Dog.bg Форуми : Измамник в животновъдна ферма

Към съдържанието

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Измамник в животновъдна ферма Оцени темата: -----

#361 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 30 August 2012 - 12:01 AM

Показване на мнениетоdesi79, в 29 August 2012 - 11:55 PM, написа:

mlad6ito,не можах да го изкарам основното :)
Ако кучетата са мои за мен няма да се мелези,породоподобни,приличащи.Но за теб и останалите ще са ,няма как да си сигурен това което казвам дали е истина или не.
И хайде малко по-спокойно ,ДесиД не те е обидила никъде.

Не ме е обидила директно, но пренебрежителните обръщения и тон са достатъчни за да отвърна по същия начин хайде недейте да се правите на луд като ще хапете очаквайте и вас да ви охапят. В крайна сметка не знам за какво спореше тя. Не е разбрала поста ми, а веднага тръгва да ми рецитира за клубовете за правилата и защо те съществували всякаш тука ядеме доматките с колците. Засегнал съм частен случай, а не защитавам нелигитимни търговци и тн. Говоря за определен случай в който двама стопанина с родословни кучета си създадт потомство и както преди 10г. аз получих моето първо куче като подарък то не е "мелез" а просто куче без родословие и след като говоря за хората които твърдят че всяко куче без родословие е "мелез", а ти не си от тях беше излишно да ми рецитираш някакви работи и да ми говориш какви познания имаш и колко прост съм аз. Малоумна история влезе във форума и първосигнално почне да спори като някакъв грамофон.
User's Signature

Качена снимка

#362 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 August 2012 - 12:05 AM

Показване на мнениетоmlad6ito, в 29 August 2012 - 11:59 PM, написа:

Супер тогава не ме занимавай. Тя не твърдяла, че всяко куче което поради някаква причина няма родословие е мелез, а досега ми рецитираш някакви работи ти малоумна ли си?

:ab_041: :ab_041: :ab_041: Какво да ти кажа .... ако сравнението е между двама ни - определено ти не покриваш средното ниво. Сори !
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#363 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2012 - 12:07 AM

Само че тия сравнения в тоя форум можеш да си ги правиш ти щото си личи какво нищожество недоволно от живота си представляваш. Аз се сравнявам с реални хора в реален живот тук не съм за да се правя на изтънчен специалист и да водя безмислени и непредизвикани спорове. Разбираш ли го това ? И ти не знаеш за какво ми спори до сега "тя не била от тия хора" ми като не си от тях защо коментираш обръщението ми към тях? Хайде сега след като разбрахме, че не всичко без родословие е задължително "мелез" и ти НЕ СИ от хората които го твърдят като шаблон съответно няма за какво да спориме мисля че си доволна че осра темата подобаващо за всичките ви специалисти тука. Лека вечер и това е просто форум как може да даваш оценки на хора които не си виждала, това е форум, а не алтернативен на мизерното ти съществуване живот.

Моля, подбирайте думите малко по-внимателно.
Мод.
User's Signature

Качена снимка

#364 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2012 - 12:11 AM

mlad6ito , Малко са хората от чиито постове може човек да научи нещо в този форум и ти си седнал да се дракаш с тях .....И понеже го обърнахме на лафче :) Я сега кажи,в случаят от твоят пример -като кучилата са от едни и същи родители(родословни) и всичко е ОК, ти ще купиш ли от второто кучило на цената на първото?
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#365 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 August 2012 - 12:13 AM

mlad6ito
Я сега се върни и си прочети пак мненията ! (може и утре, като ти е бистра главата и си поотпочинал) :md_064: Тогава ще разбереш кой какви квалификации е използвал срещу хора, които не познава и кой е говорил само за мненията на потребител. Белким разбереш кой за какво е писал! Айде, лека нощ и се наспи хубаво, че както разбирам и работата ти тежи, и това, че кучето ти се е оказало породоподобно , а кой знае какво още ти тежи .... Не се предавай ! Всичко ще се Оправи ! Успех ! :re_037:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#366 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2012 - 12:17 AM

Показване на мнениетоdesi79, в 30 August 2012 - 12:11 AM, написа:

mlad6ito , Малко са хората от чиито постове може човек да научи нещо в този форум и ти си седнал да се дракаш с тях .....И понеже го обърнахме на лафче :) Я сега кажи,в случаят от твоят пример -като кучилата са от едни и същи родители(родословни) и всичко е ОК, ти ще купиш ли от второто кучило на цената на първото?

В случая кой се драка? Аз просто твърдя, че не винаги неродословно куче трябва да бъде определено като "мелез", тя накрая ми обяснява как и тя не е от тия хора, но досега държеше да спори и да ми рецитира наизустени неща, които според нея аз не знам - щото си пиеме кафето и ме познава много добре. Аз своя избор съм го направил, 3 кучета съм имал първото което ми подариха беше 10г. и тогава понеже моя акъл беше по-детски много държах да имам хартийка въпреки че виждам с очите си, че кучето ми е прекрасно. В крайна сметка заведох го само на оценка. Подчертавам подарено куче, а не купено. Тия хора просто бяха приятелски семейства с чудесни родословни кучета които решиха да създадат поколение и раздадоха 5те кученца на приятели. Тук не става въпрос за мен в случая, а за хората които като папагали повтарят "няма родословие не е породисто" и след като и ти не си от тях нужно ли е да спориме заради самия спор и да се правиме на специалисти и видни кинолози, какъвто аз не съм.
User's Signature

Качена снимка

#367 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2012 - 12:20 AM

Но не ми отговори на въпроса :smile:
User's Signature

Елинор Рузвелт

#368 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2012 - 12:20 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 30 August 2012 - 12:13 AM, написа:

че както разбирам и работата ти тежи, и това, че кучето ти се е оказало породоподобно , а кой знае какво още ти тежи .... Не се предавай ! Всичко ще се Оправи ! Успех ! :re_037:

Разбираш ? Как го разбра че не ми е ясно, кучето ми струваше малко състояние, за да си го докарам така че недей да ми обясняваш какво си разбрала точно по-скоро престани да избиваш комплекси работата ми тежала, не знам си какво ми тежеше за разлика от теб аз не съм едно отаяно комплексирано нищожество което държи определен тон във виртуалното пространство и се опитва да се изтънчи като големия специалист и разбирач, щото в реалнсота си някаква мижитурка от средната класа с ниски доходи, за което никой тук не ти е виновен. :ab_041: :ab_041: :ab_041: Разбрала тя ти ако разбереш колко си жалка и очевидно комплексирана ще си изтриеш гнусния сурат от лицето на земята. Нещо кристална топка не ти гадае правилно спри да коментираш неща които няма как да знаеш без да познаваш определен човек, но явно бъркаш реалноста и реалните контакти с форумното ти битие.
User's Signature

Качена снимка

#369 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2012 - 12:21 AM

Показване на мнениетоdesi79, в 30 August 2012 - 12:20 AM, написа:

Но не ми отговори на въпроса :smile:

Ще си купя куче от развъдник както вече направих 2 пъти, но ти не разбираш че аз давам пример дали едно куче може да е породисто без да има родословие, а в никакъв случай не препоръчвам купуване на кучета от зооборси и някакви родени в кашончета. Така че въпроса ти откъде ще избера куче няма нищо общо с това дали куче без родословие от потомството на 2 родословни е "мелез".
User's Signature

Качена снимка

#370 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2012 - 12:24 AM

Е добре де,и това породисто и другото също.Не те питам от къде ще го купиш :) А би ли платил една и съща цена,собственикът е един и същ,гледа ги еднакво,има едни и същи разходи.Ще платиш ли същата цена за второто кучило,каквато би платил за първото?
User's Signature

Елинор Рузвелт

#371 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 August 2012 - 12:26 AM

Показване на мнениетоmlad6ito, в 30 August 2012 - 12:20 AM, написа:

е за разлика от теб аз не съм едно отаяно комплексирано нищожество което държи определен тон във виртуалното пространство и се опитва да се изтънчи като големия специалист и разбирач, щото в реалнсота си някаква мижитурка от средната класа с ниски доходи, за което никой тук не ти е виновен. :ab_041: :ab_041: :ab_041: Разбрала тя ти ако разбереш колко си жалка и очевидно комплексирана ще си изтриеш гнусния сурат от лицето на земята.

Какво да ти кажа .... тъжно ми е за теб и ....убедена съм, че всичко това е лично изстрадана от теб драма .... сигурно е било тежко да разбереш някои истини за себе си, но .... това е едно добро начало ! :ae_085:
User's Signature

#372 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2012 - 12:26 AM

Показване на мнениетоdesi79, в 30 August 2012 - 12:24 AM, написа:

Е добре де,и това породисто и другото също.

те това е.
User's Signature

Качена снимка

#373 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2012 - 12:30 AM

Бягаш по фланга ми се струва-породисто е за теб ,за мен прилича на такова :db_046: И аз не бих платила същите пари за куче с "хартийка" и куче без "хартийка",защото не съм сигурна в това,което ме убеждава онзи с мъжкото и женското.
А ти?
User's Signature

Елинор Рузвелт

#374 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2012 - 12:36 AM

Показване на мнениетоdesi79, в 30 August 2012 - 12:30 AM, написа:

Бягаш по фланга ми се струва-породисто е за теб ,за мен прилича на такова :db_046: И аз не бих платила същите пари за куче с "хартийка" и куче без "хартийка",защото не съм сигурна в това,което ме убеждава онзи с мъжкото и женското.
А ти?

Ако родословията на бащата и майката и преценката ти на самия екземпляр не са достатъчни, то тогава и родословието на другото кутре не би ти било достатъчно. Виж сега верно е народен човек съм, обаче мисля че достатъчно ясно изказах скромното си мнение ПРОТИВ съм за безконтролното развъждане и търговия, дал съм малко състояние за моето куче, просто не съм съгласен с шаблонното твърдение, че не може куче без родословие да е породисто. Ти нали не го твърдиш това? Първото ми куче - подарено ми беше не ставаше дума за никаква търговия, просто две семейства наши познати с кучета от развъдници решиха веднъж да направят потомство на своите и ми подариха едно кутре то в никакъв случай не беше породоподобно беше си породисто. Това беше преди 10г. аз тогава бях лапе на 20 г. Всъщност занесох им вино и бомбони в последствие.

И ще ти кажа защо се паля, защото някои хора избиват комплексите си чрез кучетата или се правят на интересни в някакъв форум, който няма нищо общо с реалния им живот. И се ядосвам защото бре давам ти пак примера майка и баща с родословия - кученцето, живо, право, чудесен външен вид има но се появи някой и го заплюе "абе щом няма родословие изкарано не е породисто"
User's Signature

Качена снимка

#375 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2012 - 12:42 AM

Имам неродословно.Като малко приличаше досущ като всяко едно от родословните кучила.Вече е на 3,5 години.Има прилики има и разлики.Минал е експертна оценка-има породни белези,има и липса на някои такива. Породист ли е ?
Примерът е истински :smile:
Е ти къде видя да кажат нещо за кученцето от първоначалната тема.аз от ротвайлери не разбирам,готино беше ама и не казаха ,че е от майка и баща родословни.Написаха "чистокръвно". Гаранции не дадоха

Това мнение е редактирано от desi79: 30 August 2012 - 12:44 AM

User's Signature

Елинор Рузвелт

#376 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2012 - 12:44 AM

Показване на мнениетоdesi79, в 30 August 2012 - 12:42 AM, написа:

Имам неродословно.Като малко приличаше досущ като всяко едно от родословните кучила.Вече е на 3,5 години.Има прилики има и разлики.Минал е експертна оценка-има породни белези,има и липса на някои такива. Породист ли е ?
Примерът е истински :smile:

Е, да ама примера ти не е точен, защото тук не споменаваш родителите му едва ли са били и двамата с родословия нали? ;) Плюс това кучето не е предмет, а живо същество, моето е родословно, но му се появи дефект плези езика, това прави ли го породоподобно? Въпреки, че ако имаше изложба ще го дисквалифицират заради това.
User's Signature

Качена снимка

#377 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2012 - 12:46 AM

Ще е представител на породата с дефект или отклонение от стандарта.
И ако кажа ,че е от родословни моето ще ми повярваш ли?
User's Signature

Елинор Рузвелт

#378 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2012 - 12:48 AM

Показване на мнениетоdesi79, в 30 August 2012 - 12:46 AM, написа:

Ще е представител на породата с дефект или отклонение от стандарта.
И ако кажа ,че е от родословни моето ще ми повярваш ли?

Защо да ти вярвам или не. Нали ме разбра, че се обръщам към хората, които твърдят, че няма как куче без родословие да бъде породисто и аз давам пример - кутре на два родословни кучовци без изкарано родословие не е мелез. Какво има да си вярваме или не - аз давам пример в подкрепа на това, че може едно куче да е породисто въпреки че не му е изкарано родословието. Щото ако твоето беше от клубни родители с или без родословието щеше да си отговаря на породата. В случая важното са родителите му - породисти с родословия, а не дали то самото има родословие изкарано - това е въпроса.
User's Signature

Качена снимка

#379 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 August 2012 - 12:50 AM

Това, че има дисквалифициращ го дефект не го прави породоподобно, а просто част от брака в кучилото, проявил се по-късно и няма човек, занимаващ се с кинология, който да го определи като породоподобно. Точно за да няма такива недоразумения вече няколко години се издават родословия на всички приплоди, а не както е било преди 20 години само на тези, които развъдчика счита за читави. Точно затова добрите практики в клубовете са когато отправната точка не е изложбата, а "изпит за допускане до развъждане". Няма никакво значение кой как го е нарекъл в някакъв си форум или кой как или колко разбира породата.
Важно е да има прословутата хартийка, защото тази хартийка показва признаването му към определена породна популация. Точно затова "хартийките" имат различни цветове, защото така се определя кое куче доколко принадлежи към породата и дали си струва да участва чрез поколения в нея.
User's Signature

#380 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2012 - 12:52 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 30 August 2012 - 12:50 AM, написа:

Това, че има дисквалифициращ го дефект не го прави породоподобно, а просто част от брака в кучилото, проявил се по-късно и няма човек, занимаващ се с кинология, който да го определи като породоподобно. Точно за да няма такива недоразумения вече няколко години се издават родословия на всички приплоди, а не както е било преди 20 години само на тези, които развъдчика счита за читави. Точно затова добрите практики в клубовете са когато отправната точка не е изложбата, а "изпит за допускане до развъждане".

Именно, но отричаш ли, че не само в България се набляга само на екстериорните качества което не води до нищо хубаво?
User's Signature

Качена снимка

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема