Black Sea Wolfdog Развъдник за Чехословашки Вълчак
Публикувано: 02 October 2012 - 04:55 PM
Не разводнявайте темата, това вече е отегчително, мнението ви за мен абсолютно не ме интересува, не е нужно да ме гоните от тема на тема и да ми обяснявате какво мислите за незначителната ми личност:-))))
Не ви отива нито на възраст, нито на научните степени, но основно с това се занимавате спрямо други потребители също, не съм единствена. А сега може ли да чуем какво ще кажат хората с породата от развъдник, на който е посветена цялата тема?
Направете собствена тема - уверявам ви, няма да ви се бъркам)))

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 02 October 2012 - 09:51 PM
Г-н Атанасов при моята покана която направих наистина с удоволствие не смятах, че каня Гестапо да следи всеки пост

Публикувано: 03 October 2012 - 06:20 AM
parcheka, в 02 October 2012 - 09:51 PM, написа:
Г-н Атанасов при моята покана която направих наистина с удоволствие не смятах, че каня Гестапо да следи всеки пост

Parchenka, много жалко че моите критични бележки се приемат като "гестаповщина". Аз не оспорвам правото на отговор на никого, но оспорвам невежеството, което е заразно, вредно, а поради некомпетентността на хора

Parchenka, много жалко че моите критични бележки се приемат като "гестаповщина". Аз не оспорвам правото на отговор на никого, но оспорвам невежеството, което е заразно, вредно, а поради некомпетентността на хора

Parchenka, много жалко че моите критични бележки се приемат като "гестаповщина". Аз не оспорвам правото на отговор на никого, но оспорвам невежеството, което е заразно, вредно, а поради некомпетентността на хора, взели се прекалено на сериозно - и опасно.
Липсата на моето участие в тази тема не ми носи никакви загуби, но и на Вас не носи никакви печалби.
Публикувано: 03 October 2012 - 08:22 AM
Публикувано: 03 October 2012 - 09:14 AM
parcheka, в 03 October 2012 - 08:22 AM, написа:
Сигурно имате предвид този мой коментар:
Но аз изучавам поведението на кучето и искам от тази позиция да ти кажа, че в много случаи не е важно какъв ще бъде стимула (наградата), която ще накара кучето да научи някаква команда.
Ти казваш, може би е въпрос на неправилно изразяване: „С късчета сурово месо, нарязани на ситно, цялото му внимание е насочено към теб и е готов даизпълни всичко...което е разбрал”. Това означава, че кучето вече е усвоило дадена команда (действие) и ако трябва да го накараш да изпълни вече усвоено със стимул, това говори много лошо. В случая кучето трябва да бъде поощрено след изпълнението, а не стимулирано, за да го изпълни. В противен случай се получава нещо от рода: „Ето ти една хапка месце и хайде да прескочиш онова препятствие”.
Прави разлика между това да обучаваш и да работиш с вече обучено куче.
Както казах, не се занимавам с обучене и в своята работа дори съм против него (до известна степен), защото мене ме интересува „натуралното” поведение на кучето, а не „придобитото” поведение под въздействието на външни фактори. Това е тема за други разговори и не е тук мястото й, но искам д ти кажа нещо: Аз съм констатирал, че мои кучета се научават на дадена команда с хранителен стимул (гранули) дори и от това, което им е постоянна храна.
Когато кучето се разиграе с мене и му подам сответна команда, на която искам да го науча и то я изпълни, му давам 2-3 гранулки от тези, които са му постоянна храна. И знаеш ли, то ги поема с такова удволствие, като че ли никога не ги е вкусвало. И тук прблемът не е в естеството на наградата, а в контакта, който вече е създаден между човека и кучето. Не гарантирам, че това е меродавно за всички кучета, не гарантирам, че е и най-правилният подход, но гарантирам, че и това работи.
Не забравяй, че всяко деиствие на дадено животно се обуславя от редица фактори, на които то е подвластно.
Първият фактор, това е бологическия вид. Не можеш да искаш от едно куче да изпълнява това, което да кажем изпълнява един вълк или може би казано в обратния ред е по-правилно.
Вторият фактор, това е породата. Не можеш да искаш, например, от един Средноазиатец да изпълнява това, което изпълнява един Вълчак.
Третият фактор, това е индивида. Не можеш да очакваш, че това което прави някое куче от породата, непременно трябва да може да го прави и твоето куче, което е от същата порода.
Никога не разглeждай нещата схематично или обобщаващо. Винаги към всяко животно трябва да се подхожда строго индивидуално!
Не е правилно и твърдението ти за „овълчеността” на породата. Самата селекционна програма по създаването й бе да се вземат физически, но не и поведенчески качества от вълка. Това мисля, че го писах някъде из форума. Всяка кучешка порода, носеща в себе си поведенчески характеристики на вълка е обречена на провал. Дивергенцията между вълка и кучето е настъпила преди около 120 000 – 130 000 хиляди години, но и това е друга тема, затова няма да задълбочавам.
Или репликата на коментираното от Фурия, че кучето се стреми д достави удоволствие на собственика – тотална Глупост !!!
Или може би това:
Първо, не съпоставяйте Вълчака с вълк. За това вече писах преди малко.
Второ, породите кучета, които са в категорията "самостоятелно вземащи решения" са тези, които имат сравнително по-слаб контакт с човека. Такива например са кучетата пазачи, работещи като пазачи; северните породи, отглеждани като впрегатни и работещи като впрегатни (дори и под формата на спорт).
Или другата поредна глупост на Фурия, за йерархия между хора и кучета ?!
Ако Вас Ви удовлетворява да четете неистини и водите коментари на кръчмарско ниво, останете си със здраве.
Аз подхождам към всяка тема сериозно и не се влияя нито от роднински, нито от лични контакти и взаимоотношения. А който иска да живее в невежество, има правото на този избор.
Жалко е да възхищаваш на глупостта и да не приемаш нещо, което ти е дадено приятелски и с мисъл да ти бъде от полза.
Бях до тук във Вашата тема!
Публикувано: 03 October 2012 - 09:30 AM
Nicholay Atanassov, в 03 October 2012 - 09:14 AM, написа:
Жалко е да възхищаваш на глупостта и да не приемаш нещо, което ти е дадено приятелски и с мисъл да ти бъде от полза.
Бях до тук във Вашата тема!
УФФФ, РАЗГЕЛЕ! За което искрено ти благодарим, ваше псевдонАучно и попско светейшество ... що ли ме съмнява, че няма да удържиш на думата си

Публикувано: 03 October 2012 - 09:57 PM

КоКо не се включвай в опозицията! Кажи какво мислиш за породата ни

Публикувано: 04 October 2012 - 09:10 AM

В Събота смятаме да бъдем на Европейското в Румъния.Има записани 4 Вълчака и 4 Саарлоос-а. Искрено се надяваме да са повече! Така поне ще сравним малко положението и сверим часовниците.Зареждаме 3-те фотоапарата и ще гледаме максимално да увековечим събитието. С тези цени обаче ще се разминем с участитето.
Публикувано: 04 October 2012 - 09:17 AM
Ще чакаме снимки. Ще ми е интересно да сравня вълците и саарлооси от съвременен актуален снимков материал. Успех на Европейското на български участници, ще им стискаме палци от тук, ще разказвате после какво сте видяли:-)))

Публикувано: 04 October 2012 - 09:55 PM

Публикувано: 05 October 2012 - 07:07 AM
За моите притеснения за мършавоста му- инструкторката каза/ тя е и ветеринар/- до десетия месец го поддържай тънък като радиатор, за да израсте на височина и да не го болят костите при буйния растеж през който преминава в момента от тежеста, а после вече може да наддава. А как тича! Просто красота!
Публикувано: 05 October 2012 - 07:32 AM
Цитат
Дай снимки, скрънзо:-))) Не я задържай красотата само за теб, сподели я и с нас де. Помоли някой да го снима ако ти не можеш докато си зает на тренировката, тичащ вълчак - представям си каква готина гледка е:-)))

Публикувано: 05 October 2012 - 10:06 AM

Публикувано: 05 October 2012 - 05:29 PM