Публикувано: 25 September 2012 - 10:35 PM
малееее,глупости глупости и пак глупости...я ми кажете къде точно пише че кучетата водачи на слепи трябва да са клубни,с родослови е и бла бла????
освен това,искам да помоля хора които си нямат понятие от работни кучета да не опитват да изказват "компетентно" мнение като това че едно голямо и космато куче върши работа за охрана-аз не изказвам мнение за изложби ,хендлинг ,грууминг и други "киноложки" термини ,нали ?? ако смятате че голямо и космато и с РОДОСЛОВИЕ е достатъчно-елате да поживеете при нас за малко...
в стремежа си да оправдаете политиката,че видиш ли родословните кучета са по-кучета от неродословните,пишете глупост след глупост..
разберете едно-ИПО теста ( примерно) не е работен тест,а тест за спортна дресура..куче покрило ИПО ,и хапещо идеално,ще свие опашка ,и ще избяга квичейки при първото пръскане със спрей с лютив пипер,или силен удар с палка примерно-това различава работното от "изложбено-работното"..куче покрило ,каквото и да е не би могло да охранява нито стадо,нито обект-не ставайте смешни в опитите си да стане на вашето..и да работното куче няма нужда от родословие в схващането на ФЦИ ,и да работните кучета се въдят по други критерии-там няма нужда от две оценки отличен на екстериорна изложба за допускане до разплод..
но ,какво ли лая в свят ,в който CAC, CACIB ,BOB са най важните качества на едно куче...
а ако НОК не беше осакатен от изложбените мераци ,надали Малинките щяха да изместят напълно немеца като работна порода..но какво ли разбирам аз,нали вече не съм в клубове и федерации..