Dog.bg Форуми : Национална База от Данни от микрочип номера

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (10 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Национална База от Данни от микрочип номера Микрочип е национален регистър за домашните любимци в България. Оцени темата: -----

#81 Потребителят е офлайн   Elassil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 August 2012 - 07:13 AM

Показване на мнениетоmicrochip, в 14 August 2012 - 10:38 PM, написа:

... тя има кученца и те ме правят щастлив. Радвам им се, играят си, лаят и т.н. Това за мен е достатъчно ...

... За да развивам проект свързан с микрочиповете, не ми е необходимо да знам, как се развъжда куче ...

... Преценил съм, че има потенциал, че има смисъл, че нещата могат да станат по-добри ...

... Знам и позицията на общината, както на БАБХ, както и за ВетИс, както и за двата ветеринарни съюза ...

... Направил съм си преценката / при положение, че си слагам главата в торбата / , че мога да се справя с ангажиментите по един такъв проект.
Че мога да измисля неща, които скоро от държавните органи няма да се получат, че мога да измисля нещо иновативно ...

... Просто в едно нещо се убедих, че ние сме неблагодарен народ и гледаме само своето собствено благо ...

... а някой се сети да направи нещо ИСТИНСКО, ЗНАЧИМО и ПОЛЕЗНО ...

Добро утро, г-н Микрочип.
Ще се опитам с няколко ваши цитата да обясня къде ви е грешката :)

1. Разплодили сте животното, казвате че това ви доставя удоволствие - направил сте го. Т.е. сте направил нещо, което според кинолозите не трябва да се извършва, за личната си облага (била тя и емоционална в случая; не ви знам какво ще правите кученцата, но ако ги продавате (което е напълно вероятно) след това, облагата е и материална). Как тогава очаквате да ви се повярва, че от един подобен проект не търсите основно собствената си облага, при положение че сте насоличи продукта си именно към същото това киноложко/кучкарско общество, за което не сте компетентен дори за нещо елементарно като дали да разплодите кучето си или не? Защо вярвате, че ще ви се гласува доверие за него, като с "лесните" задачки се издънвате?

2. Горе го казах, нека наблегна - никои няма да ви гласува доверие именно защото сте некомпетентен в елементарни въпроси свързани с кинологията; защо си мислите, че да се занимавате с микрочипирането ви трябват само умения, за да направите сайт?

3. Хубаво е, че знаете позицията на тези органи.. ама те знаят ли вашата? Осъзнавате ли, че за да е сполучлив този проект и да бъде масово използван трябва да се обвърже с държавни институции, изпълнителни органи и прочие? Защото не стига само да направите базата данни и тя да остане напълно неизползваема.

4. Хубаво, че използвате драматични изрази като "слагам си главата в торбата".. ама айде без евтини номера :) Свалям ви шапка за това, че сте изпипал всичко до последния детайл и нещата са правно издържани - обаче да знаете, че това автоматично ви вади главата от същата тази торба, в която сам си я слагате ;) Така че - моля без драма..
На този етап всичко, което сте казал е че ще правите база данни. Аз виждам нещата като random сайт, който не изисква много умение за направата му, в който ако си платя ще фигурира името и другите ми лични данни (макар че и по този повод имаше разминаване в сайта ви и по късното ви мнение тук..).. Защо не изчакате до 12ти септември, да си представите проекта.. че най накрая да бъдем просветлени за вашите гениални идеи, които така гениално сте прикрил сред ред суперлативи по ваш адрес и празни приказки? Нали, на този етап не виждам нищо гениало в проекта ви..

5. Така е - неблагодарен народ сме и всеки гледа собственото си благо, а кое изключва вас от картинката? Или вие сте светец и трябва да се приеме думата ви, макар и напълно непознат никому, за чиста монета? О извинете, преподобни, че аз неблагодарният ви поставих под съмнение! :rc_036:
User's Signature

It`s better to burn out than fade away..

#82 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2012 - 07:32 AM

Показване на мнениетоElassil, в 15 August 2012 - 07:13 AM, написа:

Показване на мнениетоmicrochip, в 14 August 2012 - 10:38 PM, написа:

....

Извъртате нещата, не искам никой да се обръща към мен по този начин и не се изкарвам гениален и т.н.
Не е необходимо да разбирам от кинология, за да направя регистър.
Никъде не се изявявам като светец, гений или нещо от сорта.
"Слагам главата в торбата" не е драматичен израз.

Просто реших да пусна тема относно проекта, а вие ме направихте на 5 стотинки, това не е нормално.
Никъде не съм казал, че съм заплодил кучето си. само и само да се радвам на малките.
Смятам , че и за нея това ще е добре, смятам, че нещата трябва да следват естествения си ход.
Вие ли ще ми кажете, че щом кучето ми няма документ за родословие, не може да има малки ?

Регистъра за кучета решава проблемите от свръхпопулацията ?!
За общината може да е така, но идеята зад Микрочип.бг е да можеш да си намериш кучето ако го изгубиш и да имаш удобства.
Да можеш да имаш достъп до пълната информация за кучето , паспорта и манипулациите, кога , къде и как са били направени.
Това е в полза на хората, които ги е грижа за техните домашни любимци.
Къде тук съм споменал, че искам от вас да ми имате сляпо доверие, доверието се гради , не се изисква.

Усещам, че колкото и възпитан да бъда, колкото и да се опитам да обясня идеята си, все ще извъртате нещата против мен...

#83 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 August 2012 - 07:41 AM

Вижте, ние не ви познаваме и целта на живота ни не е да направим банда срещу вас. Глупаво е да си мислите, че с иновативната си проява сте обединили юристи, кинолози и представители на неправителствения сектор в едничката цел да ви смачкат полета на мисълта.
Реагираме на вашата неподготвеност по много съществени болни въпроси от сферата, в която искате да стъпите. Тя е супер тегава и натоварена с негативи, от които не можете да избягате. Да не кажа истерична.
Засега не сте осъзнали някои логически взаимовръзки. Но колкото и да отричате, те съществуват. Неотчетени във вашия проект, го обезсмислят.
Впрочем, това ще ви го покаже пазарът на услугата, която искате да предлагате.

#84 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2012 - 07:52 AM

Показване на мнениетоmil_, в 15 August 2012 - 07:41 AM, написа:

Вижте, ние не ви познаваме и целта на живота ни не е да направим банда срещу вас. Глупаво е да си мислите, че с иновативната си проява сте обединили юристи, кинолози и представители на неправителствения сектор в едничката цел да ви смачкат полета на мисълта.
Реагираме на вашата неподготвеност по много съществени болни въпроси от сферата, в която искате да стъпите.
Засега не сте осъзнали някои логически взаимовръзки. Но колкото и да отричате, те съществуват. Неотчетени във вашия проект, го обезсмислят.
Впрочем, това ще ви го покаже пазарът на услугата, която искате да предлагате.

Добро утро,

Неподготвеността може би се изразява в това, че съм заплодил кучето си ? Ок, приемам, че може би има правила за развъждане, които не са ми ясни.
Това прави ли ме лош стопанин, прави ли ме несериозен в това, което правя ?
Кои логически взаимовръзки не съм осъзнал ?

Знам достатъчно за документацията свързана с интервенциите извършвани на домашните ни любимци. Дори и да не съм наясно с нещо, което
със сигурност го има, аз ще си кооперирам с ветеринарните лекари в България.
Ще намирам начин да разбера и впоследствие всяко едно нещо, от което имат нужда както ветеринарите , така и собствениците на домашни любимци.
Като за начало започвам с това, да сподпомогна всеки един гражданин, който изгуби кучето си да се увеличи процента на намиране.
Също така да се записва всяка информация за домашният любимец, за да може да съществува и в удобен електронен вариант.

Също така, смятам да работя в името на вас и ветеринарните клиники, хотелите за кучета, магазини, за да може да се облекчат нещата на всяка страна.
Трудно е да се обясни с няколко думи, трудно е да се повярва на това, но за мен нещата са такива и смятам да направя всичко необходимо за да може нещата да се променят към по-добро ...

#85 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 August 2012 - 07:57 AM

microchip, в 15 August 2012 - 07:52 AM, написа:

Неподготвеността може би се изразява в това, че съм заплодил кучето си ? Ок, приемам, че може би има правила за развъждане, които не са ми ясни.
Това прави ли ме лош стопанин, прави ли ме несериозен в това, което правя ?

Това, че сте допринесъл за свръхпопулацията ни е само най-драстичният признак на неподготвеността ви, затова и предизвика драстична реакция. Да, прави ви лош стопанин, повечето българи сме лоши стопани и затова имаме свръхпопулация и жестокост към животни. Несериозен също, сериозните хора се подготвят. То никога не е късно и за вас, но няма да стане с отричане.

ПП: Иначе аз не виждам нищо лошо в това, че сте измислили услуга, която да предлагате. Ако има пазар - ОК, похвално е хората да захващат собствен бизнес вместо да чакат да падне тавана или да хленчат на опашката от безработни. Просто трябва да смекчите в презентациите си гръмкото "Първа национална база данни" и да става ясно, че е частна платена услуга за намиране на изгубени кучета. Много се говори за националния регистър и хората лесно ще се подведат - примерно ще решат, че ако са се вписали във вашата база, законовите задължения по регистрацията на животното им са приключени. Мисля, че подобна волна или неволна манипулация визират хората, които ви обвиняват в търсене на лесни пари. Ако още в началото имаше коректно разграничаване от единния регистър, темата щеше да се развие съвсем другояче.

#86 Потребителят е офлайн   Mushrooom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2012 - 08:12 AM

Показване на мнениетоmicrochip, в 15 August 2012 - 07:52 AM, написа:

Като за начало започвам с това, да сподпомогна всеки един гражданин, който изгуби кучето си да се увеличи процента на намиране.

Тази дума сподпомогна ми е малко странна, но ако имате предвид "УСЛУГАТА" която се опитвате да предлагате, то тя си е платена и всички думички
завършващи на .........омогна не са подходящи. Аз лично бих сменил ветеринарният си лекар ако вкара мое куче в подобна на вашата база данни дори безплатно!

Не сте подготвен с нищо, пишете си глупости насам, натам имам впечатлението, че в момента се обучавате!

#87 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 August 2012 - 08:59 AM

Показване на мнениетоmil_, в 15 August 2012 - 07:57 AM, написа:

ПП: Иначе аз не виждам нищо лошо в това, че сте измислили услуга, която да предлагате. Ако има пазар - ОК, похвално е хората да захващат собствен бизнес вместо да чакат да падне тавана или да хленчат на опашката от безработни. Просто трябва да смекчите в презентациите си гръмкото "Първа национална база данни" и да става ясно, че е частна платена услуга за намиране на изгубени кучета. Много се говори за националния регистър и хората лесно ще се подведат - примерно ще решат, че ако са се вписали във вашата база, законовите задължения по регистрацията на животното им са приключени. Мисля, че подобна волна или неволна манипулация визират хората, които ви обвиняват в търсене на лесни пари. Ако още в началото имаше коректно разграничаване от единния регистър, темата щеше да се развие съвсем другояче.

Даже в този ред на мисли мога да ви предложа доразвитие на вашата идея. След като сте в преговори с БАБХ и ветеринарни лекари, можете да предложите на стопаните вписване в единния регистър (онзи държавния). Така или иначе ветеринарните лекари трябва да вписват в него, но не го правят, защото не им се заплаща или нямат достъп. След като сте измислили как да ги мотивирате да предоставят данни на вас, договорете с БАБХ достъп до базата и при желание на стопанина може да вписвате вие, пак срещу съответно заплащане. Ето от такова нещо, ако е сериозно, бих се възползвала. Така ще построите липсващия мост и най-сетне единният регистър ще започне да се пълни.

#88 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2012 - 09:24 AM

Показване на мнениетоmil_, в 15 August 2012 - 08:59 AM, написа:

Показване на мнениетоmil_, в 15 August 2012 - 07:57 AM, написа:

Даже в този ред на мисли мога да ви предложа доразвитие на вашата идея. След като сте в преговори с БАБХ и ветеринарни лекари, можете да предложите на стопаните вписване в единния регистър (онзи държавния). Така или иначе ветеринарните лекари трябва да вписват в него, но не го правят, защото не им се заплаща или нямат достъп. След като сте измислили как да ги мотивирате да предоставят данни на вас, договорете с БАБХ достъп до базата и при желание на стопанина може да вписвате вие, пак срещу съответно заплащане. Ето от такова нещо, ако е сериозно, бих се възползвала. Така ще построите липсващия мост и най-сетне единният регистър ще започне да се пълни.

Това не е нещо, което те биха направили. Другото, което е, техният регистър също не е единен. Няма нормативна уредба или закон, който може да задължи ветеринарните клиники да вписват всичко там.
Ще кажа нещо отново, което казах и преди. За повечето неща, които се правят се точат пари.
Не искам да го казвам, но никой не иска да дели това с някого или някой да завземва функциите на друг.
От всичко се търси лична изгода, начин по който да се източват пари. Аз нямам за цел нещо такова да се случва и с моя проект.
Искам всичко да е просто,ясно и точно. Всичко да е както си му е реда.

Всеки е свободен да избира дали да си впише домашния любимец в базата данни или не.
В процеса на работа на регистъра, ясно ще си проличат ползите от него.
Също така възнамерявам след няколко месеца работа, да предоставям информация, колко домашни любимеца са намерени благодарение на регистъра.
Колко стопани са успели да си намерят денонощна ветеринарна клиника, благодарение на сайта и т.н.

Не е необходимо да се заробвам с държавните институции по този начин, който казахте, за да се получи успешен и работещ проект.
Не случайно проекта е частен. Предполагам знаете колко са тромави процедурите в държавата. Там всичко е ясно и просто и обосновано, но нещата се случват бавно и мъчно.
Времето за реакция на държавните институции всички го знаем.
При евентуален проблем с нещо, те няма да направят callcenter за вас, нито ще ви отговорят на запитването в рамките на няколко дни, е аз ще го правя ;)

Примери много , не е редно да правя съпоставка на моя проект с този на БАБХ.
Двата регистъра ще съществуват независимо един от друг до момента, в който евентуално се намери начин да си бъдем полезни.

Хубав ден на всички (:

#89 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 August 2012 - 09:28 AM

Показване на мнениетоmicrochip, в 15 August 2012 - 09:24 AM, написа:

Това не е нещо, което те биха направили. Другото, което е, техният регистър също не е единен. Няма нормативна уредба или закон, който може да задължи ветеринарните клиники да вписват всичко там.

Не е вярно, има и е факт в действащото законодателство. За жалост излиза, че не познавате и закона, в частност ЗВД и ЗЗЖ.
Иначе бизнес идеята си е ваша, ваша работа е как ще я реализирате, аз просто посочих нещо, в което виждам смисъл - частна услуга по вписване, както можете да наемете адвокати да ви регистрират фирма.

#90 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2012 - 09:44 AM

Показване на мнениетоmil_, в 15 August 2012 - 09:28 AM, написа:

Показване на мнениетоmicrochip, в 15 August 2012 - 09:24 AM, написа:

Не е вярно, има и е факт в действащото законодателство. За жалост излиза, че не познавате и закона, в частност ЗВД и ЗЗЖ.
Иначе бизнес идеята си е ваша, ваша работа е как ще я реализирате, аз просто посочих нещо, в което виждам смисъл - частна услуга по вписване, както можете да наемете адвокати да ви регистрират фирма.

Бихте ли цитирали, кой член и алинея и от кой закон ?

#91 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 August 2012 - 09:45 AM

Не. Потърсете ЗВД, лесно е.

#92 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 August 2012 - 09:55 AM

mil_ , човекът не иска да научи нищо и да приеме нищо. Така е направил и когато бил "чел за бременноста " и прочее. Едва ли има потребител в този форум, който да не знае, че когато напишеш нещо елементарно за кучета, в която и да е търсачка, на първа страница излизат теми от този форум. Да ми говори откровени лъжи, че не бил видял/прочел/разбрал и т.н., че не знаел, че не бива да си запложда кучето, че нещо си там не бил наясно си е ..... няма да казвам точната дума. Ако има нещо, което да ме дразни най-много то това е да ме правят на пълен идиот по такъв елементарен начин. Толкова се изговори в последните години покрай тези проблеми, че да ми се обяснява как не знаел и не разбирал .... ама тръгнал да помага ... като Гюро Михайлов сигурно.

Няма да коментирам, че този форум се единствената му обща тема намерени/ изгубени и ФБ правят достатъчно относно изгубените домашни любимци. Не е необходим цял сайт, че и регистър за да си намирам клиника или доктор, или да изпълня задълженията си по закон или наредба.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#93 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 August 2012 - 09:57 AM

Хайде, от мен да мине :mg_062: ЗВД 174 (4)
Няма лошо да има сайт, защо не. Само всичко да е ясно поставено.

#94 Потребителят е офлайн   GOD OF TROY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2012 - 10:00 AM

..............

#95 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2012 - 10:06 AM

Показване на мнениетоmil_, в 15 August 2012 - 09:57 AM, написа:

Хайде, от мен да мине :mg_062: ЗВД 174 (4)
Няма лошо да има сайт, защо не. Само всичко да е ясно поставено.

Благодаря Ви, намерих го.

(4) (Изм. - ДВ, бр. 8 от 2011 г., в сила от 25.01.2011 г.) Ветеринарният лекар изпраща ежемесечно данните от ветеринарномедицинския паспорт на всяко регистрирано куче в ОДБХ и в съответната община.

Да, наистина трябва да изпраща ежемесечно данните от паспорта, но .....
Това, за което аз говорих е, че никой не задължава ветеринарите да ползват ВетИС.

#96 Потребителят е офлайн   GOD OF TROY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2012 - 10:11 AM

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 14 August 2012 - 09:50 AM, написа:

Показване на мнениетоGOD OF TROY, в 14 August 2012 - 09:19 AM, написа:

Не мода да разбера защо хората занимаващи се с кинология винаги се хващат за парите

Хората, които се занимават с кинология, се захващат за пари до толкова, доколкото те са необходми, за да се реализира съответния научен прект.

Не бъркайте кинология с кучкарлък, което е близо до КИНТОлогия, но не и до науката !

Едно нещо разбирам, май се опитвате да ме поучавате гн. Атанасов ! В тази връзка ще уточня написаното от мен- " винаги се хващат за парите ", може би трябва да е по-конкретно " от материалните придобивки на другите или по-общо, от материалното състояние на другият до него ".
Не виждам смисъл да споря с хора занимаващи се с "НАУЧНИ ПРОЕКТИ " в кинологията :rc_036: ,не мога да си помисля как мога да споря. Тук в този диалог се е включил елита на КИНОЛОГИЯТА в България. Този младеж не му е мястото тук ,а за какво им е ако науните екипи са вече формирани :ae_085: . Моето момче ,аз не съм на твоята възраст , навършвам скоро 44 ,но ми е тъжно като чета тази тук полемика .
Не разбирам едно ,не искат да ползват услугата -добре . Имат препоръки- добре. Има неща в услугата ,които не им се нравят ,и това добре . Ама скоро ще превърнат младежа в едно ненужно творение на природата ,в един престъпник убиващ кинологията , един упадъчен член на обществото, гражданите на Р. България . Един човек ,който не е нарушил нито един закон с действията си ,НООООО Е ПРОСТО ТЪП И НЕГРАМОТЕН ,ХАЙМАНА , РАВЪЖДАЩ БЕЗДОМНИ , УБИВАЩ КИНОЛОГИЯТА МЛАДЕЖ.
ПРИЯТЕЛЧЕ ,ДЕРЗАЙ СИ И НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С КУКОВЦИ КАТО НАС . И ЕДНО КОЕТО ИСКАМ ДА ДОБАВЯ, РЕШИЛ СИ ДА ЗАПЛОЖДАШ КУЧЕТО СИ ,ИСКАШ ДА ИМА МАЛКИ ,ДОБРЕ , НО СПРИ ДА ГО НАРИЧАШ РЕТРИВЪР ИЛИ ТАМ КАКВАТА И СИ ТРЕШИЛ ПОРОДА ,НА КОЯТО ТО ПРИЛИЧА . ЗА МЕН И МНОЗИНА ТОВА Е НЕЩОТО ,КОЕТО ЩЕ ВБЕСИ ВСЕКИ ЕДИН ЗАНИМАВАЩ СЕ И ЗАЩИТАВАЩ ПОРОДНОТО РАЗВЪЖДАНЕ . ТУК ТИ Е ГРЕШКАТА , ПРОСТО !!!! ПИШЕШ-ИМАМ КУЧЕ ДОМАЩЕН ЛЮБИМЕЦ , ТОЧКА !!!!!!!

#97 Потребителят е офлайн   Elassil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2012 - 10:17 AM

Добре де, след като в крайна сметка стана ясно, че въпросният регистър има само и единствено за цел да спомага при намирането на изгубени кучета.. ми се приска да попитам нещо. Хипотетично си губя кучето, не е откраднато; загубено. Намира го един доброжелателен човечец, който решава да го върне.. Обаче като по голямата част от възрастните хора - компютърно неграмотен.. не добре осведомен.. и хал хабер си няма за вашия регистър.
Какво правим тогава? По какъв начин услугата, която вие предлагате ще ми е в помощ? Как вие ще спомогнете моето куче да се прибере у дома си?

Дали няма да е 100 пъти по лесно и ефективно да му направя един медальон с гравирани имена и телефон? Всеки ползва телефон, не всеки ползва PC/Internet :)

Какво значение имат интервенциите и ваксинациите на моето куче като част от вашата база данни? Тях ги има в паспорта; тази информация касае единствено и само вета на кучето ми.. не виждам как това, че е в ел. вариант е предимство.. така или иначе по никакъв начин не ме освобождава от задължението да си нося документите на кучето с мен..

Как по точно ще преоткриете топлата вода, предлагайки лесен вариант за намиране на денонощна клиника чрез вашия сайт? Google го е измислил години преди вас :db_046: С десетина натискания върху клавиатурата си ще намеря най близката денонощна клиника, в населеното място където съм в момента.. Ако разбира се предположим, че си нямам лекар или не съм намерил тази информация преди години, като съм се подготвял за новото си кученце.. :)
User's Signature

#98 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2012 - 10:39 AM

Показване на мнениетоElassil, в 15 August 2012 - 10:17 AM, написа:

Добре де, след като в крайна сметка стана ясно, че въпросният регистър има само и единствено за цел да спомага при намирането на изгубени кучета.. ми се приска да попитам нещо. Хипотетично си губя кучето, не е откраднато; загубено. Намира го един доброжелателен човечец, който решава да го върне.. Обаче като по голямата част от възрастните хора - компютърно неграмотен.. не добре осведомен.. и хал хабер си няма за вашия регистър.
Какво правим тогава? По какъв начин услугата, която вие предлагате ще ми е в помощ? Как вие ще спомогнете моето куче да се прибере у дома си?

Дали няма да е 100 пъти по лесно и ефективно да му направя един медальон с гравирани имена и телефон? Всеки ползва телефон, не всеки ползва PC/Internet :)

Какво значение имат интервенциите и ваксинациите на моето куче като част от вашата база данни? Тях ги има в паспорта; тази информация касае единствено и само вета на кучето ми.. не виждам как това, че е в ел. вариант е предимство.. така или иначе по никакъв начин не ме освобождава от задължението да си нося документите на кучето с мен..

Как по точно ще преоткриете топлата вода, предлагайки лесен вариант за намиране на денонощна клиника чрез вашия сайт? Google го е измислил години преди вас :db_046: С десетина натискания върху клавиатурата си ще намеря най близката денонощна клиника, в населеното място където съм в момента.. Ако разбира се предположим, че си нямам лекар или не съм намерил тази информация преди години, като съм се подготвял за новото си кученце.. :)

Интересни въпроси...

Относно изгубването:

Ако го намери пенсионер да речем, ветеринарните клиники ще бъдат наясно какво да правят, когато някой човечец намери кучето.
На медальона не може да се разчита чак толкова, какво ще стане ако например се откъсне, падне или някой си го хареса...
Ще има ясни и точни инструкции какво да се прави при изгубване и ветеринарните клиники ще сподпомогнат стопаните да бъдат осведомени.
Било то писмено, на прост език описано. Ще има печатни материали, които ще се дават на собственика, в които точно и ясно ще пише какъв е принципа на работа и как да процедират при различни ситуации.

Интервенциите и ваксинациите ще имат значение в електронен вариант. Както знаете, в електронен вариант всичко е по-лесно. Търсене на нещо, намиране, по-лесно става кореспонденцията и абсолютно всичко. Да речем, че вие имате цялата информация за кучето си в тази база данни и сте клиент на ветеринарна клиника №1.
Утре решавате , че вече не сте доволни от услугите им по една или друга причина. Много по-лесно ще бъде да отидете в друга ветеринарна клиника и те да получат достъп до тази информация веднага и от всякъде. Електронният вариант по никакъв начин не премахва нуждата от хартиен вариант на паспорта, абсурд. Електронният вариант улеснява ветеринарите. Да речем сте си забравили паспорта или сте го загубили и имате нужда от спешна помощ. Ветеринарите не могат да помнят цялостното състояние на кучето ви,а и не е задължително да отидете точно във вашата ветеринарна клиника.

Тогава електронният вариант, ще сподпомогне бързият и лесен достъп до тази информация от всякъде, от всяка клиника и ще могат да ви обслужат по-бързо и адекватно. Само с натискането на няколко бутона. Вие решавате, коя клиника и кога ще получи достъп до информацията за домашния ви любимец.
Също така вие ще имате възможност във всеки един момент да запишете цялостната моментна информация записана за домашния си любимец.
Възможностите и ползите могат да бъдат много. Има на къде да се развива като концепция. Има перспективност.
Има много неща, които могат да се развиват и да бъдат в полза от всички.

Относно лесният вариант за намиране на клиника....
Много по-лесно е за масата от хора да влязат на 1 страница, да се фокусира картата върху тяхното местоположение и визуално да покаже като иконки клиниките, вместо да се ровят в резултати от google.
Много по-лесно е на човек да се ориентира и да съпостави клиниките.
Утре ако някой се нуждае от спешен център, в който има операционна и има нужда от нещо конкретно и то спешно ?
Тогава върви, че търси такива клиники. Когато има информация за клиниките, какви услуги предоставят и т.н. , цялата тази информация, може да се развие и в друга насока.

Човек да избере на картата и да отсее само ветеринарни клиники, които извършват специфична услуга.
Да речем аз искам нещо специфично. Какво трябва да направя в момента ? Да си губя времето търсейки нещо такова в google ?
Ако дадена клиника е променила адреса си, но в google има кеширана информация със стария адрес ?

Който може и има достатъчно време да търси в google, аз предпочитам да използвам нещо, което е направено специално за това ми удобство, нещо на което да може да се разчита на 100%, нещо което е направено специално за тези нужди!

#99 Потребителят е офлайн   Elassil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2012 - 10:59 AM

Това може би е първият Ви коментар с градивна информация поставена към конкретно зададени въпроси! :rc_036:

Идеята Ви има недостатъци, също като примера Ви с губенето на медальона, но мисля че е излишно да ги изтъквам.. тъй като намесваме вече много хипотетични сценарии..

За едни ще е предимство, за други недостатък - разни хора, разни идеали.. Но отговорът Ви ми хареса! :ba_025:
User's Signature

#100 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2012 - 11:18 AM

Показване на мнениетоElassil, в 15 August 2012 - 10:59 AM, написа:

Това може би е първият Ви коментар с градивна информация поставена към конкретно зададени въпроси! :rc_036:

Идеята Ви има недостатъци, също като примера Ви с губенето на медальона, но мисля че е излишно да ги изтъквам.. тъй като намесваме вече много хипотетични сценарии..

За едни ще е предимство, за други недостатък - разни хора, разни идеали.. Но отговорът Ви ми хареса! :ba_025:

Благодаря.
Нещата ще се изглаждат с времето. Точно затова и мисля да осъществявам регулярно срещи с ветеринарните лекари, както и с ветеринарните съюзи в България.
Всяко едно нещо, което е наистина необходимо и полезно ще бъде реализирано, но това ще стане след като бъде сигурно, че това нещо е в полза на всички.
Съвсем не ми е идеята да направя нещо, да взема такси и да оставя нещата такива каквито са в момента.

Ако трябва да изпадна в подробности, средствата които ще се събират ще се разпределят по следният начин:
- да речем 10% ще бъдат дарявани ежемесечно на неправителствени организации
- 30% в развитие на продукта включително и разходи по хардуер, софтуер, човешки ресурси
- 20% за реклама
- 20% за организиране на събития и срещи
- 20% по всякакви непредвидени разходи и събития.

На прима виста, така ги виждам нещата...

• (10 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни