Здравейте, имам ризеншнауцер на година и осем месеца - 34 килограма - не е слаб - по-скоро "елегантен". От седмица насам много му къркори коремчето - чувам го когато е легнал на метър - два от мен. Досега не е къркорил толкова силно и продължително. Случвало се е да се чуе по някой звук, но рядко. Храни се само вечер, а къркори и през деня. Иначе няма проблеми - хапва добре както винаги - от 3 месеца не сме сменяли храната - Happy dog. Няма разтройство или запек, не е ял боклуци. Пасе малко трева -но малко и не повръща. Игрив е - изобщо не дава признаци да му е некомфортно.
Да се притеснявам ли от това къркорене и как да го облекча?
Къркорене на червата
Публикувано: 21 July 2012 - 11:25 PM
Възможно ли е да е гладен?Защо не пробваш да му разделяш дневната дажба на 2 хранения?Примерно сутрин и вечер,така стомахчето му няма да стои празно цял ден.
Публикувано: 22 July 2012 - 06:24 PM
Ами той се храни така вече 5-6 месеца. До сега не е къркорил. Минахме на едно хранене, защото имах проблем с хигиенните му навици през деня - до годинка и нещо волно пишкаше вкъщи през деня - на определено място, но всеки ден и без притеснения. Затова махнах сутрешното хранене - за да не пие много вода с гранулата. Сега всичко е наред.
Аз пък снощи направих точно обратното на съветите ви - защото не ги дочаках. Дадох му половината гранули с една кофичка кисело млекце - и да не помага, много му се услажда. Тази сутрин акото беше лошо - малко, кремообразно и с тревата дето я яде вчера на поляната (извинявайте за подробностите)! Днес обаче се радваме на тишина
. Може да е било от жегата, може и някой вирус да е лепнал. А може и от вътрешното обезпаразитяване с празимек миналата неделя. Ще видя утре как ще са нещата. Може пак да го върна на 2 хранения, ако се наложи. Но пък от друга страна той къркореше и след ядене. Абе той сигурно ще си покаже.
Благодаря за отговорите!
Аз пък снощи направих точно обратното на съветите ви - защото не ги дочаках. Дадох му половината гранули с една кофичка кисело млекце - и да не помага, много му се услажда. Тази сутрин акото беше лошо - малко, кремообразно и с тревата дето я яде вчера на поляната (извинявайте за подробностите)! Днес обаче се радваме на тишина

Благодаря за отговорите!
Публикувано: 24 July 2012 - 12:52 PM
Аldald...Аз имах такъв момент с моите кучовци, когато бях взела едни бисквитки-лакомства-наградки нови.Направо някакъв музикален концерт се получи и да си призная честно това беше най малкия проблем.Да не обяснявам, че страничните ефекти ме докараха почти до решение да си купя противогаз
.Ама толкова им харесваха, че бяха готови двойно салто да ми направят, за да си ги заслужат.Обаче на финала намерих други , които имаха същия изпълняващ ефект, но без страничните екстри.

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 24 July 2012 - 01:03 PM
Еее, grigo009, ти си съсипала всичко
Че то без музика и пушеци каква забава е?
При нас нямаше залпове, нито сълзотворен газ. То и това ми беше притеснително - да не се е запушило някъде нещо... Но мина някак от самосебе си. Аз продължавам да добавям кисело мляко, макар да ми прескача сърцето, като видя тая зурла мустаката и брадата как доволно пристъпя към дивана обилно намазана.

При нас нямаше залпове, нито сълзотворен газ. То и това ми беше притеснително - да не се е запушило някъде нещо... Но мина някак от самосебе си. Аз продължавам да добавям кисело мляко, макар да ми прескача сърцето, като видя тая зурла мустаката и брадата как доволно пристъпя към дивана обилно намазана.
Публикувано: 24 July 2012 - 01:47 PM
Хииххх
...мдааа виждала съм го и тоз момент, ама не към дивана, а към несъобразителната стопанка(Аз), която в бързината не е преценила и се е облякла за работа, вместо да си нахрани нормално животните и с подходящо облекло.
Иначе съсипала забавата казваш...Не съм убедена за кой беше по забавно...За спящите, къркорещи и хъркащи кучовци, разположени по тяхно желание и преценка на милиметри от леглото на стопанката или за същата, която сутрин се събуждаше замаяна и недоспала
Винаги има и по лошо да знаеш...естествено, ако и ти не си имала подобни неволи +дивана
Лек ден от мен и успех с кучо.Надявам се всичко да е наред вече

Иначе съсипала забавата казваш...Не съм убедена за кой беше по забавно...За спящите, къркорещи и хъркащи кучовци, разположени по тяхно желание и преценка на милиметри от леглото на стопанката или за същата, която сутрин се събуждаше замаяна и недоспала

Винаги има и по лошо да знаеш...естествено, ако и ти не си имала подобни неволи +дивана

Лек ден от мен и успех с кучо.Надявам се всичко да е наред вече

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Страница 1 от 1