Dog.bg Форуми : Блъсната бременна кучица, в тежко състояние...

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Блъсната бременна кучица, в тежко състояние... ...нуждае се от скъпа операция

#61 Потребителят е офлайн   ane_lia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 June 2013 - 09:41 PM

Не сме писали отдавна в темичката на Мими.Тя е добре,на ход използва крачето си,но при тичане все още го носи във въздуха.Даже вече ляга на оперираната си страна,както ще видите от снимките по долу.Много бързо се уморява и разходките ни са за около 30-40 мин само.Страшно добро и умно куче е :) Когато стане време за разходки от радост и бързане да излезе, постоянно подскача и ме побутва с муцунка по крака.И нали и е крива муцунката,а и единият и зъб стърчи навън ,та все ме боде с него :ab_041:
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

и едно не дотам добро клипче :smile:
https://www.youtube....h?v=oVtAOawL9_A
User's Signature

Качена снимка

#62 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 July 2013 - 06:46 PM

Мими посрещна July morning на палатка на Карадере и много и хареса дивия къмпинг, плуването в морето, концерта на плажа и безгрижния хипи живот :oj_088: Естествено не плува сама, а я държа над водата, а тя помахва с крака във водата, но мнооого се кефи да си плицика в морето, да си лежи под чадъра, и да си рови в пясъка :be_107:
Все още търсим постоянен дом и Нейният човек, тя е страхотно умно и добро куче и нейният човек ще е щастливец с нея :wub:
Все още дължим и 300 лв за операциите, последната операция беше поета от д-р Влади Кирилов :rc_036: , но имахме непокрита сметка от предните, както и нови обезболяващи, антибиотици и лекарства.
(На море си ходим без пари, само да спомена, че не се глезотим изобщо).

Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

#63 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2013 - 07:01 PM

Толкова е прекрасна, уникална сладурана :wub: :wub: :wub:

П.П. Съжалявам за спама, ама ... :wub:
User's Signature

Качена снимка

#64 Потребителят е офлайн   ane_lia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2013 - 03:14 PM

Мими явно е решила,че вече си е намерила дом,но за съжаление не е така. Послушна,добричка,разрешава на котките да и се качват на главата,знае си ъгълчето в коридора и не досажда.Крачето е все така,на бавен ход си стъпва на него и ходи,но при тичане си го носи във въздуха. За Мими все така търсим усилено дом и за сега няма никакви изгледи за такъв :dh_188: Затова искам да помоля,ако някой има възможност да помага с контакти за осиновители.
Ето я красавицата :)
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#65 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 August 2013 - 12:08 AM

Как е крачето й след последната операция, ще започне ли да стъпва на него? Какво е мнението на докторите?
Наистина е много сладка, дано вече да проработи и нейния късмет!
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#66 Потребителят е офлайн   ane_lia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2013 - 06:54 PM

Не сме писали отдавна в темата на Мими,просто защото няма нищо ново.
Крачето не се подобрява,почти не стъпва на него.Използва го предимно за чесалка :)
Няма желаещи да я осиновят,нито желаещи за приемен дом.
Не би било по силите ми да я гледам и тази зима.
Затова, говорих с охраната на завода и те нямат нищо против да си я гледат отново там.
Знам,че не е добър вариант,но не виждам друг засега.
Кики погаси сметката, която беше останала в клиниката,за което искам да благодаря на докторите,че ни изчакаха толкова време. :rc_036:
Хотел не ни е по силите,тъй като все още изплащаме парите ,с които досега покривахме сметките и.
А е толкова кротка,добра,както казва Кики" като мебел е" :ab_041: .
На разходките постоянно се оглежда да не ни изгуби или да не и избягаме.
Ето я :

Прикачена снимка
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#67 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 October 2013 - 09:00 PM

Сполучлива ли е последната операция на Мими? Защо не стъпва на крачето? Какво казват докторите? Историята на Мими много ми напомня за моята Бела - желязната лейди, след многото операции направени тук, тя не се оправи, замина с планките за Австрия и там пак беше оперирана. Няма ли подобен вариант и за клетата Мими?
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#68 Потребителят е офлайн   ane_lia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2013 - 10:48 PM

Не зная до колко е сполучлива операцията.На 29 /вторник следващата седмица/ , Цеца Анганаки :rc_036: и е записала час за преглед и ще видим как ще се изкажат.Не съм оптимист обаче.Отскоро тя вече не може и да се изкачва сама по стълбите,застава на първото стъпало и започва да скимти и да клати крачето в опити да си помогне да стъпи,но не може.Преди и без него си подскачаше и се качваше,сега не може и се налага пак да я нося всеки път седем етажа. Със шал под дупето вече не става,тъй като тя се заинатва на стъпалото и да я подбутвам все тая,застопорява се и най много да я преметна неволно.А тя е тежка и ми коства голямо усилие да я нося тези 7 етажа,на всеки етаж спираме,аз да почина,а и тя започва да не може да диша,сигурно много и притискам гръдния кош предполагам.
tuty ти и преди беше споменала за твоята Бела - желязната лейди,но явно тя е била късметлийка.Много ми се иска и Мими да бъде :smile:
User's Signature

Качена снимка

#69 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 November 2013 - 07:33 PM

За съжаление при контролната снимка на Мими се оказа, че няма подобрение. В понеделник Мими претърпя нова операция, при която са поставени две нови пластини със самозаключващи се винтове на същия принцип, но са по-дълги и в средата, където е счупването има лека пластичност, което може да се окаже решаващо за зарастването. Освен това са и направени три костни присадки (две взети от таза и една от рамото). Случая на Мими е изключително сложен. Операцията е извършена от д-р Влади Кирилов и д-р Златинов в екип и е продължила 5:15 ч.
Не мога да изкажа възхищението си към тези прекрасни лекари, които правят всичко възможно, за това куче и не се отказват въпреки сложността на случая, а дори напротив - амбицират се още повече. Страхотни лекари и страхотни хора! :rc_036:
В петък Мими си идва в къщи, за да раздвижваме крачето и да прохождаме полека.

#70 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2013 - 09:48 PM

Ох, милото Мими, колко болка и мъка изтърпя, че и вие покрай нея.....
Дано това да е последното премеждие и да се възтановява вече! Стискаме палци.

#71 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2013 - 07:04 PM

Прочетох лошата новина във ФБ! Сбогом измъчено момиченце! Не съм виждала Мими, но ми беше особено близка. Мъка и болка! Ани, кикита, нямам думи за утеха, а само за благодарност!
User's Signature

#72 Потребителят е офлайн   ane_lia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2013 - 07:21 PM

Да ,за съжаление днес загубихме Мими..
Снощи бях при нея,радваше ми се и подскачаше като козле,говореше ми нещо на нейния си език,караше ми се и все се теглеше към колата за да се качи и да си ходи.Докато я разхождах ми хващаше със зъбки якето и го подръпваше пак обяснявайки ми нещо,но моята тъпа кратуна не разбираше :(
Мими беше уникална,толкова деликатна,толкова тиха и добра,на улицата и се радваха дори и тези хора ,които не обичаха кучетата.Беше станала приятел с всички кучета в квартала. Беше страшно послушна и безпроблемна.
Господ да ми прости и най вече Мими,тежко ми беше да я гледам,но и се радвах и колкото и да мрънках,знаех,че ще я гледам до последно и няма да я изоставя.Чувствам се ужасно,защото като че ли тя разбра,че ми е трудно и за да ме улесни, ме напусна.А не трябваше...толкова я обикнах..
Почивай в мир мое мило момиче,винаги ще си в сърцето ми :(
Искам да благодаря на всички лекари от Добро хрумване,на Цеца Анганаки и на всички Вас ,поклон пред всичко което правите.
User's Signature

Качена снимка

#73 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2013 - 10:00 PM

Съжалявам ужасно много!!! :dh_188: :dh_188: :dh_188:

Тичай волно, мило Миме!!!
User's Signature

Качена снимка

#74 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 08 November 2013 - 10:03 PM

Тази новина направо ме шокира. Тичай, мими, тичай, момиче...
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#75 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2013 - 07:59 PM

Много съжалявам!
Моите съболезнования!
Не очаквах тази тема тук :(
User's Signature

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза

• (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни