Национална База от Данни от микрочип номера Микрочип е национален регистър за домашните любимци в България.
Публикувано: 15 August 2012 - 11:35 AM
И аз не съм съгласна с крайните убеждения на редовните потребители тук, но поставяйки се на тяхно място, разбирам защо е така.
Исках поста ми да бъде обобщение на темата, за да проумеете защо идеята Ви не е удачна и защо Ви нападнаха. Но и моето възмущение взе превес.
И така, искате да правите бизнес пряко свързан с домашни любимци, който уж е в тяхна и на стопаните им полза. Но не знаете как отговорно да постъпите към собственото си куче. Вече трябва да сте се информирали какво означава това. Как очаквате хората тук да Ви поверят личните си данни, че и пари да плащат за това, като дотук, вашата идея е чист бизнес и то от две страни. Породоподобни кученца и лични данни. Реално 20лв годишно не са много, но вие дори не знаете как да направите така, че хората да Ви ги дадат. Не сте информиран. Не пораждате доверие у хората. Идеята е добра, но вече е реализирана и то безплатно. Защо да дам на Вас 20лв? Ако кучето ми се изгуби, лично ли ще тръгнете да го издирвате?
Публикувано: 15 August 2012 - 11:49 AM
Camellia, в 15 August 2012 - 11:35 AM, написа:
И аз не съм съгласна с крайните убеждения на редовните потребители тук, но поставяйки се на тяхно място, разбирам защо е така.
Исках поста ми да бъде обобщение на темата, за да проумеете защо идеята Ви не е удачна и защо Ви нападнаха. Но и моето възмущение взе превес.
И така, искате да правите бизнес пряко свързан с домашни любимци, който уж е в тяхна и на стопаните им полза. Но не знаете как отговорно да постъпите към собственото си куче. Вече трябва да сте се информирали какво означава това. Как очаквате хората тук да Ви поверят личните си данни, че и пари да плащат за това, като дотук, вашата идея е чист бизнес и то от две страни. Породоподобни кученца и лични данни. Реално 20лв годишно не са много, но вие дори не знаете как да направите така, че хората да Ви ги дадат. Не сте информиран. Не пораждате доверие у хората. Идеята е добра, но вече е реализирана и то безплатно. Защо да дам на Вас 20лв? Ако кучето ми се изгуби, лично ли ще тръгнете да го издирвате?
1. Щом не толерирате отглеждането на породоподобни кучета, защо вие самата притежавате доберман, защо не си купихте куче с родословие ?
2. Това, което казахте е крайно негативно и прекалено. Аз няма да си дам кученцата на недобросъвестни стопани. В повечето случаи хората си личат от пръв поглед.
3. Кое е безотговорното, че се грижа за кученца, че тези кученца се отглеждат и постоянно има някой до тях, че винаги са нахранени, че са обезпаразитени и ваксинирани ? Моите кученца, независимо, че не мога да докажа с документ, по-долу ли са от другите ?
Няма да се намери кой да се грижи съвестно за тях, това ли ми казвате ?
4. Бизнес със лични данни породоподобни кученца ? Това ли искахте да кажете ? Това е абсурдно. Ако бяхте прочела внимателно постовете и разясненията ми дотук може би щяхте да разберете.
5. Къде е реализирана идеята и то безплатно ?
6. Ако бяхте прочела предишният ми пост, може би нямаше да задавате един въпрос по 100 пъти.
Публикувано: 15 August 2012 - 11:56 AM
По какъв начин стимулирате клиниките да използват вашия продук? Някъде горе бе упоменато, че ако новочипирано кученце се регистрира получава отстъпка, но това е плюс за стопаните. По какъв начин ще накарате реално клиниките да предлагат продукта ви?
Другото, което възниква в този ред на мисли - как ще подсигурите актуална информация? Ето, казвате че ще има данни с интервенциите.. Аз отивам на ветеринар за годишната ваксина, правят ми я, слагат ми лепенка в паспорта.. обаче кое ви гарантира, че въпросният вет ще си направи труда и отдели 5мин на куче, за да update-ва информацията? Или пък какво ще стане ако просто забрави? Данните стават неактуални - ерго неизползваеми :) (да не говорим, че неточността им може да предизвика инцидент при невежество от страна на стопаните)..
Единственото адекватно решение е всеки стопанин сам да се свързва с вас, за да ви предоставя новата информация.. но ако тръгна да правя това, по добре да си нося текстов документ на флашка и да си имам информацията в ел. вариант (което помежду другото е предимство, защото не зависи от интернет, а всички знаем, че той има навика да спира в най неподходящия момент.. хипотетичо) :D
От друга страна, да приемем че всеки стопанин е достатъчно доброжелателен да контактува с вас, за да update-вате статуса на животното в данните (макар че става малко.. тъпо.. да плащам, за да си върша сам работата) - мислите ли, че ще имате човешкия ресурс целодневно да вършите това? Телефони, e-mailи и какви ли още не начини на комуникация с вас?
Другото, което ми се струва че издиша на теория е факта, че сайта ви ще съдържа информация за специфични услуги предлагани от клиниките.. това е безкрайно субективно! Та вие нямате физическата възможност да се свържете с всяка една клиника.. да не говорим, че повечето от тях може би няма да са заинтересовани от услугата ви и подари тази причина няма да фигурират в списъка.. Това не означава ли, че данните отново ще са непълни и неизползваеми? Ако например клиниката Х е специализирана в очна хирургия, но не фигурира във вашия списък (причините може да са много и от различно естество), аз се доверя на вашия сайт и отида в клиниката У, която е в списъка.. но се окаже, че Х е правилното решение и в пъти по добра алтернатива? Това си е чисто заблуждение и пак може да доведе до сериозни последици за животното..
Или се очаква, че ако търся нещо толкова важно и специализирано е хубаво да се подсигуря и да потърся информация и на друго място? Това отново малко обезсмисля този аспект на услугата..
Как бихте адресирали тези проблеми? Разбира те ли, идеята не е лоша; просто съм на мнение, че не сте наясно с колко дребни неща може да се сблъскате, които могат да преобърнат каруцата :) Тук вече говорим градивно за аспекти на самия проект, което не променя факта че не го харесвам (както и че това е от никакво значение) :) Всички неща имат нужда от пари, повечето от тях са правят и за пари; но това пак не е от значение - вие сте в правото си, но трябва да предлагате изключително качествена услуга.. а мисля, че сте далеч от това :)
Знаете ли кое е другото, което ми хрумва като идея (макар и много смела). Защо не организирате нещо като бета тестинг? Съберете 20 обективни души (изтеглени по случаен прицинп), имащи желанието да помогнат.. и направяте месец/два/три тренировъчно. За това няма да ви трябва никакъв финансов ресурс и съм сигурен, че още на първия месец ще изникнат голяма част от дребните детайли, които ще са голяма спънка за проекта. Оформете го в 80% от вида на готовия продук и след това го пуснете за масова употреба с идеята да го развивате. Развиват се малки детайли върху цялостен проект, а не самия проект

It`s better to burn out than fade away..
Публикувано: 15 August 2012 - 12:10 PM
Таргетът Ви очевидно са отговорните стопани, които доброволно и платено да се включат в него. Дори да предположим, че има достатъчно такива хора, за да има изобщо някакви включени животни, нереалистично е да се счита, че те ще бъдат повече от 1000 души.
Трудно ми е да повярвам, че 200 клиники ще се съгласят да въвеждат данните във Вашия регистър безплатно. Особено предвид факта, че не желаят да го правят безплатно за държавата. Това изцяло обезсмисля ползата за стопанина, който чисто и просто плаща, за да въведе публично личните си данни, без да знае кой и защо има достъп до тях.
Средностатистически (некучкар) гражданин намира домашно куче. Грешите, ако считате, че започва да го води от ветеринар на ветеринар с надеждата, че ще попадне на такъв, който е чувал за Вашата база данни. Не. Той се обажда в някой от приютите и кучето се озовава или в Сеславци, или в Богров.
Казвате, че Екоравновесие ще работи с Вас. Представям си Илинка, ровеща из разни бази (всяка с по 1000 кучета), водена единствено от желанието да помогне на кучето. Всъщност, дори с моето въображение, това не мога да си го представя.
Най-големият приют в София обаче не е Сеславци. С други думи, по-вероятно е да се озове в Богров. Там практиката е - намира се домашно куче с/без чип, проверява се скромната единна база данни (не Вашата) и след установяване, че кучето не е регистрирано, се пускат обяви със снимки. Компютърно грамотният и отговорен стопанин (т.е. - именно Вашият таргет) намира кучето си. Това, че преди това е дал 20 лв му помага, как по-точно?
Публикувано: 15 August 2012 - 12:15 PM
2. Хората далеч не си личат от пръв поглед.
3.Безотговорното е, че сте създали кученцата изобщо при положение, че се водите интелигентен и образован човек. Кученцата ви не са "по-долу" от другите. Всяко куче е прекрасно и уникално. Без значение породата. И ако наистина сте достатъчно интелигентен ще прекратим темата за развъждането и за вашите кученца, защото е грешка, която сте допуснали, от гледна точка на това, че вие не сте легитимен развъдник за лабрадори.
4.Да, точно това искам да кажа. Бизнес. Кученцата, които са се родили вие ще ги продадете, няма да ги оставите за вас всички! Лични данни, да. по 20лв годишно от всеки регистриран!
5.Тук е реализирана идеята.
6. Прочетох поста, но не ми вдъхвате доверие с подобни постове.
Каква е гаранцията, че Вашият сайт ще работи по-добре от безплатните? За какъв офис става дума и защо са Ви трима програмисти? Какви събития и срещи? Какви човешки ресурси? Какви неочаквани събития?
Публикувано: 15 August 2012 - 12:21 PM
Няма начин ветеринарният лекар да даде информацията на г-н Микрочип защото повечето кученца се чипират преди да имат собственици на възраст около 2 месеца. Целта на г-н Микрочип е да получава информация от ветеринарните лекари, но в никакъв случай те не могат да я дадат без знанието и разрешението на собствениците. Цялата идея за почти насилствено попълване на една частна база данни е порочна, порочна и безпредметна е и целта на тази база данни търсене на изгубени домашни любимци! Целта на подобен регистър би била оправдана, ако има за цел да хване недобросъвестни стопани изхвърлили си домашните любимци на улицата, такива които не плащат данъци, издирване на собственици на агресивни животни ухапали човек или друго куче и т.н.... има още много други причини! И точно поради гореизброените причини държавата трябва да оперира с тези данни, не някакъв самозванец мислещ, че е открил ниша в пазара.
Странно как и от една стотинка в предишен пост, даренията към НПО стигнаха до 10%! Г-н Микрочип както казах, не сте наясно с нищо! Да обобщим: Г-н Микрочип иска, но не знае, а и няма как да стане!
Публикувано: 15 August 2012 - 12:22 PM
Elassil, в 15 August 2012 - 11:56 AM, написа:
1. По какъв начин стимулирате клиниките да използват вашия продук? Някъде горе бе упоменато, че ако новочипирано кученце се регистрира получава отстъпка, но това е плюс за стопаните. По какъв начин ще накарате реално клиниките да предлагат продукта ви?
2. Другото, което възниква в този ред на мисли - как ще подсигурите актуална информация? Ето, казвате че ще има данни с интервенциите.. Аз отивам на ветеринар за годишната ваксина, правят ми я, слагат ми лепенка в паспорта.. обаче кое ви гарантира, че въпросният вет ще си направи труда и отдели 5мин на куче, за да update-ва информацията? Или пък какво ще стане ако просто забрави? Данните стават неактуални - ерго неизползваеми :) (да не говорим, че неточността им може да предизвика инцидент при невежество от страна на стопаните)..
3. Единственото адекватно решение е всеки стопанин сам да се свързва с вас, за да ви предоставя новата информация.. но ако тръгна да правя това, по добре да си нося текстов документ на флашка и да си имам информацията в ел. вариант (което помежду другото е предимство, защото не зависи от интернет, а всички знаем, че той има навика да спира в най неподходящия момент.. хипотетичо) :D
От друга страна, да приемем че всеки стопанин е достатъчно доброжелателен да контактува с вас, за да update-вате статуса на животното в данните (макар че става малко.. тъпо.. да плащам, за да си върша сам работата) - мислите ли, че ще имате човешкия ресурс целодневно да вършите това? Телефони, e-mailи и какви ли още не начини на комуникация с вас?
4. Другото, което ми се струва че издиша на теория е факта, че сайта ви ще съдържа информация за специфични услуги предлагани от клиниките.. това е безкрайно субективно! Та вие нямате физическата възможност да се свържете с всяка една клиника.. да не говорим, че повечето от тях може би няма да са заинтересовани от услугата ви и подари тази причина няма да фигурират в списъка.. Това не означава ли, че данните отново ще са непълни и неизползваеми? Ако например клиниката Х е специализирана в очна хирургия, но не фигурира във вашия списък (причините може да са много и от различно естество), аз се доверя на вашия сайт и отида в клиниката У, която е в списъка.. но се окаже, че Х е правилното решение и в пъти по добра алтернатива? Това си е чисто заблуждение и пак може да доведе до сериозни последици за животното..
Или се очаква, че ако търся нещо толкова важно и специализирано е хубаво да се подсигуря и да потърся информация и на друго място? Това отново малко обезсмисля този аспект на услугата..
Как бихте адресирали тези проблеми? Разбира те ли, идеята не е лоша; просто съм на мнение, че не сте наясно с колко дребни неща може да се сблъскате, които могат да преобърнат каруцата :) Тук вече говорим градивно за аспекти на самия проект, което не променя факта че не го харесвам (както и че това е от никакво значение) :) Всички неща имат нужда от пари, повечето от тях са правят и за пари; но това пак не е от значение - вие сте в правото си, 5. но трябва да предлагате изключително качествена услуга.. а мисля, че сте далеч от това :)
Знаете ли кое е другото, което ми хрумва като идея (макар и много смела). Защо не организирате нещо като бета тестинг? Съберете 20 обективни души (изтеглени по случаен прицинп), имащи желанието да помогнат.. и направяте месец/два/три тренировъчно. За това няма да ви трябва никакъв финансов ресурс и съм сигурен, че още на първия месец ще изникнат голяма част от дребните детайли, които ще са голяма спънка за проекта. Оформете го в 80% от вида на готовия продук и след това го пуснете за масова употреба с идеята да го развивате. Развиват се малки детайли върху цялостен проект, а не самия проект

1. Стимулацията на клиниките е комисионна върху таксата, това е единственият начин те да поемат ангажимент към проекта. Също така ще им дава възможност да си вършат по-лесно и бързо.
2. Те ще бъдат задължени да правят това, защото в противен случай цялата идея се обезсмисля. Информацията задължително трябва да е up to date , както се казва, в противен случай ако са крайно несериозни, ще прекратим взаимоотношенията си с тях.
3. Това е невъзможно. Идеята далеч не е стопаните да вършат всичко това. Идеята не е те да са ангажирани по някакъв начин. Ангажимента остава само за ветеринарната клиника. Това е нейна работа и тя получава продукт чрез който да си върши по-лесно работата, някой работи и ЗА ТЯХ. Това е в замяна на ангажимента им. Всичко това е напълно безплатно за тях. Ще бъдат стимулирани и поотделно с други неща допълнително.
4. Въпреки възможността от субективност за услугите и това, че със сигурност ще има клиники които няма да искат да работят със системата, в някакъв срок ще се изготви пълен списък на ветеринарните клиники в България. Дори тези, които не са регистрирани и не работят с Микрочип.бг и те ще присъстват. Единствената разлика ще бъде, че те нямат да имат достъп до нея и да регистрират домашни любимци. Единствената им възможност ще бъде да изтеглят електронен вариант на здравния картон на домашният ви любимец и това само със Ваше искане и съгласие.
5. Напротив, аз имам възможността да изградя една такава система и да я поддържам. Това, което не мога да правя, като например договори, счетоводство, и т.н. Има хора за всичко. Плащам си и компетентните хора в областта вършат, това което ми трябва.
6. Върху идеята съм мислил повече от година. Мислил съм какво ли не, виждал съм грешките си, виждал съм и невъзможност да се направят някои неща. Възникват много проблеми в идеите, дребни детайли, върху нещата до момента всичко е обмислено достатъчно добре, със сигурност ще има какво да се желае. Ще може да се разчита на информацията напълно. Всяко нещо, което може да бъде подобрено и променено, ще бъде направено. Точно чрез дискусии и срещи, а и чрез директен feedback от самите стопани....
Това вече може да се нарече дискусия @Elassil, благодаря ти!
Публикувано: 15 August 2012 - 12:33 PM
Mushrooom, в 15 August 2012 - 12:21 PM, написа:
1. Няма начин ветеринарният лекар да даде информацията на г-н Микрочип защото повечето кученца се чипират преди да имат собственици на възраст около 2 месеца. Целта на г-н Микрочип е да получава информация от ветеринарните лекари, но в никакъв случай те не могат да я дадат без знанието и разрешението на собствениците. Цялата идея за почти насилствено попълване на една частна база данни е порочна, порочна и безпредметна е и целта на тази база данни търсене на изгубени домашни любимци! 2. Целта на подобен регистър би била оправдана, ако има за цел да хване недобросъвестни стопани изхвърлили си домашните любимци на улицата, такива които не плащат данъци, издирване на собственици на агресивни животни ухапали човек или друго куче и т.н.... има още много други причини! И точно поради гореизброените причини 3държавата трябва да оперира с тези данни, не някакъв самозванец мислещ, че е открил ниша в пазара.
4Странно как и от една стотинка в предишен пост, даренията към НПО стигнаха до 10%! Г-н Микрочип както казах, не сте наясно с нищо! Да обобщим: Г-н Микрочип иска, но не знае, а и няма как да стане!
1. Ветеринарният лекар не дава информация на г-н Микрочип. Ветеринаря попълва онлайн абсолютно всяко нещо. Никой няма да бъде регистриран с личните му данни без да бъде разрешено от него. Той сам ще реши дали да го направи.
Единствената информация, която ще се въведе при поставянето на микрочипа е паспорта, здравната карта и всички данни за кучето. Собственика няма да има достъп до тях. Данните ще служат само при необходимост.
2. Системата може да служи само за идентификация, Микрочип.бг няма правомощията да издирвам стопани не плащали данък. Това е работа на общината. Когато има случаи, като тези описани по-горе ще бъде сезирана общината от добросъвестните стопани или ветеринарните клиники. Идентификация и това е, ако има изхвърлено куче на улицата например, веднага може да се издири собственика, който предполагам ще отрече, че е негово, защото не го иска обратно. В такъв случай и при доказването на това, вече ще се заемат компетентните органи.
3. Този самозванец е готов да си кооперира с държавата в името на собствениците ......
4. Може би четете през ред, никъде не съм написал 1 стотинка ..... Имате самочувствието да плюете, а не четете внимателно. Или по-точно четете, това което на вас ви е угодно ?!
Публикувано: 15 August 2012 - 12:38 PM
Ще отговорите ли на въпросът от предния ми пост - каква е ползата за стопанина и с какво се улеснява той?
Публикувано: 15 August 2012 - 12:45 PM
microchip, в 14 August 2012 - 08:44 AM, написа:
Едит: Нещо, което смятах да не споменавам за момента. Един процент от приходите за регистрация ще бъдат дарявани безвъзмездно.
Всеки месец, ще сключваме договор с фондация или неправителствена организация. Всяка 1 стотинка от събраните средства, ще бъдат отчетени и този отчет, ще бъде достъпен публично. Вие сами преценете докъде нещата са комерсиални и докъде са от добри намерения (:
Извинявайте г-н Микрочип 1% което си е горе долу пак толкоз смешно! Важно е, че имате желание да дарявате, размера не е от значение (:!
Публикувано: 15 August 2012 - 12:50 PM
Camellia, в 15 August 2012 - 12:15 PM, написа:
2. Хората далеч не си личат от пръв поглед.
3.Безотговорното е, че сте създали кученцата изобщо при положение, че се водите интелигентен и образован човек. Кученцата ви не са "по-долу" от другите. Всяко куче е прекрасно и уникално. Без значение породата. И ако наистина сте достатъчно интелигентен ще прекратим темата за развъждането и за вашите кученца, защото е грешка, която сте допуснали, от гледна точка на това, че вие не сте легитимен развъдник за лабрадори.
4.Да, точно това искам да кажа. Бизнес. Кученцата, които са се родили вие ще ги продадете, няма да ги оставите за вас всички! Лични данни, да. по 20лв годишно от всеки регистриран!
5.Тук е реализирана идеята.
6. Прочетох поста, но не ми вдъхвате доверие с подобни постове.
Каква е гаранцията, че Вашият сайт ще работи по-добре от безплатните? За какъв офис става дума и защо са Ви трима програмисти? Какви събития и срещи? Какви човешки ресурси? Какви неочаквани събития?
1. Предположих, но бях длъжен да попитам, надявам се не е голям проблем.
2. Напротив, необходимо е като се видиш с даден човек, да поговориш точно 5 мин. и ти става ясно за какво иде реч. Изключвам случая на добре прикрити хора, които постоянно носят маски.
3. Възможно е, но не незаконно кучката ми да роди веднъж и кученцата да бъдат обичани от бъдещите си стопани независимо какви се кученцата ....
4. Не мога да си позволя да ги отглеждам иначе ако имах къща с голям двор, знаете ли .... С най-голямо удоволствие, щеше да е страхотно. Не съм такъв човек какъвто ме изкарахте. Не използвам кучето си да правя пари. Взимам доволно голяма заплата ;)
5. Както казах, нещата са несъпоставими. Няма да обяснявам защо. Всеки човек, който разбира от ИТ може да ме разбере, дори няма да има необходимост да пита каква е разликата ... Явно оскъдната информация в www.microchip.bg, ви дава погрешна представа. Защо мислите, че целият проект е само това което вие виждате ? Ако разбирахте от софтуер, може би щяхте да се досетите ;)
6. Това е ваш проблем, не мой.
Това е доста / простете за израза / глупав въпрос.
1. Отговорете си на въпроса, каква е разликата да разполагаш с финанси за развитие на един проект от това да не разполагаш.
2. За съвсем обикновен офис, с 4 стени. Програмисти са необходими, за да могат да развиват проекта и да добавят нови възможности. За да може да се правят полезни неща / РАЗВИТИЕ /. Самата идея има още много накъде да се развива.
Човешки ресурси - заплащане за труда на хората. Никой няма да работи върху нещо без пари. Един човек / в случая аз / не е достатъчен да поддържа нещо такова. В началото , да. С развиването занапред си е необходим голям ресурс. Точно и затова са предвидени таксите / и не само за това (служат и за предпазване от злоупотреби, защото собствениците ще могат да си правят регистрация на микрочипа през сайта [ но ще трябва да посетят клиника, която да потвърди данните ! ] ) /
Неочаквани събития ли ? Да речем, че изгори сървър, бъде необходима backup колокация, да се закупи веднага и на момента сървър, който да замени стария.
Неочаквания събития са всякакви форсмажорни обстоятелства. За да има сигурност, за да има / простете за изтърканият израз / , 24/7, 100% uptime, за да мога да гарантирам 100% сигурност на данните.
Това е , което мога да ви кажа... Надявам сте разбрали какво съм се опитал да кажа.
Публикувано: 15 August 2012 - 12:50 PM
microchip, в 15 August 2012 - 12:22 PM, написа:
1. Стимулацията на клиниките е комисионна върху таксата, това е единственият начин те да поемат ангажимент към проекта. Също така ще им дава възможност да си вършат по-лесно и бързо.
2. Те ще бъдат задължени да правят това, защото в противен случай цялата идея се обезсмисля. Информацията задължително трябва да е up to date , както се казва, в противен случай ако са крайно несериозни, ще прекратим взаимоотношенията си с тях.
Едно малко доуточнение.. колкото и предполагаемо тази база данни да улеснява работата на ветерианрите, двойно повече я усложнява. Реално първото нещо, което става когато отидеш в дадена клиника е вербално изясняване на проблема и преглед на паспорта.. Да приемем, че ел. база данни ще улесни работата (има и такива аспекти, неминуемо), обаче на цената на това улесняване всеки един ветеринарен се нагърбва с това да прекара известно време на ден, за да попълва тази система.. Което за мен е по натоварващо от това просто да погледне паспорта и да не се занимава изобщо ;)
Другото.. нямате никаква обратна вързка с клиниките! Хипотетично ги задължавате да попълват данните срещу комисионна.. ама.. Да кажем, аз съм вет; имам малка "клиника", разбрал съм за продукта и решавам, че това е добре за мен - все пак ще ми плащат комисионна за нещо. Обаче съм много разсеян и нехаен и попълвам 75% от нещата или просто съм недоброжелателен и не ми се занимава да го правя; попълвам по 1 случай на ден, за да ви затворя очите (аз пак ще си взема комисионната за това, че рекламирам продукта и ви правя нови клиенти, евентуално).
Как ще докажете, че пропускам кучета? Или пък точно обратното - че противно на очакванията съм имал 10 случая за описване за този месец?

It`s better to burn out than fade away..
Публикувано: 15 August 2012 - 12:55 PM
Mushrooom, в 15 August 2012 - 12:45 PM, написа:
microchip, в 14 August 2012 - 08:44 AM, написа:
Едит: Нещо, което смятах да не споменавам за момента. Един процент от приходите за регистрация ще бъдат дарявани безвъзмездно.
Всеки месец, ще сключваме договор с фондация или неправителствена организация. Всяка 1 стотинка от събраните средства, ще бъдат отчетени и този отчет, ще бъде достъпен публично. Вие сами преценете докъде нещата са комерсиални и докъде са от добри намерения (:
Извинявайте г-н Микрочип 1% което си е горе долу пак толкоз смешно! Важно е, че имате желание да дарявате, размера не е от значение (:!
microchip.bg написа:
Всеки месец, ще сключваме договор с фондация или неправителствена организация. Всяка 1 стотинка от събраните средства, ще бъдат отчетени и този отчет, ще бъде достъпен публично.
Явно аз не съм се изразил правилно. Под "един процент", исках да кажа даден процент, неопределен за момента процент. А не 1% или нещо конкретно.
Публикувано: 15 August 2012 - 01:06 PM
Публикувано: 15 August 2012 - 02:12 PM
Mushrooom, в 15 August 2012 - 01:06 PM, написа:
Не, със тези средства, ще се развива проекта и то не толкова за ветеринарните клиники, колкото за обикновените граждани!
Публикувано: 15 August 2012 - 03:12 PM
Elassil, в 15 August 2012 - 12:50 PM, написа:
microchip, в 15 August 2012 - 12:22 PM, написа:
Едно малко доуточнение.. колкото и предполагаемо тази база данни да улеснява работата на ветерианрите, двойно повече я усложнява. Реално първото нещо, което става когато отидеш в дадена клиника е вербално изясняване на проблема и преглед на паспорта.. Да приемем, че ел. база данни ще улесни работата (има и такива аспекти, неминуемо), обаче на цената на това улесняване всеки един ветеринарен се нагърбва с това да прекара известно време на ден, за да попълва тази система.. Което за мен е по натоварващо от това просто да погледне паспорта и да не се занимава изобщо ;)
Другото.. нямате никаква обратна вързка с клиниките! Хипотетично ги задължавате да попълват данните срещу комисионна.. ама.. Да кажем, аз съм вет; имам малка "клиника", разбрал съм за продукта и решавам, че това е добре за мен - все пак ще ми плащат комисионна за нещо. Обаче съм много разсеян и нехаен и попълвам 75% от нещата или просто съм недоброжелателен и не ми се занимава да го правя; попълвам по 1 случай на ден, за да ви затворя очите (аз пак ще си взема комисионната за това, че рекламирам продукта и ви правя нови клиенти, евентуално).
Как ще докажете, че пропускам кучета? Или пък точно обратното - че противно на очакванията съм имал 10 случая за описване за този месец?
За да може да се стимулират и мотивират в попълването на цялостната информация за домашните любимец, на тях им се заплаща комисионна за всяка регистрация.
Като пропуснат и нехаят и не попълнят информацията, не получават нищо.
Ние си водим статистика на данните постъпили от всяка клиника и можем да съставим формула за изчисление на това дали пропускат нещо или не.
Тези данни и този алгоритъм, могат да бъдат направени едва тогава, когато имаме достатъчно събрана статистика за ветеринарните клиники.
Т.е. големина на клиниката, брой лекари, местоположение и т.н. Благодарение на тези данни можем да имаме поглед над нещата.
Има и други начини, но това е също един проблем, за който трябва да се мисли. Винаги могат да излязат изключения, за всичко. Но този проблем е решим и само от комисионната се разрешава на ,смея да твърдя, 90% в най-добрия случай.
Скоро ще се формулира цялостната идея и ще бъде публикувана в сайта. Така всякакви общи въпроси ще бъдат елиминирани (:
Публикувано: 15 August 2012 - 03:30 PM
Частната база данни има бъдеще само и единствено, ако е във връзка с националната такава и международните, с ВСИЧКИ приюти, ВСИЧКИ ветеринарни клиники, всички зоо- магазини, препродаващи приплоди на домашно развъдени мелези и непородисти кучета. Иначе тази база данни, колкото и да ми я навирате в очите, е пълен комерсиален, ненужен боклук. Че и платена, как не.
Господин Микрочип, отказвате да разберете, че не можете да предложите онова, което липсва на "животинската" общност в България.
Аз самият спирам участие в рекламната тема. Но сигнализирам МОД, че заглавието е неуместно и съм против него.
Публикувано: 15 August 2012 - 04:28 PM
Kasper, в 15 August 2012 - 01:30 PM, написа:
Частната база данни има бъдеще само и единствено, ако е във връзка с националната такава и международните, с ВСИЧКИ приюти, ВСИЧКИ ветеринарни клиники, всички зоо- магазини, препродаващи приплоди на домашно развъдени мелези и непородисти кучета. Иначе тази база данни, колкото и да ми я навирате в очите, е пълен комерсиален, ненужен боклук. Че и платена, как не.
Господин Микрочип, отказвате да разберете, че не можете да предложите онова, което липсва на "животинската" общност в България.
Аз самият спирам участие в рекламната тема. Но сигнализирам МОД, че заглавието е неуместно и съм против него.
Подкрепям на 100%

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 15 August 2012 - 05:38 PM
Kasper, в 15 August 2012 - 03:30 PM, написа:
1. Подзаглавието не е умишлено написано така.
2. Вие не сте човека, който дава оценка на това, кое е боклук или не е боклук или греша ?
Знаете ли какво значи човек да е псевдоморалист, псевдоидеалист и прочее ?
За пореден път се убеждавам , че хората са неблагодарно племе.
Постоянно се говори това няма, онова няма. Кога някой се хване и амбицира да го направи, защо искал пари .....
Ами може би са нужни за да се издържа това нещо ... Всеки гледа своето благо, всеки иска всичко без пари, всеки много разбира ....
Който не иска да не се записва, никой не ви кара насила :)
Приятна вечер !