Хана хъски в критично състояние
Публикувано: 08 August 2012 - 10:05 PM
Никога преди не съм я виждала и не мога да си представя,че куче в нейното състояние би могло да дойде отдалеч.Та тя не можеше дори да повдигне главата си ,просто си лежеше в тревата,не помръдна и след интереса на преминаващи наблизо младежи да я “тестват” дали е жива чрез замеряне с камъни.От четвъртия етаж чух как тупна голям камък до главата и,а тя не помръдна.После леко присви краче и с това показа че все так още не е при дъгата,въпреки че явно натам е тръгнала.
Последваха много телефонни разговори и ако кажа че трудно намерих начин да се доберем до лекар ,няма да излъжа.
На снимките не личи,но е болезнено слаба, на гръбнака и човек може да се убоде.
Без видими травми,само леко кървене от вулвата(оказа се разгонена).Пълна с кърлежи,ама много пълна.С висока температура- 40.3 градуса.На снимките не е упоена,според доктора дишането и не е добро,зениците ту се свиват,ту се разширяват.
Засега без диагноза.Гледаха ни на видеозон-не е пиометра.Тестваха я и за ерлихиоза- отрицателен резултат.След силните антибиотици и системата малко живна,изправи главичка,успя да направи и няколко крачки.Ходи като пияна,залита и пада.Чудехме се дали вижда- тествахме- вижда си.Ходи на повод,доколкото може.Буквално като пияна,не показва емоции сякаш е в шок.
Хапна консерва,малко хапна,но с апетит.
Сметката ни до вчера беше 50 лв,днес с видеозона,тестовете,системите сигурно още толкова.Утре ще я сметнат.Ако някой има желание да помогне с каквото и да било ще сме много благодарни.Засега е прибрана в едно мазе.
Рано и е да умира,съвсем млада е,на около годинка.
Типично хъски,с едно синьо и едно кафяво око.
Публикувано: 09 August 2012 - 08:17 PM

Публикувано: 09 August 2012 - 09:44 PM

Наложи се да я заведа в ранчото,в заграждението на Бренда,Бари и Малчо.

Тях ги пуснах в големия необезопасен двор,с риск да излязат на пътя или да изчезнат.Чувствам се ужасно,не знам ако им се случи нещо как ще го преживея.
Така че търсим приемен дом.
Ако може някой да прибере бебоците пак е вариант,може да остане там,клиниката е наблизо.Малките са с 2 ваксини,много умни и социални.
Хана е все още леко неадекватна.Седи като сгърчена,една такава неугледна,ръбеста и стресната....Може да я е блъснала кола,да е пребита или все пак оня голям камък да я е треснал по главата...Всички кучета много и налитат и искат да я бият

Снимките са пак от лекарския кабинет,докато чакам да изтече системата се сещам да снимам...все еднотипни снимки
Публикувано: 10 August 2012 - 02:29 PM
Ще е чудесно, ако повече хора споделят темата, може сред любителите на северни породи да се намерят добри хора, които да приютят Хана временно или да помогнат със средства за сметката й в клиниката.

Публикувано: 10 August 2012 - 05:10 PM

Но силите не и стигнали да отиде надалеч,беше полегнала в тревичката наблизо.Даже ми даде коремче за погалване.
Успяхме да стигнем до клиниката на собствен ход,макар и с походка тип"пияния моряк".Там даже се сети че следва боцкане и се запъна на вратата.
Температурата не е вече толкова висока- 38.9,което за куче е си е добре.На лекарите не им хареса дишането ,като я преслушаха установиха че сърцето и прескача по няколко такта.Изписаха ни еналиприл от хуманитарната аптека,утре ще го купя и почваме.
Беше и се запушил абоката,сложиха и нов на другата лапа.Като и обръснаха там козинката почна да кърви от постргването-капилярно кървене на на точици

Сметката ни дотук е 95 лв,получих помощ с пощенски запис и я платих.Двете с Хана много много благодарим

Това е най-хубавата и снимка.На нея изглежда така,както трябва да бъде, сякаш е добре.

Обаче действителността е по-друга.Хана е болезнено слаба,сгърчена,с проскубана и неподдържана козина(която след изресването остана наполовина).Лошото е че и вчера и днес не пожела да хапне.Купувам и консерва,днес даже я опитах с котешка,не иска да яде,а корема и е залепнал.Вода пие.Гласа и още не съм чула,но се опита да прояви нездрав интерес към котето.
Дано не избяга пак,нямаше с какво друго и завързах телта с връзки от маратонките ми

Това ограждени е най-сигурното място с което разполагам.
Оставих всички нещастни- Хана,че е затворена там,малките- че са изгонени от къщичката си

Публикувано: 11 August 2012 - 09:18 PM
Не беше успяла тази нощ да избяга,като ме видя даже помаха с опашка.Определено не обича да е в заграждението.То и не е възможно да остане там ,защото дребните диваненца дето живееха там през нощта си заформили бебешка глутница,нападнали кокошкарника на съседа и цяла нощ ловували.Човека ме чакаше и даже беше донесъл и доказателствата

Сега Хана е вързана,но така се чувства по-добре отколкото в заграждението.Има доста голяма свобода на движение,както и достъп до помещение с покрив.

Единствено ме тревожи че хич не иска да яде,а е токова слаба.Само пие вода,и понеже все още движенията са и некоординирани понякога си потапя главата чак до очите,страх ме е да не аспирира вода.
Ето малко снимки,цялата е една глава.
Естествено,всеки ден я водя да я включват на система.
Публикувано: 14 August 2012 - 08:54 AM

Най-ме притеснява липсата и на апетит

Вчера прецениха че е излишно да я включват повече на система,понеже пие вода.Смениха антибиотиците,а днес ще и пуснат изследване на кръвта.Сметката се трупа,а диагноза няма,не се знае какъв и е проблема

Лошото е че е по цял ден сама и няма кой да я наблюдава,аз ходя и стоя по 2-3 часа с нея,но не е достатъчно за животинка в нейното състояние.
Тиха е,още не съм и чула гласа.Към котки определено проявява нездрав интерес,но в нейното състояние не е заплаха за тях.
Имам клипче,но не и уменията да го кача

Публикувано: 14 August 2012 - 08:45 PM

Прикачени файлове
-
140812 008.mov (7.05MB)
Брой сваляния: 95
Публикувано: 15 August 2012 - 08:30 AM
Прикачени файлове
-
pkk0001.PDF (104.71K)
Брой сваляния: 423
Публикувано: 16 August 2012 - 09:27 AM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 17 August 2012 - 04:19 PM

Рентгеновата и снимка не бе готова вчера,затова днес ходих да я взема и изпратя по мейла.Според нашите доктори има някаква сянка в белия дроб,но за по сигурно са я изпратили на специалист да каже мнението си.Чакам да ми се обадят.
Иначе Хана вчера за първи път нямаше температура и хапна малко салам.
В клиниката ще и направят още изследвания и ще чакаме какво ще покажат.Някой ако е наблизо може да отиде"на свиждане",макар че тя едва ли може да ходи много,знам че да е затворена я побърква

Ето малко снимки от вчера,преди да замине.
Публикувано: 18 August 2012 - 11:04 AM
Публикувано: 18 August 2012 - 03:54 PM
Кръвните показатели са много по-добри.Все още не са казали конкретна диагноза,не знам какви тестове са правени,но съм сигурна че ще бъде направено всичко необходимо.Засега май предположенията са че има нещо неврологично

Снимката на белия дроб която изпратихме не е била качествена,не ставала за нищо и от нея реално няма никаква полза,въпреки че платих 25 лв за нея