Аз също се сащисах когато видях моя позната от Швеция, в изявена бременност, да се развява по ринга с кучето си, което няма нужда от такива титли или от необхдоимостта да си ги "осигури" по друг начин, просто защото е достатъчно добро и много успешно представено по ринговете на западна Европа. Жената сподели, че й харесала идеята да дойде на море някъде на юг и да си показва кучето. То съответно, без да се учудвам, печели на всяка изложба. (Убийте ме, но не го разбирам това и не мисля, че някога ще мога да го приема).
Иначе, за да се постигне едно такова крупно споразумение, естествено, е необходима не просто идеята на една личност, но и съдействието на други структури. Никой не пречи на никого да отиде до Филипините и да се състезава по техните правила. Факт е, че в последните години този тип изнесени изложби вече не са изключение. Ако са спазени правилата, договорени преди самите изложби, какво значение има къде са проведени или пък, че е допусната квалификация за Крафтс. Очевидно се прави с разрешение от организациите-патрони. Като се замисли човек, то това си е нова ниша в туристическия бранш.

За мен по-големия въпрос е до каква степен са подготвени екипите в ринговете на тези изложби. Определено скептицизмът ми надделява.