Dog.bg Форуми : Black Sea Wolfdog

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Black Sea Wolfdog Развъдник за Чехословашки Вълчак Оцени темата: -----

#161 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Чехословашки вълчак

Публикувано: 25 October 2012 - 09:48 PM

В гората има малинаци,къпинаци,борове със смола,шипки..... Де се мине все е ГРУУМИНГ :db_046:
Петро са да си съвсем насочен към природата на следващото излизане,хвърли една пърожола на някое от изброените места и чакай с апарата!!! Много интересна ще ми е получената снимка :flagbg:

#162 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 26 October 2012 - 05:13 AM

Искам да попитам нещо - ясно е,че кучето на Petro е при добър стопанин,обаче защо не позволява да бъде ресано и почиствано?Доколкото разбрах, той го е взел на 7 месечна възраст....
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#163 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:изобразително изкуство, чехословашки вълчак, БШОК

Публикувано: 26 October 2012 - 06:00 AM

Да ви кажа, с малко повече търпение и често-често и на Арто му хареса да го решат, само опашката дава само в горната част, ама ще се предаде, няма къде да ходи, а на въпроса на starrkopf, защото като живее навън и не минава често през тези процедури, а и имаше един период на обезпаразитяване- външно- ветовете казаха да не го къпя две седмици. Мисля, че ще свикне и с това. Арто като цяло е подозрителен към новите неща.

#164 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2012 - 07:35 AM

Показване на мнениетоpetro, в 26 October 2012 - 06:00 AM, написа:

Да ви кажа, с малко повече търпение и често-често и на Арто му хареса да го решат, само опашката дава само в горната част, ама ще се предаде, няма къде да ходи, а на въпроса на starrkopf, защото като живее навън и не минава често през тези процедури, а и имаше един период на обезпаразитяване- външно- ветовете казаха да не го къпя две седмици. Мисля, че ще свикне и с това. Арто като цяло е подозрителен към новите неща.

Дали едно куче ще посещава изложби не е толкова важно, не е важно и къде живее.Важно е още от ранна възраст да приема всички манипулаций свързани с поддържането на външният вид и хигиената му.
И колкото деликатно да се изразявам,не мога да не кажа,че за това /с кучето Ви/ отговорност има развъдчика,освен ако не го отглеждате от бебе.
Разбирайте ме както желаете.
User's Signature

#165 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 October 2012 - 08:48 AM

Е, развъдчиците със сигурност се грижат много добре за животните си- видях го с очите си. Проблемът е мой- забавих въвеждането на тези дейности от ежедневието на Арто и в началото той се изнервяше. Като цяло дълго време беше подозрителен към новата среда и трудно се отпусна в нея. Дали това се дължи на описаната в характеристиките на породата подозрителност или на характера на точно това куче, на мен ми е трудно да определя, а и вече не ме вълнува толкова, защото виждам, че към всяко нещо кучето подхожда така- бавно и постепенно. От друга страна е доста удобно, защото аз лично не съм почитател на неконтролируемия ентусиазъм на някои кучета към всеки и към всичко. Наследството от вълча кръв е оставило у тези кучета следи от поведенчески белези, които приложени към друго куче ще се четат със съвсем различен знак. Подозрителността е един от тях. Изразява се сподвиване на опашката при среща с непознато куче...в някои случаи, която след опознавателни трийсетина секунди вдига за поздрав. Всички, които са виждали поведението му в такива моменти го тълкуват като наплашеност и какво ли не и не им звучи основателно обяснението с поведението на породата. А, че не е наплашен установяват доста бързо след това.В края на краищата има достатъчно информация, до която достъпът е свободен и който се интересува може да се ограмоти, но явно е, че породата не е позната добре у нас. Явно е и, че кучетата действително са много специфични като поведение. За мен тези два месеца са потвърждение на нещата, които научих преди това само на теория. Чехословашкият вълчак е куче, но не може да бъде сравняван с другите кучета. Дори миризмата му е специфична- в колата ми се носи лека миризма на клетка на вълци в зоопарка. Всички селски кучета в района я разпознават от доста далеч и настава страшен вой- все едно минава враг. Особена работа! Харесва миКачена снимка

#166 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2012 - 08:51 PM

Лека по-лека ще свикне!
На явните нападки от страна на Старкопф,ще отговоря по следния начин. Космената покривка на Вълчака при добра хигиена на мястото където живее няма нужда от особена подръжка. Все пак не е Бобтейл или 150 други породи които мога да изброя. Той не е учен и да му се слагат дрешки-ако искаш Старкопф може да се заемеш с това му велико обучение. Мога също да дам примери и с кокери които с години ги решат стопаните им и пак не им се нрави да го правят. Ама те развъдчиците му са виновни.
Нашите задачи смятам,че са съвсем различни.Здраво,добро кученце с добър развъден и изложбен потенциал,добре социализирано.Нещо друго което съвсем честно сме си признавали-Далеч не сме училище по Обучение или Дресура.Нещата които си позволяваме да предлагаме и казваме са прочетени и опитани в ежедневието. Не твърдим че са някакви Догми които са непоклатими.Такива идеи не са ни и минавали през главата. До колко насериозно до колко на шега сме се наели с не леката задача буквално да "вкараме" една некомерсиална порода в България.
Така,че най-малко с тези заяждания ще можеш да ни засегнеш по някакъв начин. Буквално не се поти над такива дела :fc_026:

