Dog.bg Форуми : Зайче търси дом

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Зайче търси дом София

#1 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 July 2012 - 08:36 PM

Историята нещо ми куца стабилно...
Уж зарязано пред аптека на Нишава,взето от служител там и зарязано в двор съседен на кооперацията в която живее... не желаел да го прибере-смърдяло!
Докато се разбере обаче,кой го е тропнал в двора на хората зор. Свързаха ме с човека,а той възторжен взе да креска-подарявам ти го,подарявам ти го,преди да му обясня каквото и да е.Дори ми каза,че било ваксинирано?! Нещо,което няма как да знае при все,че се води намерено пред аптеката.... явно са го взели за детето си и греда не могат да го гледат. Мислели да остане в двора самичко,на вън,без храна,а само със малко сено.
Отвратително е да гледаш мъника под парещото слънце без вода,опънало крачета и едвам дишащо.

Прибрах го след работа,купих му храна и го настаних.

Та колкото и да ми е ядосано и бясно-може и в хаос да пиша,та по същество:
Зайчето е в София,пол не знам не разбирам,нахранено и напоено,на прохладно. Не хапе и не дере,пипам го без проблем,любопитно е.

Търси дом, от който няма да го зарежат в съседния двор, когато трябва да се почисти нахрани и напои.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   Tess_Kartofcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:животни, история, богословие, музика, дизайн и др.
Публикувано: 26 July 2012 - 07:54 AM

Оооо какъв е сладичък този мъник. Имахме същата порода зайче ама черно, породата е Лъвска глава. За да определиш пола гушни го и виж отдолу на коремчето има ли бонбонки, розавки с формата на бадемчета и с тази големина, ако има момченце е. Много мили създания и много крехки, цяло чудо е, че е оцеляло само на вън в тая жега. Имат нужда от постоянна вода и хладинка.
Нашето такова зайче почина от старост милото, но понеже мъжа ми е луд фен на тази тема не останахме без зайче. С кучо се разбират просто прекрасно, а и с котето се разбираше добре. Искам да кажа, че би могло вероятно да живее и с други животинки това зайченце. Стискам палци да си намери стопани :) Изключително нежни създания са.
User's Signature

Никой няма любов по-голяма от тая, да положи душата си за своите приятели. (Йоан15:13)

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2012 - 09:16 AM

Да, дребуса няма проблем с други животни все пак е предимно в клетка,кучетата ми не му пречат,напротив любопитно е към тях.
Ясно ми е какви грижи изискват преди имах,но уж декоративно,а стана бая си заек,но си изживя живота като домашен любимец.

Довечера ще го разгледам обстойно и дано определя пол.

Аз нямам реално кой знае какви мераци да имам отново заек,поради тази причина няма да го задържа. Някой,който има възможност,време и желание да притежава такъв любимец ще му се радва повече,ще си го обича много и мисля ще е щастлив да притежава тази малка душица.

Много спокойно същество е,което мен ме радва много,особено факта че мога да го галя.... собствения си не можех да докосна,след като стана на около 6/7 месеца-тогава за първи път чух как ръмжи заек :ud_009:

И така все още никой не е проявил желание да осинови мъника,та чакаме кандидати. :md_064:

#4 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2012 - 01:31 PM

Малкото лудо зайче си е добре,хапва си доволно,пие си водичка и се опъва като царче в клетката.
Любопитства като ме види,кикерчи се по клетката и бута нослето да подуши кой си,какъв си!
Вчера с това любопитство на кучето ми носа щеше да даде фира,хем кучето се вре и го закача-кани го на игра,хем заека навира муцуна между пръчките да го види явно по-отблизо :ab_041: Накрая носа беше дегустиран,но нищо сериозно за щастие,но и това не ги спира да се забавляват.
Вкусовете са им доста еднакви-нося чушка,краставица,ябълка за заека-кучето търчи първо да му ги изяде :dog:
Не ни е скучно,признавам си!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#5 Потребителят е офлайн   Kamunyak Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Animals

Публикувано: 01 August 2012 - 02:45 PM

Сладур. Имам три момченца, едното е лъвска глава. Само който не е гледал зайче, не знае какви невероятни компаньони са и колко е забавно с тях :) Моите си ходят пуснати и се разбират чудесно с котките и кучето :) И противно на всеобщото мнение, искам да кажа, че са изключително чисти животни! Имат си котешка тоалетна и си ползват нея за всички нужди. Единият беше влюбен в мен и ме следваше неотлъчно в началото и маркираше всичко що види, било приятеля ми, било някой друг, с един невероятен скок със замах, в резултат на което всичко на 360 градуса биваше опикано, беше голям зор, но го кастрирахме и проблемът мигновено изчезна.

Понеже с единия образ имам проблем със зъбите, а наскоро на две познати зайчетата имаха много сериозни медицински проблеми отново в това отношение, мога да посъветвам да му видите зъбките. Дали са правилни, да не са разкривени. Например, на едно от моите момчета, челюстта му е леко изкривена явно по рождение, зъбите не могат да се изтриват и всеки месец ги режем при вета. Такива проблеми водят по - късно до много по - сериозни с кътниците и костите под тях и е хубаво да се правят периодични прегледи и рентгенова снимка на година, година и половина, за да се види какво се случва вътре в устата.

Не искам да спамя темата, но използвам случая, за да споделя това с хора, които може би имат зайчета или плануват да имат и четат темата, защото познати се сблъскаха с този проблем, но беше прекалено късно вече... Та превенцията е много важна за тези деликатни животни! А и е хубаво човек да знае с какво се захваща, когато си взима домашно животно, защото те не са просто плюшени играчки... И въпреки че зайчетата са малки, изискват грижи, внимание и всеотдайност...
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2012 - 08:23 PM

Момиченце ми е това сладурче! Зъбките са правилни няма изменения.
До сега я гушках и галих,хич не се противи на контакт,пуснах я малко да се разходи,а утре ще й сменя клетката с по-голяма.
Прибрах си моята от бившя заек,а тя си е голяма и ще си се форсира на воля вътре :ab_041:

Кучето обаче много я привлича,а явно и тя него-върти една опашка,целува я.
Само да успея да ги снимам заедно ще видите и вие.

#7 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2012 - 05:33 PM

Ето я малката и в новата клетка.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#8 Потребителят е офлайн   ~~~Vikito~~~ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2012 - 08:21 AM

Как е зайчо при тебе ли е още Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2012 - 03:05 PM

Малката от вчера е в новия си дом.
Осиновена е от приятелката на мой приятел тук в София.
Набивили си бяха всичко необходимо за нея и сега остава да си се радват взаимно дългооооо време :md_064:

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни