Вчера Рижака замина при своето семейство, което много, много го хареса. Чудеса направиха, за да си го приберат при тях - изминаха 500 км до Берлин, за да го вземат от летището и още толкова, да си го закарат у тях. Последното им съобщение във ФБ е от 6:52 сутринта, когато Риж е влязъл в дома им. И са го завели на разходка

Засега Рижльо е единственото куче, което съм изпратила, без да се притеснявам как ще се впише в атмосферата на домашния живот и новите хора. Затова и вчера на изпращането нямаше сълзи. Невероятно, но факт! А колко свито ми беше, когато го прибирах в къщи, мислех си, че никога никой няма да поиска това злато с размери на малко конче и ще си отвиси цял живот у нас. А и голямчо – вчера се наложи да организираме пътуване с бус, заради пустата му клетка – не влезе и в най-големите автомобилни багажници, до които се добрахме.
И сега частта с Оскарите за всички, без които това никога нямаше да се случи:
След цялата лудница –
ОГРОМНИ благодарности на deni_avr за търпението й, докато двете страни на тази щастлива история й скъсвахме нервите, редувайки се по веригата. За това, че направи толкова хора и животни щастливи (новите стопани, нас и не на последно място Еми, която вече не е прегазвана и изтиквана встрани от социалния живот у дома). Дени, каквото и да кажа, все ще е малко и ще звучи глупаво на фона на това, което бих искала да кажа...
Огромни благодарности и на всички, които помогнаха финансово тази приказка да има чудесен край – Platypus, Мил и butci. Вашата помощ беше безценна, особено в ситуацията на Голямото Коледно просене, в която се озовах. Неприятно ми е да съм финансово зависима, все пак човек винаги трябва да е наясно с какво се захваща и да има ясна идея как ще го приключи. Но понякога се получават и такива моменти, за взаимен ужас на всички.
На Felisity, че предложи помощ и протегна ръка с разбиране, когато в къщи беше лека драма, на Мария, която се съгласи да придружи Риж до Берлин и на sanita, че бяха готови да закарат дзверо в София, ако все пак бяхме успели да вкараме пустата клетка.
И сега... снимки от изпращането за всички, които помогнаха (или им се е искало да могат да помогнат) и за тези, които ще се усмихнат на това, че вече приказката с щастлив край за милото конче е написана.
Последна Рижава целувка:
А това е снимка на единствените хора, които позволиха детенцето да погали Рижо, вместо да ни следят с тревожен поглед дали не ги доближаваме твърде много. Чужденци? Естествено...