Dog.bg Форуми : Хана

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хана хъски в критично състояние

#1 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 August 2012 - 10:05 PM

Вчера Хана бе решила да умре под прозореца ми.
Никога преди не съм я виждала и не мога да си представя,че куче в нейното състояние би могло да дойде отдалеч.Та тя не можеше дори да повдигне главата си ,просто си лежеше в тревата,не помръдна и след интереса на преминаващи наблизо младежи да я “тестват” дали е жива чрез замеряне с камъни.От четвъртия етаж чух как тупна голям камък до главата и,а тя не помръдна.После леко присви краче и с това показа че все так още не е при дъгата,въпреки че явно натам е тръгнала.
Последваха много телефонни разговори и ако кажа че трудно намерих начин да се доберем до лекар ,няма да излъжа.
На снимките не личи,но е болезнено слаба, на гръбнака и човек може да се убоде.
Без видими травми,само леко кървене от вулвата(оказа се разгонена).Пълна с кърлежи,ама много пълна.С висока температура- 40.3 градуса.На снимките не е упоена,според доктора дишането и не е добро,зениците ту се свиват,ту се разширяват.
Засега без диагноза.Гледаха ни на видеозон-не е пиометра.Тестваха я и за ерлихиоза- отрицателен резултат.След силните антибиотици и системата малко живна,изправи главичка,успя да направи и няколко крачки.Ходи като пияна,залита и пада.Чудехме се дали вижда- тествахме- вижда си.Ходи на повод,доколкото може.Буквално като пияна,не показва емоции сякаш е в шок.
Хапна консерва,малко хапна,но с апетит.
Сметката ни до вчера беше 50 лв,днес с видеозона,тестовете,системите сигурно още толкова.Утре ще я сметнат.Ако някой има желание да помогне с каквото и да било ще сме много благодарни.Засега е прибрана в едно мазе.
Рано и е да умира,съвсем млада е,на около годинка.
Типично хъски,с едно синьо и едно кафяво око.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   desidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 August 2012 - 01:38 PM

Ще видя какво мога да направя, нямам финансовата възможност , но ще постна във някои страници пък дано се отзове някой, тази тема може ли да бъде преместена в форума за хъски?

#3 Потребителят е офлайн   Hucki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2012 - 01:42 PM

Къде е прибрано това момиченце в момента? Търси ли се приемен дом?

#4 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 August 2012 - 08:17 PM

Чери е от Благоевград, а в поста пише, че кучето е в мазе. Тя няма приемни домове. Добре ще е, ако някой от София може да помогне, все пак и медицинските услуги са на друго ниво. Стискам палци на Хана! Чери, зная на какво деридже си, но не я подмина и нея :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 August 2012 - 09:44 PM

Днес дори и в мазето не ни щат :dh_188: Съседите се били оплакали,щели са да плъзнат зарази....Намерих такси което се съгласи да я качи в багажника,стигнахме до клиниката,включиха я пак на системи.По-добре е,вече не е отпусната на масата,надига главичка.Успяхме и едно кръгче да направим,доста по-стабилно и чевръсто ходи,макар че е като пияна.Температура има още,но не толкова висока.После обаче нямаше къде да я прибера.Оказахме се с момичето на улицата в пълна безизходица,взе да се стъмва и изведнъж всички на които звънях за помощ си изключиха телефоните....
Наложи се да я заведа в ранчото,в заграждението на Бренда,Бари и Малчо.Прикачена снимка

Тях ги пуснах в големия необезопасен двор,с риск да излязат на пътя или да изчезнат.Чувствам се ужасно,не знам ако им се случи нещо как ще го преживея.

Така че търсим приемен дом.
Ако може някой да прибере бебоците пак е вариант,може да остане там,клиниката е наблизо.Малките са с 2 ваксини,много умни и социални.

Хана е все още леко неадекватна.Седи като сгърчена,една такава неугледна,ръбеста и стресната....Може да я е блъснала кола,да е пребита или все пак оня голям камък да я е треснал по главата...Всички кучета много и налитат и искат да я бият :dh_188:
Снимките са пак от лекарския кабинет,докато чакам да изтече системата се сещам да снимам...все еднотипни снимки

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   lilker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2012 - 11:37 AM

с тази висока температура - правихте ли й тестове за гана? къде се намира кученцето? Питайте доктора дали й трябва специализиран транспорт?

#7 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 August 2012 - 02:29 PM

Кучето е в Благоевград. Чери ще се посъветва с докторите за тест за гана, благодаря за идеята. За специализиран транспорт - не сме сигурни, че разбираме въпроса. Ако се намери приемен дом в София или по пътя Благоевград-София, вече има предложен транспорт за този уикенд. Но за съжаление, това чудо (приемен дом) не се е случило :(

Ще е чудесно, ако повече хора споделят темата, може сред любителите на северни породи да се намерят добри хора, които да приютят Хана временно или да помогнат със средства за сметката й в клиниката.
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#8 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 August 2012 - 03:47 PM

Как може да изхвърлят такова красиво куче?Дано не е нещо сериозно,но задължително трябва да се направят изследвания за да се постави правилна диагноза.

#9 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 August 2012 - 05:10 PM

През нощта или сутринта Хана някакси е успяла да избяга от заграждението си и ми изкара акъла.Прегризала малко тел,оформила си дупчица и се изнизала през нея.Прикачена снимка
Но силите не и стигнали да отиде надалеч,беше полегнала в тревичката наблизо.Даже ми даде коремче за погалване.
Успяхме да стигнем до клиниката на собствен ход,макар и с походка тип"пияния моряк".Там даже се сети че следва боцкане и се запъна на вратата.
Температурата не е вече толкова висока- 38.9,което за куче е си е добре.На лекарите не им хареса дишането ,като я преслушаха установиха че сърцето и прескача по няколко такта.Изписаха ни еналиприл от хуманитарната аптека,утре ще го купя и почваме.
Беше и се запушил абоката,сложиха и нов на другата лапа.Като и обръснаха там козинката почна да кърви от постргването-капилярно кървене на на точици :dh_188:
Сметката ни дотук е 95 лв,получих помощ с пощенски запис и я платих.Двете с Хана много много благодарим :ha_081: :hb_027: :rc_036: и се отплащаме със снимки вече на крака.
Това е най-хубавата и снимка.На нея изглежда така,както трябва да бъде, сякаш е добре.
Прикачена снимка

Обаче действителността е по-друга.Хана е болезнено слаба,сгърчена,с проскубана и неподдържана козина(която след изресването остана наполовина).Лошото е че и вчера и днес не пожела да хапне.Купувам и консерва,днес даже я опитах с котешка,не иска да яде,а корема и е залепнал.Вода пие.Гласа и още не съм чула,но се опита да прояви нездрав интерес към котето.

Дано не избяга пак,нямаше с какво друго и завързах телта с връзки от маратонките ми :dh_188:
Това ограждени е най-сигурното място с което разполагам.
Оставих всички нещастни- Хана,че е затворена там,малките- че са изгонени от къщичката си :dh_188: (спрямо тях съм истинска предателка).

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 August 2012 - 09:18 PM

Днес Хана е сякаш малко по-добре.Даже взе да си показва магариите и да налита да гони котетата.
Не беше успяла тази нощ да избяга,като ме видя даже помаха с опашка.Определено не обича да е в заграждението.То и не е възможно да остане там ,защото дребните диваненца дето живееха там през нощта си заформили бебешка глутница,нападнали кокошкарника на съседа и цяла нощ ловували.Човека ме чакаше и даже беше донесъл и доказателствата :dh_188: Имам последно предупреждение да държа кучетата под контрол.Наложи се спешно да купувам тел,верига,да се преорганизирам,кошмар.
Сега Хана е вързана,но така се чувства по-добре отколкото в заграждението.Има доста голяма свобода на движение,както и достъп до помещение с покрив. :dh_188:
Единствено ме тревожи че хич не иска да яде,а е токова слаба.Само пие вода,и понеже все още движенията са и некоординирани понякога си потапя главата чак до очите,страх ме е да не аспирира вода.
Ето малко снимки,цялата е една глава.
Естествено,всеки ден я водя да я включват на система.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 August 2012 - 08:54 AM

Не знам какво да пиша за състоянието на Хана.Сякаш се подобрява,стана по-адекватна,походката е по-стабилна,но все още е стемпература,макар и не толкова висока като в началото :dh_188:
Най-ме притеснява липсата и на апетит :dh_188: Предложих и какво ли не,включително и котешки пауч- не ще и не ще.Насила и сложих в устата- плюва го.Все пак явно е хапнала нещо докато е била сама(има винаги на разположение гранулки),защото си свърши голямата нужда- слава богу там всичко е наред- оскъдно като количество(разбираемо защо),но добро като вид и консистенция :md_064:
Вчера прецениха че е излишно да я включват повече на система,понеже пие вода.Смениха антибиотиците,а днес ще и пуснат изследване на кръвта.Сметката се трупа,а диагноза няма,не се знае какъв и е проблема :dh_188:
Лошото е че е по цял ден сама и няма кой да я наблюдава,аз ходя и стоя по 2-3 часа с нея,но не е достатъчно за животинка в нейното състояние.
Тиха е,още не съм и чула гласа.Към котки определено проявява нездрав интерес,но в нейното състояние не е заплаха за тях.
Имам клипче,но не и уменията да го кача :dry: Довечера ще опитам пак.
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 August 2012 - 08:45 PM

Днес направихме ПКК.Утре ще сканирам резултатите.Според докторите има инфекция,вероятно бактериална и мислят че е на белия дроб.Поддържа температура 39.5, няма апетит.Слабичка и сгъната,оръфана ,къса ми сърцето.Занесох едно парче шунка- хапна го.Знам че не е подходяща храна,носъм готова да я храня с каквото иска,само и само да яде нещо :dh_188:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 August 2012 - 08:30 AM

Ето сканиран резултата от ПКК.Ще съм благодарна ако някой ме насочи в каква посока да се търси проблема и.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  pkk0001.PDF (104.71K)
    Брой сваляния: 423

User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 August 2012 - 09:27 AM

Чери имай предвид, че при такова тотално отслабване на организма първо трябва да го закрепят и тогава могат да търсят и лекуват проблеми. Част от специфичните за определени заболявания антибиотици имат странични ефекти, които следва да се преценят доколко може да ги понесе хайвана. Това няма как да стане след като все още не са наясно с действителното състояние на органите й. Чета, че са й сменили антибиотиците. Предполагам, че са широкоспектърни, защото само такива биха действали стабилизиращо. Трудно се диагностицират такива случаи. В началото на годината имах такова куче. Трябваха два месеца докато разберем защо, аджеба, беше в това състояние. Причината беше много прозаична, ама ... междувременно минахме от предположения за бактериална инфекция до тумори. Трябва търпение, а лошото е, че част от хъскита са и злояди (поне по мои наблюдения). Това не е свъзано с факта дали имат или нямат храна. Хубаво е, че хапва по малко. Не е добре да се нахвърля върху храната след такова продължително гладуване. Дано да стабилизирате кучето! Стискам ти палци !
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#15 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 August 2012 - 03:56 PM

Как е Хана?Има ли подобрение или все още не се знае какво и е?

#16 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 August 2012 - 04:19 PM

Вчера Хана бе закарана в клиника Нова( в Младост 4).Моя приятелка,която е публикувала нейната история във ФБ го уреди :rc_036:
Рентгеновата и снимка не бе готова вчера,затова днес ходих да я взема и изпратя по мейла.Според нашите доктори има някаква сянка в белия дроб,но за по сигурно са я изпратили на специалист да каже мнението си.Чакам да ми се обадят.
Иначе Хана вчера за първи път нямаше температура и хапна малко салам.
В клиниката ще и направят още изследвания и ще чакаме какво ще покажат.Някой ако е наблизо може да отиде"на свиждане",макар че тя едва ли може да ходи много,знам че да е затворена я побърква :dh_188:

Ето малко снимки от вчера,преди да замине.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2012 - 04:21 PM

Боже, момичето няма сили да си вдигне главичката, след като е пило. :dh_188: Стискам палци и се моля да се изправи на крака.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#18 Потребителят е офлайн   ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2012 - 11:04 AM

Как е милата Хана,а дали сте правили тест за дирофилария ? Дано не е това разбира се,но не е зле ако не е правен да се направи. За съжаление не мога да помогна финансово, но много ви мисля и пожелавам бързо възтановяване на северната красавица.

#19 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 August 2012 - 03:54 PM

Хана е по-добре,не е вдигала температура откакто е в клиниката и е имала апетит.Имала огромно желание да я водят на разходка.
Кръвните показатели са много по-добри.Все още не са казали конкретна диагноза,не знам какви тестове са правени,но съм сигурна че ще бъде направено всичко необходимо.Засега май предположенията са че има нещо неврологично :dh_188:
Снимката на белия дроб която изпратихме не е била качествена,не ставала за нищо и от нея реално няма никаква полза,въпреки че платих 25 лв за нея :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2012 - 08:56 PM

Как е Хана? какво става с нея?
User's Signature

Качена снимка

• (2 Страници) +
  • 1