Platipus, ние сме били. Имахме няколко срещи с кучета- едно,две хъски и едно много хубаво...не знам каква порода беше, ама такова, уютно куче. А за снимки-ъъъ- трупаме разни, по чужди апарати и телефони, а ние все забравяме. Само голямата ми дъщеря има телефон с камера, ама нали знаете- батерията паднала, или просто забравяме. А Айда е великолепна. Арто е мършав леко, не налита на храната много-много, въпреки, че от онзи ден проявява по- голям интерес. Гледам да не се шашкам, ама като видя едни такива изпънати кучета, не дебели, но някак така изпълнени, леко се потискам. Владо от Black Sea Wolfdog даде една идея за възбуждане на апетита, ама бях в колата и не успях да запиша името на сиропа.
Shibumi_Girl, ще направя снимки от тренировките, ама сега разредихме малко, че много се ошашка момчето и си оставихме повече междинни дни за ошлайфане на нещата. А и още не е много интересно, защото сме на съвсем начално обучение- редом, седни, легни- такива неща. Но честно да си кажа, аз най- много се радвам на нещата извън задачите- че започна с радост да играе, че вече идва смело и му харесва да го галя, да му ровя между зъбите и пръстите на краката

В началото, дни наред се държеше изключително подозрително към всяка ръка, която посегнеше към главата му. А след вчерашната случка доооста се позамислих и за това, дали е толкова атрактивно кучето ти да е научено да налита на ръкав. Ами ако в някакъв момент инстинктът се включи на някакви други обороти- извън изградената връзка- команда- нападам? Кво правим!?! Ходи обяснявай и доказвай после, че не водиш вълк в градска среда. Арто няма осем месеца и предизвиква доста странен респект в повечето хора- не е спонтанната радост или лекота от среща с куче, ами нещо като дистанциран интерес- интересно ми е ама стоя малко настрани. Хората от рождения ден казаха, че изглеждал доста страшен, а на мет ми беше доста странно. На мен ми изглежда добродушен и леко глупав- като пале. Айда определено има по внушителен вид, с тези малко раздалечени очи.
Интересното е и друго, че вече трима души ме разпитваха за развъдника, супер изненадани, че в България има такъв. Чудя се дали след няколко години породата ще се разпространи като хъскитата например.