Dog.bg Форуми : Измамник в животновъдна ферма

Към съдържанието

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Измамник в животновъдна ферма Оцени темата: -----

#221 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 27 August 2012 - 04:01 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 27 August 2012 - 02:35 PM, написа:

Такива като горния майстор на късия разказ само могат да си мечтаят да се доберат до някое от моите съкровища, камо ли за препродажба, на батко децата сладки ... то не бяха договори, то не бяха фирми ... докога ще ги храните такива бе?

оффф,що не си седиш във форума в който се чувстваш велик,майсторе на дългия разказ и мерената реч..приритал е някой за някое от твоите съкровища-нали за да иска някой някое от тях,трябва да има защо да го иска-ама ти си ги продаваш достатъчно добре и без друго-прави,криви -оправяш се..нищо че по изложбите си в резервите,важно е да има лакърдия колко сме велики...
нали се сещаш( а и ти самия си виждал ,както и си купувал кучета от чужбина за трети лица)че не всички развъдници са велики като твоя ,нищо че имат повече разплодни кучета ,отколкото си виждал през целия си живот,нищо че нивото им е с километри по високо,от това на което е твоя развъдник,нищо че кучетата им не са съкровища...факт е обаче че хората в някои страни,правят нещата ПРОФЕСИОНАЛНО..а в България професионални са само претенциите и самочувствието ни...нямаме един успех на международен ринг-ама сме най великите,и никой мазен долен посредник не може да докосне кучетата ни..добре че има "долнопробни" развъдници извън пределите на милата ни родина,че да се вкарват качествени кучета,пък било то и от посредници..

#222 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 August 2012 - 04:01 PM

Ако беше така, щеше да кажеш кои са развъдниците.
Брях мааму, собствени етолози, пък за продажбата им трябвали прекупвачи ... Те нямат ли си търговски отдел, бе, както си му е ред?
Няма какво да се правиш на неразбрал. Вододелът не е колко кучета годишно развъждаш, а защо го правиш.
Ей, днес ми се взе здравето от щуротии.

#223 Guest_navar_*

Публикувано: 27 August 2012 - 04:06 PM

Показване на мнениетоagalina, в 27 August 2012 - 02:57 PM, написа:

Ми ашкулсун ,че незнае къде са !
Това добър пример ли e според теб или лош ?

Захаросани мераци значи.

това е РЕАЛЕН пример..ако го питаш него,обаче знае всички къде са..и това не са единствените такива кучета,няколко са при мен,в хора които познавам са още няколко..хайде да излезем от село,кво ще кажеш...има развъдници в страни с по 200 милиона жители,развъдници произвеждащи стотици кучета годишно..дали някой ще следи къде са кученцата от всичките му кучила..казах ти -днес аз го купувам от твоя развъдник,след 6 месеца нещо не ми харесва и го продавам на Гошо от Каспичан,той обаче заминава за Пакистан и го продава на Мустафа от долни дъбник..и според теб ,за всичко това трябва да се уведомява развъдника?? май бъркаме нещата-плащаш кучето,и оттам ти решаваш какво да правиш с него..дай да уведомя завода на мерцедес като реша да си продавам колата,за да е наред всичко ??

#224 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 August 2012 - 04:06 PM

Показване на мнениетоnavar, в 27 August 2012 - 01:44 PM, написа:

такива с по 20 -30,40 разплодни кучета,от различни линии.такива със собствени ветеринари,етолози,хендлери,с площ по голяма от резиденцията на царя ,със собствени камиони за превоз на животни-това според вас как се издържа,може би с идеализирано отношение към развъждането?? ..ей такива,има няма произвеждащи по 100 кучета годишно.

Имат и камиони даже! Да извозват стоката.
Това регистрирани развъдници в киноложка федерация ли са ? :smile:
Кажи поне някои , да та се насладим на тва огромно производителство ?
Стотици произведени кучета, собствени етолози , хендлери, ветове ,камиони ,тирове...МАЩАБ!
FCI тихо гледат от ъгъла , възхитени и респектирани.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#225 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 27 August 2012 - 04:07 PM

Показване на мнениетоnavar, в 27 August 2012 - 01:21 PM, написа:

п.п. а бизнса ми въобще не е нов,има няма 7-8 години,но никога не съм си позволявал да рекламирам ..

Странно, спомням се , че по повод търговия на кучета кръстосахме шпаги в един друг форум.Там бях постнала обява във продавалник с твоя ник- navar.Пишеше от всяка порода, доставка по домовете и тн.Тогава дойде лично пред свидетели да кажеш, че ти не се занимаваш с такава дейност. Всичко това се случи преди 4 години.
User's Signature

Качена снимка

#226 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 August 2012 - 04:07 PM

Ей , днес ми се взе здравето от щуротии... :ud_009:

#227 Guest_navar_*

Публикувано: 27 August 2012 - 04:18 PM

Показване на мнениетоGaliadogs, в 27 August 2012 - 04:07 PM, написа:

Показване на мнениетоnavar, в 27 August 2012 - 01:21 PM, написа:

п.п. а бизнса ми въобще не е нов,има няма 7-8 години,но никога не съм си позволявал да рекламирам ..

Странно, спомням се , че по повод търговия на кучета кръстосахме шпаги в един друг форум.Там бях постнала обява във продавалник с твоя ник- navar.Пишеше от всяка порода, доставка по домовете и тн.Тогава дойде лично пред свидетели да кажеш, че ти не се занимаваш с такава дейност. Всичко това се случи преди 4 години.

Гале да изясним нещата,тук говорим не за търговия-тогава някой се опита да ми подлива вода изкарвайки ме търговец,квартален разплодник и пр.,чул недочул..аз и сега нищо не продавам,нито доставям,еле пък по домовете-за да изясним нещата-аз правя контакт с няколко развъдника,договарям условията,представлявам клиента..той си избира това което го устройва, плаща си кучето на цена която е договорена с развъдника,в педигрито пише неговото име,аз си получавам комисионната за това което съм свършил,с която си покривам разходите и току виж останал някой лев..накрая всички са доволни ..да не бъркаме нещата..не виждам да правя нещо лошо,нередно или незаконно..
п.п. към агалина-не душко,не извозват стоката-водят си кучетата по изложби с камионче ,в нормалните страни на изложба развъдника ходи така,а не с кучета в клетки и в багажника..даже в момента се продава един такъв камиончик-що ли съм сигурен че никой няма да прояви интерес към него в БГ..колко по лесно е в клетка..пъки те наште развъдници с по 2-3 кучета

#228 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 August 2012 - 04:26 PM

Айде ся- "душко", простотии .
Бе кажи поне един такъв развъдник, дето ти поверява да му продаваш чистопородните кучета ?
Нали това било редовно, не е неква световна тайна, не е ЕГН-то ти ?
User's Signature

#229 Guest_navar_*

Публикувано: 27 August 2012 - 04:37 PM

мой проблем си е с кои развъдници работя,и след като кучетата купени от тях,се регистрират в БГ федерацията,участват по изложби и се допускат до разплод-значи явно всичко е ок..не мога да разбера какъв е проблема ??? че някой прави нещо?? или просто си чешем езиците??
и нека пак уточним нещо-аз нищо не продавам..продава развъдника..
странна българска логика-значи не са проблем едни +1000 кинта които ще прибере развъдника,а проблем са тези 100-200 които ще прибера аз...еееех,български манталитет да го е ..
п.п. да не говорим че и от български развъдници ни търсят,да ти кажа ли кои са?? да им направя тази "услуга",за да можете да ги оплюете хубаво после ...

#230 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 August 2012 - 04:48 PM

Не, проблем е мотивацията - и твоята, и тази на развъдника.

#231 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2012 - 04:56 PM

Лично аз мисля , че някой ви е подвел навар . :dry: Това ще е ферма , не е развъдник . Имам удоволствието да пътувам в чужбина и като мое хоби като ми остане време обикалям развъдници , които ме интересуват и до този момент не съм даже чувала за такова производство ...По принцип развъдчиците се хвалят и то с основание , че животните им са като членове на семейството .За тях е престижно и уважавано хуманното отношение и разбиране към породата .Виждала съм разбира се и по големи , последно във Франция - област Бордо / СИГУРНО СЕ ДОСЕЩАТЕ КОЯ Е ПОРОДАТА ../ , но и там нещата са на база създаване и пазене името на развъдника и това масово производство не говори добре за тях , по скоро бие на ферма ...Дано не ви подвеждат ..

#232 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 August 2012 - 05:02 PM

И на мен на подведен ми блъска. :smile:
User's Signature

#233 Guest_navar_*

Публикувано: 27 August 2012 - 05:06 PM

за мен мотивацията е финансова,и никога не съм се срамувал от това-и когато бях в редовете на федерацията майка,и сега..не ме е срам че изкарвам пари от кучетата ,не ме е срам че кучетата ми работят..за развъдника мотивацията е като за всеки друг развъдник-да произведе добри кучета,и да продаде тези кучета..нали не си мислите че развъдниците продават ей така,не за пари??? особено професионалните такива,тези дето собствениците им по цял ден се занимават само с кучетата си ,а не като хоби след работа ?
п.п. може и да ме подвеждат,ама ако е така явно успяват да подведат доста хора и организации-ФЦИ ,БКК,АКК,и прилежащите към тях клубове които са ги регистрирали като развъдници,комисиите и съдиите по изложбите които ги оценяват и кой ли още не..аз ли не пиша правилно,или четете отгоре отгоре..никъде не съм казал че работя само с големи развъдници-дадох пример кой ходи с камионче на изложби...но мисля че ясно написах някои неща,които трябва да ви говорят достатъчно-развъдник,експортно педигри,регистрация в БРФК и разни други думички...та може и да са ме подвели ,де да знам...а сега кво ще кажете да спрете да търсите под вола теле :) не мога да разбера кое толкова ви притеснява-че съм намерил начин да съчетая хоби и работа..
а за Бордо,не знам във франция какво сте видели,но аз видях развъдник за бордо в русия,и доставих едно куче ,оттам ,което сега си е в Бг,но не знам дали участва в изложби ..та въпросния развъдник в момента имаше няколко кучила между 3 дни и 3 месеца от породите дог от бордо,испански мастиф,среден шпиц,малък шпиц,уестхайленд териер и джакръсел териер..ааа ,и померани имаха,вече трябва да ги кучат..а дали е развъдник или ферма?? ами като се има на предвид че собственичката е председател на клуба на дог де бордо в русия,сигурно ще е ферма да го е...
спрете да търсите под вола теле

#234 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2012 - 05:17 PM

Лично аз не ви упреквам , изцяло ваша си е работата как си изкарвате парите , за това , че развъдника иска да има продажби е повече от логична , има такива , които наддават онлайн за дадено кученце / и това ако не е комерсиално / но истински развъдник произвеждащ 100 кученца , даже не съм и чувала ...За това лично се съмнявам в това дали не ви подвеждат ...Никой не е застрахован от измама ...въобще не търся под вола теле , мислех , че водим диалог .. :dry:

#235 Guest_navar_*

Публикувано: 27 August 2012 - 05:20 PM

Показване на мнениетоsosy, в 27 August 2012 - 05:17 PM, написа:

Лично аз не ви упреквам , изцяло ваша си е работата как си изкарвате парите , за това , че развъдника иска да има продажби е повече от логична , има такива , които наддават онлайн за дадено кученце / и това ако не е комерсиално / но истински развъдник произвеждащ 100 кученца , даже не съм и чувала ...За това лично се съмнявам в това дали не ви подвеждат ...Никой не е застрахован от измама ...

в предния си пост написах нещо,за развъдник от който сме взели куче..в момента развъждат няколко породи,по едно кучило на година-само сметнете колко са,а те не правят по едно годишно,защото имат по няколко женски..
а кой за какво е чувал не е мой проблем,и аз за много неща не съм чувал ,и затова не споря с хората ,които са наясно с нещата

#236 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 August 2012 - 05:42 PM

Показване на мнениетоnavar, в 27 August 2012 - 03:06 PM, написа:

..та въпросния развъдник в момента имаше няколко кучила между 3 дни и 3 месеца от породите дог от бордо,испански мастиф,среден шпиц,малък шпиц,уестхайленд териер и джакръсел териер..ааа ,и померани имаха,вече трябва да ги кучат..а дали е развъдник или ферма??

Ма ти като да си си горд ,че бачкаш с ферми .
User's Signature

#237 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 August 2012 - 05:43 PM

Ми това е типичен пример за комерсиално развъждане - ферма.
Ясно е, че не разбираш какво лошо има в това мотивацията да е изцяло финансова, но това пък не е мой проблем. Ти си оставаш участник в търговия с кучета и толкоз.

#238 Потребителят е офлайн   Dorabella Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 August 2012 - 05:55 PM

Има ли и още една страна на този проблем? - човек, който помага на собственик на развъдник да намери бъдещи стопани за кучилото си. Сега се сещам за един случай с едни познати, които имат майка с малки, клубни кучета, изложбени при това, печелили, както майката, така и бащата не веднъж изложби, във всичките класове. Кучката ражда 8 кученца и собственичката иска да им намери стопани. Да, ама - това не става лесно за цената, която е определена, при положение, че е пълно с кучета от тази порода за 3 пъти по-ниска цена, разбира се на кученца с не толкова голямо потекло и родословие. Какво прави собственика тогава? От къде да намери бъдещите стопани? Пуска обяви, чрез клуба, пуска снимки и т.н. Тогава може би идва на помощ т.н. "търговец" или по-скоро посредник, който помага да се намерят стопани. Прави връзката и от там дали ще бъде продадено куччето или не, зависи вече изцяло от собственика. Той прави срещи, преценява хората и т.н. В това аз не намирам нищо лошо да ви кажа. Собственика обикновено не може да мръдне от квъщи с всичките тия кутрета и майка кърмачка. Така че има я и тази страна на медала.
п.п./ А като се замисли човек, високата цена на подобни кучета е напълно оправдана. Всичките грижи и подготовки за изложби не струват малко пари. Човек влага, едва ли за да продава после малките за много пари. Даже в случая обикновено е на загуба, ако се гледа приходо-разходната сметка. Много повече се влага за отглеждането на едно изложбено куче. То са първо курс за обучение, после хендлерство, после груминг, храна от най-висок клас, разходи по транспорт и отсядане по време на изложбите, после генетични изследвания за бъдещото поколение, после разходи за транспорт за самата скачка с бащата, в чести случаи той е в чужбина и после самото поколение, за което всъщност най-малко пари се влагат ( ваксини първа, чип и храна за захранването ). На мен високата цена на кученца с добри родословия си е напълно основателна. Но как после ще бъдат продадени е друг въпрос.

#239 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Чехословашки вълчак

Публикувано: 27 August 2012 - 09:23 PM

На мен ми хареса и другата логика в действията описани от Навар,а именно посредничеството :ba_025: В толкова много теми всички които са "против" него тук пишат именно "Вземете си куче от развъдник". Как при положение,че следващата реплика е и "Вземете го само от чужбина тука има само ферми(ужасни,гнусни,долни,подли хора -разбирай българските развъдници) да стане това.Може би има само едни 10% от хората които започват кореспонденция с такива в чужбина.Още по-малка част реално решават да пътуват до там (време,пари,страх все пак да се хванеш да излизаш извън БГ) и тогава ми отговорете как точно тези перфектни,здрави,гледани върху спалнята и обичани повече от собствените им деца кученца да достигнат при човека?
Малко се спекулира и според мен с това,че кученцата се продават-еми продават се! Няма как да е иначе.Интересно ми как да подържат ниво след като всеки си плаща скачките,изложбите,храненето (едва ли хранят с гранули от 12лв 20кг) и т.н.

#240 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 August 2012 - 09:54 PM

Аз не знам Навар дали се е объркал и работи с ферми,но в Испания не са един и два развъдниците с по 40 кучета.От друга страна са хора,които се занимават само и единствено с изложби,пътуват постоянно до други развъдници,осъществяват връзки.С друго не се занимават.Имам близки отношения с един такъв развъдник,не е ферма,развъждат само една порода,правят изследвания на кучетата си.Съдействат на други хора за внос на кучета от тази порода.Ако имаш едно или две кучета неминуемо ще имаш повече разходи от колкото приходи.Но когато имаш 30 женски допуснати до разплод с необходимите за породата изследвания няма как това да е само хоби.И на вън не е срамно да имаш много кучета,нито някой ги нарича ферма.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема