Dog.bg Форуми : Моля за съвет

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Моля за съвет Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 October 2012 - 02:25 PM

Абе аз купите съм ги раздалечил, ама това е шантаво и ходи и пие от двете :) Мойте са по 2-3кила, и буйната радост не ми пречи, въпроса е, че ще трябва да секне тая радост и щях да постигна повече, ако бях питал навреме:) Като се успокои и започне да стои сам ще започна да го уча на елементарни неща и ще наблегна на купите за вода. Те когато се хранят аз съм там, иначе стария ще го изгони, ама по цял ден не мога да ги гледам кой откъде пие. Мисля, че няма да умре от жажда и ще пийне вода. Сега не ми се захваща и с това, че много нерви похабих тия дни.

Ще гледам да овладея виенето първо. :ab_041: Смятам и някоя дреха да му оставя на земята(той в момента повечето време прекарва на килима, щото онзи го гони от дивана) да видим дали ще даде резултат.

#22 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 03 October 2012 - 02:32 PM

Цитат

Сега не ми се захваща и с това, че много нерви похабих тия дни.

Правилно! Не бива да се захващаш с обучение когато си напрегнат и изнервен. Стъпка по стъпка, първо виенето, игнориране и спокойствие. Търпение, казвам ти, може и повече от месец да отнеме, само не се отказвай, това е важно.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#23 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 October 2012 - 02:36 PM

KOKO_ko, аз Сизър не гледам отдавна :).Естествено,че постовете ми са свързани с това как аз съм се справила с даден проблем,въобще не претендирам за професионалност.На всички ни е ясно.че това е любителски форум и професионалистите са малко.И все пак имам три кучета на различна възраст ,които нито се бият,нито чупят,нито са агресивни към животни и хора.Не живеят в клетки разделени и остават сами.Явно схемата не ми е чак толкова лоша ,колкото си мислиш.
:beer:
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#24 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 02:40 PM

Фурия, аз лесно няма да се дам, особено след като днес постигнах резултат. Е, може да стои сам само за 10-15 минутки, но все е нещо. Той преди това като видеше че ще излизам, се натискаше и се мъчеше да се шмугне през вратата. Направо неуправляем беше. Утре смятам да дремя един час пред входната врата и ако не вие ще изляза да си свърша работата :ab_041: Такова чудо не бях виждал, честно ти казвам.

Сега спи на земята и прави опити да сложи глава на краката ми:)

#25 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 03 October 2012 - 02:47 PM

valnata

Цитат

Той преди това като видеше че ще излизам, се натискаше и се мъчеше да се шмугне през вратата.

А е ли е възможно подобно поведение да е било предизвикано в следствие на нередовните разходки с предишните стопани? Все пак, ако не бъркам малките породи кучета имат по-бърз метаболизм...
Ако са го извеждали на бързо два пъти дневно преди и след работа нищо чудно че напира да излезе, защото после цял ден може да е без възможност да свърши малка и голяма нужда, в следствие на което от тук и изакването след като излезеш?
User's Signature

#26 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 03:12 PM

Не мисля, защото те имат двор и той там стои лятото. Той не е извеждан на разходки и навън върви като замаян:) Проучва всичко, интересно му е. Започваме от нулата, все едно сега е родено :dh_188:

Напираше, за да не ме изтърве. Няколко дни го мъкнах с мен навсякъде(аз затова нямам ядове с комшиите :ab_041: ) Значи ходих до Бургас с един познат и дори той като слезеше от колата това започваше да вие. Целта му е да не изпусне човека. Поне аз така мисля, но може и да греша..

Дъщерята на тези хора го взима като бебе, после тя заминава за Англия с мъжа си и той остава при майка и и баща и. Дядото не го иска, щото го изнервял(вече ясно защо) И ми се обадиха да му търся дом щото щял да го махне.. Няма ваксина, за хапове против паразити не говорим изобщо. Дадох му хапче, тези дни сме на ваксина. Има два млечни зъба за махане. Абе изоставено е отвсякъде. Това е цялата история.

#27 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 October 2012 - 03:17 PM

Valnata, поздравления за усилията!

Предполагам, че в момента пинчера е все още неориентиран, не знае правилата и ... това е реакцията му в зависимост от темперамента му. Почти със сигурност е стресиран от промяната, дори и според теб да не проявява такива признаци.

Явно кучето клони към активните (холерици примерно). Като мине време и ако ти постоянстваш в правилата, на които държиш, ще се успокои и ще свикне. Игнорирането вероятно е добър подход, но може би трябва да му покажеш, че спокойното поведение е онова, което ти харесва и по някакъв начин да награждаваш именно това. Нещо от рода на това, да го хвалиш и поощряваш, когато е спокоен, а когато започне да "буйства", да "забравяш" за него.

ПП. Относно варианта с бабичките (макар да не вярвам да се стигне до там), все пак имай предвид, че кучето е младо, а на бабите не се знае още колко им предстои да се радват на белия свят. Защото дори и да свикнат и да нямат проблеми в момента, ще е нещо като временен дом, колкото и грубо да звучи, и оттам насетне пак куч може да се озове на улицата.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#28 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 07:55 PM

wind , той единственото правило което нарушава е това че вие. Нито храна проси, нито гризе мебели, кабели и др. Нека мине малко време и ще започна да му давам награди и ще има повече внимание. Сега се старая да го игнорирам, защото е най-спокоен така. Иначе докато го погледна или пипна се активизира, сяда и започва да ме гледа в очите. Ако продължа започва да се търка в мен и да се гали, което не е добре. Не го знам що за модел е обаче тръгва с всеки срещнат и не дели хората, колите, къщите. Това за бабите и на мен ми мина през ума. Той е все още бебе на 15 месеца, не е за някоя стара жена. Освен това е много, ама много енергично куче, не се спира, иска да тича, да си играе. Тази вечер се заигра сам с играчките, понеже не му обърнахме никакво внимание. Гони тука едни топчета, после си легна да спи.

Ще видя утре как ще се държи. Тази вечер го изморих и сега спи, а утре рано сутринта пак ще го изведа и после почваме да играем на криеница.

#29 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 08:00 PM

Цитат

Това за бабите и на мен ми мина през ума.

Това може да го каже само човек, който смята 40 години за дълбока старост:-)))) Енергични пенсии на възраст 60+ гледат дребсита по двайсет години, не се самозалъгвайте. От горе на всичко точно активно разхождане и контакта с кучето удължават живота на възрастните хора:-)))) Адски ми е забавно да ви слушам разсъжденията за възрастта, баба и дядо на децата ми са над 60-годишни и си гледат овчарка, че я и дресират и я възпитават и я разхождат:-))))))))))))
User's Signature

#30 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 08:17 PM

Furia_S , нямах предвид 40-50 годишни. Родителите ми са на толкова и не ги имам за старчоци:) Въпроса е, че е много трудно да се намери такъв човек. Аз откъде да знам дали ще се справи, дали ще го храни както трябва с пенсия от 160-200 лева. И това 10-15 години(тия малките ако всичко е наред минават 15 годинки) пък и го взимам от такива хора, които бяха готови да го пуснат на пътя. Като знам на какво ниво са старото поколение, чак изтръпвам. То младите се залъгват по полянките, хранят с трици и не могат да научат кучето да седне.. :ab_041: Не мисля, че ако намеря хора на възраст ще се справят по-добре от мен. Ще опитам да направя едно клипче като го изведа на разходка да видиш за какво става дума:)

#31 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 08:25 PM

valnata
Ще се справиш, ако си твърде решил, просто ти трябва търпение и време (някои хора очакват чудеса за една седмица едва ли не, май си наясно че не става така)
Не, куче дребна порода за възрастен човек, който или работи отвкъщи или на 60+ с опит с кучета не е трудно намиране. Реагирах така след репликата ти че той май е пътник, но ако си решил да си го оставиш и крачка по крачка да поправиш нещата - ще помагаме, споко. Инак осиновяване на дребни породи от пенсии и възрастни хора , работещи от вкъщи, около мен вече е практика.

Ако размислиш кучето да ти е пътник, както го заяви, имай впредвид и този вариант с някой постоянно пребиваващ вкъщи.

Доуточняващ въпрос: колко време до сега кучето е живяло на двора и е нямало достъп до хората? От двора в апартамента прехода също не става за дни.
User's Signature

#32 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 October 2012 - 08:27 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 03 October 2012 - 07:55 PM, написа:

wind , той единственото правило което нарушава е това че вие. Нито храна проси, нито гризе мебели, кабели и др. Нека мине малко време и ще започна да му давам награди и ще има повече внимание.

Хи хи, дано не съм права, но като се поотпусне, може и други "бели" да върши, ако е наистина толкова енергичен :)
Имаме една подобна при нас, дребосъчка 10 кг, оставихме си я за шесто куче. Термоядрена бомба! В началото нищо не пипваше, сега вършее в цял декар двор, мъкне възглавници, одеала от стаята на кучетата, събира всички стелки в двора, върху които кучовци лежат, прокопа Ла Манш в двора да заравя "златните" ябълки, които не успява да изяде ... Тя също е ужасно "устата", но лае предимно в мое присъствие, по всичко шаващо. Е, вече почва да посвиква и да не се престарава толкова.
С времето всичко ще се нареди и при вас, имаш правилен подход, така че ... струва ми се, че няма да опреш до бабички :) Щото ние така сме прибирали натирени след смъртта на стопаните им кучета.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#33 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 08:50 PM

Цитат

Доуточняващ въпрос: колко време до сега кучето е живяло на двора и е нямало достъп до хората? От двора в апартамента прехода също не става за дни.

До хората е имало достъп. Нямало е достъп до света извън двора, не е ходил на повод и сега му е интересно. Иначе си е живуркал вътре, той иначе щеше да умре досега. :ab_041:

#34 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 08:55 PM

valnata
Аха... Значи всичко е на ред, и нагласата ти е нормална, правилно постъпваш, и разбираш че трябва да се почва от нула, плюс животното е младо и при нужното търпение ще се натъманят нещата. Успех! Сега известно време ще трябва да правиш това, което тук обсъдихме, не го пришпорвай кутрето и не губи търпение. Ще стане.
User's Signature

#35 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2012 - 07:03 PM

Не се справихме с това куче. За момент спира, после с пълна сила избухва и вие до полуда. Намерих му хора, които живеят в къща и там няма да пречи на никого. Там ще вие месец-два и ще спре, няма къде да иде.. Въпроса е че аз няма как да го изтрая толкова време. :eg_033:

#36 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2012 - 07:29 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 10 October 2012 - 05:03 PM, написа:

Не се справихме с това куче. За момент спира, после с пълна сила избухва и вие до полуда. Намерих му хора, които живеят в къща и там няма да пречи на никого. Там ще вие месец-два и ще спре, няма къде да иде.. Въпроса е че аз няма как да го изтрая толкова време. :eg_033:

Ами процеса на корекция понякога отнема месеци, дори след време са възможни рецидиви на нежелателно поведение. И ако не си готов за това, и няма как да го понасяш подобно поведение - по-добре е за самото животно да го дадеш някъде, където за него ще има по-комфортни условия. Само да не го натирят на двора да живее, защото идва зима. Бре виж варианта с някоя бодра пенсия дето ще го мъкне със себе си навсякъде.
Успех на куч.
User's Signature

#37 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2012 - 07:36 PM

На двора няма да отиде, защото е малък(2кг) и няма козина. Сигурно е че ще живее вътре кучето. Аз няма как да го търпя месеци, все пак имам съседи и ми е неудобно да вдига аларма всеки ден. Над нас хората са с малки деца, не мога да ги подлагам на такъв тормоз месеци наред. :ab_041: Ще си вие в къщата 10-20 дни и ще свикне. :ab_041: Аз пенсионер който може да му осигури разходки и качествена храна не познавам. Пък и вече го дадох.. няма сега да ходя да си го искам :ea_103:

Втори път няма да се излъжа.. те затова не го искаха онези, а аз им се вързах :ab_041:

#38 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2012 - 07:52 PM

Предполагах че бързо ще заимаш проблеми със комшиите, нали гледах такава лепка вкъщи.
А предупредил ли си ги хората какви проблеми има куч? Да не скача от къща на къща. То виенето както и да е, изакванията да не им дойдат вповече на новите стопани.

Не е нужно да познаваш лично някой, достатъчно е да го обявиш за осиновяване и да отсяваш неподходящи кандидати. Но щом вече си го дал... Дано да се наредят нещата при песа.
User's Signature

#39 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2012 - 08:02 PM

Той не се изхожда постоянно. Аз им обясних какъв е и казаха, че го приемат, а какво ще стане ще покаже времето. Проблем с комшиите нямах, просто на мен ми е неудобно, защото живеем в малка кооперация и всички сме в добри отношения. Не искам да им причинявам това. Предствям си на мен какво ще ми е ако някой домъкне подобно чудо.. :ab_041:

Ще свикне за 10-20 дни. Те и тези на веригите вият по 1-2 седмици, после се примиряват. просто нямам подходящо място, иначе щях да го уредя.

#40 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2012 - 08:05 PM

Цитат

Ще свикне за 10-20 дни.

Не бих разчитала на това... Както и да е.
User's Signature

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни