Поредният сигнал да се погрижим за улично куче...
Поредното обяснение, че за съжаление сме претрупани, ходим на работа и нямаме много свободно време, нито ресурси ... и че можем да помогнем само за кастрация...
Но ... как да го върнеш обратно на улицата това съкровище, 10 килограмово младо момиче, може би няма и годинка?
Днес беше кастрирана и я прибрахме вкъщи, да се възстанови. Но сърце не ми дава отново да я пусна на улицата. Нямам още много впечатления, освен че към хора е много дружелюбна.
Главата й напомня миниатюрен ризеншнауцер, или както се нарича тази порода с брада.
Дали няма да се намерят любители на брадати госпожици?
Карина - дребна, изхвърлена и разкошна варненско кученце
Публикувано: 08 September 2012 - 04:29 PM
Дълго мислих и премислях, допитвах се и до съпруга си, който вече е претръпнал отвсякъде на тема бройка кучета (изключително съм му благодарна, предвид, че той не е бил никога "кучкар", но без неговата помощ и съдействие нищо не бих успяла да правя), та ... Решението трябваше аз да го вземам и го взех.
Карина става официално наше шесто куче.
За този месец при нас малката ми влезе тотално под кожата. Има си някои кусури - изключително активна и досадна - в началото не можех да мръдна без да се спъна в нея; лае истерично по всичко, което мърда, когато аз съм край нея, което също е твърде досадно, особено на разходките, когато са доста забавна гледка - 5 едри кучета, ходещи редом край мен и не обръщащи внимание на нищо, и едно дребосъче, което ще си скъса гласните струни от нахъсан лай :)
Но ... малката е гушлива, с огромен потенциал за обучение (стига да имам време) и съм убедена, че след време ще стане почти перфектна (почти, защото не съм перфекционистка) и изобщо се чудя кой въобще го е изхвърлил това съкровище ...
И тази темичка е за местене.
Карина става официално наше шесто куче.
За този месец при нас малката ми влезе тотално под кожата. Има си някои кусури - изключително активна и досадна - в началото не можех да мръдна без да се спъна в нея; лае истерично по всичко, което мърда, когато аз съм край нея, което също е твърде досадно, особено на разходките, когато са доста забавна гледка - 5 едри кучета, ходещи редом край мен и не обръщащи внимание на нищо, и едно дребосъче, което ще си скъса гласните струни от нахъсан лай :)
Но ... малката е гушлива, с огромен потенциал за обучение (стига да имам време) и съм убедена, че след време ще стане почти перфектна (почти, защото не съм перфекционистка) и изобщо се чудя кой въобще го е изхвърлил това съкровище ...
И тази темичка е за местене.
Публикувано: 08 September 2012 - 04:45 PM

Стана ми много мило ,като прочетох за семейните ви отношения на тема "домашни любимци",все едно за нас пише,даже ще дам на моя мъж да прочете темичката и да се успокои,че не е само той в такова положение......,нищо,че се пише кучкар.
Още един път

Страница 1 от 1