Dog.bg Форуми : Чистокръвно без родословие?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (23 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чистокръвно без родословие? Оцени темата: -----

#421 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 01 October 2012 - 05:35 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 01 October 2012 - 03:11 PM, написа:

Цитат

Простата истина е, че ако с кучето на развъждача от фермата се случи проблем и му бъде предложена цена за операция в порядъка на 500 - 700 лв., той просто ще остави кучето да издъхне. Все пак в клетките си имаме и други майки.

Това е вярно. И не само фермерите го правят.

Да, не го правят само фермерите, има и хора с регистрирани към някоя федерация приставки които не жалят кучетата си. Само че като му излезе на един развъдник лошо име - че пуска кучетата си на махленски скачки, че не си гледа животните, че гони печалбата - тази репутация се погубва веднъж и завинаги. И не говорим за борсаджии, регнали приставката, а за много много къде ти по-сериозни хора. Нито един сериозен колега няма да работи с развъдник, който не подхожда към развъдна дейност сериозно, а само комерсиално. Стига се до международни скандали включително, с последващ сериозен резонанс та дори чак до разследвания по случая от страната на клуба и последващото евентуално изключване от въпросна организация с широка публична огласка. За бога, та дори и аз в търсенето си винаги питам колко женски има развъдника, колко кучила годишно получава, оставя ли ветераните на доизживяване или ги раздава другаде. И още сума ти уточняващи моменти. Ако раздава ветераните, то до каква възраст живеят те, изследвания, тест за психика...

Само на борсаджии не им пука за подобно нещо, но на истински развъдчик репутацията му и качеството на кучета му е по-скъпо от печалбата.
Стига си ги давал борсите за пример, хората, които са по-навътре от теб в развъждането ти обяснихме че бъркаш развъждането с борсите, ти не та не.

Във всяко стадо има мърша бре човек, проумей го и не плюй навред по всички развъдчици.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#422 Потребителят е офлайн   Ev.Mink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 October 2012 - 06:21 PM

Valnata, Вие сте един много "вреден" човек. :re_037: В смисъла, в който го е измъдрувал Оскар Уайлд: "Добрите хора принасят много вреда в живота... И главно, защото придават такова огромно значение на лошите." Вярвам, че имате чувство за хумор и приемате закачката.

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 01 October 2012 - 05:21 PM, написа:

Развъждането, ако наистина говорим за развъждане (!!!) има качествено, а не количествено измерение.

Какво си дал, колко си дал и т.н. няма никаква стойност за клиента. Това е проблем на всеки - не само развъдчик, но и най-обикновен любител, собственик на куче. Тук нещата опират до любов и отношение към животното като такова, а не към неговите качества.

"Днес хората знаят цената на всичко, но не и стойността на каквото и да било." по оскаруайлдовски. :re_037:

Показване на мнениетоFuria_S, в 01 October 2012 - 05:35 PM, написа:

....За бога, та дори и аз в търсенето си винаги питам колко женски има развъдника, колко кучила годишно получава, оставя ли ветераните на доизживяване или ги раздава другаде. И още сума ти уточняващи моменти. Ако раздава ветераните, то до каква възраст живеят те, изследвания, тест за психика...

Furia_S, постоянно си противоречите в думите и делата. Какво търсите, от кога го търсите, как и кои разпитвате и т.н. на теория, пък в действителност вашият личен избор е чау-чау от зоомагазин, извеждан на къс повод само късно вечер и призори сутрин, поради невъзможност да комуникира свободно с други себеподобни кучовци. Не зная дали тук Ви вярват на постоянните досадни самохвалства по всички теми и във всякакви ситуации, но както е казал Оскар Уайлд: "Единствената утеха за глупостите, които човек прави, е че винаги се хвали, след като ги е извършил." :re_037:

#423 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2012 - 06:25 PM

Показване на мнениетоEv.Mink, в 01 October 2012 - 06:21 PM, написа:

Valnata, Вие сте един много "вреден" човек. :re_037: В смисъла, в който го е измъдрувал Оскар Уайлд: "Добрите хора принасят много вреда в живота... И главно, защото придават такова огромно значение на лошите." Вярвам, че имате чувство за хумор и приемате закачката.

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 01 October 2012 - 05:21 PM, написа:

Развъждането, ако наистина говорим за развъждане (!!!) има качествено, а не количествено измерение.

Какво си дал, колко си дал и т.н. няма никаква стойност за клиента. Това е проблем на всеки - не само развъдчик, но и най-обикновен любител, собственик на куче. Тук нещата опират до любов и отношение към животното като такова, а не към неговите качества.

"Днес хората знаят цената на всичко, но не и стойността на каквото и да било." по оскаруайлдовски. :re_037:

Показване на мнениетоFuria_S, в 01 October 2012 - 05:35 PM, написа:

....За бога, та дори и аз в търсенето си винаги питам колко женски има развъдника, колко кучила годишно получава, оставя ли ветераните на доизживяване или ги раздава другаде. И още сума ти уточняващи моменти. Ако раздава ветераните, то до каква възраст живеят те, изследвания, тест за психика...

Furia_S, постоянно си противоречите в думите и делата. Какво търсите, от кога го търсите, как и кои разпитвате и т.н. на теория, пък в действителност вашият личен избор е чау-чау от зоомагазин, извеждан на къс повод само късно вечер и призори сутрин, поради невъзможност да комуникира свободно с други себеподобни кучовци. Не зная дали тук Ви вярват на постоянните досадни самохвалства по всички теми и във всякакви ситуации, но както е казал Оскар Уайлд: "Единствената утеха за глупостите, които човек прави, е че винаги се хвали, след като ги е извършил." :re_037:

Адмирации за коментарите с много умелото включване на мисли от Оскар Уайлд.
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#424 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 01 October 2012 - 07:01 PM

Ev.Mink
Ако лично вие виждате самохвалство в нормален и адекватен подход спрямо нуждите към кучето, то не се изненадвам защо по приютите има все повече отказници. Само по курлортите и в центъра на града кучето е с намордник и на къс повод, инак по разходките сутрин и вечер е откопчан, и точно заради засилените проверки е по тези часове сме на пълноценна разходка над един час. Вие няма как да го разберете, защото не проумявате че специални кучешки поляни в Сф НЯМА. Няма разрешени неща, където да си откопчаеш кучето и да се упражняваш с него - а всяко куче има нужда от пълноценна разходка и контакт.
На мен не ми е интересно да въртя като изоглавена в компании на скучаещи стопани, дето после не могат да си хванат кучето - не виждам никакъв смисъл в това, освен няколко съседски добронамерени животни с които се разхождаме/играем/разминаваме спокойно с девет годишното ми куче.
Не ми е представата за разходка с куче някакъв безумен въртеж в кръг, докато се разменят рецепти, впечатления от турски сериали или обсъждането на политика - масово точно това представляват стопани в градинките. Че дори и пречат ако някой се упражнява с животното, някои дори не знаят как да спрат животното или го гонят като империалист, ако го откопчаят за да го приберат после вкъщи.

Сутрин рано и вечер късно по един час разхождан кучето ми откопчано за да не попаднем на проверка от столичен инспекторат. Излизам с
- вода сега по жегите от май месец насам и сгъваема паница.
- лакомства.
- Вет.паспорт.
- бележка за регистрация от общината.
- торби за прибиране на акита на кучо.
- времето за нашите разходки искам само за мен и за кучо, когато не ми пречат нито властите, нито другите стопани.
- държа да дам на космато куче северна порода поне над един час по хлад нормално раздвижване и максимални упражнения със стопанка му. Сиреч - мен.

Ако според вас това е хвалене - за мен е нормален режим.
Въпрос на гледна точка.
User's Signature

#425 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2012 - 07:10 PM

Цитат

Стига си ги давал борсите за пример, хората, които са по-навътре от теб в развъждането ти обяснихме че бъркаш развъждането с борсите, ти не та не.

Във всяко стадо има мърша бре човек, проумей го и не плюй навред по всички развъдчици.

Фурия, аз не ги давам за пример, г-н развъдчика ги даде. Точно ти ли ще ми обясняваш разликите в развъждането, Фурия? Ти дето си купи куче от зоомагазин.. Ти нито развъдник имаш, нито кучило си произвела(поправи ме ако греша нещо), така че спри да се изтъкваш с опита, който си натрупала на тефтер..

Аз много добре знам кой как развъжда и как продава, Фурия. Знам и как се изоставят кучета, даже от вчера съм с още едно прибрано -- ей ти и снимка ако не вярваш Прикачена снимка
Отказаха се от него на 15 месеца. Я кажи пинчера от снимката, който изоставиха с родословие ли е или не е? С това кучетата ми стават три на брой. Три породисти, които са се оказали нежелани.. Тоя го взех за един лев :ab_041: Айде пробвай да блеснеш пред някой друг, на мен си ми ясна..
Това, че не се хваля като тебе и не обикалям като ударен самолет от развъдник на развъдник, за да бръщолевя глупости не значи, че не се интересувам..

Тук въпроса е, че има много, ама много калпави развъдници. Това се е превърнало в бизнес, и няма никаква гаранция дали куче с родословие няма да иде на пътя, няма гранция дали е здраво и дали развъдчик няма да осинови куче и да заплоди.

Я погледни отношението на развъдчиците. Виж как човек с претенции да е развъдчик обижда и се държи като идиот.. Тоя ли ще служи за пример? :ab_041:

Офф, забравих разходите. Само за едното куче 1.5кг храна струва 33 лева, 12кг 180.. Другите разходи засега няма да ги споменвам.. Ще изчакам да се появи някой със секцио за 1500 лева и тогава ще споделя :ab_041:

#426 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2012 - 07:21 PM

valnata
Оле боже вълната, ти защото си се счепкал с Коко всички развъдници в БГ ще ги изядеш:-)))))))))))))) Ще ме умориш от смях бре, човек, а аз те взех насериозно:-))))))))
Тоест, ако някой фермер ти се мазни - ще ти е приятен?:-)))) А ако някой развъдчик ти се зъби - вълци го яли?

Ееееееееееее, много зряло отношение, няма що:-))))
Недей така бре, човек, чак от сърце се разсмях.
Значи ако един физически красив човек мило ти предлага да става сводник той е добър, а чичко полицай, който ще го натупа тоя физически красив сводник е лош?

Извинявай, не се сдържах:-)))) Смях ме напуши.

Въпроса не е в личните симпатии и антипатии, човек. В убеждения.
Да, аз купих куче от зоо-магазин, а също така и внесох от чужбина бебе от Русия, като платих добра сума. Любим моя зоо-магазински е при мен, инвалида кара десетта година, а бебето с диагноза тръгнах да го връщам на развъдчицата след една седмица, имам и свидетели. Развъдчицата бе в паника от задаващ се скандал с диагнозата, познати предложиха да го осиновят, развъдчицата предпочете да се съгласки и помоли да мълча за диагнозата. Дори ме е навивала да лъжа, познай дали й се отворил парашута. бебето бе подарено, повтарям - подарено- не продадено. И не е страдало от няква раздяла защото престоя при мен 1 седмица на възраст 2.5 месеца.
Не съм искала неустойки-компенсации, защото развъдчицата е загубила право върху това кутре в момента, в който се съгласи да го дам на други хора.
За разлика от нея аз поддържам контакти с тях, животното си живее добре, стопаните имат опит с нашата порода, кастрираха след време, никога не е давала поколение. Подарих я именно защото развъдчицата предпочете да не си я взима обратно, от страх пред скандал: на този момент бе известно че кучето го закупих аз.

Да, във всяко стадо има мърша, само че да пищите срещу чистопородното развъждане като понятие или цел в защита на търгашите е повече от жалка гледка. Двете неща просто не се сравняват.
User's Signature

#427 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 01 October 2012 - 07:29 PM

Вълната и Ев.Минк не мога да разбера защо постоянно повтаряте ,че си е купила куче от зоомагазин? ЧОвек трупа опит чрез грешките си.И ще дам себе си за пример преди 3 год когато взехме Макс-ротоподобен.Тогава не виждах разликата между куче от развъдник и такова от междусъседска скачка или борса.Цената от развъдник тогава беше непосилна.Обичам кучето си ,но съжалявам за избора си-защо?
Защото оня тиквеник дето има женската не му пука с кой мъжкар ще я заплоди стига да е едър и агресивен :zz_020:
Макс е с генетично изменение на ставата и панкреатит,за който лекарите смятат ,че е наследствен.
Парите,които сме дали по лекари докато разберат какво му има и лекарствата надхвърлят сумата за куче от развъдник.
На тези хора им пука единствено как да изкарат някое левче на гърба на животните.
Никога повече няма да подкрепя такива идиоти.
Затова хората опарили се препоръчват да не се купува куче от такива места и сме против зооборси и търгаши.

Към Вълната-в другата тема за руската рулетка не даваш да се плюе по равъдника,а тук оплюваш всички и ги слагаш под един знаменател.Не разбирам....
Факт е ,че има развъдници ,които не са свестни-знам за случаи с поредни кучила с дисплазия за 2 различни породи на известни развъдници,но това прави ли всички лоши?

ПС:пИНЧ е много готин да ти е честит :ba_025: Разбират ли се с твоя звяр?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#428 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2012 - 07:37 PM

Цитат

Оле боже вълната, ти защото си се счепкал с Коко всички развъдници в БГ ще ги изядеш:-)))))))))))))) Ще ме умориш от смях бре, човек, а аз те взех насериозно:-))))))))
Тоест, ако някой фермер ти се мазни - ще ти е приятен?:-)))) А ако някой развъдчик ти се зъби - вълци го яли?

Ееееееееееее, много зряло отношение, няма що:-))))
Недей така бре, човек, чак от сърце се разсмях.
Значи ако един физически красив човек мило ти предлага да става сводник той е добър, а чичко полицай, който ще го натупа тоя физически красив сводник е лош?

Извинявай, не се сдържах:-)))) Смях ме напуши.

Кой ти е казал, че съм се счепквал с Коко или пък някой друг? Ти обичаш да си фантазираш :ba_025: Взела си се на сериозно и правиш опити да се изтъкнеш пред грешните хора.. Имаш едно куче взето от зоомагазин, това е твоя опит.. Я кажи защо премълча Фурия? Защо не каза истината и не срина репутацията на този развъдчик?

Защо не ми отговори на въпроса, или чакаш някой развъдчик да ти подшушне дали пинчера е с родословие? :ab_041:

Цитат

Към Вълната-в другата тема за руската рулетка не даваш да се плюе по равъдника,а тук оплюваш всички и ги слагаш под един знаменател.Не разбирам....

Ам че как ще разбереш.. Там Фурийчето плюе по наскоро регистриран развъдник, с редовни кучета, който е регистриран на името на човек X. Тя предполага само, но сипе хули. Тя си купила инвалид от развъдник, но премълчала.. Аз не защитавам никой, просто не сте обективни и за едни може и е само любов, за други- не, защото някой казал, че живеели заедно.. Ама то не било много сигурно и гледали едно клипче в един сайт..

Купиш ли си куче от зоомагазин, нямаш право да държиш назидателен тон на останалите. :ab_041: За опит пък да не говорим.

#429 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 October 2012 - 07:38 PM

Той валната да е в спора и от опонентите :) И аз се опитвам да го схвана ,ама май няма начин.Може пък един ден сам да се разкрие,знаеш ли?

Аз залагам,че не е с родословие :md_064:

Това мнение е редактирано от desi79: 01 October 2012 - 07:40 PM

User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#430 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2012 - 07:44 PM

Вълната,
ти у ред ли си, как ще съм го премълчала? Та отдавна се знае че едното ми куче е от зоо-магазин, друго от развъдник закупено и после подарено, трето от училище "Очи на четири лапи" в качество на възпитаник (сега е действащо куче-водач) а останалите са помияри:-)))
Премълчала - не означава че мълча, който е запознат с нашата порода на този му казвам кой е развъдника, кои са родителите, тату и номера на чип, прякора на кучето, точната диагноза от три различни клиники, чиито заключения са в папката. Имам и свидетели.
Тоест не съм голословна, ако искам да предупредя някой, интересуващ се от точно тези родители за кое иде реч.

Тези твои пинчери имат ли подобни доказателства? тату, чип, заглавие на развъдника, родословие - а не хартийка от ксерокса? Ако да, то престани да таиш злоба към развъдна дейност като процес, не си случил на развъдчик, имаш едно на ум и продължаваш напред като си гледаш кучета. Но ако нямаш доказателства е друга ситуация, разбираш ли?
User's Signature

#431 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2012 - 07:55 PM

Цитат

Тези твои пинчери имат ли подобни доказателства? тату, чип, заглавие на развъдника, родословие - а не хартийка от ксерокса? Ако да, то престани да таиш злоба към развъдна дейност като процес, не си случил на развъдчик, имаш едно на ум и продължаваш напред като си гледаш кучета. Но ако нямаш доказателства е друга ситуация, разбираш ли?

На кое да случа бе Фурия? :ab_041: Какви доказателства искаш? Не ти отговаря развъдчика ли? Аз ти обясних, че всички са се оказали нежелани ти доказателства искаш.. Питах те за последното, но ти не можеш да отговориш , защото опита ти свършва до пухкавата топка, която си взела от зоомагазина:ab_041:

Цитат

Той валната да е в спора и от опонентите :)

Не е верно. Против това да се заблуждават бъдещите стопани.

Не залагай много, може да загубиш:)

#432 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 October 2012 - 07:58 PM

Няма много,ще рискувам :beer:
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#433 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2012 - 08:01 PM

Вълната, напротив, развъдчика търсеше контакт с мен и то как, но не и да си върне кучето щото я дошубя от неудобство да обяснява защо е върнато животното: а кучето бе закупено като брийд-класа, за цел по-нататъшно развъждане или като основа на евентуален бъдещ развъдник. Само че аз болни животни не желая да развъждам.
Опита ми е в контакти и обикаляне с развъдчици от различни породи, работа по преводи на статиите им, лични контакти и кореспонденция. Отгледала съм много повече кучета от пухената топка-инвалидчето ми любимо, но не ти е приятно да го признаеш:-)))

Едно не мога да разбера - отказаните пинчерчета от легитимен развъдник ли бяха и какви доказателства имаш за това, ако е така? тату, чип, документи?
User's Signature

#434 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2012 - 08:35 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 01 October 2012 - 05:11 PM, написа:

Цитат

Простата истина е, че ако с кучето на развъждача от фермата се случи проблем и му бъде предложена цена за операция в порядъка на 500 - 700 лв., той просто ще остави кучето да издъхне. Все пак в клетките си имаме и други майки.

Това е вярно. И не само фермерите го правят.

Това за сестра ми беше грубо.. :ab_041: Кой ти каза че е курв@? :smile:

Ти пък много чувствителен ще дойдеш нещо като стане дума за сестра ти. Иначе същият, дето ти е казал, че продавам дакелчета по 100 евро, ми каза, че сестра ти е курв@. И то вълнеста (не искам да съм груб, само предавам дочутото) ... :tb_195:

Но нека сега се върнем към основното: какви са приликите и разликите между официалните развъдници и фермите за "расови без родословия". Аз лично в момента безрезултатно търся отговорен човек, на когото да подаря едно двумесечно кутре, струващо около 3000 лв. Говори се, че това е често срещана практика и при фермерите ... ето, пак прилика:eg_033:

Качена снимка
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#435 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2012 - 09:11 PM

Коко няма защо да се сърдя. Сестра нямам, но дори да имах щях да се съглася с теб, защото знам, че си добър развъдчик, който никога не лъже. И съм убеден, че ти никога не си пускал обява за дакелче без родословие, с всички документи:) Даже ако темата е в "архив" и админ я извади не бих повярвал.

Кученца които се подаряват има навсякъде.

Предполагам разликата между този тип развъдници и тези от обявите е в цената, но на твоите тя е оправдана, все пак скъпо секцио, скъпи лекарства.. Нормално е да струват 3-4000 :ba_025:

Аз може ли да кандидатствам за кученцето?

#436 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2012 - 09:32 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 01 October 2012 - 09:11 PM, написа:

Сестра нямам, но дори да имах щях да се съглася с теб... И съм убеден, че ти никога не си пускал обява за дакелче без родословие, с всички документи:) Даже ако темата е в "архив" и админ я извади не бих повярвал...Аз може ли да кандидатствам за кученцето?

Ако намериш тема, в която аз продавам чужди кученца, на момента печелиш джакпота. Ако не намериш такава, си признаваш каква е сестра ти. Нищо, че нямаш такава.:tb_195:

И да, не знам защо да не може да се кандидатираш. Това, обаче, което също не знам, е дали можеш ... все пак като дарител имам доста изисквания към надаряваните.

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#437 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2012 - 09:49 PM

Темата я изтриха вече, защото я докладвах. :ba_025:

http://forum.dog.bg/.../page__st__1240

Коментар #1243 "дакел" търси отговорни стопани (струва 100 евро)?

Ако отиват в архив админа може да върне темата. Тогава ще видим кой е пуснал обявата :)

Какви изисквания? Може ли на лични да ми обясниш?

#438 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2012 - 10:02 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 01 October 2012 - 09:49 PM, написа:

Темата я изтриха вече, защото я докладвах. :ba_025:

http://forum.dog.bg/.../page__st__1240

Коментар #1243 "дакел" търси отговорни стопани (струва 100 евро)?

Ако отиват в архив админа може да върне темата. Тогава ще видим кой е пуснал обявата :)

Не е нужно някакви админи да връщат нещо, че да виждаме кой е пуснал обявата. Аз съм я пуснал и пак аз ИЗРИЧНО съм указал, че публикувам този анонс по молба на мои познати във Варна .

Аз лично нищо не продавам с тази обява.

Сега би ли ни разказал за сестра си?
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#439 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2012 - 10:08 PM

Еми какво да кажа. Аз вече казах, че нямам сестра. :eg_033: Трябва да си имаме доверие. :ba_025:

#440 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 October 2012 - 10:53 PM

Като чета излиза, че да намеря съвестен развъдчик, трябва да съм поне от ранга на Шерлок Холмс. Чрез дедукция и индукция да отсявам търгашите развъдчици (фермери) от съвестните развъдчици. Нищо, че и фермерите може да са регистрирани и с редовни документи. После трябва от нетъргашите да подбирам кой е бил достатъчно съвестен, та не е допуснал да "произведе" куче с болести и проблеми (т.нар. брак). Освен всичко това трябва да умея да разпознавам и фалшификаторите, защото ако и дори да успея да премина горните тестове, може да се окаже, че ако не "моето" куче, на което след кански труд съм се спряла най-сетне, отсявайки едни развъдчици от други, то на някое от родителите му родословието може да е само принтирано. Ако пък все пак си купя куче, но се окаже, че съм сбъркала някъде в индукциите и дедукциите и нещо му има на кучето, то да не се отчайвам и да продължавам с търсенето.
А, забравих, в търсенето трябва да включвам и чуждестранни развъдчици, но не мога да се доверявам на посредници или агенции за внасянето, така че ще трябва и почти цял свят да обиколя и там да разнищвам ...
Ега си, аз цял живот трябва да търся само, а като стана на пенсионна възраст може и да намеря нещо.
Майтап ли си правите, бе, хора?
Кажете всико това само на онези, които ще ходят по изложби с кучетата.
На другите за какво им е? Да си вземат едно изоставено породоподобно или родословно (има ги бол) и да им е мирна главата ... :md_064:
То голяма част от стопаните и представа нямат как точно изглежда породата и когато им кажат "кралски пинчер" и им подарят/продадат абсолютно мелезче, хората си го обичат и му се радват, вероятно до момента, когато им се каже, че кучето им нито има родословие, нито порода. Тогава изведнъж покрусват и ... кучето вече не е същото като преди, не ги радва, изведнъж се променя. Добре, че сред хората поне "синята кръв" на аристократите отдавна се е позабравила като критерий за създаване на семейство, че то щяха да са едни Изаури ... щяха да са едни Шекспирови трагедии ...
Затова, моля, недейте да променяте кучетата на хората, оставете ги да им се радват и да ги обичат, въпреки че нямат родословия.
А тези неща, за които говорите, ги говорете само във вашите кръгове - на изложбаджиите и развъдчиците.(Предполагам обаче, че ще настъпи проблем, защото няма да има достатъчно хора да купуват кучилата, защото надали всеки, закупил родословно куче, ходи по изложби и има интерес да селектира, развива, подобрява ... Тогава какво ще се прави с родословните кучета, като няма да има желаещи да ходят по изложби с тях - не е ясно.).
На останалите казвайте само едно единствено, което е достатъчно - КАСТРИРАЙТЕ! Ако ги убедите да кастрират, няма да има махленски скачки, зооборсите няма да изкупуват такива кучета, ще останат само фермерите. Това вече ще е грижа донякъде и на киноложките структури, защото някои фермери са регистрирани като развъдчици. Ако пък ги убедите да си купят родословно, но не и да го кастрират, то тогава няма никаква гаранция, че това родословно куче няма да бъде заплодено или пуснато да заплоди и съседско родословно, като поне едно от двете кучета не би трябвало да се развъжда, или съседско породоподобно, или улично превъзходно. Т.е. - купуването на родословно куче от всеки, който иска да има куче, няма да доведе до спиране на махленските скачки ...
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни