Dzveru, в 01 August 2012 - 07:55 AM, написа:
Може би вече са правени подобни опити, но, аз, за съжаление, нямам информация.
Е, то това ви е проблема на вас, "новаците"! Не четете, не се информирате, но давате акъли кой какво трябва да направи, че се и сърдите когато ви посочат грешка. И какво като ви е казано по-остро?! Това прави ли съдържанието на забележката по-леко или неадекватно?! Не сте били знаели какво се било правело, не сте имали информация - ами има търсачка в този форум! Ако я бяхте използвали щяхте да знаете какво и как се е направило, но не - вие предпочитате да говорите във второ лице, множествено число, защото вие сигурно не принадлежите към групата на кучкарите, така ли?!
Най-любими са ми тези постове:
Цитат
Работете върху проблема преди да се е появил.Със сигурност е труден и не лек път , но не и невъзможен.Просто топката е в ръцете на развъдчиците и клубовете.
След като направите горните стъпки вече може да претендирате кой колко чел и какви изводи си е направил!
А ти къде си бе, пич?! Междувременно какво точно ще си чешеш докато "ние" вършим работата?! Пишеш разни проценти без да мислиш и без да имаш реална информация, ама това, че са пълна измислица и глупости няма значение. Важно е всички да оцапаш, защото си имал нещастието да попаднеш на един мизерник. Обобщенията, обаче, се правят на поразия за всички. Няма "всички", няма "проценти"! Това, че във всяко стадо има мърша, не прави стадото лошо по принцип. Това, че има 3-4-5 развъдника в популярни породи, които злоупотребяват не прави 70-80% от развъдниците лоши! Това, че ти не знаеш какво означава "хоби-развъждане" не го прави лошо и нередно! Това, че на теб нещо не ти е известно не означава, че то непременно не съществува. Това, че не знаеш, че има правила и повечето хора ги спазват, не прави твърдението ти истина.
И това 20-годишно девойче да престане да обяснява как се справя с живота, защото още с нищо не се е справило! След 10 години ще знае дали се е справила с нещо изобщо. В момента просто се движи като свободен електрон, зависи само от себе си. Пожелавам й същата увереност и сигурност след 10 години, когато здраве и живот има деца, съпруг, къща и т.н. и не може да взема решения на основание "аз искам нещо си", а трябва да мисли какво искат и другите около нея !