lucky stone, в 01 August 2012 - 02:31 PM, написа:
Това със зооборсите се превръща в голям проблем : тези дни попаднах на активна кампания във фейсбук , в пловдивска отворена група - "Лабрадор ретривър полянка" , т.е.- групата беше използвана от един от участниците за публикуване на инфо за продажба " на кучета родословни от всякакви породи от развъдници, основно сръбски,постоянно "

Намесата ми в темата с думите,че това е измама и няма нормален развъдник,който ще си намира стопани по подобен начин , също -че няма развъдник за всякакви породи или пък постоянно произвеждащ кучета, разгневи силно автора. Изтри цялата публикация, след като ми препоръча да не говоря глупости " като не знаеш за какво става въпрос" и т.н. Слава Богу -админите го блокираха и вече не може да използва тази група,за да рекламира срамната търговия с горките животни. Но нека и тук да предупредим четящите, защото той или по-скоро- тези, които са му обещали процент от от продажбите, ще продължат да пишат и другаде, както се вижда и в този форум се появяват такива обяви.
дааам,в лабрадор ретривър полянка всички са топ "кинолози"и разбирачи, и щото знам за случая,знам кой е пуснал обявата ,и знам за какво иде реч мога да ви помоля да не дрънкате глупости ,врели некипели,неща за които предполагате,за които сте чули или смятате така...в България вече има няколко посредника,които работят с различни развъдници,за различни породи,легитимни,лицензирани или както щеш го наречи в Европа..та тези хорица,срещу комисионна естествено вършат цялата трудна работа -от намиране на развъдник, на кучило в развъдник,или договаряне на куче от все още несъществуващо кучило,избор на куче,,през оформяне на документи,транспорт и пр..и да,правилно ви е било препоръчано да не говорите глупости ,като не знаете за какво става въпрос..та тези хорица ,доставят на други хорица кучета с редовни документчета-разбирай експортно педигри,с което новия собственик се регистрира в съответния породен клуб,или в БРФК при липса на клуб..
а откъде знам ли ?? може би ,този когото анатемосахте работи за мен ??
така че знам, че много неща ви се искат да бъдат така или онака,но за съжаление( ваше) развъдниците в нормалния свят не се пъчат че видиш ли печалбата не ги интересува,не се срамуват от това че продават,дори и през посредници..и след като ви е било казано че кучетата които се предлагат са с редовни документи ,нормалния въпрос е -какво значи редовни документи?? с кои развъдници работите ?? такива нещица...но нали трябва да покажем че сме "кинолози"..
е да ,малко се е поизхвърлил колегата с думите всички породи,но все пак говорим за реклама...
но ето ,аз мога да ви заявя -мога да ви доставя куче ,от почти всяка порода ,в рамките на определен период от време,в зависимост от породата ,от легитимен развъдник,със съответните документчета ...комисионната се договаря при уточняване на подробностите...от мен се иска да ви доставя кучето със съответните редовни документи,от вас се иска да платите,като за целта се прави договор-първо предварителен,след това окончателен,със всичките му салтанати,както пише в закона за договорите и задълженията -или и това не устройва "лабрадор ретривър полянката" или каквото е там името на "киноложката" ви групичка..
така че ,когато някой публикува нещо-първо се убедете че знаете за какво иде реч,а после се нахвърляйте като гарги на мърша върху него...
айде лека и със здраве