морско свинче-пролеми със зъбите
Публикувано: 23 July 2012 - 05:02 PM
Публикувано: 23 July 2012 - 05:45 PM
Освен витамините, давате ли нещо друго? В устата има ли някакви изменения ?

You may say that i'm a dreamer, but i'm not the only one
Публикувано: 23 July 2012 - 06:15 PM
Публикувано: 24 July 2012 - 09:08 AM
Пробвайте с гранули Care plus на Beaphar да накиснете и направите на каша.

You may say that i'm a dreamer, but i'm not the only one
Публикувано: 24 July 2012 - 12:58 PM
Притеснява ме факта, че от едно жизнерадостно, весело, свободно живеещо животинче сега виждам една измъчена муцунка която освен да спи и лежи друго не прави.
към diadra-благодаря Ви за съвета, проблема е, че от 2 сед. сме всеки ден при ветеринар без да има ефект и подобрение на състоянието й, много се надявам да доживее възраста на вашата и съжалявам за загубата ви.
Публикувано: 18 March 2014 - 05:23 PM
Публикувано: 18 March 2014 - 07:13 PM
iatcka, в 18 March 2014 - 03:23 PM, написа:
Пишете на каква възраст е животинчето и опишете подробно с какво го храните. Всички проблеми със зъбите при свинчетата са свързани с храненето, така че нека започнем от там.
Публикувано: 22 March 2014 - 12:06 AM

Публикувано: 22 March 2014 - 10:13 AM
iatcka, в 22 March 2014 - 12:06 AM, написа:
Хрането ви е абсолютно погрешно. а заболяването се нарича "слюнчесто". За да нямат точно споменатите проблеми, на чинчилите, свинчетата и зайците се дава доволно количество сено, за да могат да си пилят зъбите. Сухата храна трябва да е само добавка за допълнителни калории, а калциевото блокче е задължително. А пресните неща се дават само като лакомство и то рядко. Не искам да ви разочаровам, но шансовете при такива проблеми са малки.
Публикувано: 22 March 2014 - 12:50 PM
http://www.guinealyn...locclusion.html
(Signs of Malocclusion
The cavy may have great difficulty eating, only picking at its food or may be anorexic (not eating at all). The mouth of a cavy with malocclusion may hang slightly open. By the time most owners notice something is wrong, their pet has already lost a substantial amount of weight and may have what has been called "the slobbers". Since the mouth can no longer close completely (due to overgrowth of the teeth), the hair under the chin may be wet.)
Понякога дори растат навътре в челюстта и могат да възпалят челюстта до степен точно тази - да не може да си затвори устата животинчето. Или могат да засегнат око. Правили ли сте рентгенова снимка на челюстта?
Цитат
Аз смятам, че храните прасенцата правилно, по принцип доколкото съм чела най-важни са храните с абразивен ефект и висок % влакнини - сено, люцерна, сушени листа, люцернови гранули. Второто по важност са зелените храни - маруля, магданоз, копър, лапад, глухарче и т.н. И на трето място трябва да се дава многокомпонентна храна, тъй като тя е много калорична трябва да се дава в малки количества, в противен случай свинчето се засища и не иска след това да яде сено, за да си изтрива зъбките. Казвате, че храните свинчетата по един и същ начин, а на една възраст ли са? Имат ли родствена връзка?
Публикувано: 22 March 2014 - 02:03 PM
При първото посещение правихме рентгенова снимка и лекаря , каза че според него има леко прорастване на кътните , а при резците захапката е правилна , което потвърди и втори лекар / за резците/.
Мисля, че храня правилно защото през целия ден имат на разположение сено и гранули , а свежа храна давам само сутрин и към 18-19 часа и то в количество което да изядат веднага .
Калциево блокче имаха , но беше само украса за клетката , не го поглеждаха .
Публикувано: 22 March 2014 - 03:24 PM

Храната е доста абразивна за зъбките, а в същото време съдържа необходимите калории и полезни вещества, които ще помогнат на свинчето да се възстанови. Такива малки животинки имат страшно бърз метаболизъм, което означава, че могат да се възстановят бързо или обратното - да се стигне до фатален изход буквално изневиделица.
Публикувано: 22 March 2014 - 08:11 PM
Публикувано: 23 March 2014 - 03:14 PM
Асенси , ще имам в предвид и твоите съвети за храненето , но първо да прояде , а за камъчето казах това ми е трето свинче , никое от тях досега не е проявявало интерес към него и го изхвърлих .
Публикувано: 12 April 2014 - 02:01 PM
И съжалявам за тъпия въпрос но възможно ли е да има тения или друг паразит в мозъка , поради което да не може да контролира , челюстите .
Публикувано: 13 April 2014 - 12:17 PM
Според мен е наложителна рентгенова снимка,идете в ЦВК примерно и снимайте челюстта. Успех!
Публикувано: 13 April 2014 - 02:50 PM