Dog.bg Форуми : Black Sea Wolfdog

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Black Sea Wolfdog Развъдник за Чехословашки Вълчак Оцени темата: -----

#141 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Чехословашки вълчак

Публикувано: 13 October 2012 - 08:58 AM

Starrkopf съжалявам,че съм ти развалил мнението за нас :ae_085: майтапя се де да не се хванеш!
Изказаното от мен е по-скоро лично убеждение и наблюдение.За мен има хиляди неща по послушанието които да се отработват и да се заема вниманието на кучето.Обучението да се напада човек е вече някакво друго ниво. Това не е хапането на салам с което се забавлявате.Там трябва вниманието да се насочи към атака на човека вървящ срещу него. А ако започне да избързва с атаката. Добре на полигона с дебелия костюм няма проблем, ще коригираш ще работите върху изчакването. Важното е,че това куче не остава там на полигона,а е с теб пред магазина вързано да те чака- след като знаеш за това ще пазаруваш ли спокойно? Това ми беше мнението-служебните кучета са такива защото средата в която са постоянно е дадената. Стрелби, посягания с палки атаки, следа ,наркотици -това е тяхното ежедневие.На тях им трябва наистина стабилна психика,не в това е проблема.Говоря когато хора като нас решават,да обучават кучетата си като за служебни ( Петро не визирам теб :rc_036: ) Защо ни е това ?
Сега се сетих за случай от миналото в който на НОК треньорката му (забравих й името за съжаление) му хвърля шепа със стотинки на земята. Казва му да донесе 50 ст, и той отива и ги намира и ги носи.После с друг номинал :flagbg: Циркаджийски номер,ама я го направи.
Темата наистина е много широка и може би наистина можем да се преместим. Интересно ми е и мнението на собственици (най-често полицаи,защо ли?) на служебни кучета у дома.
А като за край ето я нашата мома Айда под сянка скрила се от есенните лъчи на слънцето!
Прикачена снимка Прикачена снимка

#142 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:изобразително изкуство, чехословашки вълчак, БШОК

Публикувано: 13 October 2012 - 10:47 AM

Аз мисля, че съм подвел всичкиКачена снимка ! Наблюденията ми за захапката не са от занимания на ръкав. Още сме на общо послушание, напредъкът на Арт е много голям, като знам стреса му първите дни. Това с непривично"наточените зъби" ми направи впечатление в играта с него. Писах в началото, че отказва да играе и се държеше като куче, което не разбира въобще за какво става въпрос. Сега е съвсем различно- когато захапе гумения кокал така стиска, че мога да го завъртя около себе си няколко пъти. Не го правя...само един път за проба дали ще удържи. Е, удържа. Участвал съм на времето в такива тренировки и знам, че това не е посилно за всички кучета. Наистина мисля, че тези кучета имат изключителна физика, което обаче е съчетано със спокоен темперамент, изключително умни са и при верен ритъм в заниманията- да се предотврати скуката от подчинението- могат да постигнат много неща.
Относно охрана и защита- все ми се струва, че и аз върху това наблегнах- че човек трябва много добре да прецени каква отговорност поема, когато насочи такова куче в тази посока. Не е много добра идея да го правиш просто ей така, за да можеш някой ден да го насочиш срещу някой, ей тъй...за сплашване. То е нещо като да си държиш оръжие в къщи- постоянно те човърка и ти се ще да го използваш. Едва ли не молиш съдбата да ти прати такава възможност. Пиогледнах онази история с момиченцето и ловното куче...стряскащо е- ловно куче! А какво да говорим за която и да е от служебните породи! Треньорката ме попита един път"Хапало ли те е куче...ама наистина?" , викам" Не."," Ужасяващо е! Не си го пожелавай! Мен ме е хапало..." и навлезе в едни подробности, които аз на себе си и на децата си искам да спестя. Не говорим за вини и кой носи отговорноста в такива ситуации, а за силата на това великолепно жиротно- кучето, сила, която е трудно предвидима в някои случаи.
Мисля, че тези въпроси са си за тази тема- нали някак навлизаме в породата- наистина, чрез кучетата на parsheka, но по- добре чрез истински познаващи кучетата отколкото да се въртим около легенди и празни спорове, без нито едно куче, както е в една моя много любима, но умряла тема.
Преди половин година не знаех въобще, че съществува породата, а сега мисля, че това е една от най- истинските породи. А за домашен любимец дали става- ако параметрите на това понятие са достатъчно широки и с много време за кучето или достатъчно свободно пространство около него- да! Ще е наистина любимецКачена снимка

#143 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2012 - 12:28 PM

E,Petro беше ми ясно,че не сте на ръкав хахаха въпроса беше като идни планове. А играта със салама мога само да я поущря.Не го спирай нега да хапе да си изкарва енергията на нещо.Така ще тренирате и по-важната команда "Пусни". Когато се научи на мига да пуска без да се колебае ще знаеш,че те чува даже когато е максимално вглъбен.С нашите салама от зебло издържа 4-5 хапанета (явно ще търсим професионален хахаха) просто с тези глиги не остиска

#144 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 13 October 2012 - 04:38 PM

Аз ползвам салам от кожа и съм много доволна-доста време ни изкарва. :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#145 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2012 - 06:04 PM

дай някаква снимка да го видя как изглежда,че ме заинтригува.Самата кожа може да ни накара да играем повечко.

#146 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 October 2012 - 07:24 PM

Уфф сега ще потърся някъде по снимки дали го имам.Иначе не мога да го снимам,че не съм в страната.Купих си го от тук в Шотландия за 14 паунда преди 2 години и още здрав.Поизгризан е да,но е здрав.
Ако искаш може да ти взема и на теб(първо ще ти потърся снимка де)Кожата е телешка мисля.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#147 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2012 - 09:29 PM

Ето и снимки на малчуганите
Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка
Прикачена снимкаПрикачена снимка

#148 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2012 - 09:26 AM

Леле, какви са китайци! Искам да споделя с всеки, който реши да придобие такова куче- Аз, който познавам едва от няколко месеца породата, а личните ми контакти са от няма и два месеца, съм абсолютно завладян от качествата на тези животни! Това действително са изключително умни същества! Способни са да се отдадат напълно на ...партньора си в отбора човек- куче. Изключителна физика! Гъвкавост, пъргавина, издържливост съчетани със спокоен характер. Подозрителност към непознати, която не преминава в агресия без повод... Навлизам вече в известните клишета, но наистина ми се иска да споделя впечатленията си от тези кучета. Аз съм в неизгодната позиция да започна с куче на седем месеца и за този период той започна да проявява впечатляващи способности. Представям си как биха се развили нещата, ако човек започне общуването си с кучето от възраст- палеКачена снимка Арто прави един номер, който изуми онзи ден едната от треньорките. Когато заиграем с играчката, която е един гумен кокал, завързан на въженце, играем всъщност котешка игра. Аз влача играчката...влача не е точно- движа я много бързо във всякакви посоки, а той точно като котка се опитва да я хване. Изключително ловък е и не се връзва на тъпи номера въобще, тъпи, като този дето се правиш, че му я хвърляш и кучето хуква да я търси. Въобще не му минава товаКачена снимка Но треньорката беше свидетел на друго- той прави едни невероятно ловки скокове във въздуха, когато кокалът се носи над главата му. В опита си да хване "жертвата" така, че да не се пребие, започва да извива гръбнак във въздуха и пада долу, но почти винаги на четири лапи, после като пружина се хвърля отново. Ей това усукване и падане видя треньорката и буквално остана с отворена уста- все едно гледаш котка във вълча кожа. Аз в тези скокове прозрях за каква физика става дума и за какво наследство от вълчата кръв. Качеството интелигентност- вчера отидохме за пръв път на групова тренировка. За пръв път с още десет кучета! И ТОЙ ТРЯБВА ДА ИЗПЪЛНЯВА КОМАНДИ! Зацепи за какво става дума само за пет минути и се държа спокойно и уравновесено, все едно вече познава добре ситуацията. Не вярвах в пърнвите минути, че ще стане така, но лично за мен беше впечатляващо. Стига с рекламите, че ще прозвучи фалшиво, ама трудно ми е да се въздържаКачена снимка Качена снимка Качена снимка В ръката на този трябва да се вее чехословашкият флагКачена снимка

#149 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 19 October 2012 - 10:16 AM

parcheka
Ихааааааааааа кфи грозници! Пожелавам им дълъг живот, отговорни стопани най-вече, много успехи, да се гордееш с тях:-))))
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#150 Потребителят е офлайн   teddy bear7 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 October 2012 - 10:52 AM

Страхотни са малките вълчета. Много да те радват и да им намериш отговорни и любящи стопани. :smile:

#151 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2012 - 07:30 PM

Благодаря ! Дано е така! Все такива като Петро да намираме :flagbg:
Айде Арти стъпка по стъпка до това странно "Същество " твоя стопанин ще успееш да го научиш на нещо хахахахаха :af_089:

#152 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 October 2012 - 08:33 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 13 October 2012 - 05:24 PM, написа:

Уфф сега ще потърся някъде по снимки дали го имам.
Ако искаш може да ти взема и на теб(първо ще ти потърся снимка де)Кожата е телешка мисля.

Честито вече имаш хапалка/салам,надявам се да ти хареса,а и на кучовците.Току що се връщам от магазина,щракнах го няколко пъти да го видиш.Кофти са малко снимките ама с телефон толкова :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#153 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2012 - 09:17 AM

Вече ме сърбят ръцете да видим колко ще удържи тази :be_107:
Ето гордите ни родители заедно с едни други странни елементи покрай тях
Прикачена снимка
Прикачена снимка

#154 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2012 - 08:06 PM

Ето последното ни клипче
My link

#155 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 October 2012 - 07:47 AM

Голяма мъка с къпането и ресането! Борба, тръшкане...не съм измислил още как да приклещя Арто така, че да докопам опашката, та да сваля малко стара козина, а трябва, щото гадината се навря оня ден в някакви затинени води и целия е на черни и ужасно твърди вече масурчета, дето много трудно падат от вода. Не знам какво киснене трябва за да се разкашка тая работа, а с гребена мъка!

#156 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2012 - 08:33 AM

Слагаш една обикновенна каишка на врата.Стягаш я малко повече така че да не може да си извади главата. Вземаш една кофа с топла водичка и отивате някъде на слънце,заедно с една голяма гъба за къпане. И наградки. хващаш го с едната ръка здраво за каишката.Стоите малко да увикне в обстановката. После леко спокойно почваш да го мокриш от холката надолу по предните крака. Все едно го галиш и изцеждаш гъбата с водата. Той се джаска ти не го пускаш. Пак невъзмутимо спокойно продължаваш,когато стои кротък му даваш наградка.След като го намокриш целия по същия ред започваш с гребена.Първо само му дай да го подуши да го разбере че не не трябва да бяга от него.Много леко започваш без да задълбаваш надолу или в големите масури.Леко леко отгоре не толкова да го решеш (или само горния слой). Като достигнеш известно задоволително ниво и той е спокоен МНОГО ВАЖНО е да е спокоен а не в момент на инат от негова страна го пускаш.Слагаш гребена в джоба и при всяко идване в следващия ден/дни леко го срешваш няколко пъти.
Нашите само като видят гребена сами идват и се натискат.Макар само два пъти в година да я сменят е важно да си го решеш.Напролет ще направя клипче на Аслан как го реша да видиш гивизенце :af_089:

#157 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 October 2012 - 10:22 AM

Ей на това му се вика Показен урок! Така и ще направя...баааавничко, щото тоя яко се опъва и най- ми е жал, че ужасно иска да ме сръфа с всичка сила, ама не смее и се чуди кво да прави Качена снимка

#158 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2012 - 04:49 PM

Винаги съм се чудил вълците в гората кои ги реши Качена снимка

#159 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 October 2012 - 07:08 PM

Качена снимка И аз такаКачена снимка Ама му отива, да е сресаничък, като първокласник.

#160 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 October 2012 - 07:08 PM

Качена снимка И аз такаКачена снимка Ама му отива, да е сресаничък, като първокласник.

• (13 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни