Кити - със сачма в сърцето Стреляна писана
Публикувано: 05 November 2012 - 12:41 PM

Публикувано: 05 November 2012 - 01:07 PM
В клиниката казаха да не я мажа с нищо - само да капя ушичките и то щяло да мине.
Преди да минат тия рани няма смисъл да я снимам защото изглежда доста зле. Не мога да я среша и понеже е и пухкава изглежда като облизана от крава.
И понеже не харесва капките сега се крие като ме види.
Чакам и нашата да видя ще тръска ли уши или не е хванала краста. Вероятно не е де...
Така че докато я докарам в приличен вид няма да я пращам никъде.
Това с изхвърлянето е краен вариант - когато на нашите им писне просто ще ме изхвърлят с нея.
Като разбрахме, че има краста няма да казвам какво беше у нас. Т.е. като дойде уж "нищо и нямаше" а ето какво..
Аз бях посрещната вчера от друг лекар - не от Георгиев за това ще говоря лично с него тия дни - той беше предложил съдействие за намиране на дом.
Относно воденето в Бургас временно- няма да се съглася поради долните причини:
1- у нас котката има отделна стая, което в Бургас едва ли може да стане.
2- клиниката и е тук и Георгиев поне десет пъти каза да търсим дом в София за да може да е близо до клиниката и да може да ходи на прегледи, защото с тая сачма ще има нужда от прегледи цял живот.
3 - няма смисъл да се стресира с пътуване напред-назад, просто трябва да се намери дом, а не да се разнася.
аз не съм звяр.

Cats walk alone.
Публикувано: 08 November 2012 - 10:09 AM
Спешно търсим дом за Кити. В момента се намира в София. Бъдещите осиновители няма да бъдат задължавани да дават лекарства, т.е. няма нужда от такива. Просто ще трябва да се води периодично на прегледи в Централна ветеринарна клиника.
Нови две снимчици:

Моля ви, хора, помогнете. Обещах и на себе си, и на нея ако оцелее, да й намеря най-хубавия дом. Тя ще бъде най-прекрасният приятел, който някога сте имали.

Публикувано: 08 November 2012 - 09:17 PM
Като цяло не искам да размахвам лошия пръст, макар и сигурно така да се възприеме, но ми звучи много императивно изказванията първо, че котката не може да остане и ако не се намери вариант, ще бъде изхвърлена (???!!!!

Най-добре е ако има друг вариант за дом (приемен) мацанката да се премести и да й се търси усилено дом навън.
Стискам силно палци на мацанката, която е преживяла вече толкова много и й остава само да си намери истинските Хора!!!
Публикувано: 09 November 2012 - 02:12 PM
Но...
Нито знаеш у нас какво e положението и защо съм била притеснена от ремонта, нито си ме попитала. Сега ще изхабя клавиатурата да ти се обяснявам, но ще е за последно. Моля те, чети внимателно без да се нервираш.
Ясно ми е, че преминавам добрия тон, но драмите само ме дразнят.
Не ми е за това, че котката ми пречи на ремонта, тя е 5 кила и да иска трудно ще пречи за каквото и да е. За това ми е, че ремонта пречи на котката. Шум, чукане, тропане. ..
Майсторите ОБАЧЕ бяха разбрани, влязоха в положение и така си организираха нещата, че в нейната стая всичко шумно и вредно приключи точно за два дни, в това време тя беше разбира се другаде, и от тогава тя си стои на топло и на спокойствие, единствено е излизала от там не по нейно, а по мое желание за да пусна прахосмукачка - това и беше стреса, че прекара един час в друга стая. През останалото време не съм я пъдила от никъде - стига да няма опасни миризми и събития - най-често обаче се размазва на дивана в стаята ми, понеже от началото си стана нейна територия. Бие другата котка и за това гледам да зная коя къде е.
За ремонта - в подробности - работя в офис по 9 часа, после се прибирам за да лепя тапети и да боядисвам в другите стаи и да се занимавам с ред други дребни глупости , които се случват по време на ремонт по още 9 часа дневно и нямам време и желание да се срещам с осиновители поне в близките два месеца. Сега по-ясно ли стана? Вероятно преди съм се изразила накриво. Извинете!
Друг е въпроса, че НЕ съм имала уговорка да търся аз дом - имах уговорка да водя по лекари и да храня и чистя. Изпълнявам си я. Защото мислех, че дом има. Ето за това ме хвана яд, защото у нас съм казала едно, а то излезе друго. У нас тая котка и още 6 месеца може да остане Но трябва да и се търси дом активно. И ще дам снимки когато спре да е в тоя оръфан вид с обръснат врат и раните.
Относно капките и крастата:
Бързам да ти благодаря за съвета и за името на лекарството, което спомена, и да те уверя, че без да е предписано от човек в престилка с подписа му отдолу няма да приложа никакви медикаменти точно на това животно, понеже не е мое и нося доста по-голяма отговорност отколкото за моята котка. Нали всички ме гледате под лупа?
Крастата я видях под микроскопа, не си измислям. Не поисках снимки, не знаех, че ще ми трябват.
На последното ходене ДРУГ ДОКТОР, не Георгиев, ми каза, че вече краста няма. Следствие от капането на капките(?). Тогава не ми дадоха микроскоп.
Докато не ми го каже Георгиев ще се съмнявам.
Чеше се доста по-малко но определено има проблеми с равновесието и координацията - не се прицелва добре като скача, има проблем като ходи в права линия -понякога залита. Това е от ушите, както и раните, за които ми казаха тоя път, че не били само от алергията, но и от това, че се чеше усилено по болящите уши.
Човек в час с материята но извън този форум, дали е надежден аз си преценявам, ми каза, че ако не се лекува отита може да премине в оглушаване и ред други проблеми. Ето за това вече съм притеснена, защото тя крастата си я има от доста време май, със сигурност не я е хванала вчера у нас и не зная колко ще са и в ред ушите накрая. А те са и необходими за цял живот, нали?
Посочи ми къде написах, че котката ще излети от нас утре или вдругиден?
Докато не я оправят напълно не мога да искам никой да я взима. Неадекватно е да се прехвърлят отговорности и от това да страда лечението - животното е най-малко виновно в случая, че ние хората не сме се разбрали. Разбира се, права си, че всеки може да капе капки, колкото и да са люти. Просто не обичам да оставям нещата недовършени.
Не е парцал да го метнеш и след като съм поела отговорност докато не остане само сачмата като проблем няма да я разнасям нагоре надолу. Точка.
Точно спря да ръмжи на сън и да мячи поред нощ - както писах вече си играе и свикна почти с това да спи на топло и на дивана отгоре, а не под него. Вече си оставя храна, когато яде, а не се тъпче като пуйка от страх, че после няма да има.
Котките като си сменят жилището минават наново и наново през това. Това ли искате да и причините, понеже истината, която казах не ви е симпатична?
Относно изхвърлянето - аз на улицата няма да я пусна. Лично и персонално аз. Да, прочетох си предния пост, видях какво съм написала. Да, бях ядосана. Който трябва знае защо. НО ! Вече минах преговорите с нашите - ще стои докато стои. Но не завинаги. Най-много да си удържа на решението да изляза на квартира –по различни причини нямащи общо с кити - и докато и се намери дом пак ще е на топло и нахранено и ще има кой да я гали и да си играе с нея.
Само че ако се окаже, че я върна на Женина и догодина Женина замине да учи в Канада, какво ще стане? Или ако я дам временно някъде, и там решат, че къде в апартамента, къде зад блока - все е тая? Може да не ви харесва, но по-добре да се приспи, отколкото да се мъчи по мазетата отново, след като е свикнала на топло. И не, няма да го вземам аз това решение, мерси. Вземаме го по малко всички ние, всеки път, когато подминаваме нередностите около себе си.
Да ви е ясно - тази котка НЕ е кастрирана, НЕ става за двор и НЕ става за пред блока. Който ще я взима освен на чудесния и характер ще трябва да се радва и на подробностите относно състоянието и - да ги знае и иа предвид преди да поеме ангажимента, понеже състоянието и си има последствия и те ще се проявяват в бъдеще.
Не е фикус да го поливаш.
П.С.
Демонстрирайте си отношението към писаните пред блока, като ги кастрирате и обезпаразитите, вместо да ги учите да се предоверяват на хората, да очакват от всеки добро и след като пострадат от това да пишете слъзливи постове!
Сега вместо да ме плюете моля прочетете обясненото по-горе и се обадете на местния ветеринар да запишете час на кварталните котки при вас за кастрация.

Cats walk alone.
Публикувано: 09 November 2012 - 05:13 PM

Нито ми правиш впечатление с тона, нито можеш точно ти на мен да ми обясняваш нещо за чешене на пръсти по клавиатурата, а пък още по-малко точно ти на мен можеш да ми препоръчваш да кастрирам кварталните котки или да правя нещо за животни в нужда.
По-късно ще ти отделя малко повече време, обещавам.
Засега си остани със здраве

П.П. Развесели ме страшно да знаеш...
Публикувано: 09 November 2012 - 06:07 PM
П.П. Не е зле,когато пращате някой да кастрира уличните котки,поне да се информирате кой,в противен случай ставате за смях,както е в конкретния случай.Край на офф-а..... Не си правете труда да ми отговаряте,просто се стегнете и ако животината има шанс в чужбина я изпратете.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 09 November 2012 - 06:19 PM
Относно котката - никой никога не ти е възлагал отговорността да и търсиш дом или осиновители, НИКОЙ И НИКОГА! И дом няма как да има осигурен веднага след прострелването, не сме такива късметлии, нито ние, нито котката.
Доколкото разбрах от Жени, ти си приела да и бъдеш приемен дом докато е в София и да я водиш на лекар. Изобщо цялото ти държание е иди ми доди ми...хем ти пречи котката, после пък няма да я дам, после пък няма да пътувам...ами сори, не си ти тази която ще реши! Човекът отговорен за съдбата на Кити е Женина, която я обгрижва 3 години, и която по мое мнение не разбра какъв таралеж си вкара в гащите молейки те за помощ. Само че баста, лично аз утре ще помоля д-р Стоян Николов от Анимо, да предложи вариант за Кити, така че да се лекува на спокойствие, да не пречи на ремонта ви и най-вече да спре този словесен тормоз. Обещах на Жени да не пиша повече тук, но меко казано нелепото ти изказване срещу човек, който се е доказал през годините като ефективен спасител на животни направо преля чашата. Наистина ще те помоля съдбата на котката да се реши между вас двете с Жени, а не тук. Дай точен и конкретен срок колко време имаме, предостави някакви снимки и да действаме, дом не се намира за ден или два.
П.П (Вече)Не съм част от бургаската фондация, изразявам, лично, мое мнение, нищо че темата е започната от член на фондацията.
Публикувано: 09 November 2012 - 06:24 PM
Може да си го спестиш. Чета редовно тоя форум и имам представа как ще ме нахраниш. Естествено не ще вземаш под внимание какво съм написала, и естествено ще го извадиш от контекста. Не се и съмнявам. Само моля те замисли се защо го правиш, реално ще спечелиш ли нещо от това, защото обещавам ти, като скочат всички да ми обясняват колко съм лоша просто ще затворя браузъра. Макар, че не мога да понасям момчетата с кренвиршите с карфици , и искам за избия ония с антифриза, повярвай ми, за пореден път ще ми стане напълно ясно защо няма действащ ЗЗЖ защо хората ги е гнус от думата "еколог".
Не ми обяснявай какви лекарства да давам и кои болести са безопасни, посещавам клиниката именно с тая цел, да ми се обясни точно това.
Не ми се занимава с драм-състави и с глупости и прищевки.
С котката всичко е на ред и ще продължи да е на ред поне що се отнася до моите задължения към нея.
За да сме абсолютно наясно - у нас има една чисто празна стая с книги и една спалня, в която стоя по 5 часа в денонощие - спя в нея основно. Котката ама изобщо не ми пречи. Котката има къде да седи. Хората са проблема.
Пречи ми това, че още в началото Жени се подлъга по акъла на някаква там съседка, защото е само на 18 и е неопитна, и ние тук спряхме да търсим транспорт - после се оказа, че съседката я е излъгала и изобщо няма намерение да ги докара и Жени трябваше да се влачи с автобуса. Къде бяха тогава всички хора с изказванията за пухкавото писе?
Относно тона ми - изобщо не ми дреме какво мислиш за него. Точно както на теб не ти дреме, че аз се дразня от 15 те сладникави поста тук за "стискаме палци" и лиготиите и неадекватните изказвания и забележки и пълния игнор на факта, че транспорт няма и котето се шашка и Жени настива в някакъв вмирисан рейс?
Добре, че не са свалили Жени и котката насред пътя да видим стискането на палците дали щеше да помогне.
П.С. Забравих, относно чужбината - само лекар може да каже в това състояние котката може ли да пътува в самолет, защото според мен с тая сачма и с проблема с ушите едва ли скоро ще е вероятно.

Cats walk alone.
Публикувано: 09 November 2012 - 11:14 PM
ГатаНегра, къде видя заплаха не знам. Просиш си това, да напиша неща, които хич няма да ти харесат и както ти самата си писала ще доведат до там, че ще затвориш браузъра. Няма хич дори да те нахраня, защото първо нямам желания, второ нямам време, трето това определено няма да доведе до промяна в нагласата ти, а напротив, сигурна съм, че само ще навреди на котката. Хора като теб обикновено реагират напук и се изживяват като единствените компетентни по отношение на повереното им животно.
Ако беше прочела внимателно първия ми пост в тази тема, щеше да разбереш, че той е именно в отговор на неща, които ти си написала. Аз не съм си ги измисляла, нито съм ги вадила от контекста, те могат да бъдат прочетени малко по-нагоре. Всъщност ти си тази, която явно чете само част от написаното и го вади изцяло от контекста...
Относно тона ти – мен наистина не ми „дреме”, защото за мое щастие нямам нищо общо с теб. Просто ми направи впечатление какъв императивен тон държиш на хората, които явно са обвързани със случая и как те, от съображения, които са ми напълно ясни, те оставят да го правиш. А дали теб ти харесва това, което пиша във форума наистина още по-малко ме интересува. Ще те помоля обаче да ми цитираш моите „неадекватните изказвания и забележки”, защото така написано само се връщаме на чесането на нещо си...
Относно това дали котката може да пътува за където и да било, наистина лекар трябва да даде мнението си. Именно лекар, а не ти. Това дали се капят капки, дават хапчета и дали котката е в добър външен вид, няма никакво значение, стига тя да е стабилна да пътува и да има хора, които могат и са готови да вършат това, което е нужно.
А сега ме извини, но ще продължавам да си се лиготя и да бездействам из форума, а и по принцип...
П.П. Много бих искала да прочета защо „за пореден път ще ми стане напълно ясно защо няма действащ ЗЗЖ защо хората ги е гнус от думата "еколог","
Публикувано: 10 November 2012 - 09:29 AM
Задомяване не става за час, ден или месец. Понякога отнема повече време. Ще помоля отново за снимки, независимо какви, не е важно да са розови, а реални. И понеже трябва адекватно да знам как и къде да представям информацията за Кити, за да продължим така нареченото "активно" търсене на дом, другата ми молба е да се напише тук мнението и констатацията на компетентно лице, демек ветеринар, дали може животното да пътува, било то с бус 24 часа, или със самолет 3 часа и ако състоянието й изисква периодични прегледи и тя бъде задомена /живот и здраве/ другаде, а не в София, какво точно се изисква като следене от страна на лекарите, при които тя евентуално ще бъде преглеждана. Ще се радвам и на всяка друга информация, която се счете за важна.
Публикувано: 10 November 2012 - 07:21 PM
Срамно ли е?
Срамно ли е, че от всички големи и възрастни, които ме подлъгаха, се хванах сама с котката в автобуса?
М?
Нали вие, възрастните, бяхте много разсъдливи, къде бяхте тогава?
Да, Женина е на 18, наивна е, защото в безизходицата се хвана за сламката. И повярва на възрастните. Факт.
Да, Женина ти "натресе" котка, не не ЗАВИНАГИ, и то болна, на тебе ти беше пределно ясно, че котката ИМА и ЩЕ ИМА проблеми и сега не мога да разбера какво се случва. Защо не дойде на мене да ми пишеш, ами се оплакваш на хора, които въобще не ги засяга този случай, а на мене казваш коренно различни неща?
И не мисли за парите ми. Не ми е нито до такситата, нито до Роял Канина, много добре знаеш как стоят нещата вкъщи и ми е болно, че ме иронизираш. Карай, малка съм.
Признавам си, че ми стана крайно неловко и гадно да говориш за мене неща в трето лице (и да постваш някакви неща за мене по чуждите стени) и едва ли не да ме изкараш на социални помощи. Нека аз реша колко пари ще дам за бала си, а?
Мамка му, ако знаех, че така ще стане, никога нямаше да го допусна и да се доверя...на поредния "разсъдлив възрастен".
Сега пак ми се обади и ми кажи да не правя драми.
Както и да е, тук сме за да намерим дом на котката или поне да й помогнем по някакъв начин, а не да си обсъждаме семейното/общественото/финансовото положение.
Публикувано: 12 November 2012 - 12:27 PM
Лично ти ми каза, обеща ми, че ще гледаш ти котката, и не искаш да я даваш, за това отказах, когато искаха да и търсят дом - не помниш ли? И помолих да и се направи паспорт на твое име.
След това се оказа, че майка ти те е излъгала - сори не съм аз виновна за това. Аз ти се обадих с добри новини, че мога да ти я върна, и се оказа, че не я искате за постоянно а само да си я погледате малко - ще ме извиняваш, ама това не ми допадна. 500 км не са малко. Все пак ако толкова си я искаш ще ти я изпратя - не съм я вързала у нас. Само гледай както щеше да я взимаш за постоянно да не се озове пак зад блока ти.
Не вися по цял ден из ФБ и да напиша нещо там за мен не е голямо събитие. Ако изобщо те интересува вече, ТОГАВА, когато го написах СТРАШНО ме хвана яд - защото ме излъга, че ще я вземеш ти да я гледаш, и майка ти е съгласна и щяло да убедите баба ти и дядо ти.... и след това изведнъж от "не искам да я давам" стана" ами не я искаме". А аз как да реагирам? Какво очакваш да си помисля?! Но да, вече съжалявам, че съм написала каквото и да било, понеже лсено си изпускам нервите.
Не сте на социални помощи, много ясно, дума не става за такова нещо. Изобщо не говорим за това. Говоря за това, че като плащам повечето сметки у нас имам по-тежка дума, отколкото ти имаш у вас.
Относно сериозните и отговорните възрастни - понеже си толкова отговорна ми кажи Жорката кастрирана ли е? А ваксинирана ли е? А на мен доктори са ми казвали, че котка може да хване глисти дори като яде мухи - ти хапчета даваш ли и?
На връх рождения ми ден да се карам заради твоето обещание с нашите, щото като съм им съм им казала, че ти ще гледаш тая котка оттук нататък, а пък то видиш ли се оказва, че аз грешно съм разбрала те ми трият сол как можело и каква е тая твоята приятелка и защо така е обещала и намкво. А аз какво - да дам на дядо ми телефона да си говори с баба ти ли? Те ми държат сметка, щото ЕСТЕСТВЕНО, че няма да я изхвърлят, но им стана много неприятно, че си обещала, а после се отмяташ.
За това защо е станало така си говори с вашите, не с мен - аз с хората у нас съм се разбрала вече. Именно защото предполагах, че точно така ще стане за това не съм ти сърдита на теб персонално а само съм ядосана.
Ми съжалявам - и ние имаме отношение, защото е живо същество и е ясно, че ни дреме. И лично аз пък за това не искам да я давам ВРЕМЕННО на някой там, щото нали идеята не е да се отървем от нея а да и се намери истински дом, да може да каже, че си е вкъщи. Да не лъжа хората, че няма да има никакви проблеми, а да са точно хора, които да са готом ида ги посрещнат- за да не я върнат ако се окаже, че ще има нужда от доктори.
Относно снимките - не се шашкайте с тия снимки, ще има и снимки и официално становище от лекар и всичко- повтарям, оня ден бях мега ядосана, не съм тръгнала да изхвърлям кити или да я давам никъде, особено без Жени да се е съгласила.
В момента обаче на дневен ред са ми други неща и мисля да приключа първо тях.
Дишайте малко по-спокойно.

Cats walk alone.
Публикувано: 12 November 2012 - 12:52 PM
Ако има още какво да се изяснява между участниците в тази дискусия, моля, пренесете коментарите си на друго място.
И всички сме спокойни, смятам и не сме се ошашкали... Това, което поисках като инфо и снимки е, поради причината, че така нареченето от Вас активно търсене на дом не става без такова обновяване и без да имаме ние самите адекватна информация за състоянието на животното и лекарското мнение към момента. Практиката ни го е доказала.
Благодаря!
Публикувано: 21 April 2013 - 06:41 PM
Вчера я оставих за кастрация и днес.....
....днес ми го върнаха и се оказа, че е мъжки.
Имал е особено рядко заболяване - тестисите са скрити и пола не се определя правилно.
Сега е с огромен шев на корема, но не му пречи да прави бели навсякъде. :D :D :D

Cats walk alone.
Публикувано: 19 August 2013 - 01:21 PM
Бил си добре, надява ли се така да остане, да не се развие фиброза или разместване.
Само че...
Вече мина почти година и е време Кити да намери своите нови стопани.
Нямам възможност да го гледам повече.
Моля, всички, които имат отношение да намерят дом на котето.
Както казах - не съм поемала ангажимент да търся дом и т.н. това трябва да си го свърши един друг човек.
И тъй като е неоткриваем този точно човек, моля - помогнете на кити да си намери дом.
Иначе ще се наложи да го оставя в клиниката.
До всички, които ме нападат и ме нападаха - поех ангажимент да се грижа за котката и ми беше казано че ще си я вземат - е не си я взеха и тя остана у нас. Вече не може да остане повече и толкова. Окончателно .
Търси се добър дом и то постоянен- котката не е плюшка да се разнася.
Ако не желаете да помогнете - не си правете друд да пишете - темата не я следя. Мнението ви за мен си е лично ваше и не ме интересува - не се познаваме и не желая да се запознаваме.
Скоро ще пусна линк къде има снимки и т.н.

Cats walk alone.