microchip, в 14 August 2012 - 10:38 PM, написа:
... За да развивам проект свързан с микрочиповете, не ми е необходимо да знам, как се развъжда куче ...
... Преценил съм, че има потенциал, че има смисъл, че нещата могат да станат по-добри ...
... Знам и позицията на общината, както на БАБХ, както и за ВетИс, както и за двата ветеринарни съюза ...
... Направил съм си преценката / при положение, че си слагам главата в торбата / , че мога да се справя с ангажиментите по един такъв проект.
Че мога да измисля неща, които скоро от държавните органи няма да се получат, че мога да измисля нещо иновативно ...
... Просто в едно нещо се убедих, че ние сме неблагодарен народ и гледаме само своето собствено благо ...
... а някой се сети да направи нещо ИСТИНСКО, ЗНАЧИМО и ПОЛЕЗНО ...
Добро утро, г-н Микрочип.
Ще се опитам с няколко ваши цитата да обясня къде ви е грешката :)
1. Разплодили сте животното, казвате че това ви доставя удоволствие - направил сте го. Т.е. сте направил нещо, което според кинолозите не трябва да се извършва, за личната си облага (била тя и емоционална в случая; не ви знам какво ще правите кученцата, но ако ги продавате (което е напълно вероятно) след това, облагата е и материална). Как тогава очаквате да ви се повярва, че от един подобен проект не търсите основно собствената си облага, при положение че сте насоличи продукта си именно към същото това киноложко/кучкарско общество, за което не сте компетентен дори за нещо елементарно като дали да разплодите кучето си или не? Защо вярвате, че ще ви се гласува доверие за него, като с "лесните" задачки се издънвате?
2. Горе го казах, нека наблегна - никои няма да ви гласува доверие именно защото сте некомпетентен в елементарни въпроси свързани с кинологията; защо си мислите, че да се занимавате с микрочипирането ви трябват само умения, за да направите сайт?
3. Хубаво е, че знаете позицията на тези органи.. ама те знаят ли вашата? Осъзнавате ли, че за да е сполучлив този проект и да бъде масово използван трябва да се обвърже с държавни институции, изпълнителни органи и прочие? Защото не стига само да направите базата данни и тя да остане напълно неизползваема.
4. Хубаво, че използвате драматични изрази като "слагам си главата в торбата".. ама айде без евтини номера :) Свалям ви шапка за това, че сте изпипал всичко до последния детайл и нещата са правно издържани - обаче да знаете, че това автоматично ви вади главата от същата тази торба, в която сам си я слагате ;) Така че - моля без драма..
На този етап всичко, което сте казал е че ще правите база данни. Аз виждам нещата като random сайт, който не изисква много умение за направата му, в който ако си платя ще фигурира името и другите ми лични данни (макар че и по този повод имаше разминаване в сайта ви и по късното ви мнение тук..).. Защо не изчакате до 12ти септември, да си представите проекта.. че най накрая да бъдем просветлени за вашите гениални идеи, които така гениално сте прикрил сред ред суперлативи по ваш адрес и празни приказки? Нали, на този етап не виждам нищо гениало в проекта ви..
5. Така е - неблагодарен народ сме и всеки гледа собственото си благо, а кое изключва вас от картинката? Или вие сте светец и трябва да се приеме думата ви, макар и напълно непознат никому, за чиста монета? О извинете, преподобни, че аз неблагодарният ви поставих под съмнение!