Dog.bg Форуми : ПОЧИНА нахапаното от куче МОМИЧЕНЦЕ!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ПОЧИНА нахапаното от куче МОМИЧЕНЦЕ! Нахапаното от ловно куче момиченце почина тази сутрин около седем часа Оцени темата: *---- 1 Гласове

#141 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 October 2012 - 01:03 PM

Показване на мнениетоJL, в 17 October 2012 - 10:52 AM, написа:

Показване на мнениетоgrigo009, в 16 October 2012 - 09:40 PM, написа:

Показване на мнениетоDDG, в 16 October 2012 - 02:43 PM, написа:

Показване на мнениетоJL, в 16 October 2012 - 03:29 PM, написа:

Показване на мнениетоDDG, в 16 October 2012 - 02:57 PM, написа:

Моля те, ако визираш мен, цитирай ме по-точно,

"На кило" в моя пост означаваше "да се поставят много и различаващи се принципно мнения под един общ знаменател".
Ако не можеш да разбереш смисъла на казаното от мен в някой пост, питай, ще ти обясня

Aми...ок ще те цитирам по точно, но да си призная честно не мога да разбера общият смисъл на всичките ти постове...
Значи, общата ти теза е , че "вината не е само на родителите"...после започна да даваш примери със зоопаркове и отговорност на общо основание?!.След това достигна до подозрението(и аз не знам как успя, при наличната оскъдна информация и въобще тенденциозно поднесена 'гореща новина' в публичното пространство), че най вероятно причината за драмата се корени във факта, че кучетата са "ловни", колко са ловни само те и стопанина им си знаят..., но не само това...нямам никаква идея, в каква връзка, на какво основание и въобще имаше ли нещо общо по темата предположението ти, че най вероятно става дума за "бракониер"(естествено без ловен билет), "организирал незаконен лов или просто "нерегламентиран развъждач", който пък щом имал 10 кучета, веднагически означава, че ги гледа със стопанска цел...и аз пак не разбирам каква връзка има...Аааа да не забравя(но все пак толкова много смисъли имаше, че не успях да ги запомня всичките), не пропускаш да дадеш пример, подаден ти от един друг разбирач, за 220 волта ток, ако си си пуснела в двора и там какво щяло си да стане?!...
По някое време с особена твърдост и убеждение заявяваш, че "тук много хора скочиха да защитават стопанина, като автоматично били приели, че е един от тях/нас", което Не е вярно.Поне аз доколкото си позволих да взема отношение, беше принципно, а и останалите коментари ме наведоха на мисълта, че и те така.
На фона на всичко това, "апелираш да мерим по тънко и да не се изказваме на килограм"?!
Ще ти кажа аз как ги разбирам нещата, въпреки, че въобще не ми се иска да навлизам и изказвам конкретна позиция точно в тази тема и на чужд гръб и нещастие...затова ще ти кажа личната ми гледна точка и , ако евентуално аз съм на мястото и на едната и на другата страна..., с пожелание никога дори и мислено да не се случва на никой...
Ако съм на мястото на майката, загубила детето си по този нелеп начин, вследствие моя грешка, моментна разсеяност, подценяване на дадена ситуация или непредвидена потециална опасност...Лично съм свършена....Няма да мога да го преживея и по добре веднага да вляза в лудница или просто ще се гръмна.Абсолютно подчертавам, аз как бих се почувствала.Познавайки се няма да мога да преживея вината, която независимо от всичко ще ме погълне, когато осъзная, че аз и единствено аз съм виновна!!!.Дали ще ме съдят и дали ще ме осъдят и ще изхвърлят ключа, ще ми е все тая...Точка.
Ако съм на мястото на стопанина, пак ще има вина...и колкото и да се успокоявам, че не е конкретна, колкото в крайна сметка да си изсмуквам от пръстите някакви извинения или въобще да се хващам като удавник за сламка, как съм била отговорна, как съм направила всичко, че и в пъти повече...все пак на финала чувството за вина ще надделее, може евентуално да се примеси с малко ярост и презрение срещу родителите, защо са ми причинили това, с какво съм го заслужила?!Но с времето ще разбера, че няма смисъл от омраза, защото по тежко от тяхното наказание Няма.В крайна сметка, ще си остана белязана вътрешно със сигурност доживот.
Точно поради тези причини се сдържах да пиша конкретно по темата(и в момента се старая да не го правя), точно поради тези причини, смятам, че е редно съда да прецени по същество и на основа факти, доказателства и т.н съществени неща.Точно поради тези причини си позволих да коментирам общо...т.е изказах абсолютното си недоволство и несъгласие по отношение тенденциозното, меко казано непрофесионално, отвратително гадно и срамно поднесена новина...от някакви си боклуци, наричащи се "журналисти".Точно поради горепосоченото се лимитирах до...'Има драма, има вина, има от всичко по много'.Това е.

п.п.Последен цитат все твой(аз няма няма, ама...)...Казваш "Въпросът е, че собственика е взел мерки, но се оказа, че не са достатъчни".
Аз ще ти споделя, че каквито и мерки да вземе човек, никога няма да са достатъчни.Лично го изпитвам на собствен гръб от доста години или по скоро, откакто си позволих да се влюбя и да си взема кучета от определена порода.Независимо от факта, че съм изпълнила, преизпълнила, според много хора надминала нормалното дори, като мерки, независимо от факта, че живея на майната си(имам предвид, че нямам залепени , дори близки съседи), независимо от факта, че всеки Божи ден се събуждам с едничкото желание всеки да си гледа живота, да не пречи на останалите, да бъдем малко по разумни , толерантни и да уважаваме личната неприкосновеност на всички.Е да, ама не...Аз мога да си се събуждам как ми е кеф и с каквито желания си искам, ама пак пред вратата си ме чакат няколко полицейски коли(изпратени я от любящи съседи, я дори от случайни минувачи) и се почват едни проверки, едни чудеса...Както и да е...Не ми се разказва,щото мога до утре, а и не е важно.Няма да цапам повече темата, ще завърша с думите на Starrkopf, които ме впечатлиха и цитирах още на първа страница(трябваше и с това да си остана, сега ме е яд, че не се сдържах и прописах)..а именно..."Изводът е един...Болно ни е обществото".
Лек ден на всички.
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#142 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2012 - 03:41 PM

Григо, наистина, според това което изразяваш като мнение си личи, че си свестен и чувствителен човек, но наистина нямащ реална представа за обществото ни. То се култивира все повече и дори да е било болно върви към оздравяване. А такива драми се случват и в най-развитите държави, като съм сигурен, че по никакъв начин не могат да бъдат избегнати.

#143 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 18 October 2012 - 04:48 PM

Показване на мнениетоshifter, в 13 October 2012 - 05:24 AM, написа:

Отношение по случая няма да взема, че много думички ми напират на устата.
Но...
Дами и господа, не можете да си ПОЗВОЛИТЕ да сравнявате нашата държава със САЩ! Това е грубо и безотговорно, и показва само, че нито четете новини, нито се интересувате от случващото се у нас, и - за Ваше щастие - не сте попадали в сблъсък със закона.
България е страна, в която хората НЯМАТ право на лична неприкосновеност.
Ако някой влезе в дома ви и го нараните, ще ви осъдят. Взломаджията - не.
Ако някой влезе в дома ви и го ухапе кучето ви, ще убият кучето и ще ви осъдят. Взломаджията - не.
Ако някой влезе в дома ви и се одере на гвоздей, пак ще ви осъдят за телесна повреда. Взломаджията за влизането в дома ви - не.
Ако на улицата ви нападнат и напръскате със спрей нападателя - ще ви осъдят.
Ако на улицата ви нападнат и УДАРИТЕ не дай си боже нападателят - ще ви осъдят.
Ако някой ви заплаши със саморазправа, ПАК ще ви осъдят вас, а не него.
Ако някой ви нападне и ви нарани, ПАК ще осъдят вас.
И т.н.
Не се шегувам и не преувеличавам.
Така че... не дай си боже някой да влезе в двор, където куче си защитава територията.
ХОРА, наскоро осъдиха ЧОВЕК, НАПАДНАТ ОТ НАРКОМАН, ЗАЩОТО ЧОВЕКЪТ СИ ПОЗВОЛИЛ ДА СЕ ЗАЩИТАВА!!!!

Тя Шифтер много правилно го е написала. Не виждам за какво още говорим тук? Влезе ли ти някой вътре, дори ако не беше детенце а нападател и престъпник да те обере, ако го беше нахапало кучето - пак теб ще те обвинят. Ужасна постановка на въпроса.

И в друга тема с починало детенце съм споделяла, ще повторя и тук - племеникът ми непрекъснато се навърта до работилницата на брат ми - брат ми има хоби, и то небезопасно. Ковано желязо. Живеят в къща с двор, където гаража е преоборудван за работилница. Това дете никога не се оставя без надзор. А пък когато баща му работи - надзора се засилва двойно като минимум.

Хора, дете на 1 година и 10 месеца да ти се изплъзне от погледа да играе самО на улицата? Няма такова нещо, отговорен родител няма да си зареже детето навън сам самичко. И няма да позволи то самО да джапа от ограда до ограда, да се мушка през дупките и да се заиграва с вързаните кучета в двора на съседа. Кого лъжем?

Ужасна немарливост от страната на родителите, ужасна е цялата история. Но вързаното куче не заслужава смърт, както и стопанина му не заслужава обвинение. Оставете взаимните нападки, помислете малко че ако бъдете нападнати в дома си и кучето ухапе някой да не тръгнат да ви съдят. Самата ситуация е меко казано ненормална.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#144 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2012 - 05:01 PM

В повечето аналогични случаи досега, при смъртоносно нахапани деца от домашни кучета, жертвите най-често са били от семейството, отглеждащо кучето, т.е. и родителите, и собствениците са едни и същи хора. Тогава единодушно приемаме, че инцидентът е заради некадърното или зловредно възпитание на кучето от страна на стопаните му.
Винаги, когато говорим за "опасните породи", пак твърдим, че те са опасни не сами по себе си, а заради некадърност при възпитаването им.
Сега, обаче, отказваме дори да си помислим, че стопанинът на кучето може да има каквато и да е вина, защитаваме го като пророка Мохамед - сакън да не кажем нещо лошо за него, и не желаем да научим как е възпитавано и обучавано кучето - точно в този случай приемаме, че това е без значение.
Не означава ли това, че в едни случаи се съди с един аршин, в други случаи - с друг?
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#145 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 18 October 2012 - 05:12 PM

JL
Къв аршин кви пет лева те гонят през полето? Детето е влязло в чужд двор без възрастен придружител. Къде са били родителите? Деца и кучета имаш ли за да говорим относно отглеждането на едните и другите? Че аз по-малкото ми дете самО не го пускам дори в асансьора, нищо, че е втори клас.
Живяла съм на с`ело, ама баш с`ело, виждала съм как се отглеждат децата там, децата ми са ходили на гости по селата, гледала съм деца в тези условия: никога нормален родител няма да ти пусне 2-годишно детенце да джапа у съседите в двора, където има кучета (практически във всеки двор по селата има куче, и то не едно). Няма такъв филм, вие не знам какво кино сте гледали, но действителостта е тази: дори поотраснали деца, които играят на пътя, са винаги под надзор на бдителните баби, кацнали на пейката и бдящи над внучетата си.
Престанете с тези глупости за аршини, метри и другите мерки. Че не дай си Боже да не се случи и на вас или децата ви (пупупу).
User's Signature

#146 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 18 October 2012 - 05:15 PM

Според мен не и ще се опитам да се обоснова.Имам двор,имущество,което искам да опазя от крадци примерно.Познати на село 3 пъти им влизат в къщата и ги ошушкаха дос тотинка,чак ракия и компоти крали.Така взимам си куче пазач щото на село СОТ да речем е неефективен или пък нямам пари да плащам.Та кучето го обучавам да е пазач на къщата,имота,двора.
Т.е мога да си обуча кучето на всичко каквото пожелая.Това ще е куче пазач-не домашен любимец,не плюшена играчка,а пазач.
Става такъв инцидент, при който кучето си ми е в двора при това вързано.Кой е виновен крадеца дето ми влиза в двора или кучето ми обучено за пазач.Или аз че съм го обучила за пазач?
И тук говорим чисто хипотетично,нито за детето,нито за дадения собственик.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#147 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 October 2012 - 05:28 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 18 October 2012 - 03:15 PM, написа:

Става такъв инцидент, при който кучето си ми е в двора при това вързано.Кой е виновен крадеца дето ми влиза в двора или кучето ми обучено за пазач.Или аз че съм го обучила за пазач?

Къв тоя пазач на синджир ? Пък и обучен пазач чак..То крадецът треа да е хептен малоумен, че да не го заобиколи .
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#148 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2012 - 05:39 PM

ShiBumi_GirL
Ако говорим чисто хипотетично, то куче за реален пазач в днешни условия не става.
Ей така, да лае и да плаши кокошарите - може, но за реален пазач в двора.... Всичко се решава с един препарат, сипан където трябва, дори не е нужно да го тровите животното, а само да намажете парче месо с него. И то заспива.

Иска ли някой да ви ошушка - никое куче няма да ви спаси, нали ние така бяхме обрани на петия етаж, докато спяхме вътре а кучето бе на балкона поради високите температури. А моя змей хапе. Като почнат масово да ми говорят как куче пазило било чак смях ме напушва. Реши ли един човек да ти влезе вътре да ти изнесе къщата - ще намери начин.
Ей я Ана Apso като ми беше на гости разказа за случката с питбула дето идиотите го взеха за пазач на къщата. Тренираха му явно (това е мое предположение) мъртвата хватка с висеж, аха. Прибират се милите - къщата е изнесена, кучето го няма. На края се оказа че крадците са влязли с ръкав, животното се впи в ръкава с мъртва хватка, та са го закачили в гардероба да виси там, докато изнасят всичко. Та в гардероба на ръкава увиснал са го намерили "пазача".

Стига глупости, та дори ако говорим за днешна ветеринарна фармакология кучетата нямат никакъв шанс срещу планиран обир. Кого лъжете и защо се самозалъгвате не разбирам.
User's Signature

#149 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 October 2012 - 05:53 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 18 October 2012 - 03:39 PM, написа:

Ей я Ана [b]Apso
като ми беше на гости разказа за случката с питбула дето идиотите го взеха за пазач на къщата. Тренираха му явно (това е мое предположение) мъртвата хватка с висеж, аха. Прибират се милите - къщата е изнесена, кучето го няма. На края се оказа че крадците са влязли с ръкав, животното се впи в ръкава с мъртва хватка, та са го закачили в гардероба да виси там, докато изнасят всичко. Та в гардероба на ръкава увиснал са го намерили "пазача".
еми да ,аз така си държа в гардероба- на закачалки ,подредени :ab_041:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#150 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2012 - 05:55 PM

Отговарям и на двете Ви:
Поста ми е продиктуван от ей това:

Цитат

и не желаем да научим как е възпитавано и обучавано кучето

Какво искам да кажа(не се оправям много с изразните средства знам :ab_041: )За това и се разбирам по-добре с кучето хихих
Та исках да кажа,че няма значение за какво е учено кучето и не би трябвало да ни интересува.По важното е,че се случва в двора на кучето при вързано куче.
Затова и казвам хипотетично,Гале представи си докато ми изнася телевизора се спъне и кучето го докопа :ab_041:
Фурия знам го това дето си го казала и напълно подкрепям мнението ти.Но тъй като горе се набляга нали за какво било учено кучето.И щом е учено на нещо си то по презумция е виновно.Та уча го аз за пазач пък дали ще ми свърши работа или не пак също няма значение,но не може да се твърди,че си виновен щот си си научил кучето на нещо си,пък видиш ли инцидента станал у вас.
Абе смотано го обясних пак ама вие сте интелигенти ще ме разберете :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#151 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2012 - 06:03 PM

agalina
Сто пъти съм обяснявала на идиотите че питбула е изключително лоялна към хората порода. Не вярват. Държат на шаблона "куче-убиец", чудя се да се смея ли или да плача.

ShiBumi_GirL Дори и да го обучиш за пазач - териториална охрана под ръководство на треньор, пак може да го отстранят кучето, ако някой е набелязал обекта.

Отклонихме се от темата. Жалко е за едно мъничко същество, обожавам децата и няма по-прекрасна гледка от тандема дете-куче. Но в даден случай, щом детето без надзора на родителите е влязло в двора на съседа, където е пострадало от вързано куче... Нито стопанина е виновен, нито кучето. Сори.
User's Signature

#152 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2012 - 06:10 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 18 October 2012 - 04:03 PM, написа:

ShiBumi_GirL Дори и да го обучиш за пазач - териториална охрана под ръководство на треньор, пак може да го отстранят кучето, ако някой е набелязал обекта.

Абсолютно както и горе казах съм съгласна с теб.Има хиляди начини да нараниш едно животно( за съжаление)Помоща на кучето е по скоро да те ''информира'',че нещо се случва,а ефективността му зависи от дадената ситуация.
В цялото писане се опитвах да кажа горе-долу това:

Цитат

Но в даден случай, щом детето без надзора на родителите е влязло в двора на съседа, където е пострадало от вързано куче... Нито стопанина е виновен, нито кучето. Сори.

:ba_025:
Относно питовете имам сума и приятели с питове е няма такива лигави кучета можеш да ги равиш всичко :)Така,че пита не ми се връзва(всъщност никое куче,макар и нашата порода да е нарочена за такава) с куче убиец :zz_020:
Вярно е отдалечихме се от темата.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#153 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2012 - 07:02 PM

Показване на мнениетоagalina, в 18 October 2012 - 05:53 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 18 October 2012 - 03:39 PM, написа:

Ей я Ана [b]Apso
като ми беше на гости разказа за случката с питбула дето идиотите го взеха за пазач на къщата. Тренираха му явно (това е мое предположение) мъртвата хватка с висеж, аха. Прибират се милите - къщата е изнесена, кучето го няма. На края се оказа че крадците са влязли с ръкав, животното се впи в ръкава с мъртва хватка, та са го закачили в гардероба да виси там, докато изнасят всичко. Та в гардероба на ръкава увиснал са го намерили "пазача".
еми да ,аз така си държа в гардероба- на закачалки ,подредени :ab_041:

Е-е-е-е, Гале!
Добре казано. Кратко, ясно и забавно.
Приеми, че съм сложил една иконка като тази, която ти си сложила.
Поздрави!

User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#154 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2012 - 07:07 PM

Не може да гледаш големи кучета пазачи зад телена ограда. Безотговорно е. Каква е гаранцията, че кучето няма да скъса каишката и да прескочи или направи дупка? Хубаво си гледат големи и агресивни кучета за пазачи на двора, ама трябва да мислят и за околните. Отговорните собственици на такива кучета изграждат стабилна ограда, слагат табели. Имам познат, който гледа 7 кавказки овчарки, агресивни са всичките и са пуснати да охраняват склада, но няма начин да излязат или някое бебе да пробие дупка.

Онзи ден минах през едно западнало село(разградско) и пред къща бяха вързани поне 5 кангала. :ab_041: Не вътре в двора, а под орехите, пред къщата. утре като изгърми някой ще каже, че били вързани. :ae_085:

#155 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2012 - 07:36 PM

Мисля, че темата се коментира излишно и доста повърхностно. Една от основните причини за горния ред коментари е, че никой от тук коментиращите не знае ТОЧНО как е протекъл инцидента.

На първо място според мен е виновен ЗАКОНЪТ. Виновна е държавата, виновно е обществото.

Ще дам само един пример.

Преди 2 или 3 години се коментираше случай в САЩ. Майка, заедно с невръстното си дете, отива до някакъв магазин, за да купи нещо. Слиза от автомобила, бави се в магазина около 5-6 минути. Излиза и вижда до нейния автомобил спрял полицейски патрул. Резултатът: Майката е дадена на съд за отнемане на родителски права, затова че е оставила детето си без надзор!

Относно кучето:

Всяко куче, независимо от породата (искам да добавя, че ловните, особено гончетата, постоянно са вързани на синджир) изкривява поведенческата си програма в резултат на вързаното отглеждане. Аз наричам това „агресия на вързаното куче”. В западната литература се използва термина „chain aggression” (буквален превод – „синджирна агресия”). Казано с други думи от едно куче, отглеждано вързано или затворено в тясно, или в тъмно помещение, може да се очаква патологична поведенческа реакция.

Между другото, относно един от горните коментари за селските кучета:

За кучетата от породата Кангал в Турция казват така: „Един Кангал не е Кангал, ако напада деца”. Селекцията при тази порода от стотици години е водeна в направление кучетата да не нападат хора въобще. Причината : В селата кучетата са се отглеждали отвързани, постоянно покрай тях са „щъкали” дечица и всеки собственик се стремял да притежава или „създава” неагресивни към човека Кангали.

Веднага искам да вметна, че днес положението на много места вече не е такова. Причините : „цивилизоването” на местното население или казано с други думи – неговата урбанизация и най-вече –попадането на кучетата от тази порода в ръцете на примитиви и изроди, които започнаха да ги отглеждат, развъждат и обучават за бой с други кучета.

Та ако се върнем на случая, станал причина за обособяването на тази тема, виновни са всички:

– държавата с неуредените си закони относно родителството,

- майката – оставила детенцето без надзор,

- собственика на кучето – несъздал достатъчно добра обезопасеност на мястото, в което отглежда кучето си и може би – недобрата социализираност на кучето към деца.

Но така или иначе – най-голяма е вината на родителя, който е допуснал (оставил)детето без надзор.
User's Signature

Качена снимка

#156 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 18 October 2012 - 08:43 PM

Друга гледна точка ...

http://duhovno-razvi...b5%d1%82%d0%b5/
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#157 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2012 - 09:05 PM

Показване на мнениетоwind, в 18 October 2012 - 08:43 PM, написа:

Друга гледна точка ...

http://duhovno-razvi...b5%d1%82%d0%b5/

Да, материала е интересен но има доста условности.
Първата от тях е, че нашата източноправославна религия (християнството, въобще) отрича преражданията!
Този материал може по-скоро да се разглежда от философско-религиозна основа, която е встрани от прагматичността на настоящата тема за жертваното дете.

User's Signature

Качена снимка

#158 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 18 October 2012 - 09:17 PM

Естествено, че има условности. Научни доказателства за такива теми, включително и за религиите, няма. (въпреки че авторът използва хипноза, а хипнозата тръгва от медицината, т.е. връзка с науката, а в психологията например има цял клон, наречен парапсихология, който включва именно неща, които не могат да бъдат доказани научно, все още, но се допускат за възможни). За религията основата, лемата, е вярата. Трябва да вярваш, а не да доказваш. Макар че, от друа страна, вярата също се основава на някакви доказателства, но определено не научни. Дори за Иисус Христос нищо не може да се докаже със сигурност - теории има много, включително и за това, че е сборен образ на много личности и предишни вярвания ... Но темата не е за това.

Мисълта ми беше, какво ще се промени, като хвърлим вината върху единия или другия. Който може, ще си вземе някаква поука от трагичния инцидент. Но въпреки това подобни инциденти ще се случват. Хора ще загиват поради небрежност, безотговорност, трагично стечение на обстоятелства.
Единственият смисъл, който винаги ще помага на всяка личност, е да осъзнае, че всеки сам е отговорен за абсолютно всичко, което се случва в живота му и че пътят за щастлив и хармоничен живот е един - казва го и християнството, и изтока, и вероятно множеството духовни учения ... Любов в пълния смисъл на думата ... да обичаш (дори и враговете си, а защо? - защото те ти помагат да научиш уроци, чрез които да се развиваш нагоре, ако ги научиш,де), да си състрадателен, да помагаш, да нямаш лоши мисли, защото мисълта е онази, която чертае плана на действията ... Една от забраните не е само за прелюбодействие, а "не пожелавай..."... защото мисълта е енергия и дори само лошата мисъл вече действа ... включително срещу самия човек, който я поражда ...
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#159 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2012 - 09:25 PM

Показване на мнениетоwind, в 18 October 2012 - 09:17 PM, написа:

Естествено, че има условности. Научни доказателства за такива теми, включително и за религиите, няма. (въпреки че авторът използва хипноза, а хипнозата тръгва от медицината, т.е. връзка с науката). За религията основата, лемата, е вярата. Трябва да вярваш, а не да доказваш. Макар че, от друа страна, вярата също се основава на някакви доказателства, но определено не научни. Дори за Иисус Христос нищо не може да се докаже със сигурност - теории има много, включително и за това, че е сборен образ на много личности и предишни вярвания ... Но темата не е за това.

Мисълта ми беше, какво ще се промени, като хвърлим вината върху единия или другия. Който може, ще си вземе някаква поука от трагичния инцидент. Но въпреки това подобни инциденти ще се случват. Хора ще загиват поради небрежност, безотговорност, трагично стечение на обстоятелства.
Единственият смисъл, който винаги ще помага на всяка личност, е да осъзнае, че всеки сам е отговорен за абсолютно всичко, което се случва в живота му и че пътят за щастлив и хармоничен живот е един - казва го и християнството, и изтока, и вероятно множеството духовни учения ... Любов в пълния смисъл на думата ... да обичаш (дори и враговете си, а защо? - защото те ти помагат да научиш уроци, чрез които да се развиваш нагоре, ако ги научиш,де), да си състрадателен, да помагаш, да нямаш лоши мисли ...

Абсолютно съгласен с целия коментар.
Темата е изключително интересна, но не за тук.
Моите адмирации!

User's Signature

Качена снимка

#160 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 19 October 2012 - 08:01 AM

Показване на мнениетоvalnata, в 18 October 2012 - 07:07 PM, написа:

Не може да гледаш големи кучета пазачи зад телена ограда. Безотговорно е. Каква е гаранцията, че кучето няма да скъса каишката и да прескочи или направи дупка? Хубаво си гледат големи и агресивни кучета за пазачи на двора, ама трябва да мислят и за околните. Отговорните собственици на такива кучета изграждат стабилна ограда, слагат табели. Имам познат, който гледа 7 кавказки овчарки, агресивни са всичките и са пуснати да охраняват склада, но няма начин да излязат или някое бебе да пробие дупка.

Онзи ден минах през едно западнало село(разградско) и пред къща бяха вързани поне 5 кангала. :ab_041: Не вътре в двора, а под орехите, пред къщата. утре като изгърми някой ще каже, че били вързани. :ae_085:

Средоселци???

• (9 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни