Dog.bg Форуми : Black Sea Wolfdog

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Black Sea Wolfdog Развъдник за Чехословашки Вълчак Оцени темата: -----

#101 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 02 October 2012 - 04:55 PM

Кого цитират? Мен? Мче аз книга по дресура не съм писала:-))) Има страшнто много литература по въпроса за възпитание на кучета, аз например съм наблюдавала как цитират Власенко с неговия случай относно "циганска дресура" и хората които го цитират? И?
Не разводнявайте темата, това вече е отегчително, мнението ви за мен абсолютно не ме интересува, не е нужно да ме гоните от тема на тема и да ми обяснявате какво мислите за незначителната ми личност:-))))
Не ви отива нито на възраст, нито на научните степени, но основно с това се занимавате спрямо други потребители също, не съм единствена. А сега може ли да чуем какво ще кажат хората с породата от развъдник, на който е посветена цялата тема?
Направете собствена тема - уверявам ви, няма да ви се бъркам)))
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#102 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Чехословашки вълчак

Публикувано: 02 October 2012 - 09:51 PM

Сега моля наистина МОЛЯ да запазим темата.Умишлено я направих за да разграничим нашите истории от темата Чехословашки Вълчак. Сметнах,че в един момент на всички ще стане отегчително да четат само за нашите кучета. Нека именно да остане интересна за всеки.
Г-н Атанасов при моята покана която направих наистина с удоволствие не смятах, че каня Гестапо да следи всеки пост :ae_085: Знам,че от вас човек може много да научи,но нека да зачитаме и правото на отговор от останалите. Предполагам,че се дразните от грешната информация или не правилно предадена. Не ни се сърдете,нека все пак остане нещо съзедателно като човек затвори темата. Нека НЕ споровете станат водещи,а желанието на всеки да сподели,да пита, да помислим заедно :ba_025: ,без да се притесняваме от това

#103 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 06:20 AM

Показване на мнениетоparcheka, в 02 October 2012 - 09:51 PM, написа:

Сега моля наистина МОЛЯ да запазим темата.Умишлено я направих за да разграничим нашите истории от темата Чехословашки Вълчак. Сметнах,че в един момент на всички ще стане отегчително да четат само за нашите кучета. Нека именно да остане интересна за всеки.
Г-н Атанасов при моята покана която направих наистина с удоволствие не смятах, че каня Гестапо да следи всеки пост :ae_085: Знам,че от вас човек може много да научи,но нека да зачитаме и правото на отговор от останалите. Предполагам,че се дразните от грешната информация или не правилно предадена. Не ни се сърдете,нека все пак остане нещо съзедателно като човек затвори темата. Нека НЕ споровете станат водещи,а желанието на всеки да сподели,да пита, да помислим заедно :ba_025: ,без да се притесняваме от това

Parchenka, много жалко че моите критични бележки се приемат като "гестаповщина". Аз не оспорвам правото на отговор на никого, но оспорвам невежеството, което е заразно, вредно, а поради некомпетентността на хора
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#104 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Parchenka, много жалко че моите критични бележки се приемат като "гестаповщина". Аз не оспорвам правото на отговор на никого, но оспорвам невежеството, което е заразно, вредно, а поради некомпетентността на хора
User's Signature

Качена снимка

#105 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Parchenka, много жалко че моите критични бележки се приемат като "гестаповщина". Аз не оспорвам правото на отговор на никого, но оспорвам невежеството, което е заразно, вредно, а поради некомпетентността на хора, взели се прекалено на сериозно - и опасно.

Липсата на моето участие в тази тема не ми носи никакви загуби, но и на Вас не носи никакви печалби.

User's Signature

Качена снимка

#106 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 06:24 AM

Не зная какво съм натиснал, но последният ми коментар е излязъл три пъти, за което се извинявам.
User's Signature

Качена снимка

#107 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 08:22 AM

Не го приемай като лична бележка.Не се познаваме лично за да мога да я направя.Просто ми се иска поне нашата тема да не стане като 99 % от темите тук.Почваш да четеш някоя тема и в един момент забравяш коя тема си отворил понеже се опитваш да разбереш роднинските връзки и интелектуалния статус на 2-3 участници.Съгласи се,че болшинството теми така стават.

#108 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 09:14 AM

Показване на мнениетоparcheka, в 03 October 2012 - 08:22 AM, написа:

Не го приемай като лична бележка.Не се познаваме лично за да мога да я направя.Просто ми се иска поне нашата тема да не стане като 99 % от темите тук.Почваш да четеш някоя тема и в един момент забравяш коя тема си отворил понеже се опитваш да разбереш роднинските връзки и интелектуалния статус на 2-3 участници.Съгласи се,че болшинството теми така стават.

Сигурно имате предвид този мой коментар:

Но аз изучавам поведението на кучето и искам от тази позиция да ти кажа, че в много случаи не е важно какъв ще бъде стимула (наградата), която ще накара кучето да научи някаква команда.

Ти казваш, може би е въпрос на неправилно изразяване: „С късчета сурово месо, нарязани на ситно, цялото му внимание е насочено към теб и е готов даизпълни всичко...което е разбрал”. Това означава, че кучето вече е усвоило дадена команда (действие) и ако трябва да го накараш да изпълни вече усвоено със стимул, това говори много лошо. В случая кучето трябва да бъде поощрено след изпълнението, а не стимулирано, за да го изпълни. В противен случай се получава нещо от рода: „Ето ти една хапка месце и хайде да прескочиш онова препятствие”.

Прави разлика между това да обучаваш и да работиш с вече обучено куче.

Както казах, не се занимавам с обучене и в своята работа дори съм против него (до известна степен), защото мене ме интересува „натуралното” поведение на кучето, а не „придобитото” поведение под въздействието на външни фактори. Това е тема за други разговори и не е тук мястото й, но искам д ти кажа нещо: Аз съм констатирал, че мои кучета се научават на дадена команда с хранителен стимул (гранули) дори и от това, което им е постоянна храна.

Когато кучето се разиграе с мене и му подам сответна команда, на която искам да го науча и то я изпълни, му давам 2-3 гранулки от тези, които са му постоянна храна. И знаеш ли, то ги поема с такова удволствие, като че ли никога не ги е вкусвало. И тук прблемът не е в естеството на наградата, а в контакта, който вече е създаден между човека и кучето. Не гарантирам, че това е меродавно за всички кучета, не гарантирам, че е и най-правилният подход, но гарантирам, че и това работи.

Не забравяй, че всяко деиствие на дадено животно се обуславя от редица фактори, на които то е подвластно.

Първият фактор, това е бологическия вид. Не можеш да искаш от едно куче да изпълнява това, което да кажем изпълнява един вълк или може би казано в обратния ред е по-правилно.

Вторият фактор, това е породата. Не можеш да искаш, например, от един Средноазиатец да изпълнява това, което изпълнява един Вълчак.

Третият фактор, това е индивида. Не можеш да очакваш, че това което прави някое куче от породата, непременно трябва да може да го прави и твоето куче, което е от същата порода.

Никога не разглeждай нещата схематично или обобщаващо. Винаги към всяко животно трябва да се подхожда строго индивидуално!

Не е правилно и твърдението ти за „овълчеността” на породата. Самата селекционна програма по създаването й бе да се вземат физически, но не и поведенчески качества от вълка. Това мисля, че го писах някъде из форума. Всяка кучешка порода, носеща в себе си поведенчески характеристики на вълка е обречена на провал. Дивергенцията между вълка и кучето е настъпила преди около 120 000 – 130 000 хиляди години, но и това е друга тема, затова няма да задълбочавам.

Или репликата на коментираното от Фурия, че кучето се стреми д достави удоволствие на собственика – тотална Глупост !!!

Или може би това:

Първо, не съпоставяйте Вълчака с вълк. За това вече писах преди малко.

Второ, породите кучета, които са в категорията "самостоятелно вземащи решения" са тези, които имат сравнително по-слаб контакт с човека. Такива например са кучетата пазачи, работещи като пазачи; северните породи, отглеждани като впрегатни и работещи като впрегатни (дори и под формата на спорт).

Или другата поредна глупост на Фурия, за йерархия между хора и кучета ?!

Ако Вас Ви удовлетворява да четете неистини и водите коментари на кръчмарско ниво, останете си със здраве.

Аз подхождам към всяка тема сериозно и не се влияя нито от роднински, нито от лични контакти и взаимоотношения. А който иска да живее в невежество, има правото на този избор.

Жалко е да възхищаваш на глупостта и да не приемаш нещо, което ти е дадено приятелски и с мисъл да ти бъде от полза.

Бях до тук във Вашата тема!
User's Signature

Качена снимка

#109 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 09:30 AM

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 03 October 2012 - 09:14 AM, написа:

Жалко е да възхищаваш на глупостта и да не приемаш нещо, което ти е дадено приятелски и с мисъл да ти бъде от полза.

Бях до тук във Вашата тема!

УФФФ, РАЗГЕЛЕ! За което искрено ти благодарим, ваше псевдонАучно и попско светейшество ... що ли ме съмнява, че няма да удържиш на думата си :tb_195:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#110 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 09:57 PM

Е,жалко че така и не се разбрахме! Винаги се радвам и приемам подадената ми информация,но нека и начина да е нормален. Идеята тук е да се включат максимално много хора,а не да ги гоним. Вие си кажете мнението,пък ние колкото ни позволява "КРЪЧМАРСКОТО НИВО' толкова ще разберем :rc_036:
КоКо не се включвай в опозицията! Кажи какво мислиш за породата ни :ae_085:

#111 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 03 October 2012 - 10:05 PM

parcheka
Всичко е наред, приятелю:-))) Грешката не е в теб:-)))
User's Signature

#112 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 10:39 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 October 2012 - 10:05 PM, написа:

parcheka
Всичко е наред, приятелю:-))) Грешката не е в теб:-)))

:ba_025:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#113 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 09:10 AM

Така минаваме нататък :re_037:
В Събота смятаме да бъдем на Европейското в Румъния.Има записани 4 Вълчака и 4 Саарлоос-а. Искрено се надяваме да са повече! Така поне ще сравним малко положението и сверим часовниците.Зареждаме 3-те фотоапарата и ще гледаме максимално да увековечим събитието. С тези цени обаче ще се разминем с участитето.

#114 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 09:17 AM

parcheka
Ще чакаме снимки. Ще ми е интересно да сравня вълците и саарлооси от съвременен актуален снимков материал. Успех на Европейското на български участници, ще им стискаме палци от тук, ще разказвате после какво сте видяли:-)))
User's Signature

#115 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 09:55 PM

Да не казвам голяма думи но смятам всичко интересно да снимам. Вече разбрах,че с North Face ще се разминем понеже те са за петък. Дано успеем да се сдобием с каталог за деня,че да знаем поне къде са нашенците. Извинявам се на собствениците на Голдъни,Лабрадори,Мопсове и т.н. Моята мисия ще бъде екзотиката хахаха :mg_062:

#116 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:изобразително изкуство, чехословашки вълчак, БШОК

Публикувано: 05 October 2012 - 07:07 AM

Успех в Румъния! Да наснимате саарлосите, да видя и аз! А Арто тези дни беше на репетиции в театъра в Хасково. Държа се повече от перфектно, въпреки, че беше малоумна ситуация. Стоеше в салона, докато течеше репетиция на сцената и актьорите вдигаха гръмовити скандали по сцената. Нищо не скъса, към никой не посегна- беше най- послушен от всички. По спора който се е развихрил ще кажа- на последната тренировка опитахме нещата без месо, а с някакви...не знам точно, някакви хапки и нещата бяха сравнително добре. Стимулът с храна си е нужен в началото, а месото просто го накара да бъде пъргав и съсредоточен в работата и според мен наградата може да повлияе работата на кучето. При него е от значение защото все пак само от месец е в предимно човешко обкръжение и това му помогна да разбере, че средата не е враждебна. Наистина много му помогна. А уравновесените отношения се постигат по- бавно и трябва наистина по- дълго общуване. Все пак не съм го взел когато е бил на три месеца. Така доста съкратихме периода на подозрителност. Човешката ръка включително и моята за него в началото бяха заплаха и не защото е бит. Предполагам, че това е характерно за породата. А сега вече знае, че човекът дава благини и радост, игри и внимание. Не ми е първо куче което обучавам, но определено е различен и по- сложен като характер. Великолепен е!
За моите притеснения за мършавоста му- инструкторката каза/ тя е и ветеринар/- до десетия месец го поддържай тънък като радиатор, за да израсте на височина и да не го болят костите при буйния растеж през който преминава в момента от тежеста, а после вече може да наддава. А как тича! Просто красота!

#117 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 07:32 AM

petro

Цитат

А как тича! Просто красота!

Дай снимки, скрънзо:-))) Не я задържай красотата само за теб, сподели я и с нас де. Помоли някой да го снима ако ти не можеш докато си зает на тренировката, тичащ вълчак - представям си каква готина гледка е:-)))
User's Signature

#118 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2012 - 10:06 AM

Ама Furia_S, на предишната страница пуснах една снимка:re_037: Верно, че малко е снимана от близо и главата му е бая гоемичка, ама това е Арто! А и в начаото на темата също има негови снимки. Тия дни ще се опитам да го снимам в игра- много е забавен и смешен- голям, пък се държи като пале. И другата забава е, че както не щеше и да погледне играчка, сега тича като котка след нея. Вързах я с едно въженце и той пощуря- чак ме е страх, че ще се окуци. На два пъти си пада на краката и действително понакуцваше след това, та се притесних.

#119 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 05:29 PM

Нищо му няма !!! С тази игра само внимавай за едно- говорихме за ловния инстинкт! При забрана от твоя страна трябва без колебание да спре и да разбере,че това е игра и да не влага злоба. Сега под носа му бягат играчки утре ще е някой померан на съседа.Може би има и други техники освен забраната,но това го обясни на училището за всеки случай.

#120 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2012 - 07:49 PM

Арто и най- дребния от децата:flagbg:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

• (13 Страници) +
  • « Първа