Dog.bg Форуми : Чистокръвно без родословие?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (23 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чистокръвно без родословие? Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Маркетинг, Реклама, Компютри, Котки и Кучета...
Публикувано: 28 August 2012 - 12:35 PM

Показване на мнениетоmlad6ito, в 28 August 2012 - 12:13 PM, написа:

Моите постове бяха спрямо твърдението на ДЕМИ което доста крайно беше че "щом няма родословие неможе да е породисто" е, аз й дадох този пример за да се замисли дали не може. Ти в момента ми коментираш примера с "как знаеш кои са родителите". Та реално може едно куче да е породисто и то чудесен екземпляр и без да има родословие защото стопанина му не държи на това и няма намерение да го води на изложби. А ако реши би могъл да му направи ДНК тест за сходност с породата да му извади родословието и после какво изведнъж от "мелез" ще се превърне в породисто. Та няма какво да ми подшушваш стига сме спамили дадох пример спрямо твърдението на ДЕМИ това е.

Ама то това, че е породисто не означава, че е хубаво. Стопаните имат изкривено мнение. Затова има съдии. Затова има оценки.
А ако детето е от родословни родители, но без родословие, а е хубаво куче - твърде жалко...
User's Signature

Гореизложеното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него!

#62 Потребителят е офлайн   ДЕМИ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 12:44 PM

KaiZen - имало хора които да те разбират тук. :mg_062: Напълно подкрепям мнението ти!

#63 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 28 August 2012 - 12:44 PM

Показване на мнениетоДЕМИ, в 28 August 2012 - 12:35 PM, написа:

Ами ако родителите са с родословия и са чистокръвни, нека се каже кой са и ще се извиня за всичко казано. Но при Тази ситуация мисля, че не може по никакъв начин да се докаже, че е породисто. Говоря за - Това куче.

Разбира се аз не споря за това куче, успорвам крайното ти твърдение като цяло "няма родословие- не може да е породисто" и тук мисля че се съглсасихме.
User's Signature

Качена снимка

#64 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 12:49 PM

Показване на мнениетоДЕМИ, в 28 August 2012 - 11:40 AM, написа:

Ира разбирам ви. Може би съм изказала мнението си, по леко обиден начин, въпреки че не го намирам за такъв. Ако авторката посети тази тема - нека ме извини ако съм я засегнала, не съм целяла това. Просто констатирах. Белинда знам каква е хубава, виждала съм и клипчетата с двете котки. Катеричката ви също е чудесна и нея съм я виждала. Не съм искала да обидя никого за всеки случай, просто споделях мнението си. Извинявам се и на теб.
Но гризачите няма какво да ги намесваме мисля, или поне чинчилите, катерици и подобни - защото наистина няма развъдник за тях.

Защото място на катерица в гора а не в клетка ,за чинчили нищо незнам.Сега пак катерицата ми много зле а няма лекари които могат да кажат че имат много опит с тях.И медицинска помощ трудно да получат ,метаболизма им не като на домашни животни ,те от контакт с хора получават стрес който може направо да ги убие.Лекар ми даде инжекции за вкъщи,да не го стресираме водейки в клиника.Затова мойто мнение- катерица не домашно животно.
И като гледате гризачи ,поглеждайте им от време на време зъби ,ако не ядът твърда храна те порастват и им пробиват ченета.Аз недогледах,и сега само остава да чакам дали ще повлияе лекарство.или ще се наложи оперативна намеса ,къде няма гаранция че той ще издержи упойка.Излях си болка и ми улекна ,с това и вас искам да предупредя.Има толкова поважни неща че просто понякога хубово да затваряме очи на лоши неща и да упитаме да бъдем подобри.И ако сгришим, да можем да го признаем и да го покажем на отстрешна страна.Не съм вярваща ,но май в библия има много неща които хубово да ги признаем за полезни.

#65 Потребителят е офлайн   ДЕМИ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 12:54 PM

Кучето от изложбени родители, но без родословие като - доста жалко за кучето ако е имало потенциал за шампион. Но не говорим за това куче, то е друг случай, който аз не одобрявам, защото това куче специално не мисля ,че е чистокръвно.

#66 Потребителят е офлайн   ДЕМИ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 12:58 PM

Ира да не намесваме гризачите, но това ми е много болезнена тема, защото наистина и от чинчили не разбират лекарите и моята почина от тумор и от изцяло повредени зъби, най-вероятно предадени наследствено. Та тя ядеше само каши вече, защото друго не можеше по едно време и козинката и окапа и абе не е за разправяне, къде ли не я водихме, но никой не можа да ми я спаси. Чинчилата е домашно живото, но сравнително от скоро ако сравним с кучето, но по рано от пора. Та тя е северноамериканска катеричка и не разбират в българия от тях.

#67 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 01:11 PM

Кой какво мисли в случая едва ли е толкова важно .Ако искате си вземете куче от чужд или тукашен развъдник , но това пак не е важно , защото в случая това бебе ротвайлерче се нуждае от стопанин ,и дали ще бъде с родословие или дали ще го водят по изложби - кученцето едва ли се интересува . :ba_025:

#68 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 28 August 2012 - 01:18 PM

и от цялата работа кво стана?? 20 страници празни думи,компетентни мнения и нито едно предложение за помощ за ТОВА куче.. е аз имам вече такова,остава да получа потвърждение..а вие ,мили мои защитници на тези какво направихте,освен че изтъркахте клавиатурите с едно и също-дрън дрън -родословие,дрън дрън -забрана за развъждане,дрън дрън -клубни кучета и развъдници...
както казах лесно е да се пише по форумите,и да се ТЪРСИ дом за кучета,трудно е да се НАМЕРИ..айде че трябва да си напръскам "мелезите"даже и тези с родословия ,и те са мелези-щот не ходят по изложби,и не са ШОУ МЕГА СУПЕР клас, с айкън..( да не вземе някой да ми обяснява сега,ама що с айкън ,това е за обори,поляни и крави,ами не с фронтлайн комбо,или адвантикс-това са си моите кучета,ще ги пръскам с каквото си искам )

#69 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 28 August 2012 - 01:20 PM

Показване на мнениетоnavar, в 28 August 2012 - 01:18 PM, написа:

и от цялата работа кво стана?? 20 страници празни думи,компетентни мнения и нито едно предложение за помощ за ТОВА куче.. е аз имам вече такова,остава да получа потвърждение..а вие ,мили мои защитници на тези какво направихте,освен че изтъркахте клавиатурите с едно и също-дрън дрън -родословие,дрън дрън -забрана за развъждане,дрън дрън -клубни кучета и развъдници...
както казах лесно е да се пише по форумите,и да се ТЪРСИ дом за кучета,трудно е да се НАМЕРИ..айде че трябва да си напръскам "мелезите"даже и тези с родословия ,и те са мелези-щот не ходят по изложби,и не са ШОУ МЕГА СУПЕР клас, с айкън..( да не вземе някой да ми обяснява сега,ама що с айкън ,това е за обори,поляни и крави,ами не с фронтлайн комбо,или адвантикс-това са си моите кучета,ще ги пръскам с каквото си искам )

леле "много жалко" че не ходят по изложби. никакъв аристократ не си и ти... :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 August 2012 - 01:24 PM

Показване на мнениетоnavar, в 28 August 2012 - 01:18 PM, написа:

20 страници празни думи,компетентни мнения и нито едно предложение за помощ за ТОВА куче.. е аз имам вече такова,остава да получа потвърждение..

Мче нали си профи посредник на "чистокръвни" кучета, кой, ако не ти ще шитне едно чистокръвно ротвайлерче най-качествено, а? В теб ни бяха надеждите, ама пиши в която тема трябва. Тази е по принцип изобщо, да си чешем клавиатурите.

#71 Потребителят е офлайн   ДЕМИ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 01:26 PM

Дано кучето попадне в добри ръце и да е много обичано. Но още ми е интересно, да ми се докаже как Това куче е породисто, но без родословие и кои са родителите му. Пак казвам не да ми се обясняват някакви измислени истории, а за това куче специално.

#72 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 01:27 PM

А ас мисля че тая тема изобщо няма смъсъл,та потенциален кандидат стопанин мисля че вече им собадил.А ние тук нещо философстваме.Кученцето страхотно и ще си намери любещи стопани,поне така се надявам.Хора няма да ни дадът отчет и ние няма да имаме възможность да видиме кученце тема в "раскази с чуден край"Хора със сигурность се обидиха,те искаха помощ а ние всеичко превърнахме в собственни изяви.забравяйки за сам смъсъл на тема.
Хубово, няма що.Нали затова сме тук ,да помагаме а не да съдиме.Мислих че подобни сайтове създадени за хубово нещо.

#73 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2012 - 01:32 PM

Ира, темата за кученцето си е тема за кученцето.
Тази е за който вижда смисъл да се дискутират подобни неща.
С дребната подробност, че всички, дето не виждат смисъл, писаха в тази ...

#74 Потребителят е офлайн   Dzveru Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 01:37 PM

Цъ целта на сайта е да се покаже колко е неграмотен собственика на породоподобно куче , как не умее да ползва търсачката , как не ще да чете.За какво ще му се отговаря на такъв нахалник?Има теми да чете , кат не иска да си купи куче от "хоби" развъдчика.А не да му губи времето да задава въпроси.
Кучето е хубаво факт.Дали има или няма родословие ги интересува едни 20-на души в тоя форум за останалата част от БГ ги боли фара за това родословие.
User's Signature

Машина ... не човек ... бензин ... не кръв ... двигател ... а не сърце ... !!! "Газ до края и душата в рая"

#75 Guest_navar_*

Публикувано: 28 August 2012 - 01:37 PM

Показване на мнениетоmil_, в 28 August 2012 - 01:24 PM, написа:

Мче нали си профи посредник на "чистокръвни" кучета, кой, ако не ти ще шитне едно чистокръвно ротвайлерче най-качествено, а? В теб ни бяха надеждите, ама пиши в която тема трябва. Тази е по принцип изобщо, да си чешем клавиатурите.

мога да те шитна и тебе,стига да има кой да те купи..но освен че "шиткам" квото и да значи това клубни кучета,осиновявам безклубни такива,или намирам кой да ги осинови-за тази година 4 са при мен( а общо моите към момента са 29,и най интересното е че не развъждам ) и още на 4 намерих стопани,ако всичко е ок това ще е петото...а освен кучета шиткам и други работи-джипове,мотори,лодки,пушки -да ти трябва нещо???

#76 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2012 - 01:49 PM

Ами благодаря за отчета, прочетох го. Няколко пъти вече. Наизустих го, може да се каже.
Благодаря и за бизнес предложението, засега няма да се възползвам, а за в бъдеще ще си помисля. Това, че можеш да ме шитнеш, ми дава добра представа. Всъщност, не много различна от първоначалната, макар да не очаквах, че се занимаваш с трафик на хора.
Яяя, и още един, дето не го боли фара, се разписа. Всяка тема си е за който го интересува - 5-10-20 човека - колкото, толкова.

#77 Guest_navar_*

Публикувано: 28 August 2012 - 02:00 PM

май е време да спрем да се дракаме :) ми се струва

#78 Потребителят е офлайн   Liutenicza Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 03:43 PM

Преди няколко месеца един приятел ме запозна с Навар. Идеята беше да ми помогне с намирането на хубаво неродословно ротвайлерче. Оказа се, че трябва да чакам 1 месец, защото тогава знаеше само за 1 кучило в Северна България, а те бяха тъкмо родени. След като мина единия месец и се чухме ми каза, че кучетата от въпросното кучило не били сносни,а за друго кучило трябва да почакам още. А спокойно можеше да ми каже, че са мн готини и да ми вземе парите, а аз щях да си мисля, че имам готин ротвайлер. Жалко, че тогава много исках куче и единия месец, който чаках ми се стори цяла вечност и си взех куче от други познати на познати, за което и не съжалявам разбира се, но ако бях изчакал още месец-два със сигурност Навар щеше да ми намери някой хубавец без родословие, но с всичките черти на породата.

#79 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2012 - 06:19 PM

А-ха. Ето, значи, не бил баш посредник само на развъдникови кучета. То лека-полека се изяснява.

#80 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 07:34 PM

Ааааа , мил - не с лошото , ще ви шитнат иначе ! :md_064:

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5