Dog.bg Форуми : Помощ за кучето ми

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Помощ за кучето ми

Анкета: Бих те ли помогнали (15 гласували потребители)

Бихте ли помогнали

1. Да (5 гласове [33.33%])

Процент от гласовете: 33.33%

2. Не (10 гласове [66.67%])

Процент от гласовете: 66.67%

Гласуване Гостите не могат да гласуват

#21 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 September 2012 - 04:48 PM

Показване на мнениетоLabradoros, в 14 September 2012 - 04:45 PM, написа:

Не е бременна и до колко знам на 7 месеца не е раждало :)

А тези пълни с мляко гърди и набъбналите зърна от какво мислиш, че са?!
User's Signature

Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   Labradoros Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 September 2012 - 07:03 PM

Честно казано не знам.Но не са ми казвали ,че е бременна но пък може да е раждала какво ще кажете ?
User's Signature

Посетете http://deepy.alle.bg/ и ако не ви мързи драснете едно коментарче.
http://deepy.alle.bg/
Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 September 2012 - 09:14 PM

Хайде да обобщим - на 7 месеца отдавна трябва да е сменила зъби. Ако лекар е казал подобно нещо - то не само е излъгал, но е изцяло некомпетентен и трябва да си хвърли дипломата на боклука! Да не говорим, че Педигри е храна от нисък клас и никак не е препоръчителна. Кучето по-скор е бременно - не личи да кърми, това означава напреднала бременност. Което е напълно възможно за 7 месечно куче. Най-добре кастрирайте макс скоро - иначе няма да се чудите от къде да вземете пари за 1 куче, а за 4-5 поне. Да не говорим колко е възможно да последват съдбата на майка си :dh_188:
Наистина това с парите е съмнително - нямаш приятел, който да ти даде назаем до края на месеца? Или не можеш да вземеш аванс? Нещо е доста съмнително в цялата история. Както вече написах - постелки, играчки - лесно се постигат с подръчни материали. Къщичка също - стар шкаф, стари дъски, сковани.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   radinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2012 - 09:50 PM

В профила пише че е на 16.Ако не можеш да се грижиш за това куче по-добре го дай.Просто за мен това е глупост.......
Грижа се в момента за 11 кучета( в нас,при майка ми и при баба ми),някой болни,други нахапани,някой път аз не ям,за да има за тях.Тука има доста хора който са като мен,
не мога да разбера какъв е точно проблема?Нали каза в друга тема,че не поглежда играчките,който сте купили защо са му други?
До кога няма какво да яде това куче?Направи му нещо от подръчни материали или има по носък клас гранули на по-ниски цени.
User's Signature

Намерете ни във Facebook-a - Санбернари България - да се събем любителите на тези прекрасни кучета.

#25 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 14 September 2012 - 10:06 PM

Освен гранули кучето може да яде и други неща в случай на нужда - бульон от някакви месни изрезки с ориз например. Играчките не са жизнено важни, постелките - също.
За мен е недопустимо да проси човек пари за собственото си куче от непознати хора. Ако историята ви е истинска и купуването на няколко килограма гранули е такъв проблем - незабавно потърсете на животното стопанин, който може да му осигури необходимите грижи.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#26 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 14 September 2012 - 10:30 PM

Чувал гранули 10кг ''Джафко'' струва 15 лв.С тази разфасовка кучето ще изкара повече от месец .Да,нисък клас са,но е по- добре отколкото кучето да гладува.Не искам да звучи като заяждане,но като вземахте кучето не сметнахте ли какви разходи Ви очакват-храна,ваксини?Приемаме,че играчките не са му жизнено важни.Може да му вземете някоя стара тенис топка мисля,че във всяка къща някъде забутана има поне 1.Ако не, струват стотинки в някой спортен магазин макс левче.За постелка някое старо одеало или стара дреха-тениска,блуза каквото и да е.Кучето вътре ли се гледа или вън не разбрах?
Според мен наистина като нямате възможност да го отглеждате и да му осигурявате необходимите неща по-добре за кучето е да му потърсите друг стопанин :dh_188:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   Labradoros Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 September 2012 - 08:43 AM

Благодаря ви ще направя всичко което ми казахте:)
Относно профила .че пише на 16 не знам как е станало но не ме и инт.
Благодаря ви още един път ,че ми помогнахте :)
User's Signature

Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   Chita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2012 - 08:52 AM

Пуснали сте две теми -за играчките и за помощ. В едната кучето е м/у лабрадор и немски сетер, в другата-м/у лабрадор и английски сетер. :ud_009:

#29 Потребителят е офлайн   Labradoros Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 September 2012 - 10:33 AM

Показване на мнениетоChita, в 15 September 2012 - 08:52 AM, написа:

Пуснали сте две теми -за играчките и за помощ. В едната кучето е м/у лабрадор и немски сетер, в другата-м/у лабрадор и английски сетер. :ud_009:

Лабрадор и английски сеттер е.
Може да съм допуснал някаква грешка при бързането :)
User's Signature

Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2012 - 06:13 PM

Какво значение има смес на какво с какво е кучето?! Така или иначе това е безпочвено твърдение на някой, някъде си във Варна, който "спешно" е търсил дом на необезпаразитено, неваксинирано, некастрирано куче; и това куче е или бременно, или раждало, или - ако има късмет, просто с фалшива бременност. Но има цицки, поне толкова се вижда от ТЕЗИ снимки.
Кучето на снимките няма нито лабрадор, нито сетер вътре, но несъмнено е симпатична животинка. Предвид, че е от Варна, има по-голяма вероятност да е от мизеруващите "черни голдъни", дето се произвеждат там на кило... Във всеки случай, има прилика. Нищо чудно да е сестричка от някое от кучилата на ония гадини.
Продължаваме, разбира се, ХИПОТЕТИЧНО да приемаме, че кучето съществува и в историята има нещо вярно.
Аз все още не съм видяла разумно доказателство за което, както и някакво твърдение в подкрепа на историята за ветеринаря, за абсурдното охарчване... Така че само си преливаме от пусто в празно.
Да не говорим, че търсенето на помощ от напълно непознати хора за току-що осиновено кученце подсказва все някакъв вид капан за наивници. Студено погледнато: логично е, тук помагат на ТОЛКОВА много кучета, представяни от общо-взето непознати хора... Макар че, както бе споменато преди, това са кучета, които ТЪРСЯТ дом. А и помагането се извършва (макар не винаги да личи) по установена схема, от установени хора... и не само срещу сълзлива историйка.
Та така.
В Ловеч има Лидл. Чувалче 10 кила кучешка храна последно го гледах за 15 лева; куче с този размер да изяжда 300-400 гр, айде половин кило да е, значи за 20 дни ще стигне. Вярно, смотана гранула е, но не е ЧАК толкова лоша.
Пък ако ми докажете, че съм параноична идиотка, мога да се напъна да ви уредя примерно чувал истинска, хубава храна, срещу съответно доста по-голяма сума, която да ми върнете "на заплата". Примерно.

#31 Потребителят е офлайн   Labradoros Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 September 2012 - 09:38 PM

Показване на мнениетоshifter, в 15 September 2012 - 06:13 PM, написа:

Какво значение има смес на какво с какво е кучето?! Така или иначе това е безпочвено твърдение на някой, някъде си във Варна, който "спешно" е търсил дом на необезпаразитено, неваксинирано, некастрирано куче; и това куче е или бременно, или раждало, или - ако има късмет, просто с фалшива бременност. Но има цицки, поне толкова се вижда от ТЕЗИ снимки.
Кучето на снимките няма нито лабрадор, нито сетер вътре, но несъмнено е симпатична животинка. Предвид, че е от Варна, има по-голяма вероятност да е от мизеруващите "черни голдъни", дето се произвеждат там на кило... Във всеки случай, има прилика. Нищо чудно да е сестричка от някое от кучилата на ония гадини.
Продължаваме, разбира се, ХИПОТЕТИЧНО да приемаме, че кучето съществува и в историята има нещо вярно.
Аз все още не съм видяла разумно доказателство за което, както и някакво твърдение в подкрепа на историята за ветеринаря, за абсурдното охарчване... Така че само си преливаме от пусто в празно.
Да не говорим, че търсенето на помощ от напълно непознати хора за току-що осиновено кученце подсказва все някакъв вид капан за наивници. Студено погледнато: логично е, тук помагат на ТОЛКОВА много кучета, представяни от общо-взето непознати хора... Макар че, както бе споменато преди, това са кучета, които ТЪРСЯТ дом. А и помагането се извършва (макар не винаги да личи) по установена схема, от установени хора... и не само срещу сълзлива историйка.
Та така.
В Ловеч има Лидл. Чувалче 10 кила кучешка храна последно го гледах за 15 лева; куче с този размер да изяжда 300-400 гр, айде половин кило да е, значи за 20 дни ще стигне. Вярно, смотана гранула е, но не е ЧАК толкова лоша.
Пък ако ми докажете, че съм параноична идиотка, мога да се напъна да ви уредя примерно чувал истинска, хубава храна, срещу съответно доста по-голяма сума, която да ми върнете "на заплата". Примерно.

Разбирам ви не е казано ,че трябва да вярвате на историята.Казаха ми даже във клиниката ,че по имала черти на сеттер от колко лабрадор.Казвам ви едно с едно както ми казаха и на мен.Сега е имам и сумата за другата "ваксина" така ,че съм доста по спокоен за бъдещето.До колко за храната ако може пишете на лично съобщение колко килограма на какви пари и ако е някъде до Ловеч да дойдем да си я вземем с Дийпи ;) Ако пък има хора които искат да окажат помощ и са пак някъде до града и имат възможността ще се радвам да дойдат и да ни видят и да споделите малко опит.
User's Signature

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 16 September 2012 - 11:23 AM

Много ми е странно.
В повечето случаи нормалната реакция на човек, когото обвиняват в лъжа, е по-остра. Дори и да е сдържана и в рамките на нормалния тон, се усеща засегнато достойнство, разочарование, че не се получава подкрепа, а нападки и т.н. Тук всичко е "захар и рози", учтиво се обяснява, благодари се, взема се поука и т.н. НО също така учтиво продължава да се настоява за получаване на помощ. При условие, че вече сумата за ваксината е уредена, а за храната се обясни, че не са необходими толкова много пари.
Сега забелязвам и промяна в начина на писане - не съвсем грамотно, но определено по-грамотно.
За мен всичко това е търсене на лесен начин за получаване на пари, дори и да допусна, че такава история съществува.
"Ще направя всичко, което казвате и искате, само и само вие ми пратете помощ".
Прекалено угоднически.
А дарена храна в чували някои хора винаги има къде да пласират.
Куче "за показ" в потвърждение на горната история никак не е трудно наистина да има.
На запад голяма част от просяците по улиците са с кучета - да предизвикват съжаление към кучето, защото към хората е по-трудно, предвид човешката природа.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#33 Потребителят е офлайн   Labradoros Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 September 2012 - 05:15 PM

Вече имаме храна както и легалце в апартаментра.Храната ни е предложи един господин от Ловеч в склад на едро.
Остана само още една ваксина за която се предполага ,че до когато и дойде времето ще имам нужните средства.
Дийпи е регистрирана дори и в общината като и чипирана (без пари)
Снимки на новото и легалце и документра (паспорта) ще бъдат качени най-скоро в нашия сайт.
Багодаря все пак за помоща дори и тя да не беше финансова.

П.С. Историята е истинска аз не мога да накарам някой да вярва на нещо което не го е видял или преживял.
User's Signature

Качена снимка

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни