Имам женско куче на почти 3,5 години.
Първото й разгонване беше на десет месеца, след това през осем месеца имаше цикъл. От миналата година насам, обаче, цикълът й не е в норма. Сега не се е разгонвала от декември 2011. Ехографът не показва никакви изменения на яйчници, матка.
Посъветвайте ме какво точно да искам като преглед или изследвания, защото се притеснявам, че нещо не й е наред.
Иначе не е боледувала, няма изтечения от вулвата /четох за признаците за пиометра/.
Няма промяна в цвят, миризма или честота на уриниране. Просто не се разгонва.
Липса на разгонване съвет за изследвания
Публикувано: 09 October 2012 - 09:05 AM
baubau, в 08 October 2012 - 06:57 PM, написа:
Моето куче е на същата възраст със същия проблем. За първи път се разгони на 1 г. Общо има 3 разгонвания досега. Лекар ми каза,че ще се оправи ,като роди.
Това не ме вълнува, тя няма да ражда. Попитала съм конкретно какви изследвания да поискам от лекарите. Някой?
Публикувано: 11 October 2012 - 09:05 PM
За да има пиометра, трябва да има високи прогестеронови нива. Значи да се е разгонвала скоро.
Можете да разберете дали е имало скрито разгонване и дали е пропуснато такова само ако тествате прогестеронови нива всеки месец. Ако не смятате да я заплождате зз какво ви е всичко това?
Някои кучета може да се разгонват само веднъж годишно и това не е ненормално. По-вероятно е, ако е северна порода.
Можете да разберете дали е имало скрито разгонване и дали е пропуснато такова само ако тествате прогестеронови нива всеки месец. Ако не смятате да я заплождате зз какво ви е всичко това?
Някои кучета може да се разгонват само веднъж годишно и това не е ненормално. По-вероятно е, ако е северна порода.
Страница 1 от 1