Dog.bg Форуми : Измамник в животновъдна ферма

Към съдържанието

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Измамник в животновъдна ферма Оцени темата: -----

#121 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 July 2012 - 10:28 AM

Насила хубост не става.
Вземете си кучето откъдето искате. Достатъчно е принципното схващане, че дейността на този, от когото ще го вземете, не почива на измама, жестокост, невежа безотговорност. И да не наливате вода във воденицата на такива.

#122 Потребителят е офлайн   Dzveru Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 July 2012 - 11:32 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 30 July 2012 - 10:22 AM, написа:

Dzveru

Цитат

За мен и двете места са под общ знаменател.

Напразно. Ротвайлерката на съседа е от бг развъдник и съм възхитена от това слънчево създание - като физика, като психика и при правилен стопанин който я гледа като домашен любимец - кучето е уникално. Дори тези, които се страхуваха в началото от нея, сега са омагьосани от това игриво младо същество.

Надявам се за в бъдеще да има все повече такива положителни примери , които да ме опровергаят.
User's Signature

Машина ... не човек ... бензин ... не кръв ... двигател ... а не сърце ... !!! "Газ до края и душата в рая"

#123 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 July 2012 - 12:37 PM

Има много такива примери! Просто след първия неуспех , както повечето българи, сте направили глобално обобщение на база единичен случай. "всички са маскари и толкова" :tb_195:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#124 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2012 - 05:27 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 30 July 2012 - 10:37 AM, написа:

Има много такива примери! Просто след първия неуспех , както повечето българи, сте направили глобално обобщение на база единичен случай. "всички са маскари и толкова" :tb_195:

:ba_025:

...ама нека бе..., всеки има право да се развива....!!!
когато си купят отвън...еле пък на по-евтина цена..., ще се "светнат"...!!!
...развъждам над 25 -30 години, купувала съм от развъдници и то с "ИМЕ "от чужбина"... над 10 кучета съм купила и то на цени 2500 - 3000 евро, за бебе на 2.5-3.0 мес.
/ без транспорта/
... и да не мислите, че 100% са били това, което съм искала и най-важно, което са ми гарантирали- КАЧЕСТВО и ЗДРАВЕ!!!
...неееее, няма такова нещо, никой развъдчик извън България не продава най-доброто, даже напротив...
.....но както казах, всеки има право да се развива !!!
...бях се зарекла да не пиша повече тук, но адски ми е болно и неприятно, когато се плюят български развъдчици и развъдници!!!
Развъдчици и развъдници!!!...НЕ размножители...!
...за ЗООБОРСИ...наши - български... или от чужбина/ ...ИЗОБЩО НЕ ГОВОРЯ!!!!!!!!

#125 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2012 - 12:00 PM

Показване на мнениетоDzveru, в 30 July 2012 - 11:32 AM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 30 July 2012 - 10:22 AM, написа:

Dzveru

Цитат

За мен и двете места са под общ знаменател.
Напразно. Ротвайлерката на съседа е от бг развъдник и съм възхитена от това слънчево създание - като физика, като психика и при правилен стопанин който я гледа като домашен любимец - кучето е уникално. Дори тези, които се страхуваха в началото от нея, сега са омагьосани от това игриво младо същество.
Надявам се за в бъдеще да има все повече такива положителни примери , които да ме опровергаят.

Няма смисъл бе хора. А за вас Dzveru никой не е длъжен да ви дава примери, за да ви опровергаят - има достатъчно информация в интернет, и в този форум, четете, информирайте се, ако имате желание.

Изобщо не виждам защо десет души се разпъват тук да доказват на някои които изобщо не искат да поемат информация и да приемат истината. НЕКА СЕ УЧАТ ОТ СВОИТЕ ГРЕШКИ ! Вече всичко е казано.
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#126 Потребителят е офлайн   Dzveru Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2012 - 04:05 PM

Persona Grata да съм ви молил Вас лично за примери?Коментирах поста на Furia_S съвсем добронамерено , дружелюбно , без да целя каквото и да било заяждане и т.н.
Не ви познавам.Но ми намирисва на гузен не гонен бяга.
Айде останете си с здраве:smile: Но от мен да знаете -странно животно е костенурката!Не я ли ритнеш не лети :ab_041:
User's Signature

Машина ... не човек ... бензин ... не кръв ... двигател ... а не сърце ... !!! "Газ до края и душата в рая"

#127 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2012 - 04:27 PM

"развъдник за КУЧЕТА разпродава женски кучета майки с малки и БРЕМЕННИ :ud_009: , цени 200 до 500лв, различни породи : БУЛДОГ-200лв, ХЪСКИ-100лв, БОКСЕР-200лв, ДАКЕЛ-150лв, ЯГДТЕРИЕР-150лв, НЕМСКИ ОВЧАРКИ-200лв, МОПС-500, ДЖАК РЪСЕЛ-300лв, ШИ ТСУ-300лв, ПЕКИНЕЗ-200лв, КокерШпаньол-150лв, ЛовниГончета-250лв, БУЛТЕРИЕР-500лв, ГолдънРетривър-150лв, ШАР-ПЕЙ-250лв, ЧауЧау-400лв, ШНАУЦЕРИ Ризен, Мител и Цверг-200/300лв. и др. породи

Преброих 19 породи. Може и да ми се губи нещо. Ако е собственик и на майката и на бащата и на малките ... Има си закон по колко площ и как да се гледат и как и къде да се регистрира.
Да , бе да ! 19 породи , родители с малки и условията са хубави, нали :)
Не можете ли да подадетет сигнал, че ги гледа в лоши условия? По закона за защита на животните.:
http://www.lex.bg/bg...ldoc/2135579104
(1) Собствениците на животновъдни обекти:
1. осигуряват достатъчен брой гледачи с необходимата квалификация и опит за полагане на грижи за животните с оглед на техния брой, вид, възраст и здравословно състояние;
2. отговарят за спазване на правилата за защита на животните;
3. организират първоначално и последващо обучение на персонала.
........................
(1) Движението на животните не може да бъде ограничавано по начин, който им причинява болка, страдание или силен страх.
(2) В помещенията за отглеждане на животни собственикът осигурява място, съответстващо на техните физиологични и поведенчески особености, и пространство за движение и почивка.
.....................................
(1) Не могат да се отглеждат кучета и котки в жилища в сграда - етажна собственост, на площ по-малка от:
1. за куче:
а) от малки породи до 10 кг - 6 кв. м;
б) за средни породи до 25 кг - минимум 8 кв. м;
в) за големи породи над 25 кг - минимум 10 кв. м;
2. за котка - минимум 6 кв. м.
(2) Площта се изчислява като обща с хората, живеещи в жилището.
(3) На кучета, които се отглеждат на открито, се осигурява подслон или къщичка, които ги защитават от неблагоприятни атмосферни условия.
(4) На кучета, които се отглеждат предимно вързани, се осигурява 5 метра тел (въже) за свободно движение, както и ежедневна разходка.
.............
И т.н.

Ако се окаже , че няма такива животни , тогава пък да искате наказание за документна измама.
http://izmami.start....typleniia/17446
В България май няма за фалшива реклама, нали?

И един сигнал за укриване на данъци :
19 породи. по 5 кученца да продава са 95 . По 200 лв да ги продава - 19000 лв. на година.
Дали ги декларира?
Xайде на данъчните !
Ако твърди , че не продава толкова много, какво прави с непродадените ? Хайде пак Закона за защита на животните

А, момент , от сайта , ако са те : "Предлагаме Ви мъжки кучета за разплод -над 30 различни породи. "!!!

Ако авторът на темата иска да се обади в телевизията, точно на това трябва да наблегне - обемът в които се произвеждат кученца на конвейер.
Hе че закупеното няма ваксини, или не е по стандарта, а че такива фИрми-фЕрми заливат с продукция страната .
А пък общините да си кастрират ... никога няма да насмогнат

#128 Потребителят е офлайн   pinkdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2012 - 05:28 PM

И аз да си каГолям зор беше да изжа мнението(макар че като гледам само то липсва,ама..).Упсях да изчета повечето по темата,ама май ми стигаше и първата страница.Е какво,ще си призная..аз също съм от глупаците,които едно време излъгаха,само че имах късмета кучето ми да не е болно.Не е толкова важно,че сте сбъркали,а това че не си взимате поука от това.В момента,в който осъзнах грешката си,започнах да говоря на всички,които бяха на път да постъпят като мен,НО УВИ!!!Разбирам,че цените в развъдниците са високи,но щом не ви е по силите,защо просто не осиновите някое от приюта-тези кучета там са същите като тези,за които давате пари на разни измамници и се заблуждавате,че имате хъски да речем.Кой лъжете?Себе си ли?Нас ли?Истината е че "хъскито" ви е минало мнооого далеч отр породата и не стига това,ами и болно или пък проблеми с характера или кой знае още какво.200 лв за куче си е далавера нали?Това ви интересува,ясно е на всички.Жалко е само,че не искате да разберете какъв бизнес подкрепяте,колко съсипани кучки и малките им изгниват по клетките,за да може вие да се залъгвате после,че имате породисто куче..породисто друг път,някой изтормозен хайван по скоро,който е имал щастието да се отърве,ами другите?

#129 Потребителят е офлайн   YaninaNedyalkova Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2012 - 06:01 PM

Аз се чудя как пък не ви писна да пишете глупости?!
Първо: Вземам мерки кучето е минало през тестове и какво ли не!
Второ: Виновника ще бъде наказан!
Трето: Кой е казал, че не съм си взела поука? Кой е казал, че го подкрепям ?
Четвърто: Защо не си вземам кученце от развъдник с родословие? - ами, защото съм студентка, справям се сама както мога. Това са моите възможности! Аз не разчитам на мама и тати като повечето. .... Защо не си взема кученце от приют- ами, защото искам да си взема бебенце, което да си обуча, не улично куче. Е какво като не е с родословие и може би няма да достигне до очакваните размери... изглежда както искам... характера му е мил. Аз си търся любимец. Не гоня перфектното! ТАКОВА НЕЩО НЯМА!
Да започвам ли с примерите? Когато бях малка си взехме ротвайлер с родословие от чужбина... баща ми плати луди пари.... Е, да прекрасен беше наистина! Умря от възпаление на ушите, което стигна до мозъка на 6 години, ветеринарите не успяха да го спасят, кокера ми обаче от междусъседско развъждане, както му казвате, си е жив и здрав...мога да дам подобни примери много има ли смисъл? Вие си знаете вашето си и това е! Еми знайте си го!
Писна ми от комплексари. Хубаво си начесахте пръстите на мой груб. Нямате ли си друга работа бе, хора? Толкова ли ви е скучно? Това е, нямам какво повече да ви кажа.

#130 Потребителят е офлайн   pinkdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2012 - 06:24 PM

Както казах само се заблуждавате и си знаете своето,никой не коже да ви го набие в главата насила.
1-во Не сте си взели поука(ЛИЧИ СИ ПО НАПИСАНОТО)
2-ро И в приютите има малки кученца,които можете да си обучите на каквото искате,така че много тъп аргумент.
3-то Вие познавате ли хората от форума,че си мислите,че мам им тате им ги копуват тези кучета?
4-то Моите уважения,ама ротвайлера ви я е бил с родословие,я не!Трябва да имате доказателство,иначе на празни думи не вярвам вече.
5-то Никой не ви кара да издирвате сувуршеното куче!Искате шпаньол-1000 лв примерно и си взимате шпаньол!Искате любимец или нямате средства-приютите гъмжат от такива шпаньоли като вашето!

#131 Потребителят е офлайн   klavdii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2012 - 07:54 PM

Показване на мнениетоStyleBullet, в 30 July 2012 - 03:27 PM, написа:

Показване на мнениетоDessyD, в 30 July 2012 - 10:37 AM, написа:

:ba_025:

...ама нека бе..., всеки има право да се развива....!!!
когато си купят отвън...еле пък на по-евтина цена..., ще се "светнат"...!!!
...развъждам над 25 -30 години, купувала съм от развъдници и то с "ИМЕ "от чужбина"... над 10 кучета съм купила и то на цени 2500 - 3000 евро, за бебе на 2.5-3.0 мес.
/ без транспорта/
... и да не мислите, че 100% са били това, което съм искала и най-важно, което са ми гарантирали- КАЧЕСТВО и ЗДРАВЕ!!!
...неееее, няма такова нещо, никой развъдчик извън България не продава най-доброто, даже напротив...
.....но както казах, всеки има право да се развива !!!
...бях се зарекла да не пиша повече тук, но адски ми е болно и неприятно, когато се плюят български развъдчици и развъдници!!!
Развъдчици и развъдници!!!...НЕ размножители...!
...за ЗООБОРСИ...наши - български... или от чужбина/ ...ИЗОБЩО НЕ ГОВОРЯ!!!!!!!!

Ми те как да го разберат? Най - лесно е да оплюеш труда на някой зад компа! А за какво става дума изобщо не са наясно!
Но си права - Да се РАЗВИВАТ :ba_025:
Възхищавам се от търпението на повечето пишещи тук :rc_036: Пишете едно и също във всяка тема започната от поредния ИЗЛЪГАН !
Вода да беше - щеше да ни удави ,ноооо мозък не можете да налеете никому!
Дано поне кученцата не страдат и да виждаме все по-малко породо - подобни на улицата!

Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка
sunshinebulls@yahoo.com
тел. 0898 417 321
Тези,които могат - действат,а тези,които не могат - преподават.

#132 Потребителят е офлайн   Mitexx Икона

Публикувано: 31 July 2012 - 07:58 PM

Ще ми дадете ли отзиви за - www.animalbg.com !!!
Искам да си поръчам Боксер (немски) :
http://animalbg.com/...3&category_id=1 ето и линк :)

"развъдник за БОКСЕР -продава на 85дни внос от Унгария, от родословно потекло, с татуировка, Евро-паспорт, имунизации, купирани опашки, микро-чип, безплатна храна и медиц.преглед, 250(360)лв/бр.Възможна доставка до посочен от Вас адрес в цялата страна, кученцата могат да бъдат транспортирани извън страната.

ВНИМАНИЕ ! даваме гаранция за здравословното състояние на всяко куче закупено от нас. Ако в последствие до 1 год. се появят някакви наследствени заболявания Вие имате право да върнете кучето и в замяна да получите друго. Кученцата са в много добра кондиция, добре гледани, oбезпаразитени вътрешно и външно с най-качествените препарати. Отлични представители на породата без дефекти, нямат пъпна херния, нямат пети пръсти, с нормална захапка, прави предни задни крайници." - ето какво й пише :)
Мерси предварително :)

#133 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2012 - 08:02 PM

Седем страници отзиви http://forum.dog.bg/...80%d0%bc%d0%b0/ :mg_062:

#134 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 July 2012 - 08:03 PM

http://forum.dog.bg/...80%D0%BC%D0%B0/
User's Signature

Качена снимка

#135 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2012 - 08:04 PM

Това е БОРСА! Никакъв развъдник не е това. Кученцата от развъдниците не се предлагат по пощата, не се заменят като дефектни уреди, продават ги техните развъдчици и задължително имат родословие, също така не се доставят до адрес като пощенски пратки.
Добре е че питате преди да сте се опарили! Прочетете внимателно темите за зооборсите.

#136 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2012 - 08:05 PM

Или си рекламират сайта. :ab_041:

#137 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2012 - 08:44 PM

Много хитро - "родословно потекло" - хем царствено някак. Какво значи - че към 9-то коляно е имало и боксер в рода ли?
И гаранция една година :ba_025: - ако до 1 година се появят наследствени заболявания - ще го заменят, ама ако е минала година и месец- не е от тях.
И за 250-360 лв на БРОЙ - дайте ми 3 броя белички и 2 броя кафевички - ама от по-сочните.

А английския вариант : "Boxer Deutsche -breed selling puppies from Hungary with pedigree, Tatoo, Europassport, Immunisiation, cropped tails, Microchip, free food and medical check up. The price is 360 leva/each. Delivery to your address across the country. ATTENTION !! We guarantee the health of your cat that you bought from us, if in the next year you will see any health problem you can return the cat and we will give you a new one."

Начи - купувате боксерче и връщате котката. :ba_025:

#138 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2012 - 08:47 PM

Показване на мнениетоMitexx, в 31 July 2012 - 05:58 PM, написа:

Ще ми дадете ли отзиви за - www.animalbg.com !!!

Колега ,маитапиш ли се с нас. Приемам въпроса ти като шега.

#139 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2012 - 10:04 PM

Показване на мнениетоDzveru, в 31 July 2012 - 04:05 PM, написа:

Persona Grata да съм ви молил Вас лично за примери?Коментирах поста на Furia_S съвсем добронамерено , дружелюбно , без да целя каквото и да било заяждане и т.н.
Не ви познавам.Но ми намирисва на гузен не гонен бяга.
Айде останете си с здраве:smile: Но от мен да знаете -странно животно е костенурката!Не я ли ритнеш не лети :ab_041:

И от мен да знаете - от 1 година да се чете :tb_195: и без да си направиш изводи вече си е зле работата :ab_041: явно трябва личен опит.

... и да : :tb_195:

Цитат

Възхищавам се от търпението на повечето пишещи тук

:rc_036:
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#140 Потребителят е офлайн   YaninaNedyalkova Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2012 - 10:08 PM

Ами аз куче от приют не искам.Някакво пумиарче такова.... Съжалявам, обичам животните, но куче от улицата няма да взема. Взела съм от "развъдник", защото такива са ми възможностите. Моето може да няма родословие, но пък има всички белези на породата... петна, характер и т.н . А за ротвайлера ми беше си с родословие. Да ,не познавам хората от форума. То ако ние си направим генетичен тест... Кой знае какво ще излезе. Аз съм горда, че на 20 успявам да правя всичко сама... Не живея в мизерните общежития, успявам да осигуря добри условия на кученцето си ,качествена храна и грижи. На мен това ми стига. Пък кой какво си мисли- ами да ви кажа не ми пука. И още нещо : не ми казвайте каква поука съм си взела и каква не !

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни