Ще гледам да овладея виенето първо.
Моля за съвет
Публикувано: 03 October 2012 - 02:25 PM
Ще гледам да овладея виенето първо.
Публикувано: 03 October 2012 - 02:32 PM
Цитат
Правилно! Не бива да се захващаш с обучение когато си напрегнат и изнервен. Стъпка по стъпка, първо виенето, игнориране и спокойствие. Търпение, казвам ти, може и повече от месец да отнеме, само не се отказвай, това е важно.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 03 October 2012 - 02:36 PM

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 03 October 2012 - 02:40 PM
Сега спи на земята и прави опити да сложи глава на краката ми:)
Публикувано: 03 October 2012 - 02:47 PM
Цитат
А е ли е възможно подобно поведение да е било предизвикано в следствие на нередовните разходки с предишните стопани? Все пак, ако не бъркам малките породи кучета имат по-бърз метаболизм...
Ако са го извеждали на бързо два пъти дневно преди и след работа нищо чудно че напира да излезе, защото после цял ден може да е без възможност да свърши малка и голяма нужда, в следствие на което от тук и изакването след като излезеш?

Публикувано: 03 October 2012 - 03:12 PM
Напираше, за да не ме изтърве. Няколко дни го мъкнах с мен навсякъде(аз затова нямам ядове с комшиите
Дъщерята на тези хора го взима като бебе, после тя заминава за Англия с мъжа си и той остава при майка и и баща и. Дядото не го иска, щото го изнервял(вече ясно защо) И ми се обадиха да му търся дом щото щял да го махне.. Няма ваксина, за хапове против паразити не говорим изобщо. Дадох му хапче, тези дни сме на ваксина. Има два млечни зъба за махане. Абе изоставено е отвсякъде. Това е цялата история.
Публикувано: 03 October 2012 - 03:17 PM
Предполагам, че в момента пинчера е все още неориентиран, не знае правилата и ... това е реакцията му в зависимост от темперамента му. Почти със сигурност е стресиран от промяната, дори и според теб да не проявява такива признаци.
Явно кучето клони към активните (холерици примерно). Като мине време и ако ти постоянстваш в правилата, на които държиш, ще се успокои и ще свикне. Игнорирането вероятно е добър подход, но може би трябва да му покажеш, че спокойното поведение е онова, което ти харесва и по някакъв начин да награждаваш именно това. Нещо от рода на това, да го хвалиш и поощряваш, когато е спокоен, а когато започне да "буйства", да "забравяш" за него.
ПП. Относно варианта с бабичките (макар да не вярвам да се стигне до там), все пак имай предвид, че кучето е младо, а на бабите не се знае още колко им предстои да се радват на белия свят. Защото дори и да свикнат и да нямат проблеми в момента, ще е нещо като временен дом, колкото и грубо да звучи, и оттам насетне пак куч може да се озове на улицата.
Публикувано: 03 October 2012 - 07:55 PM
Ще видя утре как ще се държи. Тази вечер го изморих и сега спи, а утре рано сутринта пак ще го изведа и после почваме да играем на криеница.
Публикувано: 03 October 2012 - 08:00 PM
Цитат
Това може да го каже само човек, който смята 40 години за дълбока старост:-)))) Енергични пенсии на възраст 60+ гледат дребсита по двайсет години, не се самозалъгвайте. От горе на всичко точно активно разхождане и контакта с кучето удължават живота на възрастните хора:-)))) Адски ми е забавно да ви слушам разсъжденията за възрастта, баба и дядо на децата ми са над 60-годишни и си гледат овчарка, че я и дресират и я възпитават и я разхождат:-))))))))))))

Публикувано: 03 October 2012 - 08:17 PM
Публикувано: 03 October 2012 - 08:25 PM
Ще се справиш, ако си твърде решил, просто ти трябва търпение и време (някои хора очакват чудеса за една седмица едва ли не, май си наясно че не става така)
Не, куче дребна порода за възрастен човек, който или работи отвкъщи или на 60+ с опит с кучета не е трудно намиране. Реагирах така след репликата ти че той май е пътник, но ако си решил да си го оставиш и крачка по крачка да поправиш нещата - ще помагаме, споко. Инак осиновяване на дребни породи от пенсии и възрастни хора , работещи от вкъщи, около мен вече е практика.
Ако размислиш кучето да ти е пътник, както го заяви, имай впредвид и този вариант с някой постоянно пребиваващ вкъщи.
Доуточняващ въпрос: колко време до сега кучето е живяло на двора и е нямало достъп до хората? От двора в апартамента прехода също не става за дни.

Публикувано: 03 October 2012 - 08:27 PM
valnata, в 03 October 2012 - 07:55 PM, написа:
Хи хи, дано не съм права, но като се поотпусне, може и други "бели" да върши, ако е наистина толкова енергичен :)
Имаме една подобна при нас, дребосъчка 10 кг, оставихме си я за шесто куче. Термоядрена бомба! В началото нищо не пипваше, сега вършее в цял декар двор, мъкне възглавници, одеала от стаята на кучетата, събира всички стелки в двора, върху които кучовци лежат, прокопа Ла Манш в двора да заравя "златните" ябълки, които не успява да изяде ... Тя също е ужасно "устата", но лае предимно в мое присъствие, по всичко шаващо. Е, вече почва да посвиква и да не се престарава толкова.
С времето всичко ще се нареди и при вас, имаш правилен подход, така че ... струва ми се, че няма да опреш до бабички :) Щото ние така сме прибирали натирени след смъртта на стопаните им кучета.
Публикувано: 03 October 2012 - 08:50 PM
Цитат
До хората е имало достъп. Нямало е достъп до света извън двора, не е ходил на повод и сега му е интересно. Иначе си е живуркал вътре, той иначе щеше да умре досега.
Публикувано: 03 October 2012 - 08:55 PM
Аха... Значи всичко е на ред, и нагласата ти е нормална, правилно постъпваш, и разбираш че трябва да се почва от нула, плюс животното е младо и при нужното търпение ще се натъманят нещата. Успех! Сега известно време ще трябва да правиш това, което тук обсъдихме, не го пришпорвай кутрето и не губи търпение. Ще стане.

Публикувано: 10 October 2012 - 07:03 PM
Публикувано: 10 October 2012 - 07:29 PM
valnata, в 10 October 2012 - 05:03 PM, написа:
Ами процеса на корекция понякога отнема месеци, дори след време са възможни рецидиви на нежелателно поведение. И ако не си готов за това, и няма как да го понасяш подобно поведение - по-добре е за самото животно да го дадеш някъде, където за него ще има по-комфортни условия. Само да не го натирят на двора да живее, защото идва зима. Бре виж варианта с някоя бодра пенсия дето ще го мъкне със себе си навсякъде.
Успех на куч.

Публикувано: 10 October 2012 - 07:36 PM
Втори път няма да се излъжа.. те затова не го искаха онези, а аз им се вързах
Публикувано: 10 October 2012 - 07:52 PM
А предупредил ли си ги хората какви проблеми има куч? Да не скача от къща на къща. То виенето както и да е, изакванията да не им дойдат вповече на новите стопани.
Не е нужно да познаваш лично някой, достатъчно е да го обявиш за осиновяване и да отсяваш неподходящи кандидати. Но щом вече си го дал... Дано да се наредят нещата при песа.

Публикувано: 10 October 2012 - 08:02 PM
Ще свикне за 10-20 дни. Те и тези на веригите вият по 1-2 седмици, после се примиряват. просто нямам подходящо място, иначе щях да го уредя.

Вход

Горе
Цитиране +