Изказаното от мен е по-скоро лично убеждение и наблюдение.За мен има хиляди неща по послушанието които да се отработват и да се заема вниманието на кучето.Обучението да се напада човек е вече някакво друго ниво. Това не е хапането на салам с което се забавлявате.Там трябва вниманието да се насочи към атака на човека вървящ срещу него. А ако започне да избързва с атаката. Добре на полигона с дебелия костюм няма проблем, ще коригираш ще работите върху изчакването. Важното е,че това куче не остава там на полигона,а е с теб пред магазина вързано да те чака- след като знаеш за това ще пазаруваш ли спокойно? Това ми беше мнението-служебните кучета са такива защото средата в която са постоянно е дадената. Стрелби, посягания с палки атаки, следа ,наркотици -това е тяхното ежедневие.На тях им трябва наистина стабилна психика,не в това е проблема.Говоря когато хора като нас решават,да обучават кучетата си като за служебни ( Петро не визирам теб

Сега се сетих за случай от миналото в който на НОК треньорката му (забравих й името за съжаление) му хвърля шепа със стотинки на земята. Казва му да донесе 50 ст, и той отива и ги намира и ги носи.После с друг номинал

Темата наистина е много широка и може би наистина можем да се преместим. Интересно ми е и мнението на собственици (най-често полицаи,защо ли?) на служебни кучета у дома.
А като за край ето я нашата мома Айда под сянка скрила се от есенните лъчи на слънцето!