Dog.bg Форуми : Измамник в животновъдна ферма

Към съдържанието

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Измамник в животновъдна ферма Оцени темата: -----

#301 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 August 2012 - 08:36 PM

Показване на мнениетоnavar, в 28 August 2012 - 11:14 AM, написа:

казах че е лесно да ТЪРСИШ,не да НАМИРАШ,намирането е сложно...за тази година аз съм осиновил,лично 4 кучета,помогнах на още 4 да си намерят добър дом,сега ако успея ще помогна и на 5 месечното ротче от другата тема-толкова мога,толкова правя

Хм, лесно да търсиш, но трудно да намираш, малко не схващам. То търсенето без намиране няма смисъл, ако търсиш и не намираш, то тогава търсенето не е лесно, така мисля.

Предполагам, че задомените животни са породисти (със или без родословие).

Моята мъка е, че безпородните, или по-скоро многопородните, трудно се задомяват в добри домове със съвестни стопани.

И според мен това е така, защото желанието да имаш някаква порода куче е "насадена мода". Защото модата способства продажбата на дадената порода. А опрат ли нещата до печелене на пари - край. Всичко отива по дяволите. Няма начин да не се изроди първоначалната идея, колкото и идеализирана да е била.

А проблемът с бездомните кучета по улиците сме си го създали ние, само ние, хората. И не искаме да го разрешим, а го задълбаваме все повече и повече. Не искаме да осиновяваме от приют или от улицата, а да купуваме. Не искаме да кастрираме, а размножаваме за здраве или за приходи. А после, когато се случи инцидент - да се избият помиярите. Или крещим с пълно гърло - нека кучезащитниците да си ги прибират у дома, а де не ги хранят навън.

Ситуацията е сходна с множеството деца в циганските семейства (цигани, не роми, не виждам как като казвам роми им променям живота). Като нямате пари, защо правите още и още деца, питат разумните хора. А циганите вдигат рамене и не осъзнават връзката. Нали за дете им плащат детски, значи дете е равно на пари, как така да не правят деца? А после пищят - нямаме пари за храна, имаме много деца за гледане, нямаме пари да ги пращаме на училище, нямаме пари да ги гледаме, те затова крадат ... Как да им обясниш, когато те не могат да направят връзката?

Как да обясниш на собствениците на домашни любимци, че тяхното предпочитание към порода, че тяхното желание кучето им да заплоди или роди, води пряко или косвено до ЗАДЪЛБОЧАВАНЕ на проблема с бездомните кучета ..., че избиването на бездомниците няма да реши нищо, защото на улицата ще продължават да се изхвърлят нежелани безпородни (или по-точно казано многопородни) кучета ...

Но няма как и насила да накараш някой да осинови безпородно, ако човекът няма в сърцето си състрадание, ако любовта към кучето е не към същността, а към екстериора ... Невъзможно... Затова и няма да се осиновяват такива кучета в България, а ние ще сме благодарни, ако някой в чужбина ни протегне ръка и ни посредничи в задомяване на нашите нежелани, осакатени, малтретирани улични помияри ... И ще се чувстваме щастливи, когато сме успели да уредим едно живо същество с нормален дом и хора, които да го обичат въпреки липсата на определен екстериор...

Сноби сме си, това е.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#302 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 August 2012 - 09:08 PM

Показване на мнениетоmil_, в 28 August 2012 - 07:24 PM, написа:

Показване на мнениетоgrigo009, в 28 August 2012 - 07:27 PM, написа:

п.п.Не разбрах, защо го нарочихте Navar за безотговорен фермер, прекупвач и т.н, който естествено не му дреме за животните?

Ми аз не помня да съм го нарочвала за какъвто и да било.
Зададох няколко въпроса, на които отговорите бяха басимус, що не си гледаш турските сериали. Ако мислиш, че на мен тонът ми харесва ....
Пък след като ми предложи да ме продаде, а друг го похвали как щял да му достави супер-дупер неродословно ротвайлерче, какво повече да ти кажа за нарочването.
Не се обърквай, изобщо не е сложна темата.

Може и да съм се объркала или да съм преценила грешно(случва се понякога)...няма значение...С две думи карайки на шесто чувство...за мен Navar, не е борсаджия и е далече от тази квалификация.Ако е такъв според мен ще лъсне много бързо,но наистина!. :mg_062:
Няма сега да обяснявам, ако на мен ми бяха зададени по определен начин въпросите, какви отговори щяха да се получат :ud_009: :ab_041: .Шегувам се...Лека вечер от мен.
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#303 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2012 - 09:46 PM

За теб има нещо лошо в начина, по който е зададен въпроса: "Кои са развъдниците?"
Какъв отговор би му дала?
Не се шегуваш.

#304 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 28 August 2012 - 10:25 PM

Показване на мнениетоsosy, в 28 August 2012 - 05:14 PM, написа:

navar - искате пример за произведени добри кучета , нима се съмнявате , че хората в БГ само посредничат .....Погледнете един от развъдниците ни stile bullet - за английски булдог - stile bullet prince - шампион на 11 държави / и мой любимец / , друг -stille bullet dyno -шампион на Америка !!!!! :be_107: Мога да ви дам много други примери , но да не издребняваме ....Човек може да си позволи да плюе по различни производители , но нека преди това се докаже , че може повече ....., иначе си остава просто само един посредник ..

само за справка-style bullet mark ,беше при нас за съжаление почина нелепо млад, a style bullet demona i style bulet boni bon още са при мен..та май доста добре съм запознат с този развъдник,и знам как Елена се грижи за кучетата,какви кучета внася и колко и струва "хобито" това е един от малкото бг развъдници на които се възхищавам ..така че нека не си лазим по нервите-казах няколко пъти,не всичко се пише по форумите...
сега за останалите въпроси..явно всички се взимат много насериозно..
посреднича при много сделки-нещо лошо или незаконно да виждате??
после -с кои развъдници работя-това не е обект на форумно внимание ,докато някой не прояви конкретен интерес-моя си политика..вече изплуваха няколко имена на развъдници,явно ще изплуват още..
оттам нататък какво значи лесно е да се търси,трудно е да се намира-мрежата е пълна с потребители( основно дами) които бълват постове навсякъде по форуми и социални мрежи-търсим дом за еди кой си ,търсим помощ за еди какво си -в повечето случаи тяхния принос към това е толкова ,да пишат какво търсят..за мен търсене на дом е когато прибереш животното,грижиш се за него и му търсиш дом..а не от типа пред блока има две кучета,моля помогнете да им намерим дом,,,ами вземете ги в къщи,да не са пред блока-ами не мога,мъжа ми каза че миришат..ей това е "търсене" другото е намиране..

ако исках да съм борса ,или да въдя кучета на кило досега щях да съм залял пазара с такива,не ви ли мина това през ума,че щом мога да си позволя да издържам 30 кучета ,няма проблем това да са 30 женски които да куча по два пъти годишно..
ако искам да развъждам клубни кучета-същата работа..просто не искам да развъждам на този етап..а дали съм компетентен или не-има кой да сподели ..имам си разни хартийки там,удостоверяващи някакви неща-нали в този форум хартиения носител е най важен? работя нещо,и това ви бърка незнам къде..що бе хора?? какъв ви е проблема?? че работя и получавам пари за това,ами ок..ако толкова много обичате животните елате да гледате моите ей така без пари ,от добра воля-30-тина кучета,няколко котки,птици разни-хранете ги,плащайте на лекари ,от добра воля..и само след месец пак ми обяснявайте колко съм черен извършвайки някаква дейност,и получавайки пари за нея..
между другото посреднича и при закупуване на коне,крави,овце-почти всякакъв добитък..
а относно отговорността-не ставайте смешни с твърденията че посредника носи едняаква отговорност с развъдника за развитието на кучето..отговорността при евентуални проблеми в развитието имат развъдника,комисията по развъдна дейност към съответния клуб и федерацията-те издават родословията,те правят изследвания и прегледи..посредника ,договаря куче въз основа на тези документи..ако някой е фалшифицирал документ,или премълчал нещо,или умишлено е заблудил-има си закони ..ако вие си купите къща с помощта на агенция за недвижими имоти,и на първата зиам покрива ви протече,кой е виновен??посредника ,който е продал къщата с ремонтиран покрив ,на база на документ за ремонт на покрив,или продавача ,който е намерил фалшива фактура за да вдигне цената??? кой е виновен -развъдника използвал за развъждане куче с порок,което поради някакви причини(лични отношения,финикийски знаци) е допуснато до разплод от клуба,и предало този порок на кучилото или посредника ,който продава кучето с всички документи ,удостоверяващи че всичко е наред??? много от проблемите проличават по късно..има ли вина,и носи ли отговорност посредника ако кучето прояви тазобедрена дисплазия ,ако майката и бащата са с отрицателни резултати?? по същата логика посредника трябва да си търси втора комисионна ако продаденото от него куче стане шампион-щот е продал шампион...айде слезте на земята,спрете с фантазиите-има си закон за задълженията и договорите,там много точно е упомената посредническата и консултантската дейност..
а това че някои развъдници ходят по изложби с камион-си е тяхно право,имат много кучета,имат достатъчно средства..все едно да анатемосаме развъдниците със собствен ветеринарен екип или треньори=щото видиш ли в БГ не можем да си го позволим,,щом имат собствен лекар-значи са ферма,акоимат собствени хендлери на заплата-също,а недай си боже собствен треньор-тогава са мега ферма..

#305 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 10:43 PM

Искахте пример за това , че кучетата ни не са посредствени и аз ви дадох .Не всичко е черно и бяло и определено не бихте ми лазили по нервите като си говорим за качествени кучета. За какво лазене по нерви , не разбирам ..., ако нещо не ви харесва - спрете дискусията ...лесно е ...или не ..

#306 Guest_navar_*

Публикувано: 28 August 2012 - 11:00 PM

умишлено не споменавам имена на български развъдници...да,имаме добри такива,но на фона на останалите се губят...развъдници като стайл булет можем да изброим на пръсти....направете си сметка ако на година се произвеждат 3000 клубни кученца,колко се произвеждат в развъдници като цитирания,и колко в тези от другия тип..

#307 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 11:09 PM

Показване на мнениетоmil_, в 28 August 2012 - 07:24 PM, написа:

Показване на мнениетоgrigo009, в 28 August 2012 - 07:27 PM, написа:

Не се обърквай, изобщо не е сложна темата.

Благодаря ти , знаех си, че не е сложна :ae_085:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#308 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 11:20 PM

Да , не трябва да споменаваме имена на развъдници .Направо си заприлича на реклама и май трябва да ни платят :md_064: .Този път съм абсолютно съгласна с теб , така стоят нещата ..

#309 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 28 August 2012 - 11:34 PM

Показване на мнениетоnavar, в 27 August 2012 - 10:28 PM, написа:

... откъде знам ли ,щото едно куче дето сте му търсили дом дойде при мен с проблемна агресия,ама сега ако ви питам ще кажете че постоянно се интересувате от него,само не знам как ,като аз не знам ....

Ех, Навар, уж си голям мъжкар, а започна като бабите пред блока, та и по-бетер от женска клюкарка го докара - дай да си кажеш клюката, че да ти вдигне рейтинга още. Познавам Галя, познавам и Поли и двете са свестни момичета, но какви са им отношенията само те си знаят. Няма какво да плетеш интриги на принципа чул-недочул. Има една много хубава приказка: Човек трябва да вярва на половината от това, което чува и още толкова на това, което вижда, защото не винаги нещата са такива, каквито изглеждат.

Айде и аз (в краце) да разкажа една случка на неволен свидетел ...
През есента на миналата година се появява тема в "Без дом", че се търси дом за една 6-годишна ротвайлерка без родословие.
До този момент винаги си твърдял, че задомените от теб кучета отиват на "работа" при кравите ти. И дори във въпросната тема се включи, че тази кучица няма да се сработи с глутницата, пък и била и кастрирана. Ок. справка тук
Но как така стана, че точно по същото време "тихичко" се търсеше дом на един родословен млад ротвайлер, пък и получил наградки от смешните за теб изложби в Бг и веднага откликна, пък и в дома си го прибра?
Вадя ти част от кореспонденцията ми със собственика на рота, получена на лс, много преди да се похвалиш във въпросната тема, (докато аз и още един човек от форума търсехме познати да го приютят)

ХХХ' timestamp='1321200610, в 13 November 2011 - 06:10 PM, написа:

Здравейте
За сега се разбрахме с Navar ,той да го вземе в Пловдив при него.Дано всичко да е нормално

И сега, след като в тази тема станаха ясни нещата - че кучетата минали покрай теб или пазят кравите ти или стават комисионна от някой клиент, няма как как да не си го помисля и да се съглася с Деси:

Показване на мнениетоDessyD, в 28 August 2012 - 07:25 PM, написа:

А аз се дразня, че се използва осиновяването на бездомни кучета като "извинение" и едва ли не "оправдание" за другата дейност.

П.п. Впрочем, какво стана с Барт?
Надявам се Краси поне да знае, ако е сменил собственика?
Не злобея, да не си го помисиш. Но да се изкарваш по-свят от светеца, не върви.Качена снимка
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#310 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 28 August 2012 - 11:50 PM

Показване на мнениетоnavar, в 28 August 2012 - 10:25 PM, написа:

оттам нататък какво значи лесно е да се търси,трудно е да се намира-мрежата е пълна с потребители( основно дами) които бълват постове навсякъде по форуми и социални мрежи-търсим дом за еди кой си ,търсим помощ за еди какво си -в повечето случаи тяхния принос към това е толкова ,да пишат какво търсят..за мен търсене на дом е когато прибереш животното,грижиш се за него и му търсиш дом..а не от типа пред блока има две кучета,моля помогнете да им намерим дом,,,ами вземете ги в къщи,да не са пред блока-ами не мога,мъжа ми каза че миришат..ей това е "търсене" другото е намиране..

Навар, пак ще напиша, че мен не ме интересуват породите и родословията. Всички кучета са ми еднакво скъпи. По един и същи начин ми се къса сърцето, когато минавам покрай къщи и виждам санбернари или каракачанки (със или без родословия), вързани буквално на метър синджир, оставени на слънце с единствена сянка вътре в колибата, както и когато виждам абсолютно неугледни безпородни бездомници (и породисти също), принудени да оцеляват в един враждебен за тях свят.
Казваш, че задомяваш и осиновяваш бездомни. Предполагам, че породисти (без или със документи за порода). И че гледаш 30 кучета. Доколкото си спомням, голяма част от кучетата ги ползваш за стада, т.е. те ти вършат някаква работа. Похвално е, че самия ти не развъждаш, почитания за това. Обаче, ако задомените от теб кучета не са дадени кастрирани, ако човекът, на когото си помогнал, има примерно женско и не опиташ поне да убедиш хората да кастрират кучето и то да не ражда повече, явно действията ти не са от мисъл за намаляване на популацията на бездомните, а от други подбуди.

Пиша поради факта, че на мен ми е много трудно да намеря съвестни стопани на безпородни и бездомни кучета. Противно на мнението ти, всички кучета, на които търся дом (към момента 15, а у дома имаме 5 също такива безпородни), съм ги прибрала при себе си. И дори и да не ти се вярва, не само че не получавам и една стотинка за себе си (то пък и едни дарения са наводнили сметката ни, направо свят ми се завива, всеки може да погледне в Дарители колко са дарителите), но голяма част от заплатите ни отиват именно за тези животни. Досега обаче не съм взела и левче за транспорт, дори и когато обикалям из кварталите да вземам домашни кучета и котки да ги водя за кастрация (напоследък и за това плащам от джоба си), дори и когато се намери осиновител (предимно в чужбина) и трябва за едно денонощие да пропътувам Варна-София-Варна и да си платя всички разходи (да не говорим, че трябва да си пускам и отпуска за това пътуване, но в никакъв случай няма да пусна куче по автобус или друг подобен начин).

Та, понеже смяташ, че е лесно да се търсят осиновители по интернет, а да се намерят е трудно, но ти явно успяваш - моля те, помогни ми да задомя дори и 3-4 от нашите подопечни, те обаче са безпородни, всички са кастрирани, но държа семействата да не ги връзват на синджир и да са отговорни и да не се оттърват от кучето след време. Опитвал ли си да намериш съвестни стопани на безпородно куче? Ако да и си успявал, браво! Приеми го, че се обръщам към теб като посредник, дори съм готова да платя за тази услуга, стига семействата наистина да са читави и кучетата да са щастливи. Съвсем сериозна съм.
User's Signature

#311 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• Играчът е мъж, макар да е малко момиче...
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2012 - 12:14 AM

navar, сигурна съм,че щом се занимаваш с "посредничество" много по-добре от мен знаеш,че може да си пряк и косвен (най-вероятно щом взимаш комисионна) посредник.Така че "вината" може да бъде поделена между теб и развъдчика,зависи какъв посредник си (отделен е въпроса,че Законът може да те третира и като пълномощник).
Така че просто кажи какъв си,за да спрат да те ръчкат поне за това.

:rc_036:
User's Signature

В памет на убитото момче Ангел от с. Катуница
Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

"Модераторите са готини пичове" Lauta

#312 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2012 - 07:47 AM

Тази тема не беше ли за измамника?

#313 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 29 August 2012 - 11:16 AM

Може да се е тръгнало от измамник, но да се стигне до всички мамещи и заблуждаващи.

А за мен голяма част от хората се самозаблуждават и мамят сами себе си като смятат, че те нямат никаква вина за проблема с бездомните кучета и че никак не ги касае как този проблем трябва да се реши. Заблудата продължава с твърдото мнение, че това е единствено и само работа на държавата.

Защо непрекъснато пиша за бездомните ли? Защото те са проблем, обществен. Всичко друго е лично желание, интерес, предпочитание. Личните дела на хората не ме касаят и нямам отношение към тях.

И защото смятам, че човек може да постъпва по определен начин просто защото никога не се е замислял и не е осъзнавал дадени факти. И защото за мен най-важното е всъщност хората да се замислят повече и да действат въз основа на личен размисъл и преценка, а не под давление на реклами, на хорско мнение, на наложени моди ...

Проста схемичка такава, каквато я виждам аз (опростена, без хилядите вариации на отделната човешка психика).

Купувам породисто куче - по-евтино от зоомагазин, борса, обяви. По-скъпо от развъдчик.
Но понеже има хора, които купуват, винаги ще има хора, които продават.
Нека направим аналогия с наркотиците, които са забранени по закон и се преследват и наказват.
Кой е виновен според вас - производителите и пласьорите, или потребителите? Дали един наркопласьор би рискувал да произведе и пласира нещо, което никой не търси и да заплати за това с лишаване от свобода? Но наркопласьорите в същото време зарибяват - хубавото за тях е, че човек се пристрастява към дрогата, та веднъж зарибени, клиентите сами търсят... Аналогия и тук има, но няма да я обяснявам ...

Така. Поради търсенето винаги ще съществуват зоомагазини, зооборси, ферми, междусъседски скачки, от които собственикът на женската да се възползва и да продаде малките.

Обаче. Какво става, когато има прекалено много кучила, но няма достатъчно желаещи? Продадени са определен брой паленца (знаете, че пораснали кучета по-трудно се купуват, така ни е насадено, да си ги отгледаме от малки), но са останали и непродадени. Какво става с тях, с онези, за които не е имало "пазар"? Ще оставя отговора на вас.

И още едно обаче. Сдобиваме се ние с желаното кученце. То пораства и ... проявява сексуалните си нагони. Ако е мъжко, ще го оставим да задоволи нагона (защо не и с някоя улична женска, или ще му потърсим партньорка по обява, няма да го мъчим кучето я). Ако е женска - да роди веднъж за здраве, или как така се случи, за 5 минути се заприказвах, а през това време са я заклещили ... Хоп, имаме си наше поколение (ако имаме женско куче). Ако имаме мъжко - така и не разбираме за поколенията. Какво правим с кученцата, родени у дома? Продаваме, подаряваме, намираме читави стопани? И ... сме доволни. Ние нямаме пръст в повята на бездомни. Всичките ни кученца са задомени щастливо, проверяваме хората, добре си ги гледат. Да, ама те дали няма да имат кученца, или дали няма да пускат мъжкия на улични женски? И какво ще стане с поколенията на родените от моето женско куче паленца? Аааа, толкова надалеч аз не мога да мисля, нито пък имам толкова въображение, че да си го представя. Това мен не ме касае, това не е моя отговорност.

Да, не е моя отговорност. Но ... Дали ако се направят ДНК тестове на невзрачни, типично улични превъзходни кучета, няма да се окаже, че в техните гени има и от породата на твоето куче, и от други породи? Ще се окаже със сигурност, но ... моето куче няма нищо общо, някое друго куче ще да е дало гените си. Само да имаше начин да се доказва кое точно куче е участвало в родителството или прародителството на бездомно "улична превъзходна", нещата щяха да изглеждат съвсем другояче.

И още едно обаче. Да речем, че имаш породисто куче, кастрирано, няма поколения. Похвално. Обаче идва време по едни или други стечения на обстоятелствата за друго кученце. Ще си купиш породисто. Ще платиш за екстериор. Ще подхраниш същия порочен кръг на търсенето и предлагането. Знам, никой не може да те вини, че искаш определена външност и че не искаш да дадеш добър дом, грижи и любов на невзрачно "улично превъзходно". Но... Защото ти си готов да купиш, някой е готов да развъди. Но не всички развъдени успяват да се продадат. Връщаме се на по-горното. И кръгът се затваря.

По същия начин въпреки, че се говори за глобално затопляне, изчерпване на ресурси, замърсяване и т.н., никой не се смята за виновен за тези проблеми. Оставяме си крушки да светят по стаите без да са ни необходими (да, обаче за производството на този ненужен ток се изразходват ресурси, или се замърсява, или и двете). Оставяме водата от чешмата да тече, докато сме си отклонили вниманието и не ни е необходима тази вода. Ами че питейните запаси ако се изчерпват, аз нямам никаква вина за това. Вземаме си торбички от магазина, ползваме ги за всичко, изхвърляме камара боклуци, включително и тези, дето се разграждат в продължение на десетки години, но... ние не замърсяваме никак, всичко си изхвърляме в казаните за боклук ... То ако капката вода можеше да говори и размишлява, и ако някой й кажеше, че тя е допринесла за издълбаването на камъка под нея, тя възмутено щеше да свие устни, да се нацупи и да ти се присмее: "Ти наред ли си, как така аз ще съм издълбала тази дупка в тоя твърд камък? Че я ме погледни внимателно - аз нямам тази сила, аз нямам никаква вина". Да, ако беше само една капка, дори десетки, но когато това са хиляди капки - твърдият камък се издълбава. Въпросът е дали капката се смята за част от водата, която се процежда надолу към камъка, или се смята за една единствена частичка, несвързана с нищо друго.

Да, някои ще кажат, че какво сега, да се върнем в праисторическите пещери ли? Не. Не. Просто живеем в консуматорско общество, което се движи от паричните единици. Нима забравяте, че сме техническа нация? Смятате, че не е възможно да намерим технологии, които да ни осигуряват същия лукс, но и да щадят природата? Убедена съм, че в мига, в който нефтът примерно се изчерпи окончателно, тутакси ще се въведат масово "чисти" технологии за задвижване на колите. Сега вероятно умуват кое точно да таксуват на слънчевата енергия примерно ...

Та така, мили хора, ние никога за нищо не сме виновни. Ние сме просто едни незначителни водни капки, от които нищо не зависи. Виновните са онези гадните, или държавните управници, ние сме си най-невинните и примерни хора ... Прото не е наша работа да мислим за бездомните, замърсяването, гладуващите в Африка, войните ... Ние трябва да мислим единствено за онова, което на нас ни харесва, което ние предпочитаме, което на нас ни носи удоволствие, комфорт ... за да можем да си го купим. Да работим, за да си купим супер телевизор, от който да ни заливат реклами как ако искаме да имаме супер външност, да си купим супер кремове, супер шампоани (щото ние никак не сме супер без тези продукти), да купуваме различни видове мобилни телефони и да говорим, говорим, говорим с нашите приятели ... само така няма да се чувстваме сами и самотни ... Другото не ни засяга. Да, не ни засяга пряко, засега. Но косвено със сигурност. А един ден ще е и пряко, например като улична глутница ни нападне или нарани наш близък. Но ... затова ще са виновни единствено глутниците и онези, дего ги хранят и събират. Ние нямаме пръст в това ...
User's Signature

#314 Guest_navar_*

Публикувано: 29 August 2012 - 11:39 AM

снимка на барт?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#315 Guest_navar_*

Публикувано: 29 August 2012 - 12:06 PM

писна ми на дедовия-който не е съгласен с политиката на федерации,клубове и форуми-трябва да бъде очернен...даже когато върши нещо добро..
аз мога да публикувам имена и данни за контакт със всеки нов стопанин на куче ,за което се е търсил дом, и аз съм помогнал за намирането на такъв...всеки може да се свърже с тях и да разбере някое от тези кучета продадено ли е ,и аз получил ли съм комисионна за това..голяма част от кучетата са от този форум...баси колко долни лъжи ,инсинуации и гимнастики се правят само и само да бъде оплют някой неудобен..ДММ не ти ли стига ,че вече не пиша в рот форума,щото съм неудобен за Орлинчо?? и каквото и да напиша се трие веднага ,без да имам бан,без да има защо,без да нарушавам правилата ..дори да напиша "добър ден",мнение за храна,,или да реша да представя клубно куче?? или щото съм неудобен на колегата ти ,дай да го оплюем хубаво и по другите форуми-жалки сте ,мама му стара..да посредник съм при закупуване на кучета,от български и чужди развъдници-какъв е шибания проблем?? повечето в ръководствата на клубовете правят същото нещо,но не го обявяват-но нали аз не съм клубен член,значи работя незаконно...
пак питам -какъв ви е проблема?? ето ,отговорих ви на въпроса за Барт,въпреки че вас въобще ,ама въобще не ви влиза в работата как е ,къде е и кво прави-на когото трябва ,съм дал информация,а именно на бившата му собственичка..но както виждате ,обясних,пуснах снимка ..може ли толкова злоба,завист и негативни чуства да има в един форум ,който би трябвало да е за животни и любовта ни към тях..а се е превърнал във форум за родословия,клубове и пр.помия

#316 Guest_navar_*

Публикувано: 29 August 2012 - 12:13 PM

предния ми пост някак си загадъчно изчезна ???
остана само снимката,ако искате още -ще кача,написаното е по надолу..а аз си чакам извинението,за това че бях обвинен в ПРОДАВАНЕ на кучета ,които съм осиновил,от потребителя Дмм..комисионна получавам за уреждане на взаимоотношения при покупка на КЛУБНИ кучета..за задомяване,осиновяване или квот там искате приемам комисионни във вид на бира и скара ,или торта с боза..

#317 Guest_navar_*

Публикувано: 29 August 2012 - 12:32 PM

хм,да пробваме пак да пуснем загадъчно полуизчезнал пост :

що да злобееш?? женска на 6 години,и с проблеми при това няма да се впише в глутницата-там имам само две женски,едната кастрирана,а другата не може да има кученца,и не приемат друго женско куче,отделно на 6 години кучето вече е възрастно ,изградено ,и трудно ще се научи да работи,и докато стадото го приеме за част от него,а не за хищник и ще трябва да я пенсионирам...
същия млад ротвайлер ,със спечелените наградки ( между другото не е нити първия нито последния клубен пес ,който идва при мен ) въобще не е планиран за работа,още при първоначалния контакт с Краси беше уточнено че кучето ще е домашен любимец,ще се гледа на двор ,какъвто е и до днес..а с Краси поддържаме връзка- ипреди да замине,и след като се върна,последно ми звъня преди два дни,получава си информация за Барт,снимки,а другата седмица като се прибера в пловдив ще го види..и за да ви успокоя -Барт нито ще работи с говеда,нито ще запложда кучки..и все тая дали е клубен или не -ако не сте разбрали за мен това няма значение...съжалявам,не мога да помогна на всички кучета ,които се осиновяват ,може да егоистично но предпочитам да си ги подбирам,и предпочитам това да са млади животни-не съм благотворителна фондация,нито милионер..все пак аз избирам кое куче да прибера,и кое не -не мога да ги карам по ред ,или по някакъв друг фактор-още се мъча да обясня на дъщеря си къде е Чопър( който прибрах от Галя),зщо е умрял,и какво е умрял,и защо няма да се върне..е мерси,помагам на млади и здрави кучета-това са моите изисквания ...за малко успокоение ето малко снимки на Барт..и само за протокола -откакто е при нас е качил 10 кг,и вече си е в стандарта,не знам как е взел титлите ,като теглото му беше доста под нормалното за стандарта...плюс това Краси се свърза с мен ,а не аз с нея,когато трябваше да се намери дом на Барт
ето снимка на Барт

А МЕЖДУ ДРУГОТО,ДЪРЖА ДА ПОЛУЧА ИЗВИНЕНИЕ ЗА ОБВИНЕНИЕТО ЧЕ ОСИНОВЕНИТЕ ОТ МЕН КУЧЕТА ГИ ПРОДАВАМ..НИКОГА НЕ СЪМ ПРОДАЛ ОСИНОВЕНО ОТ МЕН КУЧЕ,БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ ПОРОДАТА,БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КЛУБНО ИЛИ НЕ..
ако някой има информация ,че аз съм продал куче ,което съм осиновил -да я изложи тук,а ако няма( както е ) -това се нарича КЛЕВЕТА...може да е форум ,но в правилата ясно е написано какво е позволено и какво не ,а вие ДММ като модератор на един друг форум би трябвало да го знаете...въпросната клевета ,че продавам осиновени от мен кучета я отнасям към администратора на сайта ....а ако това нещо не престане-има къде другаде да си подам жалбата...
може да е форум,вие може да сте модератор,но докато не получите доказателства ,за това което твърдите-въздържайте се от клевети,ако обичате..лек ден желая

#318 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 29 August 2012 - 04:55 PM

Показване на мнениетоnavar, в 29 August 2012 - 12:06 PM, написа:

писна ми на дедовия-който не е съгласен с политиката на федерации,клубове и форуми-трябва да бъде очернен...даже когато върши нещо добро...

Хммм, колко добро вършиш само ти си знаеш и гласно твърдиш тук. Аз не съм свидетел на добрините ти, за жалост. Свидетел съм само на това, което чета във форума. А то е едно голямо злословене по абсолютно всичко, с което не си съгласен. То и аз не съм съгласна с много неща, но никой не разбра за това. Много неща не ми харесват в БРФК, клубове, развъдници и останалите по веригата, но не слагам всичко в кюпа и правя разлика между развъдници, федерации и т.н. Сама отделям мислено плявата от градината, без да е нужно непрекъснато да ми се повтаря като латерна. Нищо не обобщавам за разлика от теб.

Цитат

аз мога да публикувам имена и данни за контакт със всеки нов стопанин на куче ,за което се е търсил дом, и аз съм помогнал за намирането на такъв...всеки може да се свърже с тях и да разбере някое от тези кучета продадено ли е ,и аз получил ли съм комисионна за това..голяма част от кучетата са от този форум...баси колко долни лъжи ,инсинуации и гимнастики се правят само и само да бъде оплют някой неудобен..ДММ не ти ли стига ,че вече не пиша в рот форума,щото съм неудобен за Орлинчо?? и каквото и да напиша се трие веднага ,без да имам бан,без да има защо,без да нарушавам правилата ..дори да напиша "добър ден",мнение за храна,,или да реша да представя клубно куче?? или щото съм неудобен на колегата ти ,дай да го оплюем хубаво и по другите форуми-жалки сте ,мама му стара..

Никой не ти иска такива данни, особено пък аз. Не съм съдия. Има кой да съди и това не съм аз. А това с Орлинчо не го разбрах как го разбираш, .... че като си ощетен от ротвайлерския форум по много по-различни причини и не можеш да пишеш там, трябва непрекъснато да го пишеш из сайта ... щото на мен да ти кажа ми омръзна често да повдигаш тоя ти проблем. И сега да не върнеш отговор - ми не ме чети.Качена снимка

Цитат

да посредник съм при закупуване на кучета,от български и чужди развъдници-какъв е шибания проблем?? повечето в ръководствата на клубовете правят същото нещо,но не го обявяват-но нали аз не съм клубен член,значи работя незаконно...

Да ти кажа, че и аз съм била последник ... 9 години, ама не с животни, а с недвижими имоти. И да ти призная сега се чудя как оцелях сред толкова хиени. ЗАЩОТО това не е за всеки и си трябва майсторлък. Евала на хората, които го умеят (алъш-вериша). Не съм против такива. Не съм и против посредници. Противно ми е да се използва този сайт за собствени облаги.

Цитат

пак питам -какъв ви е проблема?? ето ,отговорих ви на въпроса за Барт,въпреки че вас въобще ,ама въобще не ви влиза в работата как е ,къде е и кво прави-на когото трябва ,съм дал информация,а именно на бившата му собственичка..но както виждате ,обясних,пуснах снимка ..може ли толкова злоба,завист и негативни чуства да има в един форум ,който би трябвало да е за животни и любовта ни към тях..а се е превърнал във форум за родословия,клубове и пр.помия

Ми да ти кажа проблем аз нямам.
Но благодарско, че ми отговори за Барт. Не, че очаквах друг отговор, щото откакто вентилираш в сайта, един път не видях да си признал за каквото и да било към теб. Но наистина благодаря. Злоба, злоба - да не я хвърляме тази думичка ей така, защото често си я мисля наум, като ти чета постовете, но никога не съм я използвалa. Така, че лекинко с обобщенията.
User's Signature

#319 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 29 August 2012 - 05:22 PM

Показване на мнениетоnavar, в 29 August 2012 - 12:32 PM, написа:

...А МЕЖДУ ДРУГОТО,ДЪРЖА ДА ПОЛУЧА ИЗВИНЕНИЕ ЗА ОБВИНЕНИЕТО ЧЕ ОСИНОВЕНИТЕ ОТ МЕН КУЧЕТА ГИ ПРОДАВАМ..НИКОГА НЕ СЪМ ПРОДАЛ ОСИНОВЕНО ОТ МЕН КУЧЕ,БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ ПОРОДАТА,БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КЛУБНО ИЛИ НЕ..

Другото, което си писал по-горе ще го пропусна, защото нямам време в момента да пиша по-обстойно по него, а и си чакаш извинението, та .... извинение се дава, когато си съгласен с нещо и разбираш вината от постъпката си, а аз не усещам вина, така че и извинение не мога да дам. Сори!
User's Signature

#320 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Чехословашки вълчак

Публикувано: 29 August 2012 - 07:49 PM

Тука стана комунизъм "Другаря каза,всички ЗА " Честно след като човек разбере,че е сгрешил първите години изискват извинение. Нито знам кой е Барт нито пък знам дали е истина твърдението на Навар. Важното е,че всички които познават Краси (и този субект не го познавам) могат аджаба да проверят истиина ли е или не.
Темата прескача здраво от тема в тема,че и в трета.Нормално за български форум.Дай като няма какво да кажем да вадим кирливи ризи,лични нападки и простотии :dry:

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни