Dog.bg Форуми : Измамник в животновъдна ферма

Към съдържанието

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Измамник в животновъдна ферма Оцени темата: -----

#281 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 August 2012 - 03:06 PM

Показване на мнениетоnavar, в 28 August 2012 - 02:02 PM, написа:

говоря принципно за работата ни с Дорсдорф-като пример за легитимен развъдник с доста кучета ,различни породи-за справка в Бг има 4 кучета от този развъдник и не само бордо,2 от които са внесени с мое посредничество( разбирай аз съм получил пари за това,аз ходих до русия ,аз ги избрах) ...Крис го внесе-човекът ,който внесе и четвъртото куче оттам , човек който от доста време не пише във този форум,защото беше оплют като вече неудобен,за което форума и БРФК само може да съжалява,и със същия този човек поддържаме отношения по един или друг начин,въпреки че е в алтернативна организация...но той явно също трябва да се срамува от това че е посредник,съдия във всички породни групи ,кинолог в истинския смисъл на думата,че е напуснал редиците на федерацията майка. за крис -той имаше работа там,моята роля беше да го харесам оттук-виж,пари за това не съм получил,но знам колко е платено на човека за работата-доста повече от колкото аз мога да си позволя,но разликата в класата си казва думата.а да ви кажа ли къде е Крис в момента?? в какво състояние е и за какво се ползва,и какви нерви имаме с неговото "чери ай" -това във връзка че видиш ли развъдниците знаят къде е кучето,какво прави и как живее..те не знам ,но аз знам къде са почти всички кучета в чието внасяне имам участие...в момента мога да ви изброя къде са ,какво правят "съквартирантите" на Крис ,примерно-сейрон ато азра,арес,нерон,цезар.нещо което нито колегата който го внесе,нито човекът за когото беше внесен знаят..

КАкто ви отговорих вече ,но да уточним и за всички други четящи .защото ги подведохте с Дордорсф Крис -не сте вие този който го избра ,който ходи да го взима ,който контактува с развъдчика и т.н.
Това че кучето е сега при вас или някое от другите е решение на собственика .
User's Signature

Качена снимка

#282 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 28 August 2012 - 03:13 PM

да доизясним вече за всички останали за да няма неразбрали -с Крис ролята ми беше второстепенна ,от Дорсдорф докарах лично две други кучета,което значи че съм дал съвсем коректно примера с развъдник ,с много кучета и различни породи ,с който аз работя ,КОЙТО НЕ Е ФЕРМА или БОРСА,откъдето всъщност тръгна въпроса..понастоящем в Бг има четири кучета от този развъдник,всичките регистрирани където се полага..
дано вече няма неразбрали...
п.п. а решението на собственика беше да го продаде,което се опитвахме да направим-къде ли не ,в Бг ,извън БГ,даже и в този форум,за което аз щях да си получа комисионна( а оплюте ме пак че работя за пари)..само че в БГ малко хора ценят добрата кръв на бордо..а на още по малко им се дават пари..та затова е там ,където е в момента

#283 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 28 August 2012 - 03:22 PM

navar
Човек, каква ти е драмата? Че съм като в индийското кино - виждам истерията, но не вдявам смисъла.
С две думи, моля. А не с чаршафи по екрана.
"Аз, Навар, закупих еди кво си куче и не съм доволен, защото..."
Без драми, молим ви съ. Драмите и без вас ги мога, че като станем двама ще сме бетер сценаристи на индийската лигня.
Какво стана всъщност? Обозначете позицията си грамотно.
... а аз си мислих че само аз съм слънчасала това лято.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#284 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 August 2012 - 03:29 PM

Аз, пък, много обичам да ми говорят за "кръв". Значи като чуя "добра кръв" и имам чувството, че съм в някакво вампирско общество. Всеки втори пръкнал се "кинолог" говори за "кръв". Имам чувството, че се опияняват така .... :ud_009: :ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#285 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 03:56 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 28 August 2012 - 03:29 PM, написа:

Аз, пък, много обичам да ми говорят за "кръв". Значи като чуя "добра кръв" и имам чувството, че съм в някакво вампирско общество. Всеки втори пръкнал се "кинолог" говори за "кръв". Имам чувството, че се опияняват така .... :ud_009: :ab_041: :ab_041: :ab_041:

Ми то си е опиянително, к'во! :md_064:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#286 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Маркетинг, Реклама, Компютри, Котки и Кучета...
Публикувано: 28 August 2012 - 04:23 PM

Показване на мнениетоnavar, в 28 August 2012 - 01:32 PM, написа:

жалко за кого?? единствено за евентуален развъдник ,клуб и федерация...

Жалко за самото куче, което има право на тези документи, но хората са му ги спестили. И то не е и никакво спестяване всъщност, ама мани...

На мен обаче друго ми прави силно впечатление.
Ако на година се правят по 3000 родословни кучета, нашите изложби са пълен смях!
User's Signature

Гореизложеното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него!

#287 Guest_navar_*

Публикувано: 28 August 2012 - 04:49 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 28 August 2012 - 03:22 PM, написа:

navar
Човек, каква ти е драмата? Че съм като в индийското кино - виждам истерията, но не вдявам смисъла.
С две думи, моля. А не с чаршафи по екрана.
"Аз, Навар, закупих еди кво си куче и не съм доволен, защото..."
Без драми, молим ви съ. Драмите и без вас ги мога, че като станем двама ще сме бетер сценаристи на индийската лигня.
Какво стана всъщност? Обозначете позицията си грамотно.
... а аз си мислих че само аз съм слънчасала това лято.

аз нямам проблеми с позицията,стана дума че посреднича между купувачи и развъдници,за което си получавам предварително договорена комисионна,след което някой друг се оказа че има проблем с това..явно някой си мисли че взимайки пари за това което върша,ощетявам я развъдник,я клиент-знам ли какъв е проблема ? доволен съм от всички кучета които съм закупил,осиновил за себе си или договорил за клиент,новите стопани също са доволни ..не знам на кого какъв му е проблема...
Десид ,а за какво да ти говоря -за произход ,за педигрии,за bloodline,за бриидинг някоя друга модерна и чужда дума искаш ли ,за да е по модерно и по фЬешън..като се говори за линия се има предвид кръвна такава ,а не сополена,или кокаинова..като се прави ДНК тест какво се взима?? косми и сополи може би,та да не се говори за кръв? не случайно близкородственото заплождане се нарича КРЪВОСМЕШЕНИЕ, на български език..та кажи как ще ти бъде удобно да се изразявам ,за да си доволна,и да не се чувстваш опиянена...

#288 Guest_navar_*

Публикувано: 28 August 2012 - 04:53 PM

Показване на мнениетоKaiZen, в 28 August 2012 - 04:23 PM, написа:

Показване на мнениетоnavar, в 28 August 2012 - 01:32 PM, написа:

жалко за кого?? единствено за евентуален развъдник ,клуб и федерация...

Жалко за самото куче, което има право на тези документи, но хората са му ги спестили. И то не е и никакво спестяване всъщност, ама мани...

На мен обаче друго ми прави силно впечатление.
Ако на година се правят по 3000 родословни кучета, нашите изложби са пълен смях!

не ,не е жалко за кучето-на кучето не му пука за родословие и изложби,то с тях или без тях живее еднакво,на стопанина му пука..даже ,ако не се мъкне по изложби ,по добре за него-това си е стрес..може да е кеф за стопанина,да си чеше егото ,но за кучо си е стрес...
и да,нашите изложби са пълен смях заради неща,коментирани в други теми-от политиката на федерацията,през политиката на клубовете,дразги помежду тях и какво ли още не..защото 3000 кучета годишно означава 15 000 кучета в изложбена възраст в момента ..10% да отидат на една изложба са 1500 кучета...а нали идеята е да ходят колкото се може повече..някой помни ли такава изложба ..аз от 15 години не

#289 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 05:14 PM

navar - искате пример за произведени добри кучета , нима се съмнявате , че хората в БГ само посредничат .....Погледнете един от развъдниците ни stile bullet - за английски булдог - stile bullet prince - шампион на 11 държави / и мой любимец / , друг -stille bullet dyno -шампион на Америка !!!!! :be_107: Мога да ви дам много други примери , но да не издребняваме ....Човек може да си позволи да плюе по различни производители , но нека преди това се докаже , че може повече ....., иначе си остава просто само един посредник ..

#290 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 05:52 PM

Не е лесно принципно да вникнеш в темата предвид всички емоционалн взривове, обиди, компетентни мнения и т.н бълвочи и най-лошото ни в клин ни в ръкав омешване до десето коляно на всичко възможно, каквото му дойде на акъл на човек :ud_009: ...Трудно е да се концентрира човек и да вникне в подобна тема(особено, ако е някой "външен" :dry: )
Да си кажа какво мисля по същество...естествено доколкото съм успяла да схвана нещо въобще в бъркотията и тенденцията на ..'Аз да си кажа, па за к'во се говори и каква е действителността, не ме интересува'
По повод думичката "посредник", която взриви аудиторията...ами аз ЛИЧНО не виждам нищо лошо, даже напротив.Възползвала съм се в най различни сфери и съм доволна.Ще дам няколко примерчета , дано се проумее какво искам да кажа...
Пример 1:Имам нужда от специализирана помощ в област, която знам какво искам, но нямам необходимото време или контакти, или познания, или не съм "вътре в нещата" дет се вика...информирам се, намирам и давам задача на човек да търси и въобще да се занимава и да свърши "черната работа"(за което си плащам естествено), като ми остави няколко варианта от които да избирам.Е, ако случайно съм сгрешила и съм се доверила на някой некомпетентен...все пак разчитаме на интелект, наистина осъзнаване какво търсим и естествено след много кратко време се осъзнаваме и го сменяме въпросният посредник, ако не ни удовлетворяват моментните предложени резултати.
Пример 2:Имаме човек или семейство, които не разбират много, но искат нещо определено и просто имат нужда от някой, който да изчисти плявата и да им представи просото...Сега, дали ще ги удовлетвори, дали ще стане от първия път, дали всички ще са доволни и щастливи или ще се наложи да се продължи с търсенето...Въпрос на компетентен избор на посредник.
Пример 3:Имам случаи най различни с познати, приятели или дори познати на познати, които са се допитвали(тук говоря специално за кучета и котки) до мен за съвет и какво мисля или кой развъдник бих препоръчала и т.н.(По една или друга причина животът и контактите въобще са ми съсредоточени основно върху спорт, бездомни-нуждаещи се и родословни животни).Тук е редно да обясня, че в повечето случаи правя просто свръзка с различни развъдници, а и дори когато някой сляпо ми се е доверявал НИКОГА и по никакъв повод не съм взимала и един цент за това нещо, въпреки , че съм губила не знам си колко време, нерви, обясняваници и т.н.Това прави ли ме по извишена и специална от Навар, който практически си цени труда и времето?Риторичен въпрос.Аз си знам отговора. :smile:
Виждала съм какво ли не и то в развъдници клас А(тук ги делят на А, B, C и т.н).Доста неща съм виждала всъщност, но не това е важното в случая.
Искаше ми се с две думи да кажа, че много добре го разбрах Навар, какво иска да каже и не мога да проумея защо интелигентни хора не успяват, или просто не искат, или просто е важно в случая да върви горещата тема?Естествено, че не знам дали Навар е способен и с точно каква цел, какво и как прави, ама в крайна сметка в интернет пространството дали е възможно да се прецени наистина обективно???Както и да е...
п.п.Нямам никаква идея защо днес влязох във форума, може би по навик...така или иначе е единствения форум Български и въобще в интернет-пространството, който четях с интерес и възхищение....Ми не се чете вече, за което искренно съжалявам.
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#291 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 28 August 2012 - 06:03 PM

Григо, ангел мой, ако знаеш какво разочарование съм изпитала преди години на същото това място... Напълно те разбирам. Чист човек си, имаш тепърва да я сърбаш тая попара. Или ще се предадеш и ще отидеш на друг ресурс, или ще преглътнеш болката и ще устоиш на нападките за да останеш. Аз избрах последното..
Гадно е, знам. И аз влизам тук от чисти сантименти.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#292 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2012 - 06:11 PM

Ами не си разбрала, григо, за какво иде реч.
Никаква думичка "посредник" не е взривявала нищо, а думички като бизнес, камиони и разни описания на дейности.

#293 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 06:23 PM

Показване на мнениетоmil_, в 28 August 2012 - 05:11 PM, написа:

Ами не си разбрала, григо, за какво иде реч.
Никаква думичка "посредник" не е взривявала нищо.

Може, предполагам , че имаш право.Няма да се втурна да чета последните цветущи страници основно, не за друго, ама "леко" ме натоварват. :zz_020: .Нищо по същество, никакви факти, никакъв позитивен диалог или обсъждане...само взривове(слънчеви, магнитни, не знам точно какви).Няма значение всъщност...
User's Signature

#294 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 August 2012 - 07:01 PM

Думичката "посредник" не е дразнеща. Поне мен не ме дразни. По-скоро съм против това, че се влага действие във вид на дистрибуция, а не поемане на реална отговорност.
Ще опиша какво аз разбирам под посредник и какви "услуги" от такива посредници съм ползвала.
Значи, аз съм ползвала посредник когато не съм можела да огледам кучетата на място, не съм можела да видя родителите и обикновено ползвам човек, който е наясно със съответната порода и може да ми каже какво му харесва/не му харесва. Хората, които ползвам за това са такива, които познават моите представи и изисквания или поне са наясно предварително на какво държа. Разбира се ,че всяка услуга се заплаща. Защо не?! Ако ме удовлетворява това, което са свършили - ок. Не съм от хората, които са против заплащането за нечии знания или отговорност.
Чрез други развъдници съм присъствала и съм разбирала за много сериозно посредничество при намирането на собственици на кученцата от страна на собствениците на мъжкото куче. Един вид, отговорността е споделена, а не просто да се препоръчва кученце от еди-кое си кучило. На такива хора нямам нищо против да им платя дължимото. Това е загриженост и отговорност спрямо кучетата, направени от тяхното куче, независимо, че те не ги отглеждат. Това разбирам като посредничество. Така се носи отговорност ( във втория случай), а в първия не я изисквам и заплащането е за друго нещо, а не за избор на куче, но все пак е вид помощ.
Срещала съм и точно случаи, при които посредникът избира кучето, но и гарантира за неговото развитие солидарно с развъдчика, т.е. при фал го отнасят и двамата.
Как точно ще поискам от navar някаква отговорност, след като той се явява само някаква поща или телефонна централа?! Ми не виждам причина да му платя нещо друго освен стойността на разходите по телефоните. Той не ми гарантира нищо друго, освен да ми спести разговори. Другото ще си го получа така и така, ако си взема куче чрез клуб.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#295 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2012 - 07:20 PM

А за мен проблемът не е в какво се изразява посредничеството, защото това се договаря с евентуалния клиент и той знае каква точно услуга заплаща.
Важният въпрос за мен е на какво точно се посредничи. В съседната тема се оказва, че на всичко.
Еми, сори, ние си пишем не купувайте от борси и междусъседско размножаване, а някой в същия форум гордо им пласира продукцията срещу комисионна. Не ме изпълва с безпределно щастие.

#296 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 August 2012 - 07:25 PM

mil_ то това не е изненада ! :ab_041:
Мисля, че в същата тема ти предложи да те "шитне" и теб. :ab_041: Дет' се вика ... услуги всякакви предлага ..... :ab_041: :ab_041: :ab_041:

А аз се дразня, че се използва осиновяването на бездомни кучета като "извинение" и едва ли не "оправдание" за другата дейност.
User's Signature

#297 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 07:27 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 28 August 2012 - 06:01 PM, написа:

Думичката "посредник" не е дразнеща. Поне мен не ме дразни. По-скоро съм против това, че се влага действие във вид на дистрибуция, а не поемане на реална отговорност.
Ще опиша какво аз разбирам под посредник и какви "услуги" от такива посредници съм ползвала.
Значи, аз съм ползвала посредник когато не съм можела да огледам кучетата на място, не съм можела да видя родителите и обикновено ползвам човек, който е наясно със съответната порода и може да ми каже какво му харесва/не му харесва. Хората, които ползвам за това са такива, които познават моите представи и изисквания или поне са наясно предварително на какво държа. Разбира се ,че всяка услуга се заплаща. Защо не?! Ако ме удовлетворява това, което са свършили - ок. Не съм от хората, които са против заплащането за нечии знания или отговорност.
Чрез други развъдници съм присъствала и съм разбирала за много сериозно посредничество при намирането на собственици на кученцата от страна на собствениците на мъжкото куче. Един вид, отговорността е споделена, а не просто да се препоръчва кученце от еди-кое си кучило. На такива хора нямам нищо против да им платя дължимото. Това е загриженост и отговорност спрямо кучетата, направени от тяхното куче, независимо, че те не ги отглеждат. Това разбирам като посредничество. Така се носи отговорност ( във втория случай), а в първия не я изисквам и заплащането е за друго нещо, а не за избор на куче, но все пак е вид помощ.
Срещала съм и точно случаи, при които посредникът избира кучето, но и гарантира за неговото развитие солидарно с развъдчика, т.е. при фал го отнасят и двамата.
Как точно ще поискам от navar някаква отговорност, след като той се явява само някаква поща или телефонна централа?! Ми не виждам причина да му платя нещо друго освен стойността на разходите по телефоните. Той не ми гарантира нищо друго, освен да ми спести разговори. Другото ще си го получа така и така, ако си взема куче чрез клуб.

+1 :ba_025: Абсолютно подкрепям, само за финалната част ми се иска да попитам нещо...

п.п.Не разбрах, защо го нарочихте Navar за безотговорен фермер, прекупвач и т.н, който естествено не му дреме за животните?Да, вярно, че се изрази на няколко пъти през просото(, ама все пак познава ли го някой лично или се кара на шесто чувство?Интересно ми е, иска ми се да разбера, колко от директните упреци в тази тема са подплатени наистина?.Моля интересно ми е, колко човека го познават лично и знаят със сигурност какво, кога и как?(Да не стане недоразумение, не го познавам , въобще нямам никакъв контакт с въпросния потребител, освен когато чета форума)
Задомява бездомни, когато има възможност, гледа си там неговите, не ги развъжда... аз толкова знам и за момента ми е достатъчно!Трябва ли да знам нещо допълнително?От прочетеното досега не успявам да уловя негативния момент.Единствено сбърка според мен с прекалените си писаници и обяснения и то само от породен стремеж да докаже...
User's Signature

#298 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 August 2012 - 07:48 PM

Ами аз вече отчасти го обясних.
Не ми харесва когато осиновяването на бездомни се използва като оправдание или компенсация на друга дейност, чиито принципи са дълбоко нередни и увеличават определен проблем, а не са част от решението му. (визирам последния пост на mil_ за това, че той посредничи и за кучета от нерегламентирани връзки)
User's Signature

#299 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 08:06 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 28 August 2012 - 06:48 PM, написа:

Ами аз вече отчасти го обясних.
Не ми харесва когато осиновяването на бездомни се използва като оправдание или компенсация на друга дейност, чиито принципи са дълбоко нередни и увеличават определен проблем, а не са част от решението му. (визирам последния пост на mil_ за това, че той посредничи и за кучета от нерегламентирани връзки)

Ами извини ме, най сърдечно, че не съм (не ми вярвай тук много :md_064: ) прочела дори и набързо последните 'страхотни и вдъхновяващи' страници по темата :zz_020: .Просто е....тежко положението... :dry:
Не ми харесва тона на темата, не ми харесва начина, не ми харесва подхода, който не води до нищо позитивно и конструктивно...
Съжалявам, ама да си кажа и аз...Нема да се цепя от колектива все пак...или се цепя всъщност, де да знам и аз...обърках се.
Лека вечер от мен.
User's Signature

#300 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2012 - 08:24 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 28 August 2012 - 07:27 PM, написа:

п.п.Не разбрах, защо го нарочихте Navar за безотговорен фермер, прекупвач и т.н, който естествено не му дреме за животните?

Ми аз не помня да съм го нарочвала за какъвто и да било.
Зададох няколко въпроса, на които отговорите бяха басимус, що не си гледаш турските сериали. Ако мислиш, че на мен тонът ми харесва ....
Пък след като ми предложи да ме продаде, а друг го похвали как щял да му достави супер-дупер неродословно ротвайлерче, какво повече да ти кажа за нарочването.
Не се обърквай, изобщо не е сложна темата.

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни