Elassil, в 27 August 2012 - 04:32 PM, написа:
mil_, не е хипотетична принадлежността на малките защото родителите им имат нужния документ. Разбира се винаги може да успорите, че това не са истинските родители - все пак не сте ги видял в действие, а е опасно да се приемат такива неща на доверие. :) Разбира се, шегувам се :)
Не разбирам кое точно е шегата, но да, точно така е - няма доказателство, че това са истинските родители.
---
И за финал искам да кажа, че макар моето куче да има родословие (вече говорим за реалното ми куче), то е избирано заради външността си, а не документа!
Това е нормално, ако нямате намерение да се занимавате с развъждане. Ако имате, трябва да изучите документа до последната буква, няма да обяснявам защо.
---
А mil_, това че имам куче с родословие не означава, че трябва да поема ангажимент или принадлежност към клуб. Единсвеният ми ангажимент е към самото куче и неговото здраве :)
Отново нормално, ако не смятате да развъждате. Ако развъдите кучето, ангажиментите ви се мултиплицират и съвсем не се изчерпват само с това.