми проблем с нея.На вън тя винаги е била такава,причината предполагам е тази,че когато беше малка един пинчер :eg_033: я ухапа за носа докато тя се опитваше да си играе с него.Основният ми проблем е следният (за който всъщност се допирам до вас за съвет),че обикновено тя в къщи е доброжелателно настроена към гости.Със съпругът ми сме нямали проблеми с нея,освен тези ,че се лигави и им досажда.Но така се случи,че съпруга ми замина за Испания.А аз бременна съм тук и ремонтирам апартамента,чакайки малката да се появи на бял свят ,което ще е Септември месец.Тя е приела мъжа ми за нейн стопанин.Слуша и мен,но мъжа ми най-вече.И ето какво се случи през този месец.Поканих един мой познат да дойде в нас.И понеже зная,че е малко особена я затворих в банята,той влезе и седна.Посъветвах го да остане седнал докато се запознаят с нея.Пуснах я,тя влезе в хола,зарадва му се,погали му се и отиде да яде.Реших,че всичко е ок.По едно време на човека му се доходи до тоалетна и отиде.След малко чух от коридора "помощ".Отивам и какво да видя...наша Тера го захапала за колана и не го пуска.Хванах я ,скарах и се.Извиних се на човека,както и той на мен с думите "Ти ме предупреди ,че е особена а аз тръгнах да се разхождам из апартамента ти,нормално е да те пази.Все пак не ме познава."Реших,че е прав.Реших,че просто кучето се е изявило,като пазач,макар за пръв път да се случва подобно нещо... Реших да....но до тази вечер!Свекърва ми дойде в нас.Не е за първи път това нещо.Тера я познава,както и тя познава Тера. Понеже осветлението във входа не работи,реших че е по-добре да прибера Тера в банята докато свекърва ми влезе.Тя влезе,седна на дивана,пуснах Тера.Кучето много и се зарадва,очевидно я позна.И започнахме да си говорим със свекърва ми.По едно време тя искаше да разгледа как съм направила другите стаи в апартамента.Не е за пръв път да си ходи спокойно в нас.Обаче,както Тера я видя станала и и се нахвърли.Захапа я за ръката и и пусна кръв.Нещо,на което аз не можех да повярам!Въпросите ми са следните...Дали кучето не усеща ,че съм бременна и за това инстинкта и да пази не се е изострил?Дали случайно мъжа ми ,като го няма тя не си прави каквото иска?!Опасна ли е за бъдещото ми дете?Какво мога да направя за да спре да прави така?Защо за тези си 4 години тя сега чак започна да се държи по този начин?
Моля помогнете!
Благодаря предварително!!!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:изобразително изкуство, чехословашки вълчак, БШОК

Публикувано: 13 July 2012 - 07:15 AM

Трябва ти някой, който е много навътре, но на пръв поглед се вижда, че тя си е намерила второто място в йерархията. Мъжът ти е" шефът". Не знам- особена ситуация и може би трябва да се обърнеш към някой инструктор.

#3 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 July 2012 - 07:16 AM

Има теми изясняващи агресията- трябва да пишеш на храта, които са писали там и са пуснали материалите- със сигурност могат да ти помогнат.

#4 Потребителят е офлайн   darinkna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 13 July 2012 - 07:29 AM

ох притесних се сега и аз -под твоята тема е тази за обучението и поведението-аз я писах .И на моята преди две седмици и се нахвърли един пинчър и я захапа за устата и сега я е страх от кучета и е малко агресивна -моляте посети темата ми и ако знаеш нещо моляте помогни ми защото за пръв път гледам кученце и си избрах немска овчарка а съм малко притеснена от поведението и на последък :dh_188: а пък на село имаме две немски овчарки -женската е страхотна и е агресивна само към хора като нопример едни посяци ходят да просят по оградите на хората и тя веднага ги гони но не сме имали проблеми с гости и тн.като отворя портата и и кажа редом тя застава до мин ,сяда и гледа човека в очите ако и кажа Тина свободно тя без да се притеснява си влиза вкъщи и ни оставя сами с човека само че сега малката е на два месеца и я гледам в апартамента но незнам защо се държи толкова особено.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#5 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 July 2012 - 04:06 PM

Говорих с човек доста навътре в нещата с възпитание, обучение и какво ли не. Категоричното му мнение е, че трябва да се обърнеш към треньор и здраво да работите. Проблемът не може да се реши от"форумни" съвети. Потърси треньор!

#6 Потребителят е офлайн   angel_ff Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 July 2012 - 11:51 PM

Хора,благодаря за мнението.Обаче треньор дали ще помогне?!В смисъл...това е куче на 5 години близо вече.Трябваше да е имала някакъв изграден характер...Не знам...Миналата ми немска овчарка беше коренно различна.Тази колкото е дива,онази беше толкова кротка.Ще се допитам до някой треньор,въпреки ,че сега като се рових по сайтовете пишеше ,че за по-възрастни кучета могат само съвет да дадат,защото е трудно да се променя характера на животно,което е на по-голяма възраст.Така че сега ли е момента да се отчайвам или после?

#7 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 14 July 2012 - 12:51 AM

Просто намерете добър треньор ,който да работи с Вас и кучето.И старите кучета се учат на нови номера,ако ме разбирате :md_064:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2012 - 01:12 PM

Това не е резултат на изграден характер, а на проявен в конкретна ситуация. Вие казвате, че до сега не са се случвали подобни инциденти. Значи, не е проблем със изграден характер, а с нещо, което е провокирало поведението и в конкретната ситуация. Просто трябва да го откриете. Трябва да работите наистина с кучето и да разбере ясно правилата на играта. Трябва да разбере, че вие сте шефът. Не се отказвайте! Хубаво е кучето!

#9 Потребителят е офлайн   drido Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2012 - 09:06 PM

Според мен задължително трябва да се консултирате с треньор.Особенно при очакването на дете.
Аз съм доста зелен в отглеждането на куче (сега се боря с един НОК на 3 месеца :mg_062: ), но според мен Тя е на второ място в "глутницата" ви.Когато водача го няма тя поема ролята и не й е приятно да се разхождат хора из района й.Съмнявам се да посегне на теб или бебето ви.Женските са много грижовни към деца,особенно ако е раждала.А и предполагам ,че съпруга ти ще е при вас при появата на бебо.Според мен е по-добре да не я затваряш в банята при посрещане на гости.Незнам защо но НОК не обичат да ги изолират при поява на човек и по-агресивните избухват след това.Това е само мое мнение и не те съветвам да му вярваш много.Треньора ще си каже точно за какво иде реч.

#10 Потребителят е офлайн   rocioroci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2012 - 06:33 AM

Ти после след ухапването срещала ли си я с други кучета?Защото и моята беше наплашена и реших да я срещна с едно от братчетата и -беше на вилата на една наша приятелка и така и стана .И днес като излязохме тя видя един човек с един много голам индивид и нашата искаше да го последва .И явна тези 5 часа игра и боричкане са и се отразили добре. :ba_025:

#11 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2012 - 10:16 AM

Показване на мнениетоangel_ff, в 13 July 2012 - 11:51 PM, написа:

Хора,благодаря за мнението.Обаче треньор дали ще помогне?!В смисъл...това е куче на 5 години близо вече.Трябваше да е имала някакъв изграден характер...Не знам...Миналата ми немска овчарка беше коренно различна.Тази колкото е дива,онази беше толкова кротка.Ще се допитам до някой треньор,въпреки ,че сега като се рових по сайтовете пишеше ,че за по-възрастни кучета могат само съвет да дадат,защото е трудно да се променя характера на животно,което е на по-голяма възраст.Така че сега ли е момента да се отчайвам или после?

Човече,

категорично ти бе отговорено, че трябва да отидеш при ВЕРНИЯ инструктор. Хем питаш, хем не харесваш отговорите, че и философстваш и диплиш по твоя си начин ако може да е нагласено...хем сърби, хем боли.

Имаш много, много сериозен проблем. И не, няма категорични и еднозначни отговори на въпросите ти. И да, всичко МОЖЕ да е. И да - МОЖЕ утре да ухапе и детето ти ... всичко МОЖЕ, не се съмнявай, че нещата именно тоят така.

Ако си търсиш с кого да си лакърдосваш, бягай в бг-мама. Тук хората ясно ти казаха какво да правиш. Вземи мерки да последваш съвета им.

По-късно МОЖЕ да е много късно.
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#12 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 16 July 2012 - 11:08 AM

Това, че е на 5г. означава само, че ще трябва повече работа и усилия, не че е невъзможно да се поправи. Въпроса е да намериш добър инструктор, тъй като както във всеки бранш в България е пълно със "специалисти".
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   angel_ff Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2012 - 03:53 AM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 16 July 2012 - 08:16 AM, написа:

Показване на мнениетоangel_ff, в 13 July 2012 - 11:51 PM, написа:

Човече,

категорично ти бе отговорено, че трябва да отидеш при ВЕРНИЯ инструктор. Хем питаш, хем не харесваш отговорите, че и философстваш и диплиш по твоя си начин ако може да е нагласено...хем сърби, хем боли.

Имаш много, много сериозен проблем. И не, няма категорични и еднозначни отговори на въпросите ти. И да, всичко МОЖЕ да е. И да - МОЖЕ утре да ухапе и детето ти ... всичко МОЖЕ, не се съмнявай, че нещата именно тоят така.

Ако си търсиш с кого да си лакърдосваш, бягай в бг-мама. Тук хората ясно ти казаха какво да правиш. Вземи мерки да последваш съвета им.

По-късно МОЖЕ да е много късно.

Благодаря за мнението.Не "философствам",нито пък "лакърдосвам" Казвам само какво съм прочела.И щом очевидно знаеш повече от мен можеш пре-спокойно да ми препоръчаш ВЕРЕН инструктор.Поне,като давам пари да не отида при някого ,при когото ефекта ще е плачевен!Не е въпроса само да отида!И е нормално да попитам при положение,че това е първо куче ,което гледам.Не е нужно от заядливи коментари.Ако ще се заяждаме взаимно по-добре не пиши в темата ми.Как може всеки друг да ми е отговорил,като човек,а само ти да си изразяваш очевидно некомпетентното мнение,защото доколкото виждам нищо от твоето мнение не помага реално на моят проблем,освен това да търсиш с кого да се заяждаш.Попитала съм дали кучето е още податливо на обучение,при положение,че е на 5 години!И е нормален въпрос!Кучето ми не е пале на 3 месеца!И ако имаш някакъв проблем знаеш ,че винаги има на кого да се оплачеш.На другите благодаря за мнението и съветите.Ще подпитам тук-там за наистина добър инструктор.Ако може някой да ми препоръча,не бих отказала помощ!Благодаря!

#14 Потребителят е офлайн   angel_ff Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2012 - 04:00 AM

Показване на мнениетоrocioroci, в 16 July 2012 - 04:33 AM, написа:

Ти после след ухапването срещала ли си я с други кучета?Защото и моята беше наплашена и реших да я срещна с едно от братчетата и -беше на вилата на една наша приятелка и така и стана .И днес като излязохме тя видя един човек с един много голам индивид и нашата искаше да го последва .И явна тези 5 часа игра и боричкане са и се отразили добре. :ba_025:

Тя именно след това стана агресивна към кучета.Много пъти съм я срещала с куче,като се надявах да се заиграе.Ефекта преди беше следният:
Подуши кучето и нападне
Ефекта сега е:
Нахвърля се директно върху кучето
Просто явно отсъствието на мъжа ми я кара да прави каквото си поиска.Само мъжа ми може да я спре от това,като види куче да хукне да се бие с него.

#15 Потребителят е офлайн   angel_ff Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2012 - 04:04 AM

Показване на мнениетоmlad6ito, в 16 July 2012 - 09:08 AM, написа:

Това, че е на 5г. означава само, че ще трябва повече работа и усилия, не че е невъзможно да се поправи. Въпроса е да намериш добър инструктор, тъй като както във всеки бранш в България е пълно със "специалисти".

Именно това се опитах да обясня и на младежа в по-горното си мнение!"Специалисти" много.И съм била свидетел от такива "специалисти" един перфектен НОК на какво го направиха.Обичам си кучето и искам ,като давам пари да ги дам на подходящ човек.Именно за това се обърнах към този форум,за подходящ съвет.Благодаря,че ми беше даден.От тук насетне ще потърся чрез познати съвет за добър инструктор.Дано да намеря такъв,стискайте палци!

#16 Потребителят е офлайн   angel_ff Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2012 - 04:12 AM

Показване на мнениетоdrido, в 15 July 2012 - 07:06 PM, написа:

Според мен задължително трябва да се консултирате с треньор.Особенно при очакването на дете.
Аз съм доста зелен в отглеждането на куче (сега се боря с един НОК на 3 месеца :mg_062: ), но според мен Тя е на второ място в "глутницата" ви.Когато водача го няма тя поема ролята и не й е приятно да се разхождат хора из района й.Съмнявам се да посегне на теб или бебето ви.Женските са много грижовни към деца,особенно ако е раждала.А и предполагам ,че съпруга ти ще е при вас при появата на бебо.Според мен е по-добре да не я затваряш в банята при посрещане на гости.Незнам защо но НОК не обичат да ги изолират при поява на човек и по-агресивните избухват след това.Това е само мое мнение и не те съветвам да му вярваш много.Треньора ще си каже точно за какво иде реч.

Благодаря за мнението ти!Знам,че не е добре да я затварям,но реално повече ме е страх,ако тя скочи на човека още във входа.Просто очевидно трябва да намеря добър инструктор,който да ми помогне в това тя да намали агресията,която нямам идея на какво се дължи.Кучето е обградено с любов и нищо не му липсва.Купувам и всякакви глупости,като кучешки бисквити и играчки,само и само да се чувства щастлива и добре.Наистина се чувствам притеснена.Мислех,че агреията в едно куче се проявява,ако то бъде тормозено,а то не е.Истината е,че явно някъде я изпуснах във възпитанието и.И хората от тук може би са прави,че щом до сега не е правила такива неща може да и се помогне от подходящ човек,който се надявам скоро да открия.

#17 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 17 July 2012 - 08:28 AM

Един съвет от мен - не давайте кучето си на някого за да го обучава вместо вас в никакъв случай. Още сега намерете специалист по корекция на поведението и той ще ви обяснява и показва на вас, какво да правите.
Имайте предвид че няма да е лесно. Вие още от сега трябва да въведете правила, които ще важат след раждането на бебето. Сега сме юли, септември - ей го къде е. Имате изключително малко време да обясните на кучето че вие вместо вашия съпруг сега сте стопанка на кучето, а не то да решава да ви "пази" когато и както му хрумне, защото сте по-слабото звено в сглобката "човек-куче".
Веднага намерете инструктор, който ще подходи внимателно към случая и ще ви обясни къде бъркате вие и как да си поправите грешката.
Защото - повтарям - имате много малко време. И за този кратък срок ще трябва да поработите здравата върху себе си и кучето.

От това, което чета, кучето ви не е агресивно, а е разглезено и ви се е качило на главата май.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#18 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2012 - 11:03 AM

Аз предлагам някой наистина да даде конкретни идеи за хора, координати и т. н. Все пак всички се обединихме около едно мнение. Моментът с разглезването- подкрепям. По- скоро е това и може с малко усилие, настоятелност, и строги правила да се оправи.

#19 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 17 July 2012 - 11:45 AM

Petro,
Не с малко - много постоянство и упорита работа от страната на стопанката. А контактите на инструктори зависят от това в кой град живее жената.

Мен например ме смути момента че кучето се затваря преди да влезе някой, както и момента че било хранено в присътствие на чужд човек. Не храня животните си докато има гости у нас, правя го СЛЕД това. "пуснах я, зарадва му се и ОТИДЕ ДА ЯДЕ" - явно стопанката няма контрол и режим над храната.
Изобщо... Тънки моменти са много и само читав инструктор може стъпка по стъпка да ги разнищи и да види как цялостно да се променят правилата, за да може животното да схване кое е НЕ а кое е ДА.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#20 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2012 - 12:23 PM

Е, с "малко" имам предвид, че не е като да прекопаваш всеки ден по един декар с права лопата години наред, а е напълно посилно и за една жена. Постоянството е най- важното, след инструктор, както и като се прибере съпругът да не" вземе в свои ръце" нещата. А за тънките неща...ето, на мен ми убягват...Май не трябва да се подава акъл от сто и петдесет места. Дано намери читав инструктор жената, че да не иде зян хубавото куче!

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни