wind, в 27 August 2012 - 11:59 PM, написа:
Navar, оф-топик, съжалявам, но мен породи, родословия и тем подобни не ме интересуват. Само един проблем имам, а гледам, че тук си писал по този въпрос.
Твърдиш, че е лесно да се търси дом за бездомни в интернет. Много те моля, съвсем сериозно говоря, ако е толкова лесно, да ми помогнеш да задомя 15 бездомни кучета към момента, за които се грижа лично, някои от тях са при мен от две години и за които полагам много труд и вложения, а и познания понатрупах. Условието ми е кучетата да не се връзват на двор и бъдещите стопани след време да не се откажат от тях поради алергия, раждане на дете, преместване, развод и т.н. причини и да не ги изхвърлят отново на улицата или да ги пратят на село. Защото ми е много сложно да намеря такива домове. А вече съм си вземала кучета, задомени тук, едно от тях пък изхвърлиха на улицата, без да ме уведомят, или поне така ми казаха след куп лъжи. А аз като дам куче в семейство, на негово място прибирам друго и после нямам възможност да си взема отново задоменото куче, затова и условието ми е да намеря такива стопани, които независимо какви трудности преживяват, да си задържат кучето при себе си и заедно да предоляват проблемите.
Ето това са кучетата, за които говоря
http://straydogshope.com/?page_id=897
казах че е лесно да ТЪРСИШ,не да НАМИРАШ,намирането е сложно...за тази година аз съм осиновил,лично 4 кучета,помогнах на още 4 да си намерят добър дом,сега ако успея ще помогна и на 5 месечното ротче от другата тема-толкова мога,толкова правя..Деси-д-много знаеш къде съм ходил и къде ходя,пък и не четеш като хората,в предишен пост написах нещо за едно куче купено от китаец пред очите ми ,и там съм написал къде е станало това-случайно на зиегер-а...камионите ходят там ,където си струва да ходят,бусове и каравани,ремаркета-да..всеки според възможностите си -едни ходят на почивка с трабанта,други с частния си самолет..тва кво значи -че цървула с трабанта е честен и принципен човек,а оня със самолета е престъпник..оправднията са си оправдания..това че в Бг никой не може да си позволи да издържа такъв развъдник ,веднага превръща големите "играчи" във ферми..толкова сте жалки ,че не може да бъде повече..аз виждам с очите си къде продават доста развъдници -руски,сръбски,чешки,британски,испански,италиански,македонски,турски -продават на този ,който плаща..затова в България влизат посредтсвени кучета,щот всички сме големи кинолози ,ама не можем да сипозволим да се бръкнем с 10-тина кинта за качествено куче... не че в БГ няма големи развъдници,и доскоро на собственика на един всички му лижехте задника,а някои продължават..щото ако не сте наясно Дедо си има 40-45 кучета в неговия..и той е фермер,земеделец икакъв ли още не..хоби развъждането си го правете в ходи развъдници,но тогава не претендирайте за професионализъм и компетентност,щото бай Стамат,който си ремонтира москвича в гаража е хоби монтьор,той не е компетентен,нито професионалист,а онзи който има сервиз с 10 подемника и 20 човека пресонал,и има диплома за монтьор,и ремонтира по 200 коли годишно е професионалист..или не,той е търгаш,фермер според вас...
Русия такава,турция онакава,испания и тя не струва,италия тоже,британците-те пък са обратни-воланите им десни и не членуват в ФЦИ,направили си някъв БКК - и те не струват..
всичко хубаво е в германия-нищо че половината развъдници там са на сърби,хървати,македонци,шиптъри,руснаци и какви ли още не ..и моля не ми говорете за зигершау,когато изведете куче там,тогава ми го давайте за пример..но надали това ще стане в близкия век...
това е горчивата истина в българската "кинология" аматьори сме,индианци ,завистливи,некомпетентни,нямаме ресурс-всичките ни класни кучета са внос..но за мсетка на това сме с високо самочуствие,в собствените си очи сме много велики,и типично по български оплюваме всичко,до което не можем да се докоснем..големите развъдници са ферми,бентлитата са кичозни,хамърите са грозни,силиконовите цици не изглеждат добре,и на кой му е притрябвало имение в сен тропе за няколко милиона-типичен БГ манталитет0-завист ,злоба и дребни душици..я ми кажете ,колко от регистрираните БГ развъдници притежават площ за това и колко са в апартаменти?колко от тях отговарят на изискванията на Наредба № 41 от 10.12.2008 г...
http://www.iwns.org/....php?id=162..я прочетете малко за какво иде реч..и нем и излизайте с номера ама..то ..щото... знам че българите сме най велики,и компетентни във всичко-пием най много,бием се най много,най корави сме,мъжете ни са най добри любовници,жените най красиви и най добри домакини,шофираме най добре,разбираме от всичко,най добрите кинолози сме,и развъдниците ни са най добри-ония там с големите развъдници,с по 50 кучета и 10 -15 човека персонал са ферми,камионите и бусовете им са изгъзица,титлите им от международните изложби не стават за нищо..абе ние сме водещата сила в световната кинологя ...
колко сте жалки имате ли си представа ??? репликата-"ако съдя вашите кучета ,както съдя на зигера трябва да ги вържете в двора да пазят кокошки" е реплика на световноизвестен съдия,на българска изложба,специалка при това...сами си правете извода..после пак ми обяснявайте как виждаш ли големите развъдници за никъв чеп не стават-да,но техните кучета се продават скъпо ,прескъпо и има записани хора чакащи по две-три кучила напред..а тук вашите прехвалени и супер квалитетни кучета,не можете да ги продадете ,и като станат на по 6-7-8 месеца се почват гимнастики-съсобственост,подарява се с условия и пр..ако бг развъдниците бяха на ниво хората,не само българи ами и чужденци щяха да идват да купуват оттук,а не да чакат с години за куче от сръбски,руски немски или какъвто и да е развъдник,хем по бързо,хем на по добра цена примерно-сами си правете изводи,и не се оправдавайте с кризата-криза е навсякъде..