Не е лесно принципно да вникнеш в темата предвид всички емоционалн взривове, обиди, компетентни мнения и т.н бълвочи и най-лошото ни в клин ни в ръкав омешване до десето коляно на всичко възможно, каквото му дойде на акъл на човек

...Трудно е да се концентрира човек и да вникне в подобна тема(особено, ако е някой "външен"

)
Да си кажа какво мисля по същество...естествено доколкото съм успяла да схвана нещо въобще в бъркотията и тенденцията на ..'Аз да си кажа, па за к'во се говори и каква е действителността, не ме интересува'
По повод думичката "посредник", която взриви аудиторията...ами аз ЛИЧНО не виждам нищо лошо, даже напротив.Възползвала съм се в най различни сфери и съм доволна.Ще дам няколко примерчета , дано се проумее какво искам да кажа...
Пример 1:Имам нужда от специализирана помощ в област, която знам какво искам, но нямам необходимото време или контакти, или познания, или не съм "вътре в нещата" дет се вика...информирам се, намирам и давам задача на човек да търси и въобще да се занимава и да свърши "черната работа"(за което си плащам естествено), като ми остави няколко варианта от които да избирам.Е, ако случайно съм сгрешила и съм се доверила на някой некомпетентен...все пак разчитаме на интелект, наистина осъзнаване какво търсим и естествено след много кратко време се осъзнаваме и го сменяме въпросният посредник, ако не ни удовлетворяват моментните предложени резултати.
Пример 2:Имаме човек или семейство, които не разбират много, но искат нещо определено и просто имат нужда от някой, който да изчисти плявата и да им представи просото...Сега, дали ще ги удовлетвори, дали ще стане от първия път, дали всички ще са доволни и щастливи или ще се наложи да се продължи с търсенето...Въпрос на компетентен избор на посредник.
Пример 3:Имам случаи най различни с познати, приятели или дори познати на познати, които са се допитвали(тук говоря специално за кучета и котки) до мен за съвет и какво мисля или кой развъдник бих препоръчала и т.н.(По една или друга причина животът и контактите въобще са ми съсредоточени основно върху спорт, бездомни-нуждаещи се и родословни животни).Тук е редно да обясня, че в повечето случаи правя просто свръзка с различни развъдници, а и дори когато някой сляпо ми се е доверявал НИКОГА и по никакъв повод не съм взимала и един цент за това нещо, въпреки , че съм губила не знам си колко време, нерви, обясняваници и т.н.Това прави ли ме по извишена и специална от Навар, който практически си цени труда и времето?Риторичен въпрос.Аз си знам отговора.
Виждала съм какво ли не и то в развъдници клас А(тук ги делят на А, B, C и т.н).Доста неща съм виждала всъщност, но не това е важното в случая.
Искаше ми се с две думи да кажа, че много добре го разбрах Навар, какво иска да каже и не мога да проумея защо интелигентни хора не успяват, или просто не искат, или просто е важно в случая да върви горещата тема?Естествено, че не знам дали Навар е способен и с точно каква цел, какво и как прави, ама в крайна сметка в интернет пространството дали е възможно да се прецени наистина обективно???Както и да е...
п.п.Нямам никаква идея защо днес влязох във форума, може би по навик...така или иначе е единствения форум Български и въобще в интернет-пространството, който четях с интерес и възхищение....Ми не се чете вече, за което искренно съжалявам.