#167 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2012 - 04:09 PM

Показване на мнениетоparcheka, в 26 October 2012 - 08:51 PM, написа:

Лека по-лека ще свикне!
На явните нападки от страна на Старкопф,ще отговоря по следния начин. Космената покривка на Вълчака при добра хигиена на мястото където живее няма нужда от особена подръжка. Все пак не е Бобтейл или 150 други породи които мога да изброя. Той не е учен и да му се слагат дрешки-ако искаш Старкопф може да се заемеш с това му велико обучение. Мога също да дам примери и с кокери които с години ги решат стопаните им и пак не им се нрави да го правят. Ама те развъдчиците му са виновни.
Нашите задачи смятам,че са съвсем различни.Здраво,добро кученце с добър развъден и изложбен потенциал,добре социализирано.Нещо друго което съвсем честно сме си признавали-Далеч не сме училище по Обучение или Дресура.Нещата които си позволяваме да предлагаме и казваме са прочетени и опитани в ежедневието. Не твърдим че са някакви Догми които са непоклатими.Такива идеи не са ни и минавали през главата. До колко насериозно до колко на шега сме се наели с не леката задача буквално да "вкараме" една некомерсиална порода в България.
Така,че най-малко с тези заяждания ще можеш да ни засегнеш по някакъв начин. Буквално не се поти над такива дела :fc_026:

Щях да се изненадам ако бях получил друг отговор. Защо тогава щом " Нашите задачи смятам,че са съвсем различни.Здраво,добро кученце с добър развъден и изложбен потенциал,добре социализирано" ,човекът все още трудно се справя с хигиената на кучето си?!?...
А относно "знанията" Ви за породата - предлагам към тях да добавите още едно : през 1994г. имах възможност да работя с второ поколение от връзка вълк-куче,нещо много "по-лесно" от резултатите на дългогодишният труд от страна на селекционерите в Чехия...
Винаги се радвам на стремежите човек да се развива,но на невежеството му,никога.....което се покрива с мнението ми.
User's Signature

#168 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 October 2012 - 04:48 PM

starrkopf, ама вас твърдо си ви влече желание да сте прав, а някой друг да е невеж- да вземем конкретния случай с конкретния му повод- да ми покажете, моля, градивния си съвет, конкретен и точен...ако го намеря в постовете ви ще го спазвам- обещавам- но уви, него го няма там. Само малка битка с цел, струва ми се, да излезете прав, че някой някъде, не е прав. Цитираната история из" Личния опит на starrkopf" също не разбирам какво ново и съществено градивно дава в темата. Не е добре така, честно ви казвам, да придърпвате правдата ей тъй за разкош да ви е килимче. Добре, прав сте. Развъдчиците са зле! Така добре ли е? А аз ви казвам- не са! Бях там и видях. Бил съм и по други развъдници- честно ви казвам- великолепна работа е свършена, с великолепни условия за кучетата. Ако искате си изберете за кое точно искате да сте прав и си бъдете прав и гледайте откритието ви за кое точно сте прав да се покрива с мнението ви...за да можете да сте спокоен пред съвестта си.

#169 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2012 - 06:22 PM

Показване на мнениетоpetro, в 27 October 2012 - 04:48 PM, написа:

starrkopf, ама вас твърдо си ви влече желание да сте прав, а някой друг да е невеж- да вземем конкретния случай с конкретния му повод- да ми покажете, моля, градивния си съвет, конкретен и точен...ако го намеря в постовете ви ще го спазвам- обещавам- но уви, него го няма там. Само малка битка с цел, струва ми се, да излезете прав, че някой някъде, не е прав. Цитираната история из" Личния опит на starrkopf" също не разбирам какво ново и съществено градивно дава в темата. Не е добре така, честно ви казвам, да придърпвате правдата ей тъй за разкош да ви е килимче. Добре, прав сте. Развъдчиците са зле! Така добре ли е? А аз ви казвам- не са! Бях там и видях. Бил съм и по други развъдници- честно ви казвам- великолепна работа е свършена, с великолепни условия за кучетата. Ако искате си изберете за кое точно искате да сте прав и си бъдете прав и гледайте откритието ви за кое точно сте прав да се покрива с мнението ви...за да можете да сте спокоен пред съвестта си.

Напротив Petro,
правете разлика между заяждане и казване на истината.Кога кученцата отиват при новите стопани - първо си отговорете на този въпрос?А как би следвало да постъпи развъдчикът с онези,които по причина някаква останат- да не говорим за тези,които той запазва?
Извинявайте,но несериозно ми звучи - кучето ми не се цапа,защо тогава да поддържам хигиената му използвайки гребен,четка / какво ли остава ако повдигна въпросът за Шнауцери и подобни/,клещи за нокти и др.Това като пример...
Нали утре това куче ще трябва да се подготви за изложба / което е най-малкото/?...Тогава : "Съжалявам г-н съдия,но НИЕ не даваме да се решем ?!?..
А показването на зъбите - то това пък съвсем няма нищо общо с казаното,нали? Дано този път сте ме разбрал,след като се грижите за съвестта ми.
От такива кучета ми е побеляла брадата Petro.Имам приятел с много кучета,като между тях са и Пекинези.Срам и позор - да не може да си хване кучката и да я почисти....,хапе жестоко?!?Друг с НОК - покаже ли му гребен онова ляга по гръб /като ..../ ,а опита ли се да го вдигне ръмжи..
Познайте защо?
User's Signature

#170 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2012 - 06:50 PM

Цитат

А относно "знанията" Ви за породата - предлагам към тях да добавите още едно : през 1994г. имах възможност да работя с второ поколение от връзка вълк-куче,нещо много "по-лесно" от резултатите на дългогодишният труд от страна на селекционерите в Чехия...

И работихте ли? Колко социализирани вълчаци произведохте? :smile: Тук, както и в други теми за обучение няма нищо освен критики. Няма един съвет, нищичко.. :ab_041: Кажи аз днес произведох това и това. Какво говорим за преди 15-20 години, когато някой някъде видял нещо и имал някаква възможност, но не се възползвал.. И в крайна сметка нищо не е свършил. :ab_041:

#171 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2012 - 06:59 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 27 October 2012 - 06:50 PM, написа:

Цитат

И работихте ли? Колко социализирани вълчаци произведохте? :smile: Тук, както и в други теми за обучение няма нищо освен критики. Няма един съвет, нищичко.. :ab_041:

Кучето беше на обучение и каквото е трябвало съм направил. И кого критикувам?Те се критикуват сами...
User's Signature

#172 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2012 - 07:03 PM

Работата ми не е да развъждам кучета.
Виж за поведението им може да поговорим.... там в другият подфорум.
User's Signature

#173 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2012 - 07:33 PM

.

#174 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2012 - 07:54 PM

Сега то от едно ресане къде отиде....
Нека за да е спокоен колегата и да върви темата да приемем,че сме виновни ( иначе гледам другите теми дето приперните край нямат). Тук още от началото и г-н Атанасов помолих без конфликти.
Да кажем,че и на мен ми стана много интересна информацията за F2 кучето. Просто от любопитство до къде успяхте да стигнете? Тези които съм виждал са просто животни затворени в клетки без грам кучешко в тях. Няма повод,не знае каишка,камо ли хора и други животни. Нека в тази насока да развием разговора по бих се радвал :ba_025:
А ето клип на прослувотото Вълчо ресане ( Специално заснет днес следобед за целите на форума :db_046: )
http://youtu.be/u6SYf-LaK08

#175 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 October 2012 - 08:13 PM

Леле, леле, верно къде отиде работата! Няма вече да питам. А Аслан какво е бичмеее! Чак не ми се вярва че и Арто ще стане такъв, въпреки, че баща му изглежда доста масивен. Арто сега се е източил доста и една главица е направил- чудо. Леко беше почнал да се охранва, ама го поспрях- рано му е да тлъстее. Утре ще гледам да го снимаме как бясно играе.

#176 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2012 - 08:43 PM

http://youtu.be/6A6R_xv6Joc

http://youtu.be/Y-k9TuPa1ws
Така и така снимахме решихме да направим няколко клипчета с Аслан просто за да се види,че горе-долу стават за нещо и не са съвсем Тазманийски дяволи :flagbg:

Петро, питай си бе,човек не виждаш ли,че от различни места получаваш отговор което е добре. Ние не сме Всезнайковци -човек винаги може да пита
Незнанието не е срамно,срамно е да си мислиш,че знаеш всичко и да не искаш да го промениш.

#177 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2012 - 10:02 PM

Ето някои снимки в колата докато се лигавим отивайки на разходка :af_089:
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

#178 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2012 - 11:41 PM

Ето ги последователите на Клана хахааха
Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка
Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка

#179 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2012 - 08:52 PM

Ето ни малките поотраснали
Прикачена снимка
Прикачена снимка

#180 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2012 - 06:21 AM

http://memodog.blogs...er-claudia.html
Доста интересни неща ще научите не само за дамата,но и за кучетата си.
.....има защо.
User's Signature

• (13 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11