Dog.bg Форуми : Измамник в животновъдна ферма

Към съдържанието

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Измамник в животновъдна ферма Оцени темата: -----

#241 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 August 2012 - 10:10 PM

Цитат

Ми това е типичен пример за комерсиално развъждане - ферма.

Стана ми интересно и се разтърсих из нет-а...

"Фермата" се казва развъдник Дорсдорф, собственост на Дорогова Светлана Валентиновна, президент на Националния клуб на породата «Дог от Бордо» в Русия.
История на развъдника

Развъжда
дог от Бордо - http://www.molosser.ru/
шпицове - http://dogs.spitz-fo...u/people/id/290 (Дорсдорф Лолета Шерман → Среден шпиц е световен щампион за 2010г. - това знам, защото от тази порода се интересувам)
West Highland White Terrier - http://dog.pet2me.com/ru/club/id/635/
мастифи - http://sobaka.lv/ind...d=Ispa&pit=1504
JRT - http://westterier.uc...assel_terer/0-5

Въпросният развъдник има регистрация във FCI, кучетата му са редовно по изложбите, собственичката му е известна - така че ако има нещо нередно в работата му, защо международната федерацията го допуска?
А ако всичко е наред - защо да е ферма?
Ако FCI няма против дейността на този развъдник и не осъжда мотивацията на собственичката му - то аз трябва ли да имам?

Нашенската кинТология си я знаем, малка държава сме. Ами навън - там как е? Всички ли са идеалисти, всичко ли е "цветя и рози"? Ако не - изключения ли са търгашите или всичко си е търговия, а идеалите са останали само извезан девиз върху знамето?

Та се питам ако и там е така и дЕдо Мразовците са навсякъде - в какво се кълнем всъщност?
В светлите идеи - без значение какво е на практика?

И дали да очакваме киноложка революция под девиза "Честни кинолози от всички страни - обединявайте се! Да изгоним търговците от храма!" или на романтично-идеалистичния период в развитието на кинологията закономерно му идва края и трябва да се преосмислят правилата? Защото породите кучета все пак са създадени от хората, за да задоволяват те техните потребности да имат куче с едни или други породни белези, а не за да бъдат самоцелно "подобрявани" в съответствие с елитарни киноложки идеали, граничещи понякога с уродства.

Не знам де, бъбря си просто...

#242 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 27 August 2012 - 10:28 PM

Показване на мнениетоagalina, в 27 August 2012 - 05:42 PM, написа:

Ма ти като да си си горд ,че бачкаш с ферми .

много малко остава ,да ми върши търпението ,и добрия ми тон да премине в не толкова добър,спрямо жените с потребност да са в центъра на вниманието,но без да четат ,дъвчейки едно и също..та г-жо агалина,единствените ферми с които работя са свинеферми ,кравеферми и прицеферми..ако на вас умствения багаж ви е ограничен до писане,но без да сте прочели постовете на опонента -това си е ваш проблем..ако си търсите внимание -също...сега още веднъж ще напиша,ама като за децата от Могилино,та дано и вие да го схванете...кое по точно ,от написаното -КУЧЕТАТА ИДВАТ С ЕКСПОРТНО ПЕДИГРИ,не разбрахте??? ако не сте наясно що е туй чудо-почетете малко из форума в който така яростно пишете,ако неможете да четете да ви го изпратя на аудиозапис ,що е то,от кого се издава,за какво служи и т.н.не е важно че иам експортно педигри от федерацията в държава Х,която е на светлинни години в кинологиятя от нас,виж българското родословие е къде къде по ценно-особено някое от тези за които има теми тук-на кучета без топки,без зъби,с купени титли и какво ли още не ..това че някои хора са направили развъдник с 30-40-50 кучета,а вие не можете да смогнете да направите нищо,освен да драскате из форумите си е ваш проблем...конкретния развъдник за когото говоря е на председателката на породен клуб,ветеринарен лекар и съдия в няколко породни групи забележете към ФЦИ,за разлика от вас-но и това според вас е нищо-няква си председателка на някъв си породен клуб в няква си държава ..щом не е от дог.бг..друго си е женско куче в панелка,с купени титли по изложбите-е тва е истински развъдник,не ферма- не става...другия развъдник,който за съжаление временно прекрати дейност ,поради злополука случила се с единия собственик 6 години подред е обявен за най добър развъдник,а един от мъжкарите им е обявен за най добър производител за последните 20 години ,във въпросната държава,със скрмните около 200 милиона жители..тва знаеш ли какво значи-на специалка се представят по 3000 кучета от порода ,и се провежда 5-6 дни...схващаш ли идеята...е съжалявам ,явно има какво още да се иска за да спрат да бъдат ферми във вашите свръхкомпетентни "киноложки " очи..тя и лисицата така,като не може да стигне гроздето ,става кисело...явно признанието на федерации,клубове и съдии в цял свят не е достатъчна за да стане един развъдник такъв,нужно е одобрението на баба Галя,от България-топ кинолог от световна величина,разбирач и компетентен кадър-ама само в темите в този форум...щеше да е смешно,ако не беше страшно..много е лесно да търсиш дом за кучета,и веднъж като го намериш-да спреш да се интересуваш от него,а по форумите да дрънкаш врели некипели=откъде знам ли ,щото едно куче дето сте му търсили дом дойде при мен с проблемна агресия,ама сега ако ви питам ще кажете че постоянно се интересувате от него,само не знам как ,като аз не знам ....водете социален и друг живот бе хора,реалния живот не е в дог.бг..и вземете научете поне един чужд език,то че няма да излезете от жалките си дупки и да видите как се правят нещата в нормалния свят ,няма,ама поне попрочетете това онова,...да кажеш за водещи развъдници че са ферми ,само защото си комплексирана лелка от люлин примерно ,недоволна от живота и от факта че си г-жа НИКОЯ в кинологията ,а толкова ти се иска да бъдеш някоя...ама само с искане не става,трябва и дупе,работа и инвестиция-лесно е да търсиш дом за бездомни в интернет,напоследък това е някаква нова мода,но да отглеждаш 10-15 разплодни кучета,си е тежка и отговорна работа,искаща много познания и труд,както и вложения...ама ти откъде да го знаеш това..
щом имат повече от една разплодна женска истават ферми..защо??щото баба Галя така е решила,а тя ги разбира тези работи...
жалка картинка си в опитите да блеснеш,ако беше малко съобразителна ,щеше да попрочетеш малко назад из темите,има няколко представени кучета,които аз съм помогнал да стигнат в Бг..и всичките са регистрирани в БРФК,и всичките участват на изложби
..ама кой да чете,ти тия неща ги разбираш ...айде лека нощ

#243 Guest_navar_*

Публикувано: 27 August 2012 - 10:32 PM

Римела ,аз умишлено не споменах името на развъдника...малко мозък трябваше да се сети някой че в този форум беше представен Дорсдорф Крис II,от мен и от собственика му,в последствие беше обявен за продажба,и сега е при нови собственици-даже собственика му имаше идея да направи клуб дог де бордо към БРФК но се отказа,именно заради положението във федерацията-един амбициозен човек даде назад,заради простотия,корупция и далавери..същия човек беше собственик и на станалия няколко пъти шампион,и загинал нелепо млад Style bullet Mark..както и няколко други кучета,за които сме съдействали да бъдат внесени от подобни "ферми" според агалина..мерси все пак..ама какво като има кучета световни шампиони,във ФЦИ,какво като собственичката му е една от водещите фигури в кинологията-щом агалина казва ,значи е ферма..всички ,които са намерили начин да съчетават кинология и бизнес са ферми,всички извън Бг са ферми..само женското куче в панелна гарсониера е развъдник-агалина така каза,край..
а сега остава някой да се сети как се казва временно прекратилия дейност развъдник -това е въпрос за джакпот...от него съм пускал снимки,клипове и како ли още не
да не говорим че с положението в бг кинологията все повече развъдници ни звънят поради невъзможност да си продадат кучетата-те четат и пишат тук,ако решат ще се представят..ай лека нощ че ми писна

#244 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 August 2012 - 11:59 PM

Показване на мнениетоnavar, в 27 August 2012 - 10:28 PM, написа:

лесно е да търсиш дом за бездомни в интернет,напоследък това е някаква нова мода,но да отглеждаш 10-15 разплодни кучета,си е тежка и отговорна работа,искаща много познания и труд,както и вложения

Navar, оф-топик, съжалявам, но мен породи, родословия и тем подобни не ме интересуват. Само един проблем имам, а гледам, че тук си писал по този въпрос.

Твърдиш, че е лесно да се търси дом за бездомни в интернет. Много те моля, съвсем сериозно говоря, ако е толкова лесно, да ми помогнеш да задомя 15 бездомни кучета към момента, за които се грижа лично, някои от тях са при мен от две години и за които полагам много труд и вложения, а и познания понатрупах. Условието ми е кучетата да не се връзват на двор и бъдещите стопани след време да не се откажат от тях поради алергия, раждане на дете, преместване, развод и т.н. причини и да не ги изхвърлят отново на улицата или да ги пратят на село. Защото ми е много сложно да намеря такива домове. А вече съм си вземала кучета, задомени тук, едно от тях пък изхвърлиха на улицата, без да ме уведомят, или поне така ми казаха след куп лъжи. А аз като дам куче в семейство, на негово място прибирам друго и после нямам възможност да си взема отново задоменото куче, затова и условието ми е да намеря такива стопани, които независимо какви трудности преживяват, да си задържат кучето при себе си и заедно да предоляват проблемите.

Ето това са кучетата, за които говоря http://straydogshope.com/?page_id=897
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#245 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2012 - 04:29 AM

Ами да си уточним понятията. Ферма = комерсиален развъдник. Какво е комерсиално развъждане може да се чете в Европейската конвенция за защита на животните компаньони. Също какво е търговия с животни.
Това дали един обект е ферма се определя от начина на работа, а не от това къде членува.
Не случайно попитах кои са развъдниците, за да видим дали са ферми.
Написаното от навар показва типични признаци на ферма. Значи той или не умее да представи дейността като хората, или наистина е ферма. Сега когато има инфо кой е развъдникът, може всеки сам да види за какво иде реч и да прецени за себе си.
Можеше това да стане от самото начало, вместо да се пишат тонове празни приказки, гарнирани обилно с тъпи квалификации и спекулации.
Благодаря, rimela.
навар, нямам никакво намерение да ти ходя по петите и да ровя какво си пускал, не ми е интересно. За какво беше цялото опъване да се отговори на един нормален въпрос, идея нямам, но и твоето поведение е като на типичен търговец.

Относно това:

Показване на мнениетоrimela, в 27 August 2012 - 10:10 PM, написа:

И дали да очакваме киноложка революция под девиза "Честни кинолози от всички страни - обединявайте се! Да изгоним търговците от храма!" или на романтично-идеалистичния период в развитието на кинологията закономерно му идва края и трябва да се преосмислят правилата? Защото породите кучета все пак са създадени от хората, за да задоволяват те техните потребности да имат куче с едни или други породни белези, а не за да бъдат самоцелно "подобрявани" в съответствие с елитарни киноложки идеали, граничещи понякога с уродства.

Никога не съм считала, че е имало романтично-идеалистичен период в кинологията (еле па в САЩ и Русия) и че е необходимо някакво самоцелно подобряване на породи, откъснато от ползването на кучетата. Напротив, винаги съм смятала, че породите се изменят и трябва да се изменят заедно с промяната на потребностите, съпътстваща развитието на човека. Кинологията е една прагматична дейност с дребната подробност, че става дума за живи същества. Изключително просто е - когато задоволяването на потребности се случва в ущърб на животните (разбирай отглеждани са в нехуманни условия, не се отчита при какви хора попадат, не се отчита заплашващия вида ефект свръхпопулация и на тях се гледа като на ходещи пачки), значи нещата не са наред. Ако животните не страдат, нямам против някой да стане и милиардер от тях. Съвсем не маловажно е дали страдат и хора - стопаните и любителите на въпросните животни.
Само че когато фундаментът под цялата дейност е стремежът към пачки и дейността е механично приравнена към бизнес, рано или късно животните започват да страдат поради действието на вездесъщите икономически механизми и закони на бизнеса - отнякъде трябва да се извади печалбата и да се вади все повече, като се направи дейността по-рентабилна. Сами си отговорете на въпроса в какво са резервите за рентабилност.
За пример ще ви задам един въпрос: в условия на икономическа криза и свито потребление, какво трябва да направи един развъдник според вас, след като има трудности да си продава кучетата? Да намали цените, да търси как да разшири потреблението, да свие разходите, какво?

#246 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2012 - 09:15 AM

Мил,права си,така е.Но ...гледайки от страни в България ми се струва всичко толкова пресилено,толкова изисквания а нивото е под всякаква критика.Както каза Навар няма как това ,което се представя тук за съвестен развъдчик да преде на вън.Развъдник с много кучета допуснати до разплодна дейност спазващ правилата (а и чак толкоз правила няма) продаващ и извън пределите на страната няма как да осъществява такъв контрол за какъвто се говори в Бг.Имам две кучета едното от Холандия другото от Франция,по-скоро аз съм осъществила контрол,като съм отишла до там да видя родители,развъдник,условията в които се отглеждат.За мен понятието ферма е свързано със съвсем различни неща-цял живот в клетка,минимална и лоша храна,никакви грижи,никакви разходки,раждане до спукване....Иначе ако имаш успех като развъдчик на дадена порода ,развъждаш добри като екстериор и здрави кучета и не са едно и две това неминуемо води и до финансов успех.Превръща се в работа.И да, ползват посредници,нееднократно самите развъдчици също са посредници,за осъществяване на контакт,за докарване,за помощ в избиране на куче.
За условията във финансова криза-поне при Кане Корсо не виждам да има такава.Който има добри кучета си развъжда,записани има за бъдещи кучила.Ако седна да преброя за ден колко кучила се обявяват...Условията-точно на скоро коментирахме с приятелят ми колко по-добре изглеждат обновените развъдници,масово се подобриха условията (да живее фейсбук) вече не са в двора на къщата,закупуват се съседни терени,поставят се специални настилки,езерца,бебешки кътове,родилни отделения,осигурява се персонал.Хората са доста повече информирани, едно такова място предизвиква сигурност в бъдещият клиент и развъдчиците го знаят.
Според мен едното и другото няма как да не вървят ръка за ръка.За да имаш добри условия,да посещаваш изложби,кучетата да изглеждат добре,да търсиш по цял свят подходящият екземпляр за твоите кучета трябват пари.А прите ги носят кучетата.Хоби и бизнес. да работиш това ,което ти доставя удоволствие не е лошо.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#247 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 August 2012 - 09:48 AM

Аз, пък, друго не мога да си обясня. Знаете, че повечето "кинолози" в БГ са възпитани по т.нар. "руска школа". За Русия и страни като Испания, Гърция, Турция, в това число и наша милост се счита за нормално "развъдникът" да представлява място, в което се отглеждат n-брой кучета и постоянно има малки. Повечето от вас знаят, че в Русия малко хора имат нормалното схващане за развъдник по системата на FCI по простата причина, че като са ти обяснявали, че това, което прави "Красная звезда" е върха на сладоледа няма как да разбереш, че то няма общо с хоби-развъждането, популяризирано от FCI. Тези ферми за кучета са характерни за НОК, защото и в Германия ги има, че даже плащат и данъци за тази работа, но все пак германците имат друг манталитет, нали така?!
Защо очаквате от човек като navar да мисли по друг начин? Той "работи" с такива хора, защото това познава и защото ако отиде в нормалния свят, на тяхна изложба (някои от нас са походили на такива) ще види, че "камионите" с кучета са само на Зигершау-то. На изложби на FCI има каравани, микробуси, а развъдниците представят не повече от 5-6 кучета. Хендлерите са тези, които показват по 20 и повече кучета и това, обикновено, са хора от Испания, Русия или някоя от балканските държави (имам предвид конкретни имена на хендлери, за които представянето на кучета по изложби е работа). Глупостите, които navar коментира, ги е виждал тук, от рускини, които са представяли "развъдниците" си или са били наети за това. Аз познавам няколко развъдчика от Русия, които имат такива "развъдници" и съм гледала как европейците като разберат колко кучета имат и къде ги гледат опулят едни огромни очи и започват да се мръщят.
mil_ го е обяснила много добре. navar няма да го приеме, защото не му отърва и ще се дращи до край и ще обяснява как всички ние сме някакви идиоти и само той ходел някъде си по света и знаел. Ходел .... някой друг път .....
Апропо, navar, да те попитам ти като действаш като посредник (по принцип не съм против това), каква е твоята отговорност в цялата работа? Все пак вземаш пари за това. Каква отговорност носиш ти за това, което намираш? Подписваш ли договор за това, че ще намериш кучето, което клиента търси и какво става когато нещо се обърка? Все пак ти си намерил кучето и така добронамерено си го препоръчал на клиента, който е платил цената, че и твоята комисионна? Питам те, защото това е опорната точка на тази дейност. Ако ти носиш солидарна отговорност с развъдника, тогава го приемам, но иначе - сори, майна, ама в бизнеса също си има правила. Когато дистрибутора достави кофти стока, той също понася последствията. Ти какви последствия носиш за избора, който правиш вместо клиента?
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#248 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2012 - 09:50 AM

Показване на мнениетоdesi79, в 28 August 2012 - 09:15 AM, написа:

За мен понятието ферма е свързано със съвсем различни неща-цял живот в клетка,минимална и лоша храна,никакви грижи,никакви разходки,раждане до спукване....

Че аз какво друго казах? Когато печалбата е приоритет и идва за сметка на животните, тогава е ферма. Ти от първоначалните писаници на навар прочете ли нещо за начина на живот на кучетата в този развъдник? Аз - не.

Относно количеството. Ами то не е глобален показател. 100 кучета годишно може и да не са ферма в Русия, но ако хванеш това цялото предприятие и го цопнеш в България, неминуемо ще се превърне във ферма, да обяснявам ли защо? Най-простичкото обяснение е, че е икономически необосновано. Така че количественият показател за ферма е един в някоя балканска държавица, друг - в Германия, трети и четвърти - в Русия. Важното е съотношението на количество към наличния брой свестни домове, респ. към наличната популация от кучета в съответната държава.

И накрая ще споделя едно свое мнение, което съвсем не желая да налагам, само като повод за размисъл. Според мен развитието на развъждането на кучета в света върви точно по обратния път на посочения от rimela - не от хоби към бизнес, а от бизнес към хоби. На този бизнес изобщо не му трябва интензификация и окрупняване. Причините за това са две: 1. Като цяло в света има много повече кучета, отколкото е нужно. Необходима и неизбежна е саморегулация, както в потребяването на всеки ресурс. Това нещо ще се случва по еволюционен път, но стабилно. 2. Потребностите на хората се видоизменят. Колкото и някои да не го признават, потребността от хуманно отношение към животните също е потребност на хората. Тя се засилва с повишаването на качеството на живот на хората, затова е по-отчетлива в по-развитите държави, където битовите потребности на хората са задоволени и те си позволяват да задоволяват и духовните. Все повече хора се интересуват не просто да ползват един продукт и колко качествен е той, а и как е произведен. Така че всеки за себе си може да поразсъждава коя потребност ще става по-популярна (респ. ще движи пазара и ще определя тенденциите).
Моето мнение е, че там, накъдето сме тръгнали с тази бизнесфикация, оттам хората вече се връщат.

#249 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 August 2012 - 09:56 AM

Показване на мнениетоdesi79, в 28 August 2012 - 09:15 AM, написа:

.
Според мен едното и другото няма как да не вървят ръка за ръка.За да имаш добри условия,да посещаваш изложби,кучетата да изглеждат добре,да търсиш по цял свят подходящият екземпляр за твоите кучета трябват пари.А прите ги носят кучетата.Хоби и бизнес. да работиш това ,което ти доставя удоволствие не е лошо.

Деси, права си. Трябват пари. Точно затова, ако поговориш с хора, които имат развъдници от така анатемосвания от navar вид - 3-4 кучета в къщи, а според неговите описания те непременно са по диваните - ще видиш, че те не пътуват толкова често по изложби. Хората са от малко над средната класа и когато отиват на изложба от значение е мястото и възможността да се забавляват. Онези, за които говорите от два дни идват или от Русия, или от Испания и Балканите. Точно затова повечето развъдници в Скандинавските страни и северо-западна Европа избягват да продават кучета в тези страни. Много добре знаят какъв ни е манталитета, разбиранията и всичко, което правим с кучетата.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#250 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 28 August 2012 - 10:03 AM

В РУсия 100 кучета годишно е ферма. И там има мошеници, представящите се за развъдник, и там има развъдници, които са към ФЦИ, но държат кучетата си по клетки на два етажа. И там истинските развъдчици пишат писма до РКФ, като гламави и там, както и тук, са абсолютно безсилни срещу такива търгаши.
Същата история е, феновете и ентузиасти там сякаш не ги боли от цялото това безобразие, както и тук... Не се самозалъгвайте. Истински порядъчни развъдчици ръка не подават на такива фермери.
Преди години имаше синдром на Китай - продаваха прекупвачите кучетата в Китай, когато им разрешили на китайците да си гледат кучетата. Имаше една статия - частно разследване - "Къде отива красотата". Настръхнах, когато я четох - имаше кинолози, които са се превърнали в търгаши. Ужасно беше само като го четох...

Абе... и там е като тук - има читави хора, а има перхидролки с приставки.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#251 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 August 2012 - 10:07 AM

Фурия, че то навсякъде ги има и едните, и другите. Въпросът е кои къде преобладават. Още от средновековната епоха има разделение в психологическата нагласа и още от тогава се говори за "западния" и "източния" човек точно по посока на манталитета. Европейците от северо-запада надигат вой когато нещо не им отърва, а на изток и юг цъкаме с език и казвам "ами ... да, гадно е, но ... това е положението". :tb_195:
User's Signature

#252 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 28 August 2012 - 10:58 AM

Деси, но положението е навсякъде такова, където няма действаща изпълнителна власт. Хората са си хора навсякъде, че има особености и тънкости в народопсихологията - не споря, в никакъв случай. Но реално погледнато и те там си имат за председател един "симпатяга", и да му пишеш, и да не му пишеш оплаквания от целия клуб - файдата е същата като тук... Имаше на скоро един страхотен скандал (то пък един ли?) срещу една дама, закупила мъжкар от САЩ и го представила за куче собствено производство. Дори тату и чип му е пренабила. Развъдчицата от САЩ разпозна своето куче (има си хас) и подаде оплакване до национален клуб на породата. Председателката поиска от РКФ племенна комисия да изисква генетични проби за ДНК пред свидетели.
Познай какво стана? Нищо.
И сега ще го пускат с фалшиви документи кучето за разплод наляво и надясно... И ще печатат кучилата като на ксерокс...
Безсилието там е същото.
Единствено, което разграничава развъдчиците там и у нас - морал, етика, съвест. Един човек или ги притежава тези качества, или не. Или държи на репутацията си като развъдчик, или не. Или му пука, дали колегите ще го гледат с уважение и ще му протягат ръка, или не. Навсякъде е така, а пък сега с ерата на интернета репутацията се гради практически светкавично. И се погубва също така лесно.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#253 Guest_navar_*

Публикувано: 28 August 2012 - 11:14 AM

Показване на мнениетоwind, в 27 August 2012 - 11:59 PM, написа:

Navar, оф-топик, съжалявам, но мен породи, родословия и тем подобни не ме интересуват. Само един проблем имам, а гледам, че тук си писал по този въпрос.

Твърдиш, че е лесно да се търси дом за бездомни в интернет. Много те моля, съвсем сериозно говоря, ако е толкова лесно, да ми помогнеш да задомя 15 бездомни кучета към момента, за които се грижа лично, някои от тях са при мен от две години и за които полагам много труд и вложения, а и познания понатрупах. Условието ми е кучетата да не се връзват на двор и бъдещите стопани след време да не се откажат от тях поради алергия, раждане на дете, преместване, развод и т.н. причини и да не ги изхвърлят отново на улицата или да ги пратят на село. Защото ми е много сложно да намеря такива домове. А вече съм си вземала кучета, задомени тук, едно от тях пък изхвърлиха на улицата, без да ме уведомят, или поне така ми казаха след куп лъжи. А аз като дам куче в семейство, на негово място прибирам друго и после нямам възможност да си взема отново задоменото куче, затова и условието ми е да намеря такива стопани, които независимо какви трудности преживяват, да си задържат кучето при себе си и заедно да предоляват проблемите.

Ето това са кучетата, за които говоря http://straydogshope.com/?page_id=897

казах че е лесно да ТЪРСИШ,не да НАМИРАШ,намирането е сложно...за тази година аз съм осиновил,лично 4 кучета,помогнах на още 4 да си намерят добър дом,сега ако успея ще помогна и на 5 месечното ротче от другата тема-толкова мога,толкова правя..Деси-д-много знаеш къде съм ходил и къде ходя,пък и не четеш като хората,в предишен пост написах нещо за едно куче купено от китаец пред очите ми ,и там съм написал къде е станало това-случайно на зиегер-а...камионите ходят там ,където си струва да ходят,бусове и каравани,ремаркета-да..всеки според възможностите си -едни ходят на почивка с трабанта,други с частния си самолет..тва кво значи -че цървула с трабанта е честен и принципен човек,а оня със самолета е престъпник..оправднията са си оправдания..това че в Бг никой не може да си позволи да издържа такъв развъдник ,веднага превръща големите "играчи" във ферми..толкова сте жалки ,че не може да бъде повече..аз виждам с очите си къде продават доста развъдници -руски,сръбски,чешки,британски,испански,италиански,македонски,турски -продават на този ,който плаща..затова в България влизат посредтсвени кучета,щот всички сме големи кинолози ,ама не можем да сипозволим да се бръкнем с 10-тина кинта за качествено куче... не че в БГ няма големи развъдници,и доскоро на собственика на един всички му лижехте задника,а някои продължават..щото ако не сте наясно Дедо си има 40-45 кучета в неговия..и той е фермер,земеделец икакъв ли още не..хоби развъждането си го правете в ходи развъдници,но тогава не претендирайте за професионализъм и компетентност,щото бай Стамат,който си ремонтира москвича в гаража е хоби монтьор,той не е компетентен,нито професионалист,а онзи който има сервиз с 10 подемника и 20 човека пресонал,и има диплома за монтьор,и ремонтира по 200 коли годишно е професионалист..или не,той е търгаш,фермер според вас...
Русия такава,турция онакава,испания и тя не струва,италия тоже,британците-те пък са обратни-воланите им десни и не членуват в ФЦИ,направили си някъв БКК - и те не струват..
всичко хубаво е в германия-нищо че половината развъдници там са на сърби,хървати,македонци,шиптъри,руснаци и какви ли още не ..и моля не ми говорете за зигершау,когато изведете куче там,тогава ми го давайте за пример..но надали това ще стане в близкия век...
това е горчивата истина в българската "кинология" аматьори сме,индианци ,завистливи,некомпетентни,нямаме ресурс-всичките ни класни кучета са внос..но за мсетка на това сме с високо самочуствие,в собствените си очи сме много велики,и типично по български оплюваме всичко,до което не можем да се докоснем..големите развъдници са ферми,бентлитата са кичозни,хамърите са грозни,силиконовите цици не изглеждат добре,и на кой му е притрябвало имение в сен тропе за няколко милиона-типичен БГ манталитет0-завист ,злоба и дребни душици..я ми кажете ,колко от регистрираните БГ развъдници притежават площ за това и колко са в апартаменти?колко от тях отговарят на изискванията на Наредба № 41 от 10.12.2008 г... http://www.iwns.org/....php?id=162..я прочетете малко за какво иде реч..и нем и излизайте с номера ама..то ..щото... знам че българите сме най велики,и компетентни във всичко-пием най много,бием се най много,най корави сме,мъжете ни са най добри любовници,жените най красиви и най добри домакини,шофираме най добре,разбираме от всичко,най добрите кинолози сме,и развъдниците ни са най добри-ония там с големите развъдници,с по 50 кучета и 10 -15 човека персонал са ферми,камионите и бусовете им са изгъзица,титлите им от международните изложби не стават за нищо..абе ние сме водещата сила в световната кинологя ...
колко сте жалки имате ли си представа ??? репликата-"ако съдя вашите кучета ,както съдя на зигера трябва да ги вържете в двора да пазят кокошки" е реплика на световноизвестен съдия,на българска изложба,специалка при това...сами си правете извода..после пак ми обяснявайте как виждаш ли големите развъдници за никъв чеп не стават-да,но техните кучета се продават скъпо ,прескъпо и има записани хора чакащи по две-три кучила напред..а тук вашите прехвалени и супер квалитетни кучета,не можете да ги продадете ,и като станат на по 6-7-8 месеца се почват гимнастики-съсобственост,подарява се с условия и пр..ако бг развъдниците бяха на ниво хората,не само българи ами и чужденци щяха да идват да купуват оттук,а не да чакат с години за куче от сръбски,руски немски или какъвто и да е развъдник,хем по бързо,хем на по добра цена примерно-сами си правете изводи,и не се оправдавайте с кризата-криза е навсякъде..

#254 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 11:32 AM

Цитат

ако бг развъдниците бяха на ниво хората,не само българи ами и чужденци щяха да идват да купуват оттук,а не да чакат с години за куче от сръбски,руски немски или какъвто и да е развъдник,хем по бързо,хем на по добра цена примерно-сами си правете изводи,и не се оправдавайте с кризата-криза е навсякъде..

Нашите пък водят други класации.. :ab_041:

#255 Guest_navar_*

Публикувано: 28 August 2012 - 11:43 AM

Показване на мнениетоvalnata, в 28 August 2012 - 11:32 AM, написа:

Цитат

ако бг развъдниците бяха на ниво хората,не само българи ами и чужденци щяха да идват да купуват оттук,а не да чакат с години за куче от сръбски,руски немски или какъвто и да е развъдник,хем по бързо,хем на по добра цена примерно-сами си правете изводи,и не се оправдавайте с кризата-криза е навсякъде..

Нашите пък водят други класации.. :ab_041:

да,най много фалшиви титли,най много фалшиви родословия,най много титли на глава куче, най много раздадени титли -на всяка изложба,всяко куче с титла..най дълго детство-едно куче 5 години подред става бест джуниър примерно,или куче на година и половина се състезава в пъпи..

относно зададения ми въпрос какво гарантирам на клиент и развъдник-каквото трябва да гарантирам,съгласно закона..вкратце- на клиента че срещу парите си ще получи здраво куче,с редовни документни,от редовен развъдник..на развъдника че ще си получи парите за кучето,евентуално всякакви други мераци ,изисквания и претенции се упоменават в анекс към договора..каква отговорност нося аз ли?? наказателна ако прецакам някоя от двете страни-варира от измама,въвеждане в заблуда,обсебване ,изготвяне на документ с невярно съдържание-за всяка некоректна постъпка,която би си позволил да направи един посредник,си има точка в наказателния кодекс..това удовлетворява ли ви?? или да продължавам с обясненията...реално аз нося по сериозна отговорност ,ако направя нещо,отколкото един развъдник ако продаде дефектно куче-както много често се случва в милата ни родина,която както разбрахме е водещ "киноложки" фактор в света..но какви гаранции да давам аз?? гаранциите трябва да ги даде развъдника,аз само върша това ,за което ми се плаща..

#256 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2012 - 12:35 PM

Показване на мнениетоnavar, в 28 August 2012 - 11:14 AM, написа:

после пак ми обяснявайте как виждаш ли големите развъдници за никъв чеп не стават-да,но техните кучета се продават скъпо ,прескъпо и има записани хора чакащи по две-три кучила напред..

Получавам разногледство вече. Като са им записани кучилата за години напред, защо са им посредници? Или те посредниците се записват?

#257 Guest_navar_*

Публикувано: 28 August 2012 - 01:05 PM

Показване на мнениетоmil_, в 28 August 2012 - 12:35 PM, написа:

Получавам разногледство вече. Като са им записани кучилата за години напред, защо са им посредници? Или те посредниците се записват?

1.говоря за сериозните развъдници по принцип,не само за тези с които работим
2.посредниците ,представляват клиента-тоест те са упълномощени да го представят да го еба,аз ли обяснявам лошо или търсим под вола теле-тоест те го"записват" именно там е работата на посредника,защото един нормален ,обикновен човек,склонен да даде пари за класно куче,в 90 % от случаите нито знае откъде,нито как да го вземе,нито към кого да се обърне...и вариантите в такъв случай са няколко-обръща се към посредник,който върши всичко вместо него,купува куче от Бг развъдник( ако евентуално има такъв за породата,и ако евентуално не му се качат на главата с условия ,изисквания или цена) ,или му писва на дедовия и си купува куче от борсата...ако не си забелязала,точно поради тази причина не казах че мога веднага да намеря куче ,казах в определен период от време..което може да значи и година примерно..а при определени изисквания и повече..
като си търсиш апартамент ,и наемеш брокер какво правиш-ходиш на огледи,и даваш пари..с кучетата е същото..
още нещо да доизясня..не мога да схвана какъв е проблема??? че си върша работата? че го правя добре?? или че взимам някакви пари?? завист,че правя нещо което вие не правите?? злоба,или типично българската простотия???
ако иска някой дам е тества да си приготви парички за куче от сериозен развъдник и да ме пробва...ай сиктир вече от жени без работа,да не би да спряха турските сапунки??

#258 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2012 - 01:14 PM

Показване на мнениетоnavar, в 28 August 2012 - 01:05 PM, написа:

още нещо да доизясня..не мога да схвана какъв е проблема??? че си върша работата? че го правя добре?? или че взимам някакви пари?? завист,че правя нещо което вие не правите?? злоба,или типично българската простотия???
ако иска някой дам е тества да си приготви парички за куче от сериозен развъдник и да ме пробва...ай сиктир вече от жени без работа,да не би да спряха турските сапунки??

Това не ти ли писна да го пишеш? Щото на мен ми писна да го чета. Тъй си е, българите сме завистливи простаци. Ти да не си патагонец?
Аз отде да знам дали си вършиш работата?! Пишеш някакви противоречащи си неща ... поразгледах в нета кво е туй чудо "dog broker", та питам - да се уча, да знам. Ако не ти харесва да отговаряш на въпроси - трай си.
И ай сиктир с обидния тон, а?! Не съм си позволявала такъв към теб, ама лесно проговарям чужди езици.

#259 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 01:19 PM

Ако обичате , без лични и сексистки обиди , защото е меко казано неуместно , естествено че се учудват повечето хора , защото най малкото са наясно - има интернет , гугъл , цъкаш - намираш си развъдник и той върши цялата работа , изпращат го с куриер , работят си хората с определени куриерски фирми , има и самолетни услуги такива .ТА - за това се чудят хората вие защо сте , завист и злоба не виждам никъде , а пък да ви завиждат - не мисля :ba_025:

#260 Guest_navar_*

Публикувано: 28 August 2012 - 01:32 PM

Цитат

.
А ако детето е от родословни родители, но без родословие, а е хубаво куче - твърде жалко...

жалко за кого?? единствено за евентуален развъдник ,клуб и федерация...

а обиди никъде не виждам,не съм нападнал конкретно никого..ако за вас жена без работа е обида-ок...
значи ,нормално е да поръчаш куче по интернет,,без да го видиш наживо ,да дойде по куриер,по пощата,или по самолет,все едно е колет със зимнина от баба ти,но не е нормално да си наемеш посредник срещу 5-10 %???? и е нормално да приемеш за чиста монета всичко,което ти казват и твърдят от развъдника( ами ако не е развъдник,а добре маскиран измамник ,каквито има със стотици в нета),но не е нормално да платиш някаква приемлива цена за да може ,човек имащ си понятие от кучета,етология,породи,документация и бла бла да се свърже с развъдници,да отиде,да ги види-кучила,кучета,развъдници,да провери ,и да свърши всичко вместо теб?? е тва го разбирам само с манталитета-той па разбира повече от мене че ш му плащам веееее-нали казахме ,ние българите всичко можем.и като вместо очакваното породисто и клубно куче ,по куриера не пристигне нищо,а вие сте платили,или пристигне нещо което впоследствие вместо булмастиф се окаже боксер( реален пример за куче платено 1500 кинта) кво правим...звъним на развъдника?? и отсреща се чува -такъв номер нанъйси,търсим сайта -и пише домейна е изтекъл,отиваме в БРФК да си регистрираме кучето и ни казват-такъв развъдник няма,такова куче не се е раждало в тамошния клуб,или това куче е на друг собственик и е регистрирано в клуба към федерацията в словакия да речем,а ние сме платили примерно 2к,и имате "родословие"..какво правим тогава с онлайн поръчката???
п.п. а дали съм българин?? току виж се окаже че съм мелез някакъв...

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни