shifter, в 16 August 2012 - 09:47 AM, написа:
Добре, хайде, ще го кажа аз, понеже явно това се прескача старателно.
1. Господин Микрочип, ВИЕ знаете ли, че лабрадорите са от най-силно засегнатите от тазобедрена дисплазия породи? Имат и други наследствени проблеми, но за породата дисплазията е БИЧ. Знаете ли това?
Ако не го знаете, как така си позволихте да развъдите кучето си? Без да познавате породата и особеностите й?
2 Ако го знаете, откога имате рентгенов поглед и познавате наличието/отсъствието на дисплазия само като видите, че кучето "изглежда здраво"?
Аз например не го мога. При това имах преди време здраво на вид куче, търчащо, скачащо и без никакви признаци, което при снимката за дисплазия се оказа със степен Е... Ами ако го бях развъдила това куче, само защото търчи, скача и се чувства добре?!
Ето ТОВА осъждат хората тук. Даже не осъждат факта, че кучето ви е без документи и сте си го развъдили за удоволствие. Но да рискувате здравето на бъдещите кученца... Просто думи нямам. И не, НЕ МИ отговаряйте, че не го рискувате. Не ме интересува дали ВИЕ можете да си простите, ако някое от кученцата осакатее заради безхаберието ви или не.
Няма даже да питам как с просто око разпознавате добрите и отговорни стопани. Сума народ в Без дом се учи да го прави години наред и пак има приличен процент провали.
--
И понеже темата е за базата данни, ВИЕ ЛУД ЛИ СТЕ?! 3. Какви са тези безумни средства за наети сървъри, за програмно обезпечение, на незнамси-щоси. Вие да не поддържате базата данни на НАТО случайно? Говорим за регистър за микрочипове, в който... 4. колко "записи" очаквате да има - няколко хиляди? Десет хиляди? Сто хиляди вече е нереално число, за платена услуга. 4. ОБЕМЪТ на тази база данни колко голям мислите да е, че ви трябва собствен сървър, допълнителни програмисти и 101 щуротии още? ЗАЩО ви трябва собствен сървър? [/b]
Ще споделя веднага, че ДВАЙСЕТ лева, дето било с 5 по-малко от данъка, НА ГОДИНА, няма да ви дам посмъртно. Не на вас конкретно, а за платена услуга от този тип, при условие, че е излишна. ДВА лева - да, бих дала. Даже пет. За справка относно сумите - вижте например цените за допълнителни услуги на МЕЙЛ.БГ.
В на моменти странните си опити да защитите бизнес-идеята си май забравяте, че:
1. ЧИПЪТ принципно се явява вид инвестиция сам по себе си. ЕДНОКРАТНА. В момента, в който се въведе допълнителна платена услуга, срещу която не се получава нищо реално... то минимален процент от хората ще я ползват.
2. Базовата услуга, която предлагате, следва да е БЕЗПЛАТНА. За да покриете разходите си, ПЛАТЕНИ трябва да са допълнителни услуги. С право на избор за ползването им.
3. Трябва да предлагате нещо РЕАЛНО, освен участие в поредната база данни.
Ето ви безплатно бизнес-предложение по 3:
5. - платена услуга, която да предлага автоматична система за публикация на съобщения за изгубени кучета (порода, пол, номер на чип) на страниците на клиниките-партньори, с които работите. Едни 2 лв. на месец при активиране на услугата са реални.
6.- платена услуга за публикация на същото това съобщение и/или обява за сайтове от рода на бездом.инфо, за уведомяване по мейлинг-лист на подобни сайтове, неправителнствени организации и т.н.
- даже, ако идем малко по-далеч, принципна посредническа услуга и за ТЪРСЕНЕ също няма да навреди.
Та така по темата.
И идете си снимайте кучето за дисплазия. Тазобедрена и лакътна. И постъпете отговорно и предупредете собствениците на малките да отидат и да ги снимат рано, за да могат да вземат мерки, ако има проблем. Не е непременно задължително ДА ИМА проблем. Просто е ПО-ВЕРОЯТНО, отколкото при клубни, сертифицирани кучета, допуснати до разплод според правилниците на клуба. Доста по-вероятно, щом и родителите не са преминали преглед.
И още нещо, което просто не мога да подмина. Съжалявам за дължия пост, но... Казвате на едно място, че "40 дни сте готов да чистите на малките". А след това? Нали не очаквате, че ще се разграбят щастливо точно до 40-ия ден? 8. Че това е прекалено ранна възраст за даване? А обезпаразитяванията? А първата ваксина?
1. Да, чувал съм за това.
2. Не съм казал, че съм решил, че е здраво и, че съм решил че е така само на поглед. Ветеринарите за какво са ? Кучето се преглежда редовно, а снимка честно казано не съм сигурен дали е правена.
3. Тези средства, които бях посочил / примерните / са за 1 година! Това са годишни разходи по поддръжката на един такъв проект.
Ако разбирахте от софтуер нямаше да питате подобно нещо. За да мога да гарантирам достъп по всяко време, непрекъснат достъп, че няма да има технически проблеми трябва да наема сървър или да имам свой, който да колокирам. Ще ви дам малко инфо, няма да поствам линк, както параметри на един добър сървър + цената на месец :
Dedicated Advance струва 445 лв. на месец (без ДДС). Той е мощен двупроцесорен сървър, който ви позволява да поддръжате приложения и уеб сайтове, които изискват значителни ресурси. Информацията и данните на вашия Dedicated Advance са защитени с RAID 1 (Redundant Array of Inexpensive Disks). Можем да ви предоставим лиценз за контролен панел cPanel/WHM за 59 лв. на месец.
2 x Intel Xeon Quad-Core E5405, 2.0 GHz, 12 MB Cache Quad-Core
4 GB RAM
2 x 320 GB твърди дискове
3 Mbps гарантиран международен канал
НЕОГРАНИЧЕН трансфер на данни в българското Интернет пространство.
100 % непрекъсваемост на услугата (мрежата)
cPanel/WHM контролен панел (59 лв. на месец)
Без инсталационна такса (при договор за 1 година)
Договор за гарантиране качеството на услугите (SLA)
Пълен Root достъп до сървъра ви
Обезпечаване на 99.9% непрекъсваемост на услугата (мрежата)
Бърза смяна на компоненти на сървъра ви при технически проблем
Твърди дискове (HDD) от "320 GB +"
Подсигуряване данните ви с RAID 1
24 мониторинг на сървърите
SSL сървър и висок клас SSL сертификати
Истинска 24-часова поддръжка
Систематизация на обслужването pZone (ваша персонална система за комуникация и управление на услугите)
15 минути гарантирано време за отговор на съобщения в pZone
1. 100% непрекъсваемост: това е гаранция, че мрежата, в която се намира уеб сървърът ви ще е достъпна в 100% от случаите, в които има заявка за достъп към машината ви.
2. Бърза смяна на компоненти: това е гаранция, която даваме като част от SLA. Тя е свързана с това, че се наемаме да отстраним каквато и да е повреда на сървъра ви и да го върнем онлайн до 4 часа, след настъпването на сериозен технически проблем. При неизпълнение на сроковете ви предоставяме финансова компенсация.
3. RAID: това означава, че дублираме информацията ви на минимум 2 твърди диска, така, че сървърът ви да продължи работа при повреда на единия от дисковете.
Всичко това, което ви показвам е на скромната цена от 445 лв. на месец без ДДС, сметнете колко струва с ДДС за година ;)
Айде да не ви занимавам с глупости да смятате -> 6408 лв.
4. Разбирате ли от програмиране, софтуер, релационни бази данни ? Ако отговорът ви е не, то тогава не мога да ви помогна или обясня.
5. и 6. Тези неща присъстват в системата напълно безплатно за всеки регистрирал кучето си ;)