Dog.bg Форуми : Национална База от Данни от микрочип номера

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (10 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Национална База от Данни от микрочип номера Микрочип е национален регистър за домашните любимци в България. Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   GOD OF TROY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 August 2012 - 09:19 AM

Не се връзвайте на глупостта на хората Николай. Аз виждам отлични възможности и ползи в проекта Ви. Не мода да разбера защо хората занимаващи се с кинология винаги се хващат за парите ,кой колко спечелил ,колко щял да спечели. Ами разбира се ,всеки трябва да има цели ,които за съжаление се постигат с пари. Порочно действие е това, когато си готов чрез измама или нарушаване на закона да искаш да спечелиш на гърба на другият човек ,на гърба на животното . Това е престъпление, всичко друго е труд и пак труд ,някой го правят с лопатата ,някой с това на рaменете. Успех на проекта и нека управляващите се замислят ,зад тях стои държавният ресурс ,а зад момчето от Младост едно желание и много работа ,независимо че някой тук се опитва да я oмаловажи.Димитър Русев

#22 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 09:26 AM

Благодаря Ви Димитър. По начина ви на мислене, предполагам не сте на 23 :)
Но както и да е , хората сме така устроени, да се съмняваме и да търсим под вола , теле ...
Всеки има право да мисли каквото си иска, това е тяхно право.
Нямам нищо против никого, всеки си определя цели.
Вие си определяте една, която смятате за важна, аз друга и т.н.

Важното е да уважаваме мотивацията и реалното желание за постигане на нещо добро (:

#23 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 August 2012 - 09:36 AM

Защо пак тръгнахме с нападките !?
Явно е, че където живеем с нашите любимци, ако не си помогнеш сам, то Държавата нищо няма да направи.

На мен идеята на Николай Алексиев ми харесва. Ако успеят да привелекат повече Вет клиники от цялата страна, то проекта може да е успешен. И какво лошо има да се печели от добри идеи ....
:ba_025:Важното е че е за доброто на животинките ни :re_037:

#24 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 09:50 AM

Показване на мнениетоGOD OF TROY, в 14 August 2012 - 09:19 AM, написа:

Не мода да разбера защо хората занимаващи се с кинология винаги се хващат за парите

Хората, които се занимават с кинология, се захващат за пари до толкова, доколкото те са необходми, за да се реализира съответния научен прект.

Не бъркайте кинология с кучкарлък, което е близо до КИНТОлогия, но не и до науката !

User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   Elassil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 10:18 AM

Показване на мнениетоmicrochip, в 14 August 2012 - 09:26 AM, написа:

По начина ви на мислене, предполагам не сте на 23 :)

А може би именно поради този факт господинът не мисли и като Вас на 24 (почти 25) :)
Просто съм в тази среда и около мен е пълно с познати и приятели, току що завърлиши или натрупали "достатъчно" опит, с безкрайни идей за собствен бизнес.
За мен Вашето начинание попада в тази графа и не виждам нищо лошо в това да изразя мнението си, че подбудите и мотивацията Ви за мен са финансови :) Най-малкото като разход цитирахте годишната си заплата и тази на съдружниците/подчинените Ви :)
Просто зад паравана на добрата презентация виждам 3-4 момчета с хубава идеята и поле за реализация. Разбира се може и да греша.

Искам да наблегна на това, че едното не изключва другото - в смисъл, че реализирането на този проект навярно ще има своя принос за обикновения потребител като мен, например. Като цяло първоначалната идея на постовете ми беше, че не съм съгласен с това, че подбудата Ви, както я представихте, е благото на стопаните и животните. За мен този фактор отива малко на второстепенно място.

В крайна сметка само времето ще покаже дали от проекта Ви ще излезне нещо добро с перспективи за развитие. А мненията били те положителни или отрицателни на хора като мен и останалите взели учестие в този дебат реално са без никакво значение. След като сте представили проекта си в такъв формат (а именно публичен форум), се предполага че всеки има право на мнение и не виждам как то се превърна в "глупостта на хората" както бе категоризирано от потребител тук :)
User's Signature

It`s better to burn out than fade away..

#26 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 10:35 AM

Показване на мнениетоElassil, в 14 August 2012 - 10:18 AM, написа:

....

Както споменах на няколко пъти, всеки е свободен да си мисли каквото пожелае.
Абсолютно всяка работа имам финансова страна. Всяко нещо, което се прави струва пари. Всеки работи нещо, за да живее, но не това е важното в случая, мисля, че това е повече от ясно. Няма смисъл да разяснявам очеизвадното ...

Подбудите също не мисля да коментирам. Само ще се повторя:

Аз съм обикновен човек като всички останали, един обикновен стопанин, виждащ проблемите, пред които сме изправени.
Човек ако не се развива, ако не решава проблеми, ако няма мотивация и решителност досега нямаше да има нищо.
Нямаше да има телевизия, радио, транспорт и всичко, което ни обгражда.

Кажете ми едно от тези неща, което да не се издържа по някакъв начин.
За да можете да гледате телевизия и предавания, гледате реклами, което е пари.

Всяко едно нещо било то частно или държавно се издържа по някакъв начин.
Въпроса е, доколко е приемливо за вас и за мен да го приема.

По вашата логика всичко е комерсиално. Преди 1 месец на кучето ми му беше дошло вече време да ражда. Не успя да роди само. Във ветеринарната клиника ми казаха, че няма да може да роди сама и ще се наложи да се прави секцио. Казаха ми,че това ще струва 350 лв.
Аз прецених и реших, че въпреки цената, за мен това е важно, а и много добре знам, че хората по този начин си изкарват прехраната.
Ако правеха всичко напълно безплатно, нямаше да имам възможност да оставя кучето си там и да се погрижат за него....

Извинявам се за елементарното сравнение, но явно е необходимо да се направи, за да може да се помисли трезво над нещата.
Сметка на чужд гръб най-лесно се прави. Всеки е свободен да прави и решава каквото си пожелае.

Мнения много, вие смятате, че подбудата е чисто комерсиална. Аз не смятам да убеждавам никого.
Може би съм прекомерен идеалист (:

За пореден път се убеждавам, че ние българите сме прекалено мнителни ;)

#27 Потребителят е офлайн   Elassil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 11:03 AM

Показване на мнениетоmicrochip, в 14 August 2012 - 10:35 AM, написа:

Аз не смятам да убеждавам никого.

Не е и необходимо.

Всеки предлага труда и услугите си за пари, като Вие - така и аз, и всички останали. Което е напълно в рамките на нещата; не това беше идеята на всичките ми постове, но явно не се разбрахме с Вас. Навярно няма и да се разберем, което така или иначе е без значение :)

Тъй като дискусията се превърна в елементарна размяна на еднакви постове аз мисля да спра до тук с offtopic-a по Вашата тема.
Надявам се да ме разберете, нищо лично към Вас или проекта Ви :)
User's Signature

It`s better to burn out than fade away..

#28 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 11:08 AM

Показване на мнениетоElassil, в 14 August 2012 - 11:03 AM, написа:

Показване на мнениетоmicrochip, в 14 August 2012 - 10:35 AM, написа:

Аз не смятам да убеждавам никого.

Не е и необходимо.

Всеки предлага труда и услугите си за пари, като Вие - така и аз, и всички останали. Което е напълно в рамките на нещата; не това беше идеята на всичките ми постове, но явно не се разбрахме с Вас. Навярно няма и да се разберем, което така или иначе е без значение :)

Тъй като дискусията се превърна в елементарна размяна на еднакви постове аз мисля да спра до тук с offtopic-a по Вашата тема.
Надявам се да ме разберете, нищо лично към Вас или проекта Ви :)

Напротив. Това, което се опитахте да кажете е, че подбудата е чисто комерсиална. Аз ви отговорих, че не е така и ви обясних, че не е необходимо да доказвам чисто човешките и добрите си намерения. Всеки знае сам за себе си най-добре :)
Не смятам, че дискусията се е превърнала в елементарна размяна на еднакви постове. Идеята на всяка една дискусия е разясняване на нещата и подобряването на нещата и изразяване на мнение. Аз смятам, че до момента това се постигна до известна степен и мненията ви досега ми бяха изключително полезни.

#29 Потребителят е офлайн   Salida Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 11:44 AM

Страхотна идея и проект! Ще очаквам с нетърпение нова информация. Успех! :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 12:02 PM

Може би аз нещо не рзбирам.

Cегашното ми куче е осиновено от България. Cъответно е чипирано там в известна и уважавана клиника ( искам да кажа , че не е като комшията , виждаш ли , му попаднали наяк'ви чипове , я дай да сложим един на кучо)

Та опитах номера в двете системи .

Тази http://www.balkanpet.net/search.php ми дава съобщение , че "Не съществува регистрирано животно с този номер. Моля, опитайте отново!"

Въпросът ми е : ако кучето ми е чипирано и ветериннарнят лекар е записал името ми, не означава ли това , че тази информация трябва да е в системата? Поне в една от двете.
Съобщението трябваше да показва кучето - порода / безпородно, защото това го пише в паспорта , име на кучето , пол, име на собственика и адрес. И телефон даже.

Тази https://www.microchip.bg/ дори не реагира . т.е. няма съобщение дали номерът е невалиден, дали системата оше не работи...нищо. Kоето се очаква , при положение че не съм регистрирана , но трябва да ми казва нещо.

Предложението ми към авторa на темата:
Aко е зададен номер , които не е в базата данни, да има опции като
номерът не фигурира в нашат база данни. проверете ... тук ( link)
ако искате да регистрирате дом. любимец с нас , кликнете тук ( link)
и други подобни.
Tрябва да има опция статус. Ако дом. любимец е изгубен , собственикът влиза с номера на чипа и сменя статуса. Cобственикът може да натовари и снимка , ако иска

И мисля , че много помага допълнителна търсачка в обратен ред: Ако има чип и е регистрирано , в базата данни фигурира името ,адреса , телефона на собственика.
Tърсачка в обратен ред би трябвало да има опции за търсене по вид животно, пол, тегло ( от- до) цвят - доминиращ( преобладаваш ) като кафяво , бяло , бежово , черно , тигрово, на петна ...
Ако аз намеря куче и се чудя къде да търся обяви, отварям в базата данни, кликвам на изгубени ( или намерени е по-правилно? ) и внасям информацията, която имам - куче , мъжко , преобладаващо черно ( сега се сещам уши , опашка ? но пък ако е откраднато, това може да се промени, така че вие преценете дали има смисъл ) , видимо уколо 15-20 кг ... Изобщо, всичко , което мога да видя , без да слагам чип номер. Kликвам "търси" и вие сравнявате всички със статус изгубен с това , което съм подала . И ако има, ми показвате снимки на тези , които съвпадат по някакви показатели. Естествено , малко трябва да се припокриват, "черно с бяло" , "черно с кафяво" , "чисто черно" , няколко кг. нагоре / надолу. Ако нещо ми се стори че прилича, подавам сигнал.

Tова може да помогне , ако нямате възможност да заведете кучето до вет. кабинет, или ако сте го видели , но не сте успели да го хванете.

друга идея, за да се избегнат недоброжелателни опити, вместо директна връзка със собственика , може би да сложите "пощенска кутия" ? В смисъл , вие не знаете дали съм намерила куче наистина. затова няма да ми давате името и адреса на собственика , а ми казвате да дам моята информация за връзка , така че собственикът да ми се обади. Hе аз на него. А към собственика се генерира съобщение от вида" имате поща".

Например , макар че този сайт е прекалено "зает" http://www.petfinder.com/index.html , има търсачка .
Cамо че търсачката включва към обяви на приюти и частни лица. Което, впрочем , също е добра идея. Ако работите не само с вет. клиники, но и с приюти и частни лица. Tе могат да обявяват животни за осиновяване, където чи номерът остава скрит, както и име /адрес на обявиля, а се показва информация за животното и тел/емейл за контакт.

Всъщнот, даже си мисля , че подобни "екстри" могат да ви отличават от националната база данни , в която май само ветеринарните лекари имат достъп.

Успех , каквото и да решите .

#31 Потребителят е офлайн   Mushrooom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 01:38 PM

Не се връзвайте на глупостта на хората Николай. Аз виждам отлични възможности и ползи в проекта Ви. Не мода да разбера защо хората занимаващи се с кинология винаги се хващат за парите ,кой колко спечелил ,колко щял да спечели. Ами разбира се ,всеки трябва да има цели ,които за съжаление се постигат с пари. Порочно действие е това, когато си готов чрез измама или нарушаване на закона да искаш да спечелиш на гърба на другият човек ,на гърба на животното . Това е престъпление, всичко друго е труд и пак труд ,някой го правят с лопатата ,някой с това на рaменете. Успех на проекта и нека управляващите се замислят ,зад тях стои държавният ресурс ,а зад момчето от Младост едно желание и много работа ,независимо че някой тук се опитва да я oмаловажи.Димитър Русев

Здрасти пичага :flagbg:

Г-н Алексиев освен, че не печели от микрочип БГ е и развъдчик и там не печели от кученца ей така си ги развъжда за да си ги има!

http://www.facebook....49482792&type=1

не направи и една правилна преценка хей - засрами се!

#32 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 02:35 PM

Показване на мнениетоMushrooom, в 14 August 2012 - 01:38 PM, написа:

.....

Здрасти пичага :flagbg:

Г-н Алексиев освен, че не печели от микрочип БГ е и развъдчик и там не печели от кученца ей така си ги развъжда за да си ги има!

http://www.facebook....49482792&type=1

не направи и една правилна преценка хей - засрами се!

Извинявайте г-н/г-жо Mushroom :) , но вие знаете ли как изглежда един развъдник ????
За да имам развъдник и да се занимавам с подобна дейност, трябва да притежавам поне 2 кучета като за начало , нали ?
А и доколкото знам развъдниците не се правят в апартаментите, или греша ?

Вие чували ли сте за стопани, които може би имат женско куче и се чудят дали да го пуснат на мъжки ?
Извинявайте много , но по-нелепо изказване не бях чувал... Абсурдно звучи ... Развъдчик ..... Сигурно, щом казвате, след такава силна аргументация и факти нищо не мога да отрека.
Имам развъдник във вкъщи, в който има.
Женското ми куче с 5 малки бебета, за които се грижа в дома си. По тази логика всички сме развъдчици поне веднъж ;) Повишихте ме, благодаря за което ;)

Впрочем, вие Mushroom, имате ли куче ? Дори и да кажете , че имате и сте запознати, едва ли ще ви повярвам :)

#33 Потребителят е офлайн   Mushrooom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 02:42 PM

Микрочип, не желая да разговарям с вас! Мнението ми е адресирано към друг! Затова как, защо, кога и къде сте си развъдили кучето, най-вероятно други ще ви питат.

#34 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 02:47 PM

Показване на мнениетоMushrooom, в 14 August 2012 - 02:42 PM, написа:

Микрочип, не желая да разговарям с вас! Мнението ми е адресирано към друг! Затова как, защо, кога и къде сте си развъдили кучето, най-вероятно други ще ви питат.

Мнението Ви може би е адресирано към друг потребител, но ме засяга мен, нали така ?
От кога е проблем човек да заплоди кучето си ? И от кога заплождането е равнозначно на развъждане на кучета ?

Само да ви кажа, че подобна реакция и подобен начин на мислене е присъщ за децата. Първичното и т.н. Инфантилна и необоснована нападка към мен .....
Както и да е. Няма значение, очаквах подобни реакции в темата, нищо не ме учудва ;)

Със здраве!

Едит: Вече не се учудвам, явно сме набори. Понякога хората без работа търсят под вола теле. Вече всичко ми се изяснява :)

#35 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 14 August 2012 - 03:28 PM

За да няма хапливи въпроси относно Вас,представете кучето си: Клуб, родословия и т.н.Силно се надявам животното Ви да притежава такива,иначе попадате в друга графа, а тук никой не толерира такъв тип развъждане.
П.П. Нищо лично...
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#36 Потребителят е офлайн   Mushrooom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 03:30 PM

Показване на мнениетоmicrochip, в 14 August 2012 - 02:47 PM, написа:

Първичното и т.н. Инфантилна и необоснована нападка към мен .....
Както и да е. Няма значение, очаквах подобни реакции в темата, нищо не ме учудва ;)

Провокирате ме, което не е хубаво. Ето няколко въпроса на които трябва да отговорите!

1. Защо заплодихте кучето си?
2.Направихте ли изследванията необходими за породата?
3.Каква порода е кучето ви и има ли то родословие?
4.Каква порода е кучето с което заплодихте вашето и има ли то родословие?
5.Има ли необходимите изследвания мъжкото куче?

Начина по който сте отговорили в по горния пост ме навежда на мисълта, че вашите кученца ще са първата жертва на системата която се опитвате да "изобретите", само да ви кажа, че в Столична Община се адаптира швейцарска система която е подарък на общината и ще е съвсем безплатна и перфектно работеща!

#37 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 03:38 PM

Показване на мнениетоMushrooom, в 14 August 2012 - 03:30 PM, написа:

Провокирате ме, което не е хубаво. Ето няколко въпроса на които трябва да отговорите!

Начина по който сте отговорили в по горния пост ме навежда на мисълта, че вашите кученца ще са първата жертва на системата която се опитвате да "изобретите", само да ви кажа, че в Столична Община се адаптира швейцарска система която е подарък на общината и ще е съвсем безплатна и перфектно работеща!

#38 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 03:46 PM

Показване на мнениетоMushrooom, в 14 August 2012 - 03:30 PM, написа:

1. Защото смятам , че е необходимо за нея, че трябва да има поне 1 път кученца. Така съм преценил...
2. Кои точно ? Кучето ми е напълно здраво, всичко е наред, достатъчно голямо е за да си има малки ...
3. Лабрадор ретривър, няма документ за родословие / поне у мен / , не е закупено от развъдник, но по всички показатели си е лабрадор ретривър, а не някаква смесица.
4. Също лабрадор ретривър, да има.
5. Кои изследвания по-точно ?

Ще бъдат първата жертва ?
Това със Швейцарската система са пълни глупости и явно някакъв слух.
А пък дори и някога да има такава система, било то подарък или не, всичко ще е на територията на Столична община.
Има ли закон, в който пише, че нямам правото да размножа кучето си ?

Благодаря!

#39 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 August 2012 - 03:54 PM

Браво! Значи попълнихте редиците на породоподобните и станахте "част от проблема", но ни говорите за неговото "решение"!
Млад човек сте и за разлика от маса потребители пишете грамотно. Не мога да си представя, че робувате на идеи отпреди 100 години - "трябвало един път да роди"; "кучето ми е здраво защото така го виждам"..... :dry: Не е истина просто .....
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#40 Потребителят е офлайн   Mushrooom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 03:54 PM

Показване на мнениетоmicrochip, в 14 August 2012 - 03:46 PM, написа:

5. Кои изследвания по-точно ?

Благодаря!

Е не знам, но все някой от клуба по породата в БГ ще бъде така любезен да каже, а вие бихте ли бил така добър да споделите кой е бащата на кученцата!?

Благодаря и аз, и аз Моля!
Може да е слух, но е по напред от вашата бъдеща система!

• (10 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни