Dog.bg Форуми : Къркорене на червата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Къркорене на червата Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 July 2012 - 09:58 PM

Здравейте, имам ризеншнауцер на година и осем месеца - 34 килограма - не е слаб - по-скоро "елегантен". От седмица насам много му къркори коремчето - чувам го когато е легнал на метър - два от мен. Досега не е къркорил толкова силно и продължително. Случвало се е да се чуе по някой звук, но рядко. Храни се само вечер, а къркори и през деня. Иначе няма проблеми - хапва добре както винаги - от 3 месеца не сме сменяли храната - Happy dog. Няма разтройство или запек, не е ял боклуци. Пасе малко трева -но малко и не повръща. Игрив е - изобщо не дава признаци да му е некомфортно.
Да се притеснявам ли от това къркорене и как да го облекча?

#2 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 21 July 2012 - 11:25 PM

Възможно ли е да е гладен?Защо не пробваш да му разделяш дневната дажба на 2 хранения?Примерно сутрин и вечер,така стомахчето му няма да стои празно цял ден.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2012 - 10:16 AM

Моят като не е ял един цял ден, например, и също му къркорят червата и като хапне е ок!
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 July 2012 - 06:24 PM

Ами той се храни така вече 5-6 месеца. До сега не е къркорил. Минахме на едно хранене, защото имах проблем с хигиенните му навици през деня - до годинка и нещо волно пишкаше вкъщи през деня - на определено място, но всеки ден и без притеснения. Затова махнах сутрешното хранене - за да не пие много вода с гранулата. Сега всичко е наред.
Аз пък снощи направих точно обратното на съветите ви - защото не ги дочаках. Дадох му половината гранули с една кофичка кисело млекце - и да не помага, много му се услажда. Тази сутрин акото беше лошо - малко, кремообразно и с тревата дето я яде вчера на поляната (извинявайте за подробностите)! Днес обаче се радваме на тишина :be_107: . Може да е било от жегата, може и някой вирус да е лепнал. А може и от вътрешното обезпаразитяване с празимек миналата неделя. Ще видя утре как ще са нещата. Може пак да го върна на 2 хранения, ако се наложи. Но пък от друга страна той къркореше и след ядене. Абе той сигурно ще си покаже.
Благодаря за отговорите!

#5 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2012 - 12:52 PM

Аldald...Аз имах такъв момент с моите кучовци, когато бях взела едни бисквитки-лакомства-наградки нови.Направо някакъв музикален концерт се получи и да си призная честно това беше най малкия проблем.Да не обяснявам, че страничните ефекти ме докараха почти до решение да си купя противогаз :ab_041: .Ама толкова им харесваха, че бяха готови двойно салто да ми направят, за да си ги заслужат.Обаче на финала намерих други , които имаха същия изпълняващ ефект, но без страничните екстри. :ab_041:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#6 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 July 2012 - 01:03 PM

Еее, grigo009, ти си съсипала всичко :db_046: Че то без музика и пушеци каква забава е?
При нас нямаше залпове, нито сълзотворен газ. То и това ми беше притеснително - да не се е запушило някъде нещо... Но мина някак от самосебе си. Аз продължавам да добавям кисело мляко, макар да ми прескача сърцето, като видя тая зурла мустаката и брадата как доволно пристъпя към дивана обилно намазана.

#7 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2012 - 01:47 PM

Хииххх :ab_041: ...мдааа виждала съм го и тоз момент, ама не към дивана, а към несъобразителната стопанка(Аз), която в бързината не е преценила и се е облякла за работа, вместо да си нахрани нормално животните и с подходящо облекло. :ab_041:
Иначе съсипала забавата казваш...Не съм убедена за кой беше по забавно...За спящите, къркорещи и хъркащи кучовци, разположени по тяхно желание и преценка на милиметри от леглото на стопанката или за същата, която сутрин се събуждаше замаяна и недоспала :ab_041:
Винаги има и по лошо да знаеш...естествено, ако и ти не си имала подобни неволи +дивана :ab_041:

Лек ден от мен и успех с кучо.Надявам се всичко да е наред вече :ae_085:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